qway Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 38 хвилин тому, yu1986ra сказав: Весняний розвиток, то більше від місця і погоди залежить. Цьогоріч на лежаковому точку було 30% корпусних, жоден з них і близько не показав такого розвитку як в лежаках. "Нормальні хвости", то які? Скільки корпусів семирамочних займає сім'я коли ви з неї пакет берете 1 травня? В теорії наплодити калічів можна безліч, але мед вони дають тільки на доброму взятку. про місцевість + погоду згоден, ваги я доробив тільки на сонях що б слідкувати за привісами, але соняху я взяв як садки + акація + різнотрав'я разом взяті, думаю на них привіси були скромні, але прям безвяткового періоду так шо шниряли по двору було не більше 2 тижнів. Минулий рік наприклад однорамкові кормив активно, цей рік пару разів тільки кульки з пів літрою роздавав. 7 рамочники в мене саморобні з ппс, пакети з них не брав, але зумовимось що після деребану розплоду на відводки в них лишається 2 рамки, кормова + яйце, це було на 3 травня цей рік, льотна бджола злітає назад так як відвезти на новий точок поки не маю змоги, розширення тільки вощиною, цей хвіст набрав силу до 7рр за місяць, 3 з 4 які деребанив показали такий результат, після чого відбирались ще по 2-3рр з них в червні, на сьогодні вони займают корпус + 2 надставки, правда одна сімейка ніяк не вичухається, замінив їм матку бо донор 3 рік так собі результати показує, продали місцеві пакети в позаминулому році, не знаю що за порода але будують вкрай погано, рояться одні з перших, на слабкому взятку результату 0, маток навіть в 1 рамкових відводках з цієї сімї приймають гірше, 1 так потріпали що довелось задавити самому бо крила майже згризли. Зарікатись не буду але виглядає так що донори підуть на 5-6рамках в зиму, 1 рамкові буде видно, деякі сильно залились, побачимо як буде серпень проходити, та чи вдастся розігнати на 5-6 рам, хоча і 3-4 буде норм (ціль в першу чергу розширення, мед як побічка, й так більше ніж я взмоза продати в роздріб, а на грурт я ще не цікавий), зимували так вже в цих 7 рамочниках, один мінус якась надмірна волога хоч і дно сітка, можливо це через місцевість біля річки де живу, пліснявіє сильно Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 14 годин тому, yu1986ra сказав: Очеретяний це вулик для бідних, якщо його сам робиш. Працювати в ньому значно гірше як в дерев'яному. Зате як попадає на пасіку випадковий відвідувач, то відразу чуєш відгук - "о які у вас гарні вулики!, почому мед продаєте?" До речі, нічого там не перекошено, допуски всі дотримані. То вже питання до майстра, що робив ті вулики або кондуктора 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 1 час назад Автор Share Опубликовано 1 час назад 02.08.2026 в 23:38, Oleksandr K. сказав: Перший рік такий, що качаєш і немає абсолютно ніякого нападу. На точку виросла улюблена рослина пана @ДобровоЛ - козелець по пояс, зранку бджіл на ньому повно. Може то вони з нього тягають? Не виключено. Козелець медоносить досить добре. Видно, він у вас відійшов вже після скошування. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 1 час назад Автор Share Опубликовано 1 час назад Завтра збираюся вже підготовуватися до завершення сезонук кочівлі. Затримався з перевезенням, бо цвів ще сонях км за 2,5 . Тож може що собі й принесли. Бо у мене на стаціонарі при такій жарі на пісках повний каюк навіть і в лісі, що займає половину території польоту моїх бджіл. Цьогоріч у безвзятковий період перед соняхом добре виручив ваточник. Навіть рамок по 3 були нанесли... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 1 час назад Автор Share Опубликовано 1 час назад 04.08.2026 в 19:24, Bee.P сказав: Може осмій множить . В очереті вони множаться . Доречі є люди які розмножують осмій багато на продаж , ну і джмелів на експорт множать бачив , на теплиці . Покійний Комісар цими бджолами цікавився всерйоз. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 1 час назад Автор Share Опубликовано 1 час назад 15 годин тому, yu1986ra сказав: В ньому можна зробити один суцільний місток по периметру Ага - Кримський міст непотопляємий ! Неве ж дощки скінчилися ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 минут назад Share Опубликовано 20 минут назад 1 годину тому, qway сказав: про місцевість + погоду згоден, ваги я доробив тільки на сонях що б слідкувати за привісами, але соняху я взяв як садки + акація + різнотрав'я разом взяті, думаю на них привіси були скромні, але прям безвяткового періоду так шо шниряли по двору було не більше 2 тижнів. Минулий рік наприклад однорамкові кормив активно, цей рік пару разів тільки кульки з пів літрою роздавав. 7 рамочники в мене саморобні з ппс, пакети з них не брав, але зумовимось що після деребану розплоду на відводки в них лишається 2 рамки, кормова + яйце, це було на 3 травня цей рік, льотна бджола злітає назад так як відвезти на новий точок поки не маю змоги, розширення тільки вощиною, цей хвіст набрав силу до 7рр за місяць, 3 з 4 які деребанив показали такий результат, після чого відбирались ще по 2-3рр з них в червні, на сьогодні вони займают корпус + 2 надставки, правда одна сімейка ніяк не вичухається, замінив їм матку бо донор 3 рік так собі результати показує, продали місцеві пакети в позаминулому році, не знаю що за порода але будують вкрай погано, рояться одні з перших, на слабкому взятку результату 0, маток навіть в 1 рамкових відводках з цієї сімї приймають гірше, 1 так потріпали що довелось задавити самому бо крила майже згризли. Зарікатись не буду але виглядає так що донори підуть на 5-6рамках в зиму, 1 рамкові буде видно, деякі сильно залились, побачимо як буде серпень проходити, та чи вдастся розігнати на 5-6 рам, хоча і 3-4 буде норм (ціль в першу чергу розширення, мед як побічка, й так більше ніж я взмоза продати в роздріб, а на грурт я ще не цікавий), зимували так вже в цих 7 рамочниках, один мінус якась надмірна волога хоч і дно сітка, можливо це через місцевість біля річки де живу, пліснявіє сильно Пакет-відводок треба робити з такої сім'ї, щоб через тиждень в ній знов був повний вулик. 11 травня ділив лежаки багато з яких вже займали 20 рам. Кращі з корпусних на тому точку ще не займали два рута. З двох кращих лежаків зробив 7 відводків - меду в них майже нема. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 16 минут назад Share Опубликовано 16 минут назад 1 годину тому, Oleksandr K. сказав: Зате як попадає на пасіку випадковий відвідувач, то відразу чуєш відгук - "о які у вас гарні вулики!, почому мед продаєте?" В мене такого ще не було 1 годину тому, Oleksandr K. сказав: До речі, нічого там не перекошено, допуски всі дотримані. То вже питання до майстра, що робив ті вулики або кондуктора Не можуть там допуски бути дотриманими - рейки що з'єднують обв'язки завжди заважатимуть. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 минут назад Share Опубликовано 14 минут назад 1 година тому, ДобровоЛ сказав: Ага - Кримський міст непотопляємий ! Неве ж дощки скінчилися ? Тут дров не можна добитись, не те що дошок. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.