koste Опубликовано Среда в 17:56 Share Опубликовано Среда в 17:56 5 минут назад, gardener сказал: Чи можна зараз підсилити відводок рамкою з розплодом і бджолою? Весною то робив запросто. а тепер? Чи давати чисто розплід? Если там пчелы мало ,и нужно дать именно пчел . Тогда лучше стрехнуть пчел на сходни перед летком . Но это не самый лучший способ . Проще дать рамку с расплодом на выходе . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано Среда в 17:59 Share Опубликовано Среда в 17:59 2 часа назад, yu1986ra сказал: З жовтою, то вже й не гріх. Это при условии что она тебе не нужна . А так получить трутней или маток было бы хорошо . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано Среда в 19:11 Share Опубликовано Среда в 19:11 3 години тому, Конструктор сказав: Тим більше що його вже два роки не було, не факт що цього буде Поки що складаються всі умови для доброго взятку.... Точніше, всі умови для доброго нектаровиділення соняшника... 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Среда в 19:58 Share Опубликовано Среда в 19:58 3 години тому, пасічник Ігор сказав: Процентів 10-до 15 , що показують найкращі результати, залишаються на наступний рік. Це селекційне ядро. Від кращіх з них вивід маток, решта-батьківські сім'ї. Всі інші- під заміну. ! Сімї, де міняв маток, йдуть на 5 рамок в зимівлю, але весною гарно стартують, менше рояться. Пробував не давити маток , а підставляти 13-15 денні маточники в самий верхній кормовий корпус( на жовтому форумі нам так розповідав Костя з Канади), але не сподобалося- спрацьовує на 30 відсотків, сім1ї вбивають стару матку та приймають молоду. Десь 30 відсотків вбивають і ту і ту матку, і відсотків 30 вбиває молодну неплідку, залишаючи стару матку незалежно від її якості. В 22-23 роках спочатку давив маток, а через декілька днів давав маточники на виході , то до 50 відсотків вбивали моїх неплідок , віддаючи перевагу власним. Тепер - цілий день давлю маток і ввечері підставляю 12-15 денні маточники. Так же й з відводками- цілий день роблю , ввечері даю маточники . Прийом моїх маток 90 і вище. В цьому році на 40 відводках тільки в одному були свищі, й сімей 5 міняв маток, які ну дуже погано червили, то всіх прийняли. Й трутовки виправляються підстановкою маточника на ура. Вот)))) А сім'ї де не міняються матки на скільки рамок в зиму йдуть? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Среда в 20:03 Share Опубликовано Среда в 20:03 3 години тому, Конструктор сказав: Воно то так, але й ніхто ж при тому масовому підході, не ділить ті сім'ї на постійній основі, щоб вже були вони такими слабкими на ГВ. Я наприклад в середині травня взяв по 2р розплоду на збірні відводки, не думаю що матиме суттєвий вплив на взяток з соняшнику. Тим більше що його вже два роки не було, не факт що цього буде. Може того вас і нема в ютубі, бо нема шок-контенту? 3 години тому, пасічник Ігор сказав: Таким чином йде селекція на рійливість, тобто розмножуються переважно ті сім'ї, які рояться - роями, з них беруться маточники, а суперові сімї, що не рояться , існують доки матка здатна підтримувати силу сім'ї і їх генетика поступово втрачається. Й слід розуміти чому сім'я відроїлася - чи вона генетично ройова, чи в ній стара матка , яка без проблем відпрацювала декілька сезонів, й сім'я таким чином хоче її поміняти ( такі маточники можно брати в роботу, вони гарної якості) Якщо матка не може нагнати силу сім'ї для роїння, то вона інвалід. Всі вони хочуть роїтись. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Среда в 20:07 Share Опубликовано Среда в 20:07 3 години тому, Bee.P сказав: Це капець якийсь з тим соняхом , кругом одна кукуруза соя пшениця , ото ріпака трошки качнув , чуть акації і всьо походу . Чого вам переживати? Я чув бакфаст на 10 км літає, щось та й знайдуть 2 години тому, gardener сказав: Чи можна зараз підсилити відводок рамкою з розплодом і бджолою? Весною то робив запросто. а тепер? Чи давати чисто розплід? Якщо є взяток то можна. Якщо переживаєте, то ставте цю рамку на ніч за заставну 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Среда в 20:13 Share Опубликовано Среда в 20:13 57 хвилин тому, ромео сказав: Поки що складаються всі умови для доброго взятку.... Точніше, всі умови для доброго нектаровиділення соняшника... Соняшник біля моєї гречки зацвіте десь за два тижні. Вже ніби й пізнувато трохи. На нього особливо не розраховую. Так, може щось підпечатають чи пилок для розвитку буде. Сьогодні впало з неба кілька см дощу. Гречка оживає. На вагах поки не значний мінус за два дні. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано Четверг в 03:31 Share Опубликовано Четверг в 03:31 8 годин тому, ромео сказав: Поки що складаються всі умови для доброго взятку.... Точніше, всі умови для доброго нектаровиділення соняшника... Щось тільки не дуже теплом чути. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Четверг в 04:05 Share Опубликовано Четверг в 04:05 33 хвилини тому, Конструктор сказав: Щось тільки не дуже теплом чути. Глобальне потепління вам в поміч. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано Четверг в 04:05 Share Опубликовано Четверг в 04:05 Змерзли вже? 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Четверг в 06:21 Share Опубликовано Четверг в 06:21 2 години тому, gardener сказав: Змерзли вже? Вчора ледь сопля не відморозив. Хмарно, вітряно. Бджоли майже не вилітали. Добре хоч дощу трохи впало. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано Четверг в 07:41 Share Опубликовано Четверг в 07:41 4 години тому, Конструктор сказав: Щось тільки не дуже теплом чути. Зробив висновок, що в цьому ділі температура відіграє важливу, але не визначальну роль. Бували випадки, що і при +21 носили і при +41... а бувало при +28 - дзуськи 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано Четверг в 08:04 Share Опубликовано Четверг в 08:04 11 годин тому, yu1986ra сказав: Чого вам переживати? Я чув бакфаст на 10 км літає, щось та й знайдуть я теж чув - що літає і то тільки трутні, і то тільки в одну сторону... також чув, що є якесь "довге крило" і навіть що хтось його використовував для контрабанди нектару 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано Четверг в 10:01 Share Опубликовано Четверг в 10:01 1 годину тому, Oleksandr K. сказав: і то тільки трутні, і то тільки в одну сторону... На Рівенщину, мабуть, до італійок 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано Четверг в 11:41 Share Опубликовано Четверг в 11:41 15 часов назад, yu1986ra сказал: Всі вони хочуть роїтись. а як ваші італійки чи то кордовани? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано Четверг в 12:02 Share Опубликовано Четверг в 12:02 18 минут назад, arki сказал: а як ваші італійки чи то кордовани? Ще ж карпаток понакупляв і не признається , ще кавказа йому вишліть і буде весь зоопарк, і дослідницький центр , потім буде всім розказувать почому в Одессі рубероид. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано Четверг в 12:14 Share Опубликовано Четверг в 12:14 2 минуты назад, Bee.P сказал: ще кавказа йому вишліть і буде весь зоопарк вже всьо, не вишлю, закінчив матковивідний сезон. сьогодні розіслав останні. 6 минут назад, Bee.P сказал: потім буде всім розказувать почому в Одессі рубероид ото Ви вже....нехай собі людина експериментує.... 12 минут назад, Bee.P сказал: карпаток понакупляв і не признається Ви ото як завідуєте то завідуйте мовчки... 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано Четверг в 12:49 Share Опубликовано Четверг в 12:49 18 часов назад, ромео сказал: Поки що складаються всі умови для доброго взятку.... Точніше, всі умови для доброго нектаровиділення соняшника... Перше поле у нас вже стартануло, будемо бачити чи зійшлися всі умови . В порівнянні з минулим роком старт на тиждень раніше. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано Четверг в 13:42 Share Опубликовано Четверг в 13:42 51 хвилину тому, Женя Ц. сказав: Перше поле у нас вже стартануло, будемо бачити чи зійшлися всі умови . В мене сьогодні якісь такі ознаки, шо ніби починається... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано Четверг в 14:16 Share Опубликовано Четверг в 14:16 33 минуты назад, ромео сказал: В мене сьогодні якісь такі ознаки, шо ніби починається... Таке було пару днів назад,сьогодні можна вже починати відлік. Здійнявся вітер надійшла хмара,робочий день закінчено. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано Четверг в 15:20 Share Опубликовано Четверг в 15:20 2 години тому, Женя Ц. сказав: Перше поле у нас вже стартануло Я вчора вже три квітки бачив 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Четверг в 15:52 Share Опубликовано Четверг в 15:52 4 години тому, arki сказав: а як ваші італійки чи то кордовани? Фіг їх розбереш. Трохи більш м'ясні за мої. Цьогоріч меду толком ще не було, тому нічого сказати не можу по медопродуктивності. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Четверг в 15:55 Share Опубликовано Четверг в 15:55 3 години тому, Bee.P сказав: Ще ж карпаток понакупляв і не признається , ще кавказа йому вишліть і буде весь зоопарк, і дослідницький центр , потім буде всім розказувать почому в Одессі рубероид. Дві карпатки маю. Не роїлись, правда з одної робив відводок. Та що без відводка в лідерах по меду (я вже писав вище). 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Четверг в 16:00 Share Опубликовано Четверг в 16:00 1 годину тому, Женя Ц. сказав: Таке було пару днів назад,сьогодні можна вже починати відлік. Здійнявся вітер надійшла хмара,робочий день закінчено. Мої на гречці сьогодні три рази пробували працювати, але дощик заганяв їх назад - принесли один запах. Було багато дрібного пилку з ріпки, що по гречці пішла. З неділі ніби має вже розпогодитись, може і мед піде. 41 хвилину тому, gardener сказав: Я вчора вже три квітки бачив І я по дорозі до гречки бачив пару штук квітуючих соняхів, але то якісь вискочки. До масового цвітіння ще довго. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано Четверг в 17:46 Share Опубликовано Четверг в 17:46 1 час назад, yu1986ra сказал: Дві карпатки маю. яка лінія чи тип? від якого матковода? коліться.... 1 час назад, yu1986ra сказал: Мої на гречці сьогодні три рази пробували працювати, але дощик заганяв їх назад - принесли один запах в нас так само але казав товариш пару днів назад було на вагах 500грам за день Ажж... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.