arki Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 2 часа назад, yu1986ra сказал: В моїй місцевості саме гербіцидять все і вся. воно мабуть вскрізь гербіцидять.... але я чогось вважаю що бджола гинулаб від отруєння а так живе поки не загине сидячи в траві від голоду. і що головне що трута теж є трохи, котрий теж не може злетіти... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня +31 Акація такого не любить... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 1 час назад, arki сказал: воно мабуть вскрізь гербіцидять.... але я чогось вважаю що бджола гинулаб від отруєння а так живе поки не загине сидячи в траві від голоду. і що головне що трута теж є трохи, котрий теж не може злетіти... Трава під вуликами шевелиться. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 2 години тому, Bee.P сказав: Такому пергову лінію бакваста не продаш А мо... Але треба щоб зпочатку від вуликів остиг . Ну да потрібно щоб був повний комплект: відро, вулик і пергова лінія. От тоді вже піде кілограмами. Баскевич за пергу вже навіть не згадує, боїться, правильно робить, бо можна відхопити відром по баняку. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 3 години тому, Женя Ц. сказав: У нас все стабільно, і повзають, і скачуть, і дохлих вистачає. Шось похоже як в минулому році. Це під що льотком таке робиться, чи бджоли самі на землі десь кучкуються? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 56 хвилин тому, Женя Ц. сказав: Трава під вуликами шевелиться. Вдома поки немає, на кочовому з понеділка гляну. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 58 хвилин тому, Женя Ц. сказав: Трава під вуликами шевелиться. В мене вже ніби трохи заспокоїлось. Пройшли дощі, може трохи змиє отруту. Цікаво, що буде як потепліє під час обльоту. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 1 хвилину тому, yu1986ra сказав: В мене вже ніби трохи заспокоїлось. Пройшли дощі, може трохи змиє отруту. Цікаво, що буде як потепліє під час обльоту. В мене після кількох днів дощів потім масово повзали. Хз чи воно з заноситься, чи з нектаром. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 14 годин тому, Макс_Скрипник сказав: Ні, залишилась старуха, почала трохи сіяти і знову маточники. Я зробив на неї відводочок, а сім'я продовжувала дуріти...прийшлось розбомбити їх. Була одна, стало три меду ясно, що не було. Як у вас із взятком??? У мене працюють гарно, а ваги майже на місці..сьогодні всього 300грам За 3 дні в мене 3 кг. Льотних було 1,5 дні. Колега з сусіднього села каже, що в нього за цей час +10 кг (там сама сильна сім'я на пасіці на вагах). Зараз дощик моросить, бджоли майже не вилітають. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 2 хвилини тому, Конструктор сказав: В мене після кількох днів дощів потім масово повзали. Хз чи воно з заноситься, чи з нектаром. Мені здається воно в перзі. Молоді бджоли з'їдають якусь критичну масу отрути і виходять на пішу прогулянку з вулика. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 1 година тому, Женя Ц. сказав: Трава під вуликами шевелиться. Трава не шевелиться, але теж повзає трохи. +20, хмарно, літають слабо. Але на фацелії бджіл багато (правда фацелії мало) 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 18 минут назад, Конструктор сказал: В мене після кількох днів дощів потім масово повзали. Хз чи воно з заноситься, чи з нектаром. А може і з водою , росою Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 1 хвилину тому, gardener сказав: Трава не шевелиться, але теж повзає трохи. +20, хмарно, літають слабо. Але на фацелії бджіл багато (правда фацелії мало) Треба було не лінуватись і більше сіяти 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 2 хвилини тому, yu1986ra сказав: Треба було не лінуватись і більше сіяти Ех, мені би та Ваші поля, та я би... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 6 хвилин тому, Bee.P сказав: А може і з водою , росою Хз, все може бути. Якось бачив в кукурудзі бджола брала росу де листок прилягає до стебла. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 50 минут назад, yu1986ra сказал: Це під що льотком таке робиться, чи бджоли самі на землі десь кучкуються? Під деякими вуликами таке,а в основному на землі кучкуються. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 3 часа назад, yu1986ra сказал: Мені здається воно в перзі. Молоді бджоли з'їдають якусь критичну масу отрути і виходять на пішу прогулянку з вулика. Вчора бачив, разом із "пішоходами", повзали і бджоли з обніжкою. Колір обніжки такий, як і на бджолах що крутяться на свидині. Це вона, бджіл траве. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 4 часа назад, Женя Ц. сказал: Трава під вуликами шевелиться. аналогічно, при тому ще більше чим вчора. хоча в ночі пройшла злива. не схоже це на отруту, думаю хвороба якась. вчора товариш росповідав що знайомий навіть їздив сваритися до агронома однієї з агрофірм що арендують там землі, предявляючи їм претензію в потраві 3 часа назад, yu1986ra сказал: Мені здається воно в перзі. Молоді бджоли з'їдають якусь критичну масу отрути і виходять на пішу прогулянку з вулика. в мене трутнів теж чимало лазить 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 13 хвилин тому, arki сказав: не схоже це на отруту, думаю хвороба якась І Пахомич десь пропав 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 17 минут назад, mits сказал: Вчора бачив, разом із "пішоходами", повзали і бджоли з обніжкою. Колір обніжки такий, як і на бджолах що крутяться на свидині. Це вона, бджіл траве. я не бачив серед повзучки бджіл з обніжжям та і свидини в нас немає, навіть ніколи її не бачив. минулий рік коли було отруєння то спостерігав як бджоли летіли як пяні і перед вуликом помирали в конвульсіях, це тривало пів дня. цю повзучку спостерігав по за минулий рік біля сімї з маткою іошкою карніки але якось не звернув на це уваги тим більше що бджоли було небагато 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 29 хвилин тому, arki сказав: не схоже це на отруту, думаю хвороба якась. Якщо хвороба, то значить вона розростається, минулого року за неї писали всього кілька людей, а цього року вже значно більше. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 29 хвилин тому, gardener сказав: І Пахомич десь пропав Погода дощова, може на сон похилило. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 3 години тому, Женя Ц. сказав: Під деякими вуликами таке,а в основному на землі кучкуються. В минулому році в мене так було на лежаковому. Цьогоріч поки ще ні. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 42 хвилини тому, gardener сказав: І Пахомич десь пропав Десь причаївся, тихенько зловтішається. Чоловік з сусіднього села вислав на аналіз повзунів до якогось спеціального спеціаліста. За тиждень має бути результат. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 6 июня Share Опубликовано 6 июня 48 минут назад, Конструктор сказал: Якщо хвороба, то значить вона розростається, минулого року за неї писали всього кілька людей, а цього року вже значно більше. В мене в 24 р повзала вся пасіка, а 5 сімей насипались конкретно під льотками. В 25 році пішоходів було меньше. В цьому році, ще менше. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.