Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

22 хвилини тому, Олександр К сказав:

Скільки у вас нуків?

0

14 хвилин тому, yu1986ra сказав:

0

З такою кількістю можна обійтися без журналу,:umora: навіть і без маркера:rofl:

29 минут назад, Олександр К сказал:

Або ви рідко прививку робите або у вас великі ладоні...:umora:

Було 300 маткомісць ,    12 виховалок , заряжав все за один раз .  Перша прививка 8 травня , друга 22 травня , і всьо , без ремонту нуків , далі ті матки нікому не потрібні . Дрочевом не займався .   Із записів - це день прививки і день вихода з маточника , + 14 днів на обльот .  Усьо:dntknw:

3 минуты назад, Конструктор сказал:

Ну да , матки вже помічені приїжають :hi:;):umora:.  Сервіс бл..:umora:

ніхто в нуки неплідок не підсаджує?

2 години тому, Конструктор сказав:

В мене маркер тільки для малювання:umora:

59 хвилин тому, arki сказав:

ніхто в нуки неплідок не підсаджує?

Тут і нуклеуси не у всіх є:umora:.

2 години тому, Bee.P сказав:

Не так там вже й багато тих міток було:umora:.

Обліт по неплідках 65%. Технологію підсадки обкатав, отримав досвід, висновки зробив. Всім причетним дякую:hi:.

Облетілась ваша матка, що в кліточці по недогляду просиділа 14 днів. Ще є з попередньої партії така сама, в клітці 21 день, облетілась, сіє норм.

20.05.2026 в 20:15, ДобровоЛ сказав:

Акація в Києві вже зацвіла. А на пасіці не знаю чи й зацвіте? Завтра маю відвілати свої насадження.

Тижнів зо два тому вона вигляділа уся чорною. :( Три дні тому зазеленіла, але пуп"янків я ще не побачив...

Таки зацвіла й моя акація. При чому в два етапи, що я спостерігав тут вперше за 36 років. Спочатку цвіли старі високі дерева та ті, що були захищені від холодних вітрів. А вже потім і інші цвіли. Вразила мене молода поросль в лісі, яка виросла за років 6 від насіння, яке я розкидав просто на вобум - авось та й приживеться. А воно таки зійшло і цьогоріч просто біло було під соснами від його цвітіння. Правда я те насіння стратифікував перед розкиданням - обробляв дреллю на якій закріплено було свердло для розстігування розчину. В результаті від 6 прекрасних пакетів, які я придбав у Михайла Сколоздри (МІРО), відкачав сто літрів. Ясно, що лишив ще й на розвиток сімей.

20.05.2026 в 21:42, yu1986ra сказав:

Я просто не розумію як вона може бути не якісна? Це ж одно компонентна речовина. Це як казати не якісний цукор. Якісний чи ні, а в ньому 98-99% вуглеводів.  Так само і з щавелькою - там кислота або є, або її немає.  Вона дешева підробляти її немає сенсу:IMHO:.

З серветками не все так просто, багато значить куди їх класти:IMHO:.

Я надивившись блохерів ще в 22-у купив собі 1 кг щавельки. Ефективність її проти кліща визначити не вдалось. Так досі і валяється як валіза без ручки. Може 100 г використав, а може й ні.

Тепер от думаю: купити новий кг чи ще старий хай попрацює:rofl:

Щодо щавельки.Я ,як і більшість фотокорів чи фотографів, використовував її для підкислення і зберігання фіксажу. Тобто ця речовина виконувала роль консерватора. Тому ї́ї зберігання розраховано на  довгий час.У мене пакет є якому більше 15 років і він ніяк не змінився. Правда, я щавелькою пробував обробляти в останнє  ще в кінці дев'яностих роках допоки не з'явився біпін....

14 хвилин тому, ДобровоЛ сказав:

Щодо щавельки.Я ,як і більшість фотокорів чи фотографів, використовував її для підкислення і зберігання фіксажу. Тобто ця речовина виконувала роль консерватора. Тому ї́ї зберігання розраховано на  довгий час.У мене пакет є якому більше 15 років і він ніяк не змінився. Правда, я щавелькою пробував обробляти в останнє  ще в кінці дев'яностих роках допоки не з'явився біпін....

Я собі купив від бівел кг. Думав буду масово обробляти відводки. Після проливу в двох контрольних знайшов 2 кліща. Всі обробляти вже не став.

IMG_20260616_222020.thumb.jpg.b8b6a47aaaf32e37a53e4c05bf193578.jpg

Пишуть термін придатності 2 роки.

5 часов назад, yu1986ra сказал:

0

З ваших дописів я так і поняв...:umora:

5 часов назад, Bee.P сказал:

Було 300 маткомісць ,    12 виховалок , заряжав все за один раз .  Перша прививка 8 травня , друга 22 травня , і всьо , без ремонту нуків , далі ті матки нікому не потрібні . Дрочевом не займався .   Із записів - це день прививки і день вихода з маточника , + 14 днів на обльот .  Усьо:dntknw:

Я прививаюсь кожні два дні по 4 воспиталки.... поступово скорочую в сезон кількість нуків та воспитвлок... зазвичай замовлення розписані до соняха а далі вже вільний продаж... то якщо я почну писати на долоні то закінчу десь в районі плеча... в вересні:umora: тому і маю три листочка в тетрадці. На них і пишу.... а ще іноді хочеться в душ а там всі ті дописи змиються...:umora:

22 хвилини тому, Олександр К сказав:

Я прививаюсь кожні два дні по 4 воспиталки.... поступово скорочую в сезон кількість нуків та воспитвлок... зазвичай замовлення розписані до соняха а далі вже вільний продаж... то якщо я почну писати на долоні то закінчу десь в районі плеча... в вересні:umora: тому і маю три листочка в тетрадці. На них і пишу.... а ще іноді хочеться в душ а там всі ті дописи змиються...:umora:

Скільки тисяч маткомісць маєте?

7 часов назад, yu1986ra сказал:

Після проливу в двох контрольних знайшов 2 кліща.

І ті померли від старості чи зосміху :hi::umora::ay:. А я казав ..:hi:

9 часов назад, yu1986ra сказал:

Обліт по неплідках 65%.

Малувато , певне десь "намудрили " , мав бути вищим %  , бо не маєте ні хімла з полів , ні щурки . :hi:

7 часов назад, yu1986ra сказал:

Скільки тисяч маткомісць маєте?

Та ви що таке питати то ж комерційна тайна :umora::al: зараз он навіть поштой наложкой нічого не відправишь відразу податкова телефонує а ви про тисячі...:umora:

а якщо серьозно то не одну сотню...:hi: 

І ті померли від старості чи зосміху :hi::umora::ay:. А я казав ..:hi:

Не казав, а накаркав:rofl:.

Кліща поки мізер. Цьогоріч ефективність щавельки спробую осінню протестити.

Малувато , певне десь "намудрили " , мав бути вищим %  , бо не маєте ні хімла з полів , ні щурки . :hi:

Мінус 5 шт, то я наплужив, але і погода ж зовсім хрінова була. 

1 година тому, Олександр К сказав:

Та ви що таке питати то ж комерційна тайна :umora::al: зараз он навіть поштой наложкой нічого не відправишь відразу податкова телефонує а ви про тисячі...:umora:

а якщо серьозно то не одну сотню...:hi: 

Так, пошти трошки напрягають.

4 минуты назад, yu1986ra сказал:

Кліща поки мізер. 

Це висновок зроблений з щав кислоти ??:umora:. ''Китайозніть'' любу сімю і побачите що там в реалії :wave:

5 минут назад, yu1986ra сказал:

Мінус 5 шт, то я наплужив, але і погода ж зовсім хрінова була. 

Так вітри тоді були жахливі .   Якщо відняти ті матки з якими натупили то який буде відсоток ? Цікавить бо хочу зрозуміть скільки в мене не обліт через вітер і скільки через хімло. 

1 хвилину тому, Bee.P сказав:

Так вітри тоді були жахливі .   Якщо відняти ті матки з якими натупили то який буде відсоток ? Цікавить бо хочу зрозуміть скільки в мене не обліт через вітер і скільки через хімло. 

В мене цього року хімла немає, то до вітрів і після вітрів був до 80%, а під час вітрів до 50%

3 минуты назад, Конструктор сказал:

В мене цього року хімла немає, то до вітрів і після вітрів був до 80%, а під час вітрів до 50%

А в мене з вітрами і хімлом 30% :ak:. Такий паршивай обльот був десь 4 роки назад .  

Вчора знайомий робив спробу номер 2, пошуку перги в 6рамочниках, ну цього разу вже трохи краще, перга присутня на всіх шести рамках, тільки в малій кількості 50-100г. Обшим перга і є, в от взяти немає як:umora:, бо розкидана по всіх рамках. Його висновок: система, технологія робоча. Це просто рік не перговий.:umora:

7 минут назад, Конструктор сказал:

Вчора знайомий робив спробу номер 2, пошуку перги в 6рамочниках, ну цього разу вже трохи краще, перга присутня на всіх шести рамках, тільки в малій кількості 50-100г. Обшим перга і є, в от взяти немає як:umora:, бо розкидана по всіх рамках. Його висновок: система, технологія робоча. Це просто рік не перговий.:umora:

Бачу він добре тяме ,:hi: запитайте в нього  чи цей рік ройовий , ? Чи він тіко по перзі спец ?:hi::umora:

1 годину тому, Bee.P сказав:

Це висновок зроблений з щав кислоти ??:umora:. ''Китайозніть'' любу сімю і побачите що там в реалії :wave:

Два роки тому перевіряв кліща і щавель в цю пору на відводках перевіреним амітразом. Результат був схожий.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...