Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

55 хвилин тому, arki сказав:

яка лінія чи тип? від якого матковода? коліться....:hmm:

в нас так само але казав товариш пару днів назад було на вагах 500грам за день Ажж...:Jumpy:

Роман Тарахович, свою селекцію він здається називає Бескид. І в 24-у від нього матка була в лідерах на гречці.

Пару днів тому моя гречка була на межі життя і смерті. Ледь не всохла. Оце тільки два дні як в мене дощить.

В 08.07.2026 в 22:58, yu1986ra сказал:

А сім'ї де не міняються матки на скільки рамок в зиму йдуть?

9 даданівських рамок.Пробував їх на 7 садити, тоді приходиться ляпухи в лютому класти.

29 хвилин тому, пасічник Ігор сказав:

9 даданівських рамок.Пробував їх на 7 садити, тоді приходиться ляпухи в лютому класти.

9 трохи більше як 5:umora:, вас це не турбує?

Вчора своїм влаштував взяток, сушили рамки і сушили дуже швидко:umora:

38 хвилин тому, Конструктор сказав:

Сушили рамки перегові????

40 минут назад, Конструктор сказал:

Тепер люди спати спокойно не будуть , будут вгадувати кіко там кг перги в одній рамці , :hi::umora:

19 хвилин тому, Макс_Скрипник сказав:

Сушили рамки перегові????

Ага.

2 години тому, Конструктор сказав:

Отако прям побіля вуликів? Не боїтеся спровокувати нападку?

11 хвилин тому, ромео сказав:

Отако прям побіля вуликів? Не боїтеся спровокувати нападку?

Там конвеєр, вони не встигають на вулики переходити. Дві морозилки, там навіть нуки мусять пергу трамбувати

36 хвилин тому, gardener сказав:

Там конвеєр, вони не встигають на вулики переходити. Дві морозилки, там навіть нуки мусять пергу трамбувати

Це точно! Через ці дві морозилки тепер нікому покою нема.:umora:

Только что, Конструктор сказал:

Це точно! Через ці дві морозилки тепер нікому покою нема.:umora:

Тож бачите що люди навіть бояться показувати свої шайтан відра :hi:. Шоб не зглазили :umora:

1 година тому, ромео сказав:

Отако прям побіля вуликів?

Саме так.

1 година тому, ромео сказав:

Не боїтеся спровокувати нападку?

Колись боявся, трохи виріс", і перестав боятись.

Та й в мене ж бакфаст:hi:

27 хвилин тому, Конструктор сказав:

Колись боявся, трохи виріс",

Понятно, а в мене вже ріст устаканився... тому продовжую боятися

Колись по необачності залишив рамку, то така дискотека почалася, шо ну його нах...

4 часа назад, Конструктор сказал:

Вчора своїм влаштував взяток, сушили рамки

непогана ідея, треба і своїм повиставляти...

гречка цвіте а взятку немає, сьогодні ставив мурашинку то крутилися злодійки. давно таке було щоб відкрив вулика і тут злодійки...

21 час назад, yu1986ra сказал:

9 трохи більше як 5:umora:, вас це не турбує?

Абсолютно ні! Пускав в зиму 82, прямих втрат 6 штук, 2 без матки вийшло. А ось коли влітку відкриваєш вулика, а там жменя бджіл та грона маточників , от тоді я нервуюся та ругаю себе за те що  залишив тут стару матку в минулому році!!!!

Сьогодні вперше за не знаю скільки років рій привився на висоті 5 м над вуликами. Я під ним дві години проходив туди-сюди. Треба було тільки голову підняти щоб помітити. Помітив вже коли він відлітав. 

Махнув рукою в слід. Що поробиш? Така вже селекція:rofl:

2 години тому, yu1986ra сказав:

рій привився на висоті 5 м над вуликами.

Жартуєте, який рій в цю пору? :hmm:

Явно неадекват...

9 часов назад, yu1986ra сказал:

Сьогодні вперше за не знаю скільки років рій привився на висоті 5 м над вуликами. Я під ним дві години проходив туди-сюди. Треба було тільки голову підняти щоб помітити. Помітив вже коли він відлітав. 

Махнув рукою в слід. Що поробиш? Така вже селекція:rofl:

А в Вас з кліщем все нормально? Бо було мені років з 15 назад. Вирішив я не користуватися важкою хімією і обробляти суто кислотами. Один рік ще нічого, а от на наступний рік рояться мої бджоли і рояться й нічого я їм не зроблю. Вже й вся тара під бжіл вийшла. А потім на початку вересня приїхав на останню качку та формування,вже суттєво похолодало, а на пасіці дивна тиша. Почав вулики відкривати , а в мене з 4-5 тільки в одному бджоли залишилися, а інші з медом , але без бджіл З більше ніж 100 сімей я торік близько 20 штук тільки в зиму пустив. Повезло мені тоді, що мій точок далеко від інших пасік був, а свої бджоли ослаблені, їм не до крадіжок було. А то й меду б не побачив би зовсім .

7 годин тому, ромео сказав:

Жартуєте, який рій в цю пору? :hmm:

Явно неадекват...

І я так думав:umora:.

Весною в кількох лежаках зробив відводок на плідну через перегородку. За одного такого забув. Воно сиділо до цього часу на семи рамках. Ото й пускало час від часу дрібні рої на 2-3 рамки. Зроївся в нуль.

Я ж вулика розбираю з сторони основного льотка. Дивлюсь повний, матка сіє, все норм:umora:, а цього разу почув спів з правої частини:rofl:.

Деякі об'єднані сім'ї також зайшли в ройку. І пофіг їм бакфаст чи не бакфаст матка лишилась.

7 хвилин тому, пасічник Ігор сказав:

А в Вас з кліщем все нормально? Бо було мені років з 15 назад. Вирішив я не користуватися важкою хімією і обробляти суто кислотами. Один рік ще нічого, а от на наступний рік рояться мої бджоли і рояться й нічого я їм не зроблю. Вже й вся тара під бжіл вийшла. А потім на початку вересня приїхав на останню качку та формування,вже суттєво похолодало, а на пасіці дивна тиша. Почав вулики відкривати , а в мене з 4-5 тільки в одному бджоли залишилися, а інші з медом , але без бджіл З більше ніж 100 сімей я торік близько 20 штук тільки в зиму пустив. Повезло мені тоді, що мій точок далеко від інших пасік був, а свої бджоли ослаблені, їм не до крадіжок було. А то й меду б не побачив би зовсім .

Цьогоріч весною як потепліло ставив смужки на флувалінаті (кліщ сипався штучними дозами)+ робив відводки. Тому думаю, що проблем не повинно з ним бути. Цикл його розвитку точно збився.

41 минуту назад, yu1986ra сказал:

Воно сиділо до цього часу на семи рамках. Ото й пускало час від часу дрібні рої на 2-3 рамки. Зроївся в нуль

Це еліта !!!!:hi: таких треба на плем матеріал брати !!!:hi::umora:

41 минуту назад, yu1986ra сказал:

Деякі об'єднані сім'ї також зайшли в ройку. І пофіг їм бакфаст чи не бакфаст матка лишилась.

Хто всрався ? Невістка .  

Ще є такі кадри хитропридуманні які в сімю дворняги  яка в ройовому стані обірвуть всі маточники і дадуть маточник чи неплодку бака і думають що воно не полетить бо дав жеж бака !!!!:umora:.  

21 хвилину тому, Bee.P сказав:

Це еліта !!!!:hi: таких треба на плем матеріал брати !!!:hi::umora:

Хто всрався ? Невістка .  

Ще є такі кадри хитропридуманні які в сімю дворняги  яка в ройовому стані обірвуть всі маточники і дадуть маточник чи неплодку бака і думають що воно не полетить бо дав жеж бака !!!!:umora:.  

Я розумію, що не не матка керує парадом. Бджоли заганяють її в миски.

Коли об'єднував, то основна сім'я заходила в ройку. У відводку вже корпус бджіл від бакфаст - лупилось друге покоління. Вже два рази обривав маточники в корпусі бакфаст. Цікаво коли вони вийдуть з штопора і скільки меду принесе така багатомушна сім'я. Бджоли не висять соплями під рамками, є всі шанси, що з медозбором в них настрій покращиться.

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

Я розумію, що не не матка керує парадом. Бджоли заганяють її в миски.

Коли об'єднував, то основна сім'я заходила в ройку. У відводку вже корпус бджіл від бакфаст - лупилось друге покоління. Вже два рази обривав маточники в корпусі бакфаст. Цікаво коли вони вийдуть з штопора і скільки меду принесе така багатомушна сім'я. Бджоли не висять соплями під рамками, є всі шанси, що з медозбором в них настрій покращиться.

Якщо сімя наростила максимальну силу і довго немає взятку то пойнятно що може почати глючити на ройку ,  взяток їх збиває з ройки , і в мене таке бувало , навіть маточники пару штук висіло я їх не обривав бо пішов взяток , вони просто перестали гріти ті маточники і там ніхто не вилупився 

Нове пергове відео від Лайк бі не вражає пергою. З таких рамок вибивати пергу посеред сезону це тільки рамки переводити:IMHO:

18 минут назад, yu1986ra сказал:

Нове пергове відео від Лайк бі не вражає пергою. З таких рамок вибивати пергу посеред сезону це тільки рамки переводити:IMHO:

Вона просто показує сам процес , вона не буде їх бити , бо там немає що брать :hi:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...