Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

2 часа назад, gardener сказал:

Так я її і так розношу, тому шо в мене нема рамок і вуликів в одному комплекті. Рамки ходять по пасіці куди їм мені забагнеться

Хоча я не полощу. бо не годую

Мова що іде за вашу пасіку? 

8 минут назад, Пахомич сказал:

:hmm:

1 годину тому, Олексій Кременчук сказав:

Відбувся ефект Мандели, був 100% впевнений що ціна була 83 гривні, передивився відео - 98!

Але ж можна було отримати і 130 :hmm:

Або можна було отримати нервовий зрив через сумніви і недоспані ночі:rofl:

49 хвилин тому, Пахомич сказав:

Всьо, мовчу

3 години тому, yu1986ra сказав:

Або можна було отримати нервовий зрив через сумніви і недоспані ночі:rofl:

Це точно! Минулого року меду було мало, весь пішов у роздріб, і спав собі спокійно. Цьогоріч накачав на свою голову...

Вчора трохи передивлявся пасіку...  В деяких ще капець багато печатного розплоду, в одній сімї знайшов рамку 90 відсотків печатний розплід. Є також небагато відкритого і є також трохи засіву. Не хотів цим займатись, але є забрус, є трохи некондиційного меду. Забрус перемив, додав некондиції спастеризував і дав по 5 літрів, наступну суботу повторю процедуру.

Рамок з гнізда трохи позабирав:af:

20260905_183729.thumb.jpg.26e8c92471a4bd0722b9f141cd9ae48c.jpg

9 часов назад, Бджолопотам сказал:

Вчора трохи передивлявся пасіку...  В деяких ще капець багато печатного розплоду, в одній сімї знайшов рамку 90 відсотків печатний розплід. Є також небагато відкритого і є також трохи засіву. Не хотів цим займатись, але є забрус, є трохи некондиційного меду. Забрус перемив, додав некондиції спастеризував і дав по 5 літрів, наступну суботу повторю процедуру.

Рамок з гнізда трохи позабирав:af:

20260905_183729.thumb.jpg.26e8c92471a4bd0722b9f141cd9ae48c.jpg

що таке некондинційний мед. Меду в забрусі небагато і тут постає петання принесе він користь чи шкоди буде більше

20 хвилин тому, Пахомич сказав:

і тут постає петання принесе він користь чи шкоди буде більше

І яка Ваша відповідь?

1 час назад, gardener сказал:

І яка Ваша відповідь?

Я сам собі запитання не даю . Це запитання вам.

В 06.09.2026 в 14:05, Пахомич сказал:

Тому що полощите всі рамки  в одному кориті і розносите боляку.

Для этого и пчеловод нужен чтобы семьи были здоровые . По мне просто долго . 

1 час назад, koste сказал:

Для этого и пчеловод нужен чтобы семьи были здоровые . По мне просто долго . 

Ви помиляєтесь, що пасічник може 100% тримати ситуацію під контролем. Перезимуйте 2 роки підряд на залитих рамках , то на 3 рік не буде кому зимувати . Американці  заливають на зиму сироп в продезинФіковані рамки . Колись Хмара  рекомендував заливати сироп 1 : 2 в другій половині жовтня,  щоб бджоли не  витрачали себе на переробку  сиропу.  Перший рік перезимували в нормі, на другий чи на третій повальний нозематоз. В інституті розробили заповнення рамок під вакумом . Я розробив установку як душ під, тиском. Хто хоче пробуйте.

10 годин тому, Пахомич сказав:

що таке некондинційний мед. Меду в забрусі небагато і тут постає петання принесе він користь чи шкоди буде більше

Деякі відра з медом натягнули вологу і верхній шар має ознаки бродіння (це поки я в ЗСУ три роки служив), на продаж такий мед однозначно не йде, а якщо його нагріти розбавленим до 80 градусів  - бродильні процеси зупиняться. Не думаю що такий мед принесе шкоду. Ще є декілька відер дивного меду - викачую весною, поки він рідкий - на смак і запах нормальний мед, але як закристалізується - зявляється неприємний запах і специфічний присмак, таке трапляється не кожен рік. Поки що я не розгадав цей ребус. Такий мед теж вилучаю з проджу і йде на підкормку...

33 минуты назад, Бджолопотам сказал:

Деякі відра з медом натягнули вологу і верхній шар має ознаки бродіння (це поки я в ЗСУ три роки служив), на продаж такий мед однозначно не йде, а якщо його нагріти розбавленим до 80 градусів  - бродильні процеси зупиняться. Не думаю що такий мед принесе шкоду. Ще є декілька відер дивного меду - викачую весною, поки він рідкий - на смак і запах нормальний мед, але як закристалізується - зявляється неприємний запах і специфічний присмак, таке трапляється не кожен рік. Поки що я не розгадав цей ребус. Такий мед теж вилучаю з проджу і йде на підкормку...

Перед війною я також так думав. Нагрію до 80 градусів і всі мікроорганізми загинуть. Якби це були пекарські дрожді , то так і булоб . Цукри в високих концентраціях можуть зброджувати і різні цвілі ,які виділяють токсини. Організм вбито  а токсини , які не руйнуються високою температурою залишаються. Всі сімї ,яким згодував цей мед тихенько до грудня розтанули. Пробуйте можливо в вас буде другий результат.

Шо там по розплоду в гніздах,ще рано формувати?

25 хвилин тому, Женя Ц. сказав:

Шо там по розплоду в гніздах,ще рано формувати?

Де старі (минулорічні) матки то відкритого мізер. З молодими, особливо що пізно міняв то ще трохи є. Думаю через два тижні можна буде починати збирати.:IMHO:

Щось мені здається цього року раніше діло йде до завершення з розплодом. Минулого року пилку було багато більше. 

36 хвилин тому, Пахомич сказав:

Перед війною я також так думав. Нагрію до 80 градусів і всі мікроорганізми загинуть. Якби це були пекарські дрожді , то так і булоб . Цукри в високих концентраціях можуть зброджувати і різні цвілі ,які виділяють токсини. Організм вбито  а токсини , які не руйнуються високою температурою залишаються. Всі сімї ,яким згодував цей мед тихенько до грудня розтанули. Пробуйте можливо в вас буде другий результат.

Дякую що ділитесь досвідом. Обовязково весною відпишусь як пройшла зимівля. До речі це не вперше, декілька років тому я давав такий мед(з ознаками бродіння) - критичного ніби нічого не сталось. А взагалі в моїй практиці тільки одна зима була що декілька сімей ослабли і одна чи дві загинуло від поносу. За звичай зимую без втрат. Якщо і скорочується кількість сімей, то через загибель маток зимою...

1 час назад, Пахомич сказал:

Ви помиляєтесь, що пасічник може 100% тримати ситуацію під контролем. Перезимуйте 2 роки підряд на залитих рамках , то на 3 рік не буде кому зимувати . Американці  заливають на зиму сироп в продезинФіковані рамки . Колись Хмара  рекомендував заливати сироп 1 : 2 в другій половині жовтня,  щоб бджоли не  витрачали себе на переробку  сиропу.  Перший рік перезимували в нормі, на другий чи на третій повальний нозематоз. В інституті розробили заповнення рамок під вакумом . Я розробив установку як душ під, тиском. Хто хоче пробуйте.

Они до весны выедают корма ,после на том месте матка засевает. 

Канадцы к примеру кормят в одном корпусе.  Пчёлы хорошо зимуют. 

У Хмары была цель не дать матке сееть осень и зиму, и от этого изнашиватся .  Раннее прекращение расплода не влияет на зимовку когда семья имеет достаточную силу . 

12 минут назад, koste сказал:

Раннее прекращение расплода не влияет на зимовку

це вірно, серпнева бджола не зношується вигодовуючі росплід у вересні-жовтні. краще щоб вона перезимувала і зберегла свій ресурс вигодувати його навесні.

те твердження що бджола котра не бере участі у вигодуванні росплоду може прожити біля року-правдиве, переконався в цьому сам.

19 минут назад, koste сказал:

У Хмары была цель не дать матке сееть осень и зиму, и от этого изнашиватся .  Раннее прекращение расплода не влияет на зимовку когда семья имеет достаточную силу . 

20 минут назад, koste сказал:

Причім  написане вами до поповнення кормів заливом в рамки . 

5 минут назад, Пахомич сказал:

Причім  написане вами до поповнення кормів заливом в рамки . 

У меня написано что пчёлы должны быть здоровые .:umora: 

9 минут назад, koste сказал:

У меня написано что пчёлы должны быть здоровые .:umora: 

Буває , що і на рідні жінці щось цікаве можна підхопити.  Не потрібно бути таким самовпевненим.

11 хвилин тому, Пахомич сказав:

Буває , що і на рідні жінці щось цікаве можна підхопити.

який у Вас насичений життєвий досвід

2 години тому, Конструктор сказав:

Щось мені здається цього року раніше діло йде до завершення з розплодом. Минулого року пилку було багато більше. 

засуха робить своє діло... мертвий сезон

Только что, ромео сказал:

засуха робить своє діло... мертвий сезон

У Вас як з розплодом?

4 години тому, Пахомич сказав:

Це просто якийсь довбоєбізм:IMHO:. Яке, нафіг, заливання для не витрачання:rofl:. Який би густий сироп не заливав, а бджола  його все одно треба сушити, ферментувати і запечатати, бо натягне вологи і забродить у вулику.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...