yu1986ra Опубликовано 5 мая Share Опубликовано 5 мая 4 години тому, Bee.P сказав: F2 то вже на 50% бак , F3 вже дворняга .. Але вони дуже хороші виховалки , бо схильні до роїння . От і я кажу, що ройові, то найкрайщі 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 мая Share Опубликовано 5 мая Сьогодні сонячно, за бортом +30 - жарко, в хаті +19 - холодно. Вітру трохи менше як вчора. На вагах +2. 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 5 мая Share Опубликовано 5 мая 12 хвилин тому, yu1986ra сказав: От і я кажу, що ройові, то найкрайщі І немає значення яке там у них фе 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 мая Share Опубликовано 5 мая 6 хвилин тому, gardener сказав: І немає значення яке там у них фе Мені аби не злі були, тоді я їх мед заставлю носити 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 5 мая Share Опубликовано 5 мая Як гадаєте, якщо заселити нуки, витримати їх 2-3 доби і відвезти за 700м, якийсь відсоток бджоли повернеться? раніше відвозив за 1.5км-нічого не поверталося, були там кілька днів до неділі і привозив назад. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 6 часов назад, arki сказал: Як гадаєте, якщо заселити нуки, витримати їх 2-3 доби і відвезти за 700м, якийсь відсоток бджоли повернеться? раніше відвозив за 1.5км-нічого не поверталося, були там кілька днів до неділі і привозив назад. Заселяти треба не льотною , молодняком , тоді ніхто нікуди не злітає , а оце возіння і оте що вони за три дні забудуть місце своє то байка . На даний момент продаж плідних маток то робота в мінус. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 9 часов назад, gardener сказал: Меньше вже нема куди Смотря у кого . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 1 година тому, Bee.P сказав: Заселяти треба не льотною , молодняком , тоді ніхто нікуди не злітає , а оце возіння і оте що вони за три дні забудуть місце своє то байка . На даний момент продаж плідних маток то робота в мінус. І на розплід, тоді зовсім інша справа. 1 година тому, Bee.P сказав: На даний момент продаж плідних маток то робота в мінус На перші числа травня були по 400. На середину по 300 можна знайти. В далі в нижче продаватимуть. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 7 годин тому, arki сказав: Як гадаєте, якщо заселити нуки, витримати їх 2-3 доби і відвезти за 700м, якийсь відсоток бджоли повернеться? раніше відвозив за 1.5км-нічого не поверталося, були там кілька днів до неділі і привозив назад. Трохи може злетіти, але думаю що в більшій мірі має залишитись. 9 годин тому, yu1986ra сказав: Мені аби не злі були, тоді я їх мед заставлю носити Ну да, бо як сильно злі то попробуй той мед забери, не віддадуть. 2 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 7 часов назад, arki сказал: Як гадаєте, якщо заселити нуки, витримати їх 2-3 доби і відвезти за 700м, якийсь відсоток бджоли повернеться? раніше відвозив за 1.5км-нічого не поверталося, були там кілька днів до неділі і привозив назад. Заселяю нуки які стоять 10 метрів від вуликів витримую три дні і все норм головне тут щоб була молода бджола. 12 минут назад, Конструктор сказал: На перші числа травня були по 400. На середину по 300 можна знайти. В далі в нижче продаватимуть. Може і продаватимуть але то вже лотерея такі матки... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 9 минут назад, Конструктор сказал: Ну да, бо як сильно злі то То вони його самі заставлять той мед збирати . А самі будуть в неті сидіти і байки травити . Бідний Юрій 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 11 хвилин тому, Олександр К сказав: Може і продаватимуть але то вже лотерея такі матки... Та ні, це ж в більшості продають ті самі що перші продавали по 400. Знаю так на Закарпатті працюють: перші продають відносно дорого, далі по +-стандартній ціні, вже як попит падає то по зниженій ціні (аби не викидати). Та всі матки трохи лотерея. 2 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 31 хвилину тому, Конструктор сказав: Ну да, бо як сильно злі то попробуй той мед забери, не віддадуть. Як сильно злі, то ще мене заставлять носити замість них. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 1 годину тому, Bee.P сказав: Заселяти треба не льотною , молодняком , тоді ніхто нікуди не злітає , а оце возіння і оте що вони за три дні забудуть місце своє то байка . На даний момент продаж плідних маток то робота в мінус. Закарпаття вже по 250 продає плідні, неплідки по 85. Тут як з пакетами і огірками на Паску - якщо погоди нема або не вклався в створення умов для вирощування, то дорого вже не продаси. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 27 хвилин тому, Олександр К сказав: Може і продаватимуть але то вже лотерея такі матки... І по 200 продаватимуть, бо то їх робота. Попиту значного нема, а консервувати їх не вийде. Вже ажіотаж з пакетами трохи всчух. Те саме буде і з матками. Час гарантованого продажу дуже малий. Пізні по 200 будуть кращі як ранні по 400 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 9 минут назад, yu1986ra сказал: . Вже ажіотаж з пакетами трохи всчух. Там LikeBee виклала новий відос , про що і мусолили.... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 2 хвилини тому, Bee.P сказав: Там LikeBee виклала новий відос , про що і мусолили.... Я бачив. Нічого цікавого там нема. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 21 минуту назад, yu1986ra сказал: 45 минут назад, Конструктор сказал: Та всі матки трохи лотерея. Як і саме бджільництво 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 29 минут назад, yu1986ra сказал: Я бачив. Нічого цікавого там нема. Згоден. Осьо вже сезон довгожданний по продажі драбин , це набагато цікавіше . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 25 хвилин тому, Bee.P сказав: Згоден. Осьо вже сезон довгожданний по продажі драбин , це набагато цікавіше . Нормальні пасічники драбини зимою купують 1 3 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 1 час назад, Конструктор сказал: Та ні, це ж в більшості продають ті самі що перші продавали по 400. Знаю так на Закарпатті працюють: перші продають відносно дорого, далі по +-стандартній ціні, вже як попит падає то по зниженій ціні (аби не викидати). Та всі матки трохи лотерея. Я колись як матководству вчився то трошки бачив як відносятся до перших які умовно дорогі і з чого виводиться те що по 200 грн... мав трохи шок... 2 минуты назад, gardener сказал: Нормальні пасічники драбини зимою купують Мені вже вчора якась жіночка дзвонила типу допомржіть приїдьте рой заберіть... сезон відкрит... 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 2 часа назад, Олександр К сказал: Заселяю нуки які стоять 10 метрів від вуликів витримую три дні і все норм головне тут щоб була молода бджола. в мене такий номер не проходить, більша половина повертається в свої вулики і їх охорона тут же і вбиває, тому що 3-4дні в нуках і вже мають інший запах 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 40 хвилин тому, Олександр К сказав: Я колись як матководству вчився то трошки бачив як відносятся до перших які умовно дорогі і з чого виводиться те що по 200 грн... мав трохи шок... Мені вже вчора якась жіночка дзвонила типу допомржіть приїдьте рой заберіть... сезон відкрит... я вже протиройовий зробив, іншу частину буду використовувати як виховательку. Але то виключення з правил. Всі інші ще десь на стадії розвитку, що відповідає початку або середині квітня. Люблю цю пору року - можна експерименти ставити 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 3 часа назад, Bee.P сказал: а оце возіння і оте що вони за три дні забудуть місце своє то байка за три дні нічого вони не забувають це точно але якщо облетяться на новому місці кілька разів і привожу на старе, тоді вже точно забувають і не повертаються. колись і не раз пребував натрусити і отримати тільки молоду не льотну бджолу, трусив пів-дня в порожній вулик(з 1-2рамками суши) і до вечора все розлетілося а що не могло літати-розповзлося хто куди і залишилося на пару нуків.... тому кожен метод індивідувальний і дуже залежить від породи, місцевості тощо... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 6 мая Share Опубликовано 6 мая 2 хвилини тому, arki сказав: за три дні нічого вони не забувають це точно але якщо облетяться на новому місці кілька разів і привожу на старе, тоді вже точно забувають і не повертаються. колись і не раз пребував натрусити і отримати тільки молоду не льотну бджолу, трусив пів-дня в порожній вулик і до вечора все розлетілося а що не могло літати-розповзлося хто куди і залишилося на пару нуків.... тому кожен метод індивідувальний і дуже залежить від породи, місцевості тощо... Я теж подивився, як карпатчики роблять і спробував цей метод відтворити на своїх - ніфіга. І з мікронуками теж шляпа вийшла, грошам горе 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.