yu1986ra Опубликовано Четверг в 18:47 Share Опубликовано Четверг в 18:47 55 хвилин тому, arki сказав: яка лінія чи тип? від якого матковода? коліться.... в нас так само але казав товариш пару днів назад було на вагах 500грам за день Ажж... Роман Тарахович, свою селекцію він здається називає Бескид. І в 24-у від нього матка була в лідерах на гречці. Пару днів тому моя гречка була на межі життя і смерті. Ледь не всохла. Оце тільки два дні як в мене дощить. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
пасічник Ігор Опубликовано Четверг в 20:37 Share Опубликовано Четверг в 20:37 В 08.07.2026 в 22:58, yu1986ra сказал: А сім'ї де не міняються матки на скільки рамок в зиму йдуть? 9 даданівських рамок.Пробував їх на 7 садити, тоді приходиться ляпухи в лютому класти. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Четверг в 21:07 Share Опубликовано Четверг в 21:07 29 хвилин тому, пасічник Ігор сказав: 9 даданівських рамок.Пробував їх на 7 садити, тоді приходиться ляпухи в лютому класти. 9 трохи більше як 5, вас це не турбує? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано Пятница в 13:18 Share Опубликовано Пятница в 13:18 Вчора своїм влаштував взяток, сушили рамки і сушили дуже швидко VID_20260709_102224_0_COMPRESSED.mp4 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано Пятница в 13:57 Share Опубликовано Пятница в 13:57 38 хвилин тому, Конструктор сказав: Вчора своїм влаштував взяток, сушили рамки і сушили дуже швидко VID_20260709_102224_0_COMPRESSED.mp4 3 MB · 0 завантажень Сушили рамки перегові???? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано Пятница в 14:00 Share Опубликовано Пятница в 14:00 40 минут назад, Конструктор сказал: Вчора своїм влаштував взяток, сушили рамки і сушили дуже швидко VID_20260709_102224_0_COMPRESSED.mp4 3 \u041c\u0411 · 0 загрузок Тепер люди спати спокойно не будуть , будут вгадувати кіко там кг перги в одній рамці , 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано Пятница в 14:16 Share Опубликовано Пятница в 14:16 19 хвилин тому, Макс_Скрипник сказав: Сушили рамки перегові???? Ага. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано Пятница в 15:35 Share Опубликовано Пятница в 15:35 2 години тому, Конструктор сказав: Вчора своїм влаштував взяток, сушили рамки і сушили дуже швидко VID_20260709_102224_0_COMPRESSED.mp4 3 MB · 0 завантажень Отако прям побіля вуликів? Не боїтеся спровокувати нападку? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано Пятница в 15:49 Share Опубликовано Пятница в 15:49 11 хвилин тому, ромео сказав: Отако прям побіля вуликів? Не боїтеся спровокувати нападку? Там конвеєр, вони не встигають на вулики переходити. Дві морозилки, там навіть нуки мусять пергу трамбувати 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано Пятница в 16:26 Share Опубликовано Пятница в 16:26 36 хвилин тому, gardener сказав: Там конвеєр, вони не встигають на вулики переходити. Дві морозилки, там навіть нуки мусять пергу трамбувати Це точно! Через ці дві морозилки тепер нікому покою нема. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано Пятница в 16:28 Share Опубликовано Пятница в 16:28 Только что, Конструктор сказал: Це точно! Через ці дві морозилки тепер нікому покою нема. Тож бачите що люди навіть бояться показувати свої шайтан відра . Шоб не зглазили . 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано Пятница в 16:28 Share Опубликовано Пятница в 16:28 1 година тому, ромео сказав: Отако прям побіля вуликів? Саме так. 1 година тому, ромео сказав: Не боїтеся спровокувати нападку? Колись боявся, трохи виріс", і перестав боятись. Та й в мене ж бакфаст 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано Пятница в 17:03 Share Опубликовано Пятница в 17:03 27 хвилин тому, Конструктор сказав: Колись боявся, трохи виріс", Понятно, а в мене вже ріст устаканився... тому продовжую боятися Колись по необачності залишив рамку, то така дискотека почалася, шо ну його нах... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано Пятница в 17:56 Share Опубликовано Пятница в 17:56 4 часа назад, Конструктор сказал: Вчора своїм влаштував взяток, сушили рамки непогана ідея, треба і своїм повиставляти... гречка цвіте а взятку немає, сьогодні ставив мурашинку то крутилися злодійки. давно таке було щоб відкрив вулика і тут злодійки... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
пасічник Ігор Опубликовано Пятница в 19:03 Share Опубликовано Пятница в 19:03 21 час назад, yu1986ra сказал: 9 трохи більше як 5, вас це не турбує? Абсолютно ні! Пускав в зиму 82, прямих втрат 6 штук, 2 без матки вийшло. А ось коли влітку відкриваєш вулика, а там жменя бджіл та грона маточників , от тоді я нервуюся та ругаю себе за те що залишив тут стару матку в минулому році!!!! 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Суббота в 19:26 Share Опубликовано Суббота в 19:26 Сьогодні вперше за не знаю скільки років рій привився на висоті 5 м над вуликами. Я під ним дві години проходив туди-сюди. Треба було тільки голову підняти щоб помітити. Помітив вже коли він відлітав. Махнув рукою в слід. Що поробиш? Така вже селекція 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано Суббота в 21:36 Share Опубликовано Суббота в 21:36 2 години тому, yu1986ra сказав: рій привився на висоті 5 м над вуликами. Жартуєте, який рій в цю пору? Явно неадекват... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
пасічник Ігор Опубликовано Воскресенье в 05:14 Share Опубликовано Воскресенье в 05:14 9 часов назад, yu1986ra сказал: Сьогодні вперше за не знаю скільки років рій привився на висоті 5 м над вуликами. Я під ним дві години проходив туди-сюди. Треба було тільки голову підняти щоб помітити. Помітив вже коли він відлітав. Махнув рукою в слід. Що поробиш? Така вже селекція А в Вас з кліщем все нормально? Бо було мені років з 15 назад. Вирішив я не користуватися важкою хімією і обробляти суто кислотами. Один рік ще нічого, а от на наступний рік рояться мої бджоли і рояться й нічого я їм не зроблю. Вже й вся тара під бжіл вийшла. А потім на початку вересня приїхав на останню качку та формування,вже суттєво похолодало, а на пасіці дивна тиша. Почав вулики відкривати , а в мене з 4-5 тільки в одному бджоли залишилися, а інші з медом , але без бджіл З більше ніж 100 сімей я торік близько 20 штук тільки в зиму пустив. Повезло мені тоді, що мій точок далеко від інших пасік був, а свої бджоли ослаблені, їм не до крадіжок було. А то й меду б не побачив би зовсім . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Воскресенье в 05:20 Share Опубликовано Воскресенье в 05:20 7 годин тому, ромео сказав: Жартуєте, який рій в цю пору? Явно неадекват... І я так думав. Весною в кількох лежаках зробив відводок на плідну через перегородку. За одного такого забув. Воно сиділо до цього часу на семи рамках. Ото й пускало час від часу дрібні рої на 2-3 рамки. Зроївся в нуль. Я ж вулика розбираю з сторони основного льотка. Дивлюсь повний, матка сіє, все норм, а цього разу почув спів з правої частини. Деякі об'єднані сім'ї також зайшли в ройку. І пофіг їм бакфаст чи не бакфаст матка лишилась. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Воскресенье в 05:24 Share Опубликовано Воскресенье в 05:24 7 хвилин тому, пасічник Ігор сказав: А в Вас з кліщем все нормально? Бо було мені років з 15 назад. Вирішив я не користуватися важкою хімією і обробляти суто кислотами. Один рік ще нічого, а от на наступний рік рояться мої бджоли і рояться й нічого я їм не зроблю. Вже й вся тара під бжіл вийшла. А потім на початку вересня приїхав на останню качку та формування,вже суттєво похолодало, а на пасіці дивна тиша. Почав вулики відкривати , а в мене з 4-5 тільки в одному бджоли залишилися, а інші з медом , але без бджіл З більше ніж 100 сімей я торік близько 20 штук тільки в зиму пустив. Повезло мені тоді, що мій точок далеко від інших пасік був, а свої бджоли ослаблені, їм не до крадіжок було. А то й меду б не побачив би зовсім . Цьогоріч весною як потепліло ставив смужки на флувалінаті (кліщ сипався штучними дозами)+ робив відводки. Тому думаю, що проблем не повинно з ним бути. Цикл його розвитку точно збився. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано Воскресенье в 05:43 Share Опубликовано Воскресенье в 05:43 41 минуту назад, yu1986ra сказал: Воно сиділо до цього часу на семи рамках. Ото й пускало час від часу дрібні рої на 2-3 рамки. Зроївся в нуль Це еліта !!!! таких треба на плем матеріал брати !!! 41 минуту назад, yu1986ra сказал: Деякі об'єднані сім'ї також зайшли в ройку. І пофіг їм бакфаст чи не бакфаст матка лишилась. Хто всрався ? Невістка . Ще є такі кадри хитропридуманні які в сімю дворняги яка в ройовому стані обірвуть всі маточники і дадуть маточник чи неплодку бака і думають що воно не полетить бо дав жеж бака !!!!. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Воскресенье в 06:12 Share Опубликовано Воскресенье в 06:12 21 хвилину тому, Bee.P сказав: Це еліта !!!! таких треба на плем матеріал брати !!! Хто всрався ? Невістка . Ще є такі кадри хитропридуманні які в сімю дворняги яка в ройовому стані обірвуть всі маточники і дадуть маточник чи неплодку бака і думають що воно не полетить бо дав жеж бака !!!!. Я розумію, що не не матка керує парадом. Бджоли заганяють її в миски. Коли об'єднував, то основна сім'я заходила в ройку. У відводку вже корпус бджіл від бакфаст - лупилось друге покоління. Вже два рази обривав маточники в корпусі бакфаст. Цікаво коли вони вийдуть з штопора і скільки меду принесе така багатомушна сім'я. Бджоли не висять соплями під рамками, є всі шанси, що з медозбором в них настрій покращиться. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано Воскресенье в 06:16 Share Опубликовано Воскресенье в 06:16 1 минуту назад, yu1986ra сказал: Я розумію, що не не матка керує парадом. Бджоли заганяють її в миски. Коли об'єднував, то основна сім'я заходила в ройку. У відводку вже корпус бджіл від бакфаст - лупилось друге покоління. Вже два рази обривав маточники в корпусі бакфаст. Цікаво коли вони вийдуть з штопора і скільки меду принесе така багатомушна сім'я. Бджоли не висять соплями під рамками, є всі шанси, що з медозбором в них настрій покращиться. Якщо сімя наростила максимальну силу і довго немає взятку то пойнятно що може почати глючити на ройку , взяток їх збиває з ройки , і в мене таке бувало , навіть маточники пару штук висіло я їх не обривав бо пішов взяток , вони просто перестали гріти ті маточники і там ніхто не вилупився Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Воскресенье в 07:21 Share Опубликовано Воскресенье в 07:21 Нове пергове відео від Лайк бі не вражає пергою. З таких рамок вибивати пергу посеред сезону це тільки рамки переводити 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано Воскресенье в 07:41 Share Опубликовано Воскресенье в 07:41 18 минут назад, yu1986ra сказал: Нове пергове відео від Лайк бі не вражає пергою. З таких рамок вибивати пергу посеред сезону це тільки рамки переводити Вона просто показує сам процес , вона не буде їх бити , бо там немає що брать . 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.