Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

2 хвилини тому, А.Е. сказав:

А може бути таке припущення?Матки в нуках толком не розвіялися треба було швиденько підставляти маточними.забралистресс,дорога-стресс.Як не розвіялися то і прийом з великим стрессом.Не кормлені,треба час щоб відновитись,.Є таке що матки після стресу яйцекладку припиняють,треба час щоб відновитись.Та по друге.Невже всі хто жалівся промисловими,котрим ніколи на сім'ї дивитись?.Невже не можна було помітити що обліт відбувається  приблизно в два часи а не о четвертій чи о десятій ранку?Невже такі неуважні?Якби був хоча б довід що таке було та шлейф побачили чи матку яка прилетіла після обльоту то таки да.Та навіть буває таке що матка іноді виходить на дообліт.А так пусте когось звинувачувати моя думка,бо то великий гріх коли на людину зайве кажеш.Хай кожен за свої гріхи сам відповідає.Там розсудять хто що заслуговує

Ага і всі 10шт.? Двоє брали і в двох так?

6 минут назад, Конструктор сказал:

Начебто і дивно.Та скажіть будь ласка чи можна мати справи з неперевіреними людьми?Що за необхідність до них звертатись.Сам факт підлогу це вже за межами людяності.Маю надію що то була якась прикра помилка та хтось переплутав кому яких відсилати та помилково вислали неплідок.Я думаю що між собою вони все владнають,бо інакше виникає питання-куди світ котиться?

27 минут назад, Сергій-апі сказал:

У два відводки вже три тижні підсаджую, даю ще два-три дні, якщо не приймуть витрасу нах....й.

Часом відводи не з ройових сімей?Бо бджоли з ройових швидше трутнівіють.Щоб пересвідчитись що немає зальотної ви й самі знаєте що зробити треба

15 хвилин тому, yu1986ra сказав:

А може її на другий день випустили ''з руки'' і бджоли її 5 днів тріпали в клубі (поки добрий пасічник не поліз перевіряти засів, паралельно зриваючи свищі):rofl:. Методів підсадки багато. Навіть найкращу матку можна підсаджувати через сраку.:IMHO:

Тож не всі рукожопі. Я писав що це не одиничний випадок.

Того що я знаю пасічника, то нормально він їх підсадив. Та й з 10шт хоча би одна таки засіяла на 5 день.

25 минут назад, yu1986ra сказал:

Там ще  й матки з інтернет магазину. Хто зна через скільки рук вони вже пройшли і скільки в клітках просиділи.

В мене цьогоріч минулорічного меду у вуликах виявилось забагато.

25 минут назад, yu1986ra сказал:

В мене цьогоріч минулорічного меду у вуликах виявилось забагато.

Бо багато сімей пропало та вийшло дохляками?

3 хвилини тому, А.Е. сказав:

Часом відводи не з ройових сімей?Бо бджоли з ройових швидше трутнівіють.Щоб пересвідчитись що немає зальотної ви й самі знаєте що зробити треба

Відводки збірні, жодної сімї на пасіці не було в ройовому. Зальотньої неплодки немає. Я вже і кормушки з ситою поставив, думаю зімітую їм трохи взяток, може гладше пройде, ніфіга в клубок і душать.

3 минуты назад, Конструктор сказал:

Того що я знаю пасічника, то нормально він їх підсадив. Та й з 10шт хоча би одна таки засіяла на 5 день.

Якщо в сім'ї підсаджувати неплідок та ще й без  проблем,то треба ще той досвід мати.

6 хвилин тому, А.Е. сказав:

Якщо в сім'ї підсаджувати неплідок та ще й без  проблем,то треба ще той досвід мати.

Перше я не говорив що їх підсаджували в сім'ї. І друге не писав що це було легко і швидко, без проблем!:hi:

2 минуты назад, Сергій-апі сказал:

Відводки збірні, жодної сімї на пасіці не було в ройовому. Зальотньої неплодки немає. Я вже і кормушки з ситою поставив, думаю зімітую їм трохи взяток, може гладше пройде, ніфіга в клубок і душать.

Буває таке що не хочуть хоч що не роби,але здебільшого то до якоїсь матки якась родина.Другу матку візьмеш і приймаються ту в інший вулик без таких проблем підсадиш.Та коли добряче пошкомутали то буває не дуже приймають.Може матка не дуже якісна ,може інше.Я цьогоріч робив відвод на неплідок.Її пошкомутали так що двох передніх лапок немає.Туди плідну потім дав,в її об'єднав декілька нуків та туди.Їй ще й крило підрізав,бо на той час незрозуміло було буде вона ще вилітати на обліт чи вже ні.Не сіяла ще.Та її з руки прийняли,потім ще зьєднав науки і нічого.В тому відводів теж без проблем плідну прийняли.Якби не було несподіванок то не так і жити цікаво було

5 минут назад, Конструктор сказал:

Перше я не говорив що їх підсаджували в сім'ї. І друге не писав що це було легко і швидко, без проблем!:hi:

Ну та мої коментарі були на озвучену вами інформацію:hi:.Там все важливо щоб зробити якийсь висновок:hi:Я сприйняв вами написане що нормально він їх підсадив як без проблем:hi:

Тільки що, А.Е. сказав:

Ну та мої коментарі були на озвучену вами інформацію:hi:.Там все важливо щоб зробити якийсь висновок:hi:

Така ситуація виникла в двох моїх знайомих, ще два пасічники описали схожу історію в вайб групі. Всі матки з одного і того ж магазину. Я в такі збіги не вірю!

Та й мені не потрібно розбиратися, просто поділився інформацією.:hi:

Только что, Конструктор сказал:

Неплідку досить важко у сім'ю підсадити.

3 минуты назад, Конструктор сказал:

Така ситуація виникла в двох моїх знайомих, ще два пасічники описали схожу історію в вайб групі. Всі матки з одного і того ж магазину. Я в такі збіги не вірю!

Дякую за інформацію.З неї люди зроблять висновки .

1 година тому, Bee.P сказав:

Може , зпрацює .. може

Даю 70% що ні

Не спрацює тільки якщо там є своя матка:umora:

• Подобається 1
  • Ха-Ха 1
  • 100% 1

1 година тому, Bee.P сказав:

Там може бути зальотна неплодка з чужого роя . І воно може ьути таке дрібне що знайти її не реально . 

Таке трапляється дуже рідко. Тому імовірність такого варіанту супер низька.:IMHO:

1 година тому, Конструктор сказав:

Певно, то була дуже не стресостійка лінія бакфасту:rofl:

1 година тому, А.Е. сказав:

Начебто і дивно.Та скажіть будь ласка чи можна мати справи з неперевіреними людьми?Що за необхідність до них звертатись.Сам факт підлогу це вже за межами людяності.Маю надію що то була якась прикра помилка та хтось переплутав кому яких відсилати та помилково вислали неплідок.Я думаю що між собою вони все владнають,бо інакше виникає питання-куди світ котиться?

А як же ж тих людей перевірити, якщо не пробувати?:rofl:. На рядові матки ніхто гарантії не дає, тим більше інтернет магазин.

4 минуты назад, yu1986ra сказал:

Таке трапляється дуже рідко.

Таке трапляється дуже часто , аж занадто часто .:hi:

58 хвилин тому, Конструктор сказав:

5 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Певно, то була дуже не стресостійка лінія бакфасту:rofl:

Але видно, що матеріал якісний, 100% передає госп характеристики, всі матки одна в одну:rofl:

58 хвилин тому, А.Е. сказав:

Бо багато сімей пропало та вийшло дохляками?

Навіть без пропавших вистачило б. Весною в корпусних не було куди сіяти.

58 хвилин тому, Сергій-апі сказав:

Та матка їм конкретно не до вподоби:rofl:

Только что, yu1986ra сказал:

Та матка їм конкретно не до вподоби:rofl:

Мордочкою не вийшла ???:dntknw::hi:чи шо ???:umora:

57 хвилин тому, А.Е. сказав:

Як виявилось треба просто не поспішати і обірвати всі маточники. Тоді ''прийом'' залежить тільки від обльоту.

51 хвилину тому, Конструктор сказав:

Чого ви там ще не договорюєте і не дописуєте:rofl:?

46 хвилин тому, Конструктор сказав:

З якого магазину?

11 хвилин тому, Bee.P сказав:

Таке трапляється дуже часто , аж занадто часто .:hi:

То хіба тільки з бакхфастом:rofl:

8 минут назад, yu1986ra сказал:

То хіба тільки з бакхфастом

Нє. Той переповзає з обрізаним крилом.:hi::umora:. Ото весною як робив непл на іо то прихожу рамку забирати на інкубатор , витягую рамку а там по маточникам  матка повзає мічена синім і обрізане крило , я аж поїв ухи :hi::umora:. Як виявилося через один вулик сімейка робила тиху зміну ,  а ця мавпа дошкутильгала не знаю як до виховалки і її прийняли. Короче вже строче як має буть . :hi:

3 хвилини тому, Bee.P сказав:

Нє. Той переповзає з обрізаним крилом.:hi::umora:. Ото весною як робив непл на іо то прихожу рамку забирати на інкубатор , витягую рамку а там по маточникам  матка повзає мічена синім і обрізане крило , я аж поїв ухи :hi::umora:. Як виявилося через один вулик сімейка робила тиху зміну ,  а ця мавпа дошкутильгала не знаю як до виховалки і її прийняли. Короче вже строче як має буть . :hi:

Вітром занесло:umora:

6 минут назад, yu1986ra сказал:

Вітром занесло:umora:

Ага:umora: по пьяні двері перепутала :umora:

• Подобається 1
  • Ха-Ха 1
  • 100% 1

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...