Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

16 хвилин тому, Пахомич сказав:

Я не сиджу тут  ,щоб з вами погігікати . Вбиваю час поки працює центрифуга і інші роботи де потрібний мій нагляд. 

О то покажіть ту центрофугу,чи ті інші роботи якщо вони дотичні до бджільництва. Думаю більшості буде цікаво.:IMHO:

Хоть щось покажіть, а то складається враження що Ви такий грамотний лише на язик.

12 минут назад, Пахомич сказал:

За віруси нічого не можу говорити. Слабий імунітет може бути  по причині, що бджола не може розвинути жирове тіло. Зимова бджола вирощується в основному на пилку соняшника.  Соняшниковий пилок не сприяє вирощуванню повноціної  бджоли з розвинутим жировим тілом.

Вірус наявний в сім'ї завжди?І як що десь пішло не так ми отримуємо сплеск і передачу наступному поколінню?Чи передача йде основна через матку чи сама бджола до цього розположена на фоні зниження імунітету?

1 годину тому, Олексій Кременчук сказав:

:IMHO:

Так і є. Але іншого виходу нема. На цьому точку в минулому році був спалах болячок, що ще й досі відкашлятись не можу. Не хочу щоб гніздові рамки гуляли між сім'ями.

1 годину тому, Bee.P сказав:

Там дві заставні теплі в купі ? Та біла має бути " тут" , тоді буде теплий карман і легче їм буде брати мед , бо холодний їм важко брати і довго 

IMG_20260329_171836.jpg

Та що ви за той мед все переживаєте? Його в середині до травня вистачить. За заставною побілка, білий язичок. Вони вже той мед за заставну хочуть випхати. Оті три рамки за заставною повномедні (печатні) з такою обсидкою, що не в кожного блохера на ютубі є в гнізді. Вони і в мороз той мед розігріють як треба буде.

Перша заставна дерев'яна. Її поставив, бо тепла сильно вигиналась.

7 минут назад, Конструктор сказал:

О то покажіть ту центрофугу,чи ті інші роботи якщо вони дотичні до бджільництва. Думаю більшості буде цікаво.:IMHO:

Центрифуга ОПн - 8 в Гуглі знайдете.

1 година тому, Пахомич сказав:

Дурні не дурні мені не цікаво . Ознайомив я вас усіх також і вас про те, що відбувалось в січні, лютому березні в стратосфері і як  це вплине на погоду.  і полізли в багатьох очі з орбіт. Розмови про акарациди також не має з ким  вести , про драбину і гіпс вам любо слухати.  

То як це вплинуло на погоду? Нагадайте.

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

що ви за той мед все переживаєте?

З такими цінами на мед , то як не переживати !!!! ??:hi::umora: 

Є в мене знайомий який хоче засадити 15 га лохини. Сказали йому що все це діло має запилюватись 50 б\с. Цвітіння 4 тижня. Так от  - яка б ціна влаштувала псічника щоб він привіз на запилення сімї, в кого які думки? Бо мій знайомий хоче ради цього діла пасіку в 50 сімей тримати - намагаюсь його відговорити:)

48 хвилин тому, Bee.P сказав:

Я про те що ця весна не така як попередніх 5 ,   попередні роки норм було прививка 7-8 травня , але цей рік буде швидше , тому треба шось думати , бо шо тут лишилось , перша паска ,друга паска , зацвіли черешні :dntknw:.:umora:.  Думаю яблуня цей рік 1-3 травня буде цвісти . Це так... Думки

Не розганяйтесь лижі салом натирати. Зараз приморозки нагрянуть, коли їх ніхто не чекатиме десь серед травня. 

1 хвилину тому, Пахомич сказав:

Центрифуга ОПн - 8 в Гуглі знайдете.

В гуглі багато що можна знайти.

Все з Вами ясно, чи вірніше зрозуміло. Нічого Ви нам не покажете. Проїхали.:hi:

3 минуты назад, Бджолопотам сказал:

Є в мене знайомий який хоче засадити 15 га лохини. Сказали йому що все це діло має запилюватись 50 б\с. Цвітіння 4 тижня. Так от  - яка б ціна влаштувала псічника щоб він привіз на запилення сімї, в кого які думки? Бо мій знайомий хоче ради цього діла пасіку в 50 сімей тримати - намагаюсь його відговорити:)

В яких числах вона почина і закінчує цвісти ?  

26 хвилин тому, Пахомич сказав:

Я не сиджу тут  ,щоб з вами погігікати . Вбиваю час поки працює центрифуга і інші роботи де потрібний мій нагляд. 

Готуєтесь в космонавти:rofl:?

3 хвилини тому, Бджолопотам сказав:

Бо мій знайомий хоче ради цього діла пасіку в 50 сімей тримати - намагаюсь його відговорити:)

Постарайтесь його відговорити, якщо я не помиляюсь то припадає з цвітінням ріпаку, нормальні сім'ї в гірший рік дадуть 10 кг. Якщо сім'ї не дуже норм то можна везти. Але це лише моя оцінка прив'язана до моїх умов 

3 минуты назад, yu1986ra сказал:

Не розганяйтесь лижі салом натирати. Зараз приморозки нагрянуть, коли їх ніхто не чекатиме десь серед травня. 

Тут інші плани , якщо не буде ріпаку то треба буде зробить трохи збірних відводків , і таких щоб на соняху приперли хочаб два магазини.  А приморозки чи ні то вже таке собі , старт рано пішов і пішов рано в норм кількості пилок , то буде рух швидкий , бо якщо спати на ходу то буде як тоді - вже матки в інк лупляться а я ще бігуді мию :umora:

1 минуту назад, Конструктор сказал:

Постарайтесь його відговорити, якщо я не помиляюсь то припадає з цвітінням ріпаку, нормальні сім'ї в гірший рік дадуть 10 кг. Якщо сім'ї не дуже норм то можна везти. Але це лише моя оцінка прив'язана до моїх умов 

Може бути такий прикол що якщо будуть цвісти одночасно і ріпак і ягода поряд  то бджоли будуть на ріпак ходити і ягода в прольоті , потім скандал ітд :umora:

3 хвилини тому, Bee.P сказав:

Може бути такий прикол що якщо будуть цвісти одночасно і ріпак і ягода поряд  то бджоли будуть на ріпак ходити і ягода в прольоті , потім скандал ітд :umora:

Так буде 100%

Бувало акація льє як з відра, в на ріпаку все одно повно бджіл, він ще є сильним пилконосом, а шо та акація.

8 хвилин тому, Bee.P сказав:

З такими цінами на мед , то як не переживати !!!! ??:hi::umora: 

Я більше за пергу переживаю:umora:, а вони як з переляку мед волочать.:rofl:

Сьогодні їздив на лежаковий забирати сік. Зацвіли ''середні'' кущові форми вербових. Корчі поряд з пасікою мають прикольний вигляд:ay:. Сьогодні хмурно, волого, бджоли почали роботу з обіду. В 17.00 був важкий, розмірений, медовий літ. Пилку дуже багато, багато бджіл повністю жовтих замурзаних. 

В мене похолодання знов відстрочили на день:ole_ole:.

З понеділка займусь навощуванням.

5 минут назад, yu1986ra сказал:

, бджоли почали роботу з обіду

Ну..... Неділя як не як :dntknw::umora:. Всі нормальні сплять до обіду;)

11 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Я більше за пергу переживаю:umora:

Правильно переживаєте! Ціна 50$ і в ближній час не бачу ніяких навіть натяків що має обвалитися.:IMHO:

Цей рік точно треба вийти на кіло,:rofl: але буде видно, такі мрії в мене вже не один рік.:umora:

1 минуту назад, Конструктор сказал:

Правильно переживаєте! Ціна 50$ і в ближній час не бачу ніяки

З такою кількістю верби він може бути першим в черзі на опт  продаж перги . 

17 хвилин тому, Бджолопотам сказав:

А він думає, що ви намагаєтесь йому мільйони зрізати:umora:.

Ви йому поясніть, що займатись всім це те саме, що нічим толком не займатись.

В мене біля лежакового точка не далі 1 км був 1-2 га лохини. В неї медопродуктивність ще менша як в садових. Я на ній бджіл не бачив (хоч може не тоді дивився). Власники поля на контакт не виходили. Щось з нею пішло не так, на 3-й рік скосили під нуль (може померзла).

22 хвилини тому, Bee.P сказав:

В яких числах вона почина і закінчує цвісти ?  

З  садовими цвіте.

19 хвилин тому, Bee.P сказав:

Тут інші плани , якщо не буде ріпаку то треба буде зробить трохи збірних відводків , і таких щоб на соняху приперли хочаб два магазини.  А приморозки чи ні то вже таке собі , старт рано пішов і пішов рано в норм кількості пилок , то буде рух швидкий , бо якщо спати на ходу то буде як тоді - вже матки в інк лупляться а я ще бігуді мию :umora:

В минулому році теж був ранній старт, а потім весь травень мерзли.

18 хвилин тому, Bee.P сказав:

Ягода в прольоті:IMHO:

8 хвилин тому, Конструктор сказав:

Правильно переживаєте! Ціна 50$ і в ближній час не бачу ніяких навіть натяків що має обвалитися.:IMHO:

Зараз Овдієнко обвалить ринок:umora:

2 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Зараз Овдієнко обвалить ринок:umora:

Чим? Хіба язиком :rofl:

6 хвилин тому, Bee.P сказав:

З такою кількістю верби він може бути першим в черзі на опт  продаж перги . 

Ні, не буду. Вони той пилок носять, але я не розумію куди вони його складають:umora:. Гарячково розносять по всіх рамках перемазуючи медом:umora:.

Сьогодні брат телефонував, його пасіка в селі за 3 км від лежаків (там бідніша база). Казав, що перги багато, але не відбиреш, сім'ї слабкі - всю змішали з розплодом.

5 минут назад, yu1986ra сказал:

Гарячково розносять по всіх рамках перемазуючи медом

Я чув що букваст компактно на одній рамці ту пергу складає , :hi:. Навіть фотки бачив :evrika::umora:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...