Пахомич Опубликовано вчера в 14:28 Share Опубликовано вчера в 14:28 2 часа назад, gardener сказал: Так я її і так розношу, тому шо в мене нема рамок і вуликів в одному комплекті. Рамки ходять по пасіці куди їм мені забагнеться Хоча я не полощу. бо не годую Мова що іде за вашу пасіку? 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано вчера в 14:36 Share Опубликовано вчера в 14:36 8 минут назад, Пахомич сказал: Мова що іде за вашу пасіку? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано вчера в 14:39 Share Опубликовано вчера в 14:39 1 годину тому, Олексій Кременчук сказав: Відбувся ефект Мандели, був 100% впевнений що ціна була 83 гривні, передивився відео - 98! Але ж можна було отримати і 130 Або можна було отримати нервовий зрив через сумніви і недоспані ночі. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано вчера в 15:17 Share Опубликовано вчера в 15:17 49 хвилин тому, Пахомич сказав: Мова що іде за вашу пасіку? Всьо, мовчу 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано вчера в 18:56 Share Опубликовано вчера в 18:56 3 години тому, yu1986ra сказав: Або можна було отримати нервовий зрив через сумніви і недоспані ночі. Це точно! Минулого року меду було мало, весь пішов у роздріб, і спав собі спокійно. Цьогоріч накачав на свою голову... 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано вчера в 20:09 Share Опубликовано вчера в 20:09 Вчора трохи передивлявся пасіку... В деяких ще капець багато печатного розплоду, в одній сімї знайшов рамку 90 відсотків печатний розплід. Є також небагато відкритого і є також трохи засіву. Не хотів цим займатись, але є забрус, є трохи некондиційного меду. Забрус перемив, додав некондиції спастеризував і дав по 5 літрів, наступну суботу повторю процедуру. Рамок з гнізда трохи позабирав 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 15 часов назад Share Опубликовано 15 часов назад 9 часов назад, Бджолопотам сказал: Вчора трохи передивлявся пасіку... В деяких ще капець багато печатного розплоду, в одній сімї знайшов рамку 90 відсотків печатний розплід. Є також небагато відкритого і є також трохи засіву. Не хотів цим займатись, але є забрус, є трохи некондиційного меду. Забрус перемив, додав некондиції спастеризував і дав по 5 літрів, наступну суботу повторю процедуру. Рамок з гнізда трохи позабирав що таке некондинційний мед. Меду в забрусі небагато і тут постає петання принесе він користь чи шкоди буде більше Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 14 часов назад Share Опубликовано 14 часов назад 20 хвилин тому, Пахомич сказав: і тут постає петання принесе він користь чи шкоди буде більше І яка Ваша відповідь? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 13 часов назад Share Опубликовано 13 часов назад 1 час назад, gardener сказал: І яка Ваша відповідь? Я сам собі запитання не даю . Це запитання вам. 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 7 часов назад Share Опубликовано 7 часов назад В 06.09.2026 в 14:05, Пахомич сказал: Тому що полощите всі рамки в одному кориті і розносите боляку. Для этого и пчеловод нужен чтобы семьи были здоровые . По мне просто долго . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 5 часов назад Share Опубликовано 5 часов назад 1 час назад, koste сказал: Для этого и пчеловод нужен чтобы семьи были здоровые . По мне просто долго . Ви помиляєтесь, що пасічник може 100% тримати ситуацію під контролем. Перезимуйте 2 роки підряд на залитих рамках , то на 3 рік не буде кому зимувати . Американці заливають на зиму сироп в продезинФіковані рамки . Колись Хмара рекомендував заливати сироп 1 : 2 в другій половині жовтня, щоб бджоли не витрачали себе на переробку сиропу. Перший рік перезимували в нормі, на другий чи на третій повальний нозематоз. В інституті розробили заповнення рамок під вакумом . Я розробив установку як душ під, тиском. Хто хоче пробуйте. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 4 часа назад Share Опубликовано 4 часа назад 10 годин тому, Пахомич сказав: що таке некондинційний мед. Меду в забрусі небагато і тут постає петання принесе він користь чи шкоди буде більше Деякі відра з медом натягнули вологу і верхній шар має ознаки бродіння (це поки я в ЗСУ три роки служив), на продаж такий мед однозначно не йде, а якщо його нагріти розбавленим до 80 градусів - бродильні процеси зупиняться. Не думаю що такий мед принесе шкоду. Ще є декілька відер дивного меду - викачую весною, поки він рідкий - на смак і запах нормальний мед, але як закристалізується - зявляється неприємний запах і специфічний присмак, таке трапляється не кожен рік. Поки що я не розгадав цей ребус. Такий мед теж вилучаю з проджу і йде на підкормку... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 4 часа назад Share Опубликовано 4 часа назад 33 минуты назад, Бджолопотам сказал: Деякі відра з медом натягнули вологу і верхній шар має ознаки бродіння (це поки я в ЗСУ три роки служив), на продаж такий мед однозначно не йде, а якщо його нагріти розбавленим до 80 градусів - бродильні процеси зупиняться. Не думаю що такий мед принесе шкоду. Ще є декілька відер дивного меду - викачую весною, поки він рідкий - на смак і запах нормальний мед, але як закристалізується - зявляється неприємний запах і специфічний присмак, таке трапляється не кожен рік. Поки що я не розгадав цей ребус. Такий мед теж вилучаю з проджу і йде на підкормку... Перед війною я також так думав. Нагрію до 80 градусів і всі мікроорганізми загинуть. Якби це були пекарські дрожді , то так і булоб . Цукри в високих концентраціях можуть зброджувати і різні цвілі ,які виділяють токсини. Організм вбито а токсини , які не руйнуються високою температурою залишаються. Всі сімї ,яким згодував цей мед тихенько до грудня розтанули. Пробуйте можливо в вас буде другий результат. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 4 часа назад Share Опубликовано 4 часа назад Шо там по розплоду в гніздах,ще рано формувати? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 25 хвилин тому, Женя Ц. сказав: Шо там по розплоду в гніздах,ще рано формувати? Де старі (минулорічні) матки то відкритого мізер. З молодими, особливо що пізно міняв то ще трохи є. Думаю через два тижні можна буде починати збирати. Щось мені здається цього року раніше діло йде до завершення з розплодом. Минулого року пилку було багато більше. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 36 хвилин тому, Пахомич сказав: Перед війною я також так думав. Нагрію до 80 градусів і всі мікроорганізми загинуть. Якби це були пекарські дрожді , то так і булоб . Цукри в високих концентраціях можуть зброджувати і різні цвілі ,які виділяють токсини. Організм вбито а токсини , які не руйнуються високою температурою залишаються. Всі сімї ,яким згодував цей мед тихенько до грудня розтанули. Пробуйте можливо в вас буде другий результат. Дякую що ділитесь досвідом. Обовязково весною відпишусь як пройшла зимівля. До речі це не вперше, декілька років тому я давав такий мед(з ознаками бродіння) - критичного ніби нічого не сталось. А взагалі в моїй практиці тільки одна зима була що декілька сімей ослабли і одна чи дві загинуло від поносу. За звичай зимую без втрат. Якщо і скорочується кількість сімей, то через загибель маток зимою... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 1 час назад, Пахомич сказал: Ви помиляєтесь, що пасічник може 100% тримати ситуацію під контролем. Перезимуйте 2 роки підряд на залитих рамках , то на 3 рік не буде кому зимувати . Американці заливають на зиму сироп в продезинФіковані рамки . Колись Хмара рекомендував заливати сироп 1 : 2 в другій половині жовтня, щоб бджоли не витрачали себе на переробку сиропу. Перший рік перезимували в нормі, на другий чи на третій повальний нозематоз. В інституті розробили заповнення рамок під вакумом . Я розробив установку як душ під, тиском. Хто хоче пробуйте. Они до весны выедают корма ,после на том месте матка засевает. Канадцы к примеру кормят в одном корпусе. Пчёлы хорошо зимуют. У Хмары была цель не дать матке сееть осень и зиму, и от этого изнашиватся . Раннее прекращение расплода не влияет на зимовку когда семья имеет достаточную силу . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 12 минут назад, koste сказал: Раннее прекращение расплода не влияет на зимовку це вірно, серпнева бджола не зношується вигодовуючі росплід у вересні-жовтні. краще щоб вона перезимувала і зберегла свій ресурс вигодувати його навесні. те твердження що бджола котра не бере участі у вигодуванні росплоду може прожити біля року-правдиве, переконався в цьому сам. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 19 минут назад, koste сказал: Они до весны выедают корма ,после на том месте матка засевает. Канадцы к примеру кормят в одном корпусе. Пчёлы хорошо зимуют. У Хмары была цель не дать матке сееть осень и зиму, и от этого изнашиватся . Раннее прекращение расплода не влияет на зимовку когда семья имеет достаточную силу . 20 минут назад, koste сказал: Они до весны выедают корма ,после на том месте матка засевает. Канадцы к примеру кормят в одном корпусе. Пчёлы хорошо зимуют. У Хмары была цель не дать матке сееть осень и зиму, и от этого изнашиватся . Раннее прекращение расплода не влияет на зимовку когда семья имеет достаточную силу . Причім написане вами до поповнення кормів заливом в рамки . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 5 минут назад, Пахомич сказал: Причім написане вами до поповнення кормів заливом в рамки . У меня написано что пчёлы должны быть здоровые . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 9 минут назад, koste сказал: У меня написано что пчёлы должны быть здоровые . Буває , що і на рідні жінці щось цікаве можна підхопити. Не потрібно бути таким самовпевненим. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 11 хвилин тому, Пахомич сказав: Буває , що і на рідні жінці щось цікаве можна підхопити. який у Вас насичений життєвий досвід 5 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 2 години тому, Конструктор сказав: Щось мені здається цього року раніше діло йде до завершення з розплодом. Минулого року пилку було багато більше. засуха робить своє діло... мертвий сезон 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад Только что, ромео сказал: засуха робить своє діло... мертвий сезон У Вас як з розплодом? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 41 минута назад Share Опубликовано 41 минута назад 4 години тому, Пахомич сказав: Ви помиляєтесь, що пасічник може 100% тримати ситуацію під контролем. Перезимуйте 2 роки підряд на залитих рамках , то на 3 рік не буде кому зимувати . Американці заливають на зиму сироп в продезинФіковані рамки . Колись Хмара рекомендував заливати сироп 1 : 2 в другій половині жовтня, щоб бджоли не витрачали себе на переробку сиропу. Перший рік перезимували в нормі, на другий чи на третій повальний нозематоз. В інституті розробили заповнення рамок під вакумом . Я розробив установку як душ під, тиском. Хто хоче пробуйте. Це просто якийсь довбоєбізм. Яке, нафіг, заливання для не витрачання. Який би густий сироп не заливав, а бджола його все одно треба сушити, ферментувати і запечатати, бо натягне вологи і забродить у вулику. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.