Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

7 минут назад, yu1986ra сказал:

Скільки не дивився відео людей, які тільки з соняшника живуть, але бачу, що тільки в думаючого пасічника погано зимують на ньому.

Велика то біда по відео вчитися.Старі,котрі все роблять та пишуть не так як надо вчилися та робили так:

З весни відбирали пергові ,та медові рамки з перших взятків для того щоб було що бджолам на зиму поставити.Спочатку думали що бджолам залишити,а потім вже для себе.Сонях такий був що зимувати на ньому неможливо.Щас він якийсь не такий -пастообразний буває,зимувати можно,а от той що як Кам'янюка то ризик великий.А хіба вгадаєш який він буде?Цукру один час не було,по десять кіл купити на сім'ю могли.

3 години тому, Пахомич сказав:

Хто говорив що я розширював?

В деж Ви нозематоз взяли?

4 хвилини тому, А.Е. сказав:

Велика то біда по відео вчитися.Старі,котрі все роблять та пишуть не так як надо вчилися та робили так:

З весни відбирали пергові ,та медові рамки з перших взятків для того щоб було що бджолам на зиму поставити.Спочатку думали що бджолам залишити,а потім вже для себе.Сонях такий був що зимувати на ньому неможливо.Щас він якийсь не такий -пастообразний буває,зимувати можно,а от той що як Кам'янюка то ризик великий.А хіба вгадаєш який він буде?Цукру один час не було,по десять кіл купити на сім'ю могли.

Ті ''старі'' тримали по 10 вуликів і все одно мали зимові втрати. Куди ви відбирете і як будете зберігати рамки на 100-200 сімей?

Соняшник не змінився, то голови змінились:IMHO:

2 минуты назад, gardener сказал:

Ще з зими . погнала розплід.

3 хвилини тому, gardener сказав:

То все соняшник винен:umora:

1 хвилину тому, Пахомич сказав:

Ще з зими . погнала розплід.

То ж у вас і зараз зима:rofl:.

Я тут показував недавно саму м'ясну сім'ю в лежаку - вона чи не єдина на точку рано заплодоносила. Бджоли самі знають коли їм, що треба.:IMHO:

Нозема або є в сім'ях зимою, або її нема. Ранній розплід може бути наслідком, а не причиною нозематозу.

2 години тому, yu1986ra сказав:

Збираюсь завтра на корпусний точок. Виробив пачку вощини, бо ж сотів на рут нема.

Гуляв з собакою біля точка. Глянув кілька через плівку. Їм та вощина зараз до лампочки, за заставною бігають, але наростів нема. Бачу буде просто символічне ''розширення'' - аби харч перевірити.

За останні 10 прохолодних дні контрольний мінуснув на 2,2 кг. Сьогодні масово зацвіли вишні - з таким вітром вони  пролітають як фанера над Парижем. Може після холодів хоч яблуні щось плюснуть, бо далі корпусний доведеться кормити.

Завтра обіцяють один день що буде тепліше, то теж планую на пасіку. Дам по літрі сиропу, він точно лишній не буде. Черешні вишині теж в прольоті.

44 минуты назад, yu1986ra сказал:

Ті ''старі'' тримали по 10 вуликів і все одно мали зимові втрати. Куди ви відбирете і як будете зберігати рамки на 100-200 сімей?

Соняшник не змінився, то голови змінились:IMHO:

З чого ви взяли що по десять.Як ота баба Маня все про всіх знає.Ви тоді жили?

Навіщо відбирать?Помітити та не чіпать.Хай в вулику залишаються.Все Юрію змінюється,не тільки голови.За голови ти натякнув так щоб хоч трошки образити?.То вже виховання.Навіть по кольору мед з соняшника іншим був.

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

То ж у вас і зараз зима:rofl:.

Я тут показував недавно саму м'ясну сім'ю в лежаку - вона чи не єдина на точку рано заплодоносила. Бджоли самі знають коли їм, що треба.:IMHO:

Нозема або є в сім'ях зимою, або її нема. Ранній розплід може бути наслідком, а не причиною нозематозу.

Спори ноземи завжди присутні в сімї і чикають сприятливих умов .

9 минут назад, Конструктор сказал:

Завтра обіцяють один день що буде тепліше, то теж планую на пасіку. Дам по літрі сиропу, він точно лишній не буде. Черешні вишині теж в прольоті.

Я так думаю і до цього теж давали.Це не вперше

12 хвилин тому, Конструктор сказав:

Завтра не буде як, а в неділю буду давати рамки з медом

2 минуты назад, А.Е. сказал:

Навіщо відбирать?Помітити та не чіпать.Хай в вулику залишаються.Все Юрію змінюється,не тільки голови.За голови ти натякнув так щоб хоч трошки образити?.То вже виховання.Навіть по кольору сон іншим був.

Та немає там з ким говорити. При слові мікроскоп біжить по сокиру . В нього клич " Хамство друге щастя"

По ноземі ,та й по іншим хворобам ,як дивитися на родоводи карніки то там бджілкам ставлять коефіцієнти як вони можуть боротися імунітетом проти тієї чи іншої хвороби.Одна сім'я стійка,друга менш стійка і потребує зайвої уваги.А причин ранньої відкладки яєць маткою може бути багато.Все пов'язано,одне від іншого залежить,починаючи з вароа і так далі.

7 хвилин тому, А.Е. сказав:

Я так думаю і до цього теж давали.Це не вперше

Якщо це питання? Так не перший, багато чи мабуть більшість сімей не мають потреби в поповненні кормів, мені простіше дати всім під ряд. 

16 хвилин тому, Конструктор сказав:

О ні! То ви теж зимували в одному корпусі?:rofl:

Так як ентеронормін не дав видимого результату:umora: (не знаю хто і як його побачив:rofl:), я на корпусний точок купив Бджоліус. Планую дати 2 рази по літру після садків. В нас там  якраз 2 тижні перерив в цвітінні.

5 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Так і не планую щось міняти.

5 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Так як ентеронормін не дав видимого результату:umora: (не знаю хто і як його побачив:rofl:), я на корпусний точок купив Бджоліус. Планую дати 2 рази по літру після садків. В нас там  якраз 2 тижні перерив в цвітінні.

Чому ж не дав, продавцю ще і як дав.:umora:

5 минут назад, Конструктор сказал:

Якщо це питання? Так не перший, багато чи мабуть більшість сімей не мають потреби в поповненні кормів, мені простіше дати всім під ряд. 

Так,питання.Вдячний за відверту відповідь,бо проблема така у багатьох цього року.Мене теж не оминула,бо хотів з декількох відводів зробити на слідуючи й рік багато сімей при складній кормовій базі плюс до того дуже важка зима (чому відрізнялась від інших зиму відповіді для себе не знайшов так щоб не просто язиком базікати .Дуже дивна зима була.Багато корму зьїли,рано зимувала відходити стала.Може й таке що ,як правильно сказати ,-забагацько хімії дав ,коли боровся з вароа,може й це.Вароа переміг а з ним і імунітет бджоли та життєствйкістт послабив.Всьому треба знати норму

48 минут назад, yu1986ra сказал:

Нозема або є в сім'ях зимою, або її нема.

Ноземи є більше як 1100 штамів. Так що вона є завжди. Не треба себе заспокоювати і обманюватись.

14 хвилин тому, А.Е. сказав:

Навіщо відбирать?Помітити та не чіпать.Хай в вулику залишаються.Все Юрію змінюється,не тільки голови.За голови ти натякнув так щоб хоч трошки образити?.То вже виховання.Навіть по кольору сон іншим був.

Не тикайте.

З динозаврами я не жив і мамонтів не застав:umora:. Всім відомо що за останні 20-30 років середній розмір пасіки значно збільшився. Пасіки по 300-500 шт тепер не новина.

Про голову я нічого не натякав (то вже ви собі придумали). Змінилась економіка пасіки, підходи і технології, а соняшник як цвів жовтим, так і цвіте жовтим. Якщо є проблеми з зором, то зараз є більше можливостей їх вирішити ніж колись:umora:.

Спробуйте ''по старому'' хоч позначити рамки в 200 сім'ях, або перевезти пару раз 100 сімей з тими позначеними рамками. Спина відразу відчує себе старою:umora:. Ці всі позначки для стаціонару в 10-20 вуликів і пасічників, яким більш нема що робити:IMHO:

28 хвилин тому, Пахомич сказав:

Спори ноземи завжди присутні в сімї і чикають сприятливих умов .

Ви знов Ефрику відкриваєте:umora:. Так, є. В малій, середній чи великій кількостях (це відповідно до протоколу дослідження підмору).

Малу кількість сім'я не відчуває. А якщо вже ваші аж святковий новорічний розплід погнали, то вибирайте собі щось з середнього чи великого:IMHO:

5 минут назад, yu1986ra сказал:

а соняшник як цвів жовтим, так і цвіте жовтим. Якщо є проблеми з зором, то зараз є більше можливостей їх вирішити ніж колись:umora:.

Ви лікар?То не треба й давати поради.Я мав на увазі колір меда с соняшника.

То голова,то зору.Якщо людина не вихована,то не треба чекати щоб її на ви називали:hi:

24 хвилини тому, Конструктор сказав:

А от поставили б на зиму другий корпус і проблеми не було б:umora:.

Теж простіше всім на точку дати по 1л сиропу ніж заглядати в кожен.

10 минут назад, yu1986ra сказал:

а соняшник як цвів жовтим, так і цвіте жовтим.

Раніше сонях сіяли сортовий і при кристалізації кристал був великий. На сьогодні поле з сортовим соняхом знайти проблематично. А з гібрида мед має зовсім іншу консистенцію.

15 минут назад, yu1986ra сказал:

Якщо є проблеми з зором, то 

А хамити зовсім не обовязково.

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

А от поставили б на зиму другий корпус і проблеми не було б:umora:.

Теж простіше всім на точку дати по 1л сиропу ніж заглядати в кожен.

Коли в сім'ї є запаси корму то зовсім інший розвиток весною.Це як ви любите писати з багаторічного досвіду.Все поїдять ,в розплід піде.(в моїх умовах точно)Як у вас сім'ї такі зараз що в рута ,за заставною ще й місто є,та ще й підгодовувати буде потреба їх- так звичайно що там нікому його споживать

15 хвилин тому, Гурович сказав:

Ноземи є більше як 1100 штамів. Так що вона є завжди. Не треба себе заспокоювати і обманюватись.

Чудово. Чим 11-й відрізняється від 1100-го? Хто і навіщо їх визначає?:umora:

Є завжди, але не завжди в активному чи загрозливому стані. Завдання пасічника після зими забрати всі поверхні на яких є спори нозими і протягом сезону не давати бджолам такі умови щоб нозема активізувалась. З кожним новим поколінням бджіл сім'я самоочищується (принаймні я так бачу лікування).

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...