Bee.P Опубликовано вчера в 14:47 Share Опубликовано вчера в 14:47 13 минут назад, yu1986ra сказал: Мабудь, то таки спека. В мене є нікоти, квебеки і зірки. Ніякої різниці між ними не бачу. Шось Ви за свій очеретяний ні слова . Мабуть весь медом залитий і мовчите щоб не робить ажіотаж. Очерету хватить всім 1 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано вчера в 15:57 Share Опубликовано вчера в 15:57 1 година тому, Bee.P сказав: Шось Ви за свій очеретяний ні слова . Мабуть весь медом залитий Не має часу. Попробуй з тих очеретин мед вигнати 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано вчера в 16:24 Share Опубликовано вчера в 16:24 24 минуты назад, gardener сказал: Не має часу. Попробуй з тих очеретин мед вигнати Може осмій множить . В очереті вони множаться . Доречі є люди які розмножують осмій багато на продаж , ну і джмелів на експорт множать бачив , на теплиці . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано вчера в 18:13 Share Опубликовано вчера в 18:13 3 години тому, Конструктор сказав: Може і так. Та ще й бджоли в них сиділо багато. Мабуть зійшлись всі умови. В деяких моїх квебеках отвір в двп всього 25 мм в діаметрі, то літом трохи страшнувато такі використовувати. Поки запарених через видалячі не було. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано вчера в 18:25 Share Опубликовано вчера в 18:25 3 години тому, Bee.P сказав: Шось Ви за свій очеретяний ні слова . Мабуть весь медом залитий і мовчите щоб не робить ажіотаж. Очерету хватить всім Переживаю щоб очерет до червоної книги не занесли. Якщо коротко, то це ушльопок серед вуликів. Цього року там слабак сидить, але вже мене ці нарости-місточки харять. Там технологічні розміри витримати не можливо. Бджоли ліплять всяку фігню. Воно фальцеве, після рогатих це мінус в роботі. Я його пофарбував гумовою фарбою, на спеці вона злипається. Піддашник від даху важко відірвати. Дуже багато мінусів в конструкції. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано вчера в 18:47 Share Опубликовано вчера в 18:47 16 хвилин тому, yu1986ra сказав: Переживаю щоб очерет до червоної книги не занесли. Якщо коротко, то це ушльопок серед вуликів. Цього року там слабак сидить, але вже мене ці нарости-місточки харять. Там технологічні розміри витримати не можливо. Бджоли ліплять всяку фігню. Воно фальцеве, після рогатих це мінус в роботі. Я його пофарбував гумовою фарбою, на спеці вона злипається. Піддашник від даху важко відірвати. Дуже багато мінусів в конструкції. Очеретяний лляною фарбою фарбується, здається. І то тільки дерев'яні елементи. Буквально кілька годин тому виймав рамки з такого вулика З мінусів - ото тільки місточки і надстройки по бокам. Вцілому, вулик класний, після зими вологи в ньому мінімум. Бджоли зимують як в ППС, весняний розвиток краще 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано вчера в 19:18 Share Опубликовано вчера в 19:18 32 минуты назад, Oleksandr K. сказал: весняний розвиток краще Весняний розвиток не від вулика залежить , а від сили сімї яка йде в зиму , і від хорошої матки . Доречі тонкостінні деревяні вулики весною йдуть раніше на обліт бо стінки на сонці швидше прогріваються , а очеретяний довго прогрівається , бо в середині дійсно як термос , є у мене один лежак 20 рам дадан , непідйомний стінка 100 мм , з малим 2 см внутрішнім буфером , то там навіть моль літом рамки не чіпає , в середині середньодобова температура без бджіл. Порожній . Клуби в ньому розпадалися пізніше всіх , але розвиток норм бо не чутливий до різких перепадів денної і нічної температури особливо весною . Ну і проблема це не герметичний верх над рамками , треба плівку на всю площу рамок і більше тобто на 22 р. Ну і утеплювач цілий листок еппс , на верх рамок, не герметичний одним словом , великі втрати тепла через щілі відповідно і більший розхід кормів на обігрів , не для каліча він , для сильних сімей які йдуть в зиму , а сильні сімї норм і в фанерному 4 мм ящику розвиваються весною Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 часов назад Share Опубликовано 17 часов назад 10 годин тому, Oleksandr K. сказав: Очеретяний лляною фарбою фарбується, здається. І то тільки дерев'яні елементи. Буквально кілька годин тому виймав рамки з такого вулика З мінусів - ото тільки місточки і надстройки по бокам. Вцілому, вулик класний, після зими вологи в ньому мінімум. Бджоли зимують як в ППС, весняний розвиток краще Так і я ж тільки дерево фарбував. Він толком не тримає форму. Трохи перекошений. В моєму випадку він так зроблений, що не можна всі рамки разом підштовхнути на край, бо вибірка для плечей рамки поділена на частини. Це також бісить. Але мені достатньо лише воскових місточків для того щоб більше ніколи не робити/купувати очеретяний. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 17 часов назад Share Опубликовано 17 часов назад 7 хвилин тому, yu1986ra сказав: Але мені достатньо лише воскових місточків для того щоб більше ніколи не робити/купувати очеретяний. Тут буває десь попаде рамка з сильно прогнутою боковушкою то вже на ліплять. В тому очеретяному уявляю скільки такої радості" 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 16 часов назад Share Опубликовано 16 часов назад 4 хвилини тому, Конструктор сказав: Тут буває десь попаде рамка з сильно прогнутою боковушкою то вже на ліплять. В тому очеретяному уявляю скільки такої радості" В ньому можна зробити один суцільний місток по периметру 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 16 часов назад Share Опубликовано 16 часов назад 27 хвилин тому, yu1986ra сказав: В ньому можна зробити один суцільний місток по периметру Ну і навіщо таке щастя"? Ці вулики мабуть купують, чи роблять, для понтів, або щоб погратися. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 16 часов назад Share Опубликовано 16 часов назад 21 хвилину тому, Конструктор сказав: Ну і навіщо таке щастя"? Ці вулики мабуть купують, чи роблять, для понтів, або щоб погратися. Очеретяний це вулик для бідних, якщо його сам робиш. Працювати в ньому значно гірше як в дерев'яному. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 16 часов назад Share Опубликовано 16 часов назад 17 годин тому, gardener сказав: Блін... Нормально всьо. Бджоли трохи більше, але не критично. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 16 часов назад Share Опубликовано 16 часов назад Тільки пристосувався до спеки, в кажуть що вже скоро всьо. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 15 часов назад Share Опубликовано 15 часов назад 18 минут назад, yu1986ra сказал: Очеретяний це вулик для бідних, якщо його сам робиш за 200-300 грн пару років назад можна було купити лежаки б/у деревяні . Тому то вулик для багатих і наівних. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 15 часов назад Share Опубликовано 15 часов назад Жодних вище перелічених негативів в очеретяному вулику не спостерігав. Можливо потрібно вдосконалювати технологію виготовлення. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 15 часов назад Share Опубликовано 15 часов назад 34 минуты назад, Bee.P сказал: Тому то вулик для багатих і наівних. то вулик гарний якщо пасіка має росплідницький напрямок. вивод маток, пакетів, тощо.. недаром при совку всі росплідницькі пасіки були саме на лежаках 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 14 часов назад Share Опубликовано 14 часов назад 1 година тому, gardener сказав: Тільки пристосувався до спеки, в кажуть що вже скоро всьо. Знайомий почув що я мед відбираю, 145 з кочовки вожу до дому на відкачку. То ж стрес для людини, що я раніше викачаю, каже: мчу і я забирати. В нього 300, і ту дорогу я дуже добре знаю, тому рекомендував йому: качай на місці, а якщо хочеш везти, то чекай щоб спала спека, бо 300 то не 145 повриваються тільки так. І що думаєте він мене послухав??? От не розумію таких людей які питають пораду, вислуховують і потім роблять наоборот. То нащо ж питати!!! 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 13 часов назад Share Опубликовано 13 часов назад 56 минут назад, Конструктор сказал: От не розумію таких людей які питають пораду, вислуховують і потім роблять наоборот і як не дивно більшість саме так і роблять або того гірше, сперш зроблять а потім питають "а як краще треба було хіба"? такий менталітет чи то що хз... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 12 часов назад Share Опубликовано 12 часов назад 3 години тому, Bee.P сказав: за 200-300 грн пару років назад можна було купити лежаки б/у деревяні . Тому то вулик для багатих і наівних. 200-300 грн це все старе, гниле, криве, горбате, не стандартне і нікому не потрібне. Як такого накупляєшся, то будеш кожного разу плюватись підходячи до вулика. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 12 часов назад Share Опубликовано 12 часов назад 3 години тому, Сергій-апі сказав: Жодних вище перелічених негативів в очеретяному вулику не спостерігав. Можливо потрібно вдосконалювати технологію виготовлення. Там і так все досКонало. Куди вже ж далі? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
qway Опубликовано 10 часов назад Share Опубликовано 10 часов назад 4 години тому, arki сказав: то вулик гарний якщо пасіка має росплідницький напрямок. вивод маток, пакетів, тощо.. недаром при совку всі росплідницькі пасіки були саме на лежаках а можливо й дарма, бо весною спостерігав пришвидшений розвиток в 7 рамкових, чисто мій досвід, в порівнянні з 10 рамковими, це хіба в лежаку через перегородку 2 сім'ї а потім хвости легко з'єднати Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 7 часов назад Share Опубликовано 7 часов назад 3 години тому, qway сказав: а можливо й дарма, бо весною спостерігав пришвидшений розвиток в 7 рамкових, чисто мій досвід, в порівнянні з 10 рамковими, це хіба в лежаку через перегородку 2 сім'ї а потім хвости легко з'єднати Ніякий семирамковий з лежаком по розвитку не зрівняється 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
qway Опубликовано 5 часов назад Share Опубликовано 5 часов назад 1 годину тому, yu1986ra сказав: Ніякий семирамковий з лежаком по розвитку не зрівняється можливо, холівар на тему типу вуликів вічний тому сперичатись не буду) З лежаками не працював багато років вже, в наявності лише 1 від дідуся який заселив на 9 травня роєм, в зиму пускати в ньому мабуть не буду, можливо навесні заселю, але дивлюсь журнал та на 20квітня - 1 травня я вже міг би продаваи пакети якби займався тим зі своїх 7 рамочників з добрими 4р печатного розплоду та щей хвости нормальні лишились би, не певен що таке в лежаку мав би на цю дату, а якби й мав то не певен що лежак так швидко дозволив наростити хвости , свої ж я рвав на 1 рамкові відводки лишаючи їм 1-2 рамки з так сяк розплодом, наразі вони повні та дали 1-2 надставки соняху, в теорії можна поділити на 2 їх та ще збільшити пасіку та теща вже сильно проти бо багато розвів, сусіди деколи невдоволені :D Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 1 годину тому, qway сказав: можливо, холівар на тему типу вуликів вічний тому сперичатись не буду) З лежаками не працював багато років вже, в наявності лише 1 від дідуся який заселив на 9 травня роєм, в зиму пускати в ньому мабуть не буду, можливо навесні заселю, але дивлюсь журнал та на 20квітня - 1 травня я вже міг би продаваи пакети якби займався тим зі своїх 7 рамочників з добрими 4р печатного розплоду та щей хвости нормальні лишились би, не певен що таке в лежаку мав би на цю дату, а якби й мав то не певен що лежак так швидко дозволив наростити хвости , свої ж я рвав на 1 рамкові відводки лишаючи їм 1-2 рамки з так сяк розплодом, наразі вони повні та дали 1-2 надставки соняху, в теорії можна поділити на 2 їх та ще збільшити пасіку та теща вже сильно проти бо багато розвів, сусіди деколи невдоволені :D Весняний розвиток, то більше від місця і погоди залежить. Цьогоріч на лежаковому точку було 30% корпусних, жоден з них і близько не показав такого розвитку як в лежаках. "Нормальні хвости", то які? Скільки корпусів семирамочних займає сім'я коли ви з неї пакет берете 1 травня? В теорії наплодити калічів можна безліч, але мед вони дають тільки на доброму взятку. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.