Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

5 хвилин тому, Бджолопотам сказав:

І це тільки початок;)

ну і для чого ото?

В мене сьогодні сюрприз із добрим результатом, отримав 15 плідних маток позривав маточники у відводках і поклав маток на рамки, через добу роздвинув рамки і підвісив кліточки на зубочистки, доба пройшла откриваю один відводок кліточка весить але відкрита,

image.png.99f885836cb01171614ee1473f05a2ad.png

ось такі кліточки,напевно із за своєї ваги а може бджіл багато вчепилось скло повіністю виїхало із кліточки і валялось аж на днищі, зі страхом перевірив Слава Богу матка спокійно ходе на рамці на вигляд вродьби не пошкоджена, так я за дві доби підсадив одну із маток.

12 часов назад, Oleksandr K. сказал:

Щось подібне я спостерігав, коли пробував підсажувати неплодки різних порід. Вони ту матку будуть старатися зжити при будь-якій нагоді. Навіть коли вона облітається і засіє

Про міжрасову толерантність бджоли не чули

Можливо і таке... мені колись було що дві підсажені плідні матки вбили, підсажую під ковпачок матка під ковпачком засіває випускаю матку вродьби не чіпають через пару днів на розплоді маточники матки немає, підсажую знову плідну матку вже самі випустили із під ковпачка і знову матку вбивають і закладають маточники, витрусив к трястям ту сімю зробив зборний відводок приняли матку з першого разу.

1 час назад, gardener сказал:

ну і для чого ото?

То про те що пора медогонку розчихлять...:IMHO:

20260527_183612.jpg

І це ще до окації... подивимось що акація видасть на гору...:hmm:

1 годину тому, gardener сказав:

ну і для чого ото?

Ніколи не має так погано, щоб не стало ще гірше... ;)

2 хвилини тому, Олександр К сказав:

То про те що пора медогонку розчихлять...:IMHO:

Розчехлив сьогодні. Крутиться, все ніби нормально. Тільки дивлюсь шось меду в тій медогонці малувато. Витягаю вчергове рамки, а за медогонкою :frusty:. Короче - не закрив кран. 10 літрів зібрав з підлоги. Добре хоч плитка на підлозі.

3 хвилини тому, Бджолопотам сказав:

Ніколи не має так погано, щоб не стало ще гірше... ;)

Все так не буде

3 хвилини тому, gardener сказав:

Все так не буде

Вірю тільки в хороше але готуюсь до гіршого...:hi:

26 хвилин тому, gardener сказав:

10 літрів зібрав з підлоги. Добре хоч плитка на підлозі.

Цей піде трохи дешевше? :hmm:

:umora:

3 години тому, gardener сказав:

Розчехлив сьогодні. Крутиться, все ніби нормально. Тільки дивлюсь шось меду в тій медогонці малувато. Витягаю вчергове рамки, а за медогонкою :frusty:. Короче - не закрив кран. 10 літрів зібрав з підлоги. Добре хоч плитка на підлозі.

Все так не буде

Виходе 50 літрів у медогонці і 10 на підлозі =60 літрів. Непоганий результат і то з одного вулика?:hmm:

3 години тому, Макс_Скрипник сказав:

Виходе 50 літрів у медогонці і 10 на підлозі =60 літрів. Непоганий результат і то з одного вулика?:hmm:

ага:umora:

6 годин тому, ромео сказав:

Ше ніколи свіжого меду на самогон не пускав. Аж тепер.

7 часов назад, gardener сказал:

Я також іноді підлогу протираю медом:umora:

2 хвилини тому, Олександр К сказав:

Не тільки Ви.:umora: Думаю що ця традиція притаманна всім пасічникам.:umora:

• Ха-Ха 7
  • Переможемо 1
  • 100% 2

53 минуты назад, Конструктор сказал:

Не тільки Ви.:umora: Думаю що ця традиція притаманна всім пасічникам.:umora:

Я то називаю " шпательовий мьйод" , бо шпателем 100мм його з підлоги шльопаю:hi:.:umora:. Але то йде на шмурдяк для ос і шершнів  ,  вже осьо 6 шт зловив ,але кабанисті курви :umora: .

Харківщина. Десь числа з 15 травня почав цвісти чорноклен, давав невеликий підтримуючий взяток. Акація запахла 20 травня, з рамок при струшуванні почало бризкати 22 травні. На даний час сильні занесли по одному 145 мм корусу, середні 4-5 рамок, а слабаки залили кормові рамки в розплідних корпусах.З 26 травня взяток з акації припинився через несприятливі погодні умови. Але є надія , що він все-таки продовжиться, бо влагозаряд в землі достатній та через погодні умови цвітіння поступове , але температура дещо нижче оптимальної для нектаровиділення та й ночі досить прохолодні.

1 година тому, Олександр К сказав:

То до грошей:IMHO:

50 хвилин тому, Bee.P сказав:

Я то називаю " шпательовий мьйод" , бо шпателем 100мм його з підлоги шльопаю:hi:.

100мм то дуже довго.  На 250 брав.

45 хвилин тому, gardener сказав:

100мм то дуже довго.  На 250 брав.

В мене на 400 мм приспособлений.

О понеслась у кого шпатель більше...:umora:

А у мене на 600 мм...:crazy:

7 минут назад, yu1986ra сказал:

В мене на 400 мм приспособлений.

1 час назад, Bee.P сказал:

Я то називаю " шпательовий мьйод" , бо шпателем 100мм його з підлоги шльопаю:hi:.:umora:. Але то йде на шмурдяк для ос і шершнів  ,  вже осьо 6 шт зловив ,але кабанисті курви :umora: .

Як розводите водой наполовину чи ще меньше? Бджоли не лізуть туди? Ставите в пєт тарі типу ? 

1 час назад, пасічник Ігор сказал:

Але є надія , що він все-таки продовжиться, бо влагозаряд в землі достатній та через погодні умови цвітіння поступове , але температура дещо нижче оптимальної для нектаровиділення та й ночі досить прохолодні.

Продовжиться тільки якщо частина дерев не встигла розквітнути... за чотири дні все що квітує осипеться..:IMHO:

в наших краях акація не дає більше одного магазина.  :IMHO:

В мене шершні з осами ловляться тільки під осінь. Що б не вкидав в ті пляшки, а зараз крокодил не ловиться і не росте кокос.

9 минут назад, Олександр К сказал:

О понеслась у кого шпатель більше...:umora:

А у мене на 600 мм...:crazy:

Як розводите водой наполовину чи ще меньше? Бджоли не лізуть туди? Ставите в пєт тарі типу ? 

Сусло десь пох , головне щоб воно в закритій пляшці загралоо. Коли заграло тоді відкр і гоу. Воно як дурне лізе туди

1 година тому, yu1986ra сказав:

В мене шершні з осами ловляться тільки під осінь. Що б не вкидав в ті пляшки, а зараз крокодил не ловиться і не росте кокос.

Я вторік весною виловив і восени майже не було. Тепер може два-три бачив весною. то я за шершні

23 минуты назад, gardener сказал:

Я вторік весною виловив і восени майже не було. Тепер може два-три бачив весною. то я за шершні

Майже перше хвото тут то ч виклав улов " бакваста" на пув пальця , в баклажці на три літр. , але осн  т от десь їїїїї́

Я норм виловив шерш

Бузина цвіте - квас буде:hi:

:friend_drink:

19 годин тому, ромео сказав:

Дорожче, тож

11 годин тому, Bee.P сказав:

шпательовий мьйод" 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...