arki Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля Сьогодні хоч і температура +16 але вже льоту того що був немає, відчутно став холодним вітер, близиться похолодання. вдруге розширив свої але на цей раз обережно, лише сильні. Фки кавказянки(облітані) на місцевому труті по розвитку майже не відрізняються від Фок карніки, однак ріст не такий стрімкий, в одній ще тиждень назад бачив 7р росплоду. Принесли з верби гарно, особливо сильні сімї, крайні рамки подоливали і печатають деякі, понабивали перги. як буде далі то хз. головне щоб похолодання було не тривалим... Доречі про зимівлю кавказянки цієї зими, скажу що нічим не гірше карніки, все як завжди, сильні сімї по 7-8р чудово перезимували а слабкі по 3-4 рамки зараз займають 1-2р а є що й пригоршня. ніякого такого страшного опоношення як писали колись при союзі небачив. само більше опоносилася одна з карнік, вона і висипалась, лишилась жменя бджіл тому матку забрав і дав в іншу сімю. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 2 години тому, AVA сказав: Це все рівно краще чим рамками Рамками теж робочий метод, можна міняти розплід, але роботи дуже багато. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Йося Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля З Волині то уматовий штемп,нічого попустить...Ми всі такі були,,схопив бога за бороду,,. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 3 години тому, AVA сказав: Це все рівно краще чим рамками Я зараз, по вечорам, готовлю бджіл до зими Міняю рамки за заставною на медові Заразом вибираю пари , утром поміняв і все підсилення Тай льоту особливо не має уже , розплоду повно , бджола зараз перейшла в режим обігріву розплоду Кленок в розгарі цвіту , а льоту вже не сильно, всі дома гріють Там літ як раз , щоб підрівняти сім'ї Мед жруть капець Сьогодні глянув тих, з кого починав три дні назад За заставною мед доїдають Все одно перед похолоданням може забагато злетіти на старе місце. Я якщо наважусь, то буду таке робити з першим потеплінням. Сьогодні розширяв лежаковий. За заставною розпечатував не більше 1 кг меду, щоб просто тримати їх в тонусі. Розплід в середньому 4 повних дадана. В багатьох крайні отакі: Саму козирну рамку не втримався і забрав (з другої сторони трохи не печатна). Поріжу як буду до хрещеників йти. Сім'ї де менш розплоду мають багато перги (на 2-3 рамках). Не знаю чи вийде її відібрати, чи мож вони надумали по холодку в розплід кинутись і все це добро зжерти. По спостереженнях отакі кучеряві сім'ї більше перги заготовили В минулу суботу одній сильній сім'ї поставив вощину до розплоду. Сьогодні вона вже з личинкою Треба було всім по одній ставити, бо в вуликах великий каламбур. Надіюсь вони його за цей холодний тиждень структурують. За останні 4 дні контрольний вулик на біднішому точку збіднів на 0.5 кг. Ніби і сонячно, але дують холодні вітри. 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 1 годину тому, Конструктор сказав: Рамками теж робочий метод, можна міняти розплід, але роботи дуже багато. Рамками більш повільний спосіб. Поки той розплід вийде і почне щось там робити у вулику, то в сім'ї підсиленої льотною бджолою вже запечатають ''додатковий'' розплід. Я 10-14 днів тому об'єднав два каліча по 2 рамки з 3-4 рамочними безматочними. Сім'ї активізувались не на жарт. Матки в цих сім'ях дуже швидко засіяли все що було. Розплід став значно рівніший. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 1 годину тому, Йося сказав: З Волині то уматовий штемп,нічого попустить...Ми всі такі були,,схопив бога за бороду,,. Він позитивний дядько. Хай в нього все вдастся. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Йося Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 12 минут назад, yu1986ra сказал: Він позитивний дядько. Хай в нього все вдастся. Бджільництво це злети і падіння і так по колу...А чи позитивний чи не гативний то бабам судитимені побоку 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 41 хвилину тому, yu1986ra сказав: Рамками більш повільний спосіб. Поки той розплід вийде і почне щось там робити у вулику, то в сім'ї підсиленої льотною бджолою вже запечатають ''додатковий'' розплід. Це да. Ще й дає можливість швидше зрозуміти чи сім'я варта уваги. Це контрольний (швидкий ) тест, якщо сумніви що чуйка підвела. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 29 хвилин тому, Йося сказав: Бджільництво це злети і падіння і так по колу...А чи позитивний чи не гативний то бабам судитимені побоку Тоді хай в нього будуть тільки злети. Чогось мені здається, що мало хто тут вас назве ''позитивним'', тому не заздріть. І можете переїздити до нього - навчите пасічникувати 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 17 хвилин тому, Конструктор сказав: Це да. Ще й дає можливість швидше зрозуміти чи сім'я варта уваги. Це контрольний (швидкий ) тест, якщо сумніви що чуйка підвела. У вас були випадки коли підсилена таким чином сім'я не стартувала? Чи які там з нею ще негаразди можуть бути? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля Хтось користувався Варолом (від Меліса 93)? Я сьогодні норм сім'ям поставив. Дохляки ще не доросли - там в по інструкції 1 смужка на 8 рам. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 8 хвилин тому, yu1986ra сказав: У вас були випадки коли підсилена таким чином сім'я не стартувала? Чи які там з нею ще негаразди можуть бути? Були одиничні випадки, але тоді в мене ще і чуйка" була не та. Тобто підсилив те що не варто було підсилювати. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 1 час назад, yu1986ra сказал: Сьогодні розширяв лежаковий. стрімкий розвиток- швидко увійдуть в ройку. незабаром робіть відводки чи пакети. за свою практику переконався що сімї котрі женуть росплід і мають стрімкий розвиток так же само швидко входять в ройку. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 23 минуты назад, yu1986ra сказал: Хтось користувався Варолом (від Меліса 93)? Я сьогодні норм сім'ям поставив. Дохляки ще не доросли - там в по інструкції 1 смужка на 8 рам. Ножиці тобі в поміч. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Йося Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 31 минуту назад, yu1986ra сказал: Тоді хай в нього будуть тільки злети. Чогось мені здається, що мало хто тут вас назве ''позитивним'', тому не заздріть. І можете переїздити до нього - навчите пасічникувати Я почекаю,хьюстон у вас також все не так добре і з того що ви показали... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 3 хвилини тому, Йося сказав: з того що ви показали... Де? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 3 минуты назад, gardener сказал: Де? Де, де , у відео. Треба було дивитися 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 8 хвилин тому, Bee.P сказав: Де, де , у відео. Це в тому шо Пахомич дивиться? 27.03.2026 в 21:21, Пахомич сказав: Мені шкода людей, які відвідують цей канал, 9 хвилин тому, Bee.P сказав: Треба було дивитися Не хочу шоби мене комусь було шкода 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля Только что, gardener сказал: тому шо Пахомич дивиться Так , то вже всі бачили 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 3 минуты назад, gardener сказал: Це в тому шо Пахомич дивиться? Не хочу шоби мене комусь було шкода Якщо дивитесь, то де ваші відгуки і пропозиції. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 1 минуту назад, Пахомич сказал: Якщо дивитесь, то де ваші відгуки і пропозиції. Там під відео він ніби комент написав. Тому все добре Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 2 хвилини тому, Пахомич сказав: Якщо дивитесь, то де ваші відгуки і пропозиції. так я дивлюсь Степана, а Ви за Юру пишете. От я і не можу зрозуміти хто де хто 1 хвилину тому, Bee.P сказав: Там під відео він ніби комент написав. Тому все добре Хто? Де? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 1 минуту назад, gardener сказал: Хто? Де? Коли ? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 46 хвилин тому, Конструктор сказав: Були одиничні випадки, але тоді в мене ще і чуйка" була не та. Тобто підсилив те що не варто було підсилювати. Всім би таку чуйку. Я приєднував до безматочних зовсім ''пропащих'' одна на двох дадана, друга на двох рута. Ніколи б і не подумав, що вони так можуть рвонути майже з місця. Що вони взагалі можуть хоч щось крім вмерти. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 41 минуту назад, arki сказал: стрімкий розвиток- швидко увійдуть в ройку. незабаром робіть відводки чи пакети. за свою практику переконався що сімї котрі женуть росплід і мають стрімкий розвиток так же само швидко входять в ройку. Можливо що сімї, які женуть розплід і мають стрімкий розвиток на осінь чахнуь і зимою мають шанс загинути. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.