Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

8 хвилин тому, Bee.P сказав:

8р Рута це те саме по обєму що 6р Дадан .  

2 корпуси по 8 р Рута  це 12 р Дадан . Норм .  Далі магагазини треба де буде 7 рам стояти . То вже на хребет легше .:dntknw:.

А от гніздо  8 рам Дадан то вже зовсім інше кіно . 

Та то я пожартував, в мене нуклеуси на 8р але тих 8р один корпус по площі буде як одна рамка дадана.:rofl:

То 8рамочник, але рамка ось така IMG_20260329_155506.thumb.jpg.8cd300763ca81e5538351def1351b22f.jpgIMG_20260329_155501.thumb.jpg.50612d14e3f9d0381a8c99591b16435f.jpg

19 минут назад, Конструктор сказал:

Та то я пожартував, в мене нуклеуси на 8р але тих 8р один корпус по площі буде як одна рамка дадана.:rofl:

То 8рамочник, але рамка ось така IMG_20260329_155506.thumb.jpg.8cd300763ca81e5538351def1351b22f.jpgIMG_20260329_155501.thumb.jpg.50612d14e3f9d0381a8c99591b16435f.jpg

Apidea  рамка .  То коли вже перша прививка ? Трутові рамки вже впихнули ? 

10 хвилин тому, Bee.P сказав:

Apidea  рамка .  То коли вже перша прививка ? Трутові рамки вже впихнули ? 

Коли-коли?! Приблизно тоді як і в Вас. В мене ніякого поспіху не має, взагалі!

4 минуты назад, Конструктор сказал:

Коли-коли?! Приблизно тоді як і Вас. В мене ніякого поспіху не має, взагалі!

Якщо 1.05 привівка то трутову тре пхать 5- 7-8 квітня .  Оце час  летить :hmm:

4 часа назад, Конструктор сказал:

Ну якщо вистачає то пишіть, показуйте щось розумне, корисне, цікаве... Срати один на одного багато ума не треба.:hi:

Це побажання не тільки особисто до Вас, а до і всіх учасників форуму.

Про розумне і цікаве тут є з ким говорити?

17 хвилин тому, Bee.P сказав:

Якщо 1.05 привівка то трутову тре пхать 5- 7-8 квітня .  Оце час  летить :hmm:

Яйця в трутневих язиках під низом рамки вже є.

7 хвилин тому, Пахомич сказав:

То що ви тут робите?:rofl:

5 минут назад, yu1986ra сказал:

Яйця в трутневих язиках під низом рамки вже є

Хай їм грець , і тут ті роєвухи вже всіх обігнали :umora:. От куди вони всі спішать ???:hmm: на гіллєку ???:hmm: . :umora:

Сьогодні розширив по рамці корпусний точок. Сім'ї слабші як на лежаковому. Розплоду відносно мало. Нема де маткам розгулятись, дуже багато старого меду в рамках, свіжака мало. Як не дивно тут перги принесли  більше - кожна здихотка має рамочку з пергою.

Якщо так триватиме ще тиждень, то доведеться ставити другі корпуси під низ і опускати медові.

5 хвилин тому, Bee.P сказав:

Хай їм грець , і тут ті роєвухи вже всіх обігнали :umora:. От куди вони всі спішать ???:hmm: на гіллєку ???:hmm: . :umora:

Навряд чи буде раннє роїння, принаймні в мене.:umora:

10 минут назад, yu1986ra сказал:

Яйця в трутневих язиках під низом рамки вже є.

То що ви тут робите?:rofl:

То ви  важаєте що з вами можна вести інтересну розмову ? Не думаю.

3 минуты назад, yu1986ra сказал:

дуже багато старого меду в рамках,

Значить там мало бджоли , і немає кому його їсти :hi:.  

5 минут назад, yu1986ra сказал:

Навряд чи буде раннє роїння, принаймні в мене

Буде , ви перші в списку ;):wave::umora:

2 хвилини тому, Пахомич сказав:

То ви  важаєте що з вами можна вести інтересну розмову ? Не думаю.

''Інтересна'' в нас навряд чи вийде:rofl:

3 хвилини тому, Bee.P сказав:

Значить там мало бджоли , і немає кому його їсти :hi:.  

Буде , ви перші в списку ;):wave::umora:

Їм нема як розігнатись з розплодом. Старий мед на кожній рамці. Ото в понеділок деякі розширив дефіцитною пустою рамкою рута. Зараз в ній одна сторона мед свіжак, друга перга і в кращому разі дві сірникові коробки яєць. Все що стоїть за заставною також добре медове.

9 минут назад, yu1986ra сказал:

''Інтересна'' в нас навряд чи вийде:rofl:

Звичайно не вийде. Ви переключіться на вияснення причини чому в вас після зимівлі деякі матки не вкинули жодного яйця.

6 минут назад, yu1986ra сказал:

Їм нема як розігнатись з розплодом. Старий мед на кожній рамці. Ото в понеділок деякі розширив дефіцитною пустою рамкою рута. Зараз в ній одна сторона мед свіжак, друга перга і в кращому разі дві сірникові коробки яєць. Все що стоїть за заставною також добре медове.

То до соняха розгоняться :hi::umora:

23 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Якщо так триватиме ще тиждень, то доведеться ставити другі корпуси під низ і опускати медові.

:IMHO:

22 години тому, yu1986ra сказав:

Це вже мега трудоємке бджільництво з непередбачуваними наслідками.

27 минут назад, yu1986ra сказал:

Сьогодні розширив по рамці корпусний точок. Сім'ї слабші як на лежаковому. Розплоду відносно мало. Нема де маткам розгулятись, дуже багато старого меду в рамках, свіжака мало. Як не дивно тут перги принесли  більше - кожна здихотка має рамочку з пергою.

Навряд чи буде раннє роїння, принаймні в мене.:umora:

Там дві заставні теплі в купі ? Та біла має бути " тут" , тоді буде теплий карман і легче їм буде брати мед , бо холодний їм важко брати і довго 

IMG_20260329_171836.jpg

45 хвилин тому, Пахомич сказав:

Тобто тут всі дурні?

Як вище писав Юра, то що Ви тут робите?

Ладно не бачу сенсу продовження дискусії, мало чим я можу допомогти.

45 минут назад, Конструктор сказал:

.

45 минут назад, Конструктор сказал:

Тобто тут всі дурні?

Як вище писав Юра, то що Ви тут робите?

Ладно не бачу сенсу продовження дискусії, мало чим я можу допомогти.

Дурні не дурні мені не цікаво . Ознайомив я вас усіх також і вас про те, що відбувалось в січні, лютому березні в стратосфері і як  це вплине на погоду.  і полізли в багатьох очі з орбіт. Розмови про акарациди також не має з ким  вести , про драбину і гіпс вам любо слухати.  

16 хвилин тому, Пахомич сказав:

Дурні не дурні мені не цікаво 

То Ви тут зрання до вечора сидите з надією що розумні прийдуть?

• Подобається 1
  • Ха-Ха 1
  • 100% 1

19 минут назад, Пахомич сказал:

Дурні не дурні мені не цікаво . Ознайомив я вас усіх також і вас про те, що відбувалось в січні, лютому березні в стратосфері і як  це вплине на погоду.  і полізли в багатьох очі з орбіт. Розмови про акарациди також не має з ким  вести , про драбину і гіпс вам любо слухати.  

Ну не за акарациди але ж....В мене Пахомич до вас запитання,може вірус деформації крила бути не на фоні кліща а на фоні іншої хвороби?Яка наприклад призводить до зниження захисних механізмів бджоли так сказати.

2 часа назад, Конструктор сказал:

Коли-коли?! Приблизно тоді як і в Вас. В мене ніякого поспіху не має, взагалі!

Я про те що ця весна не така як попередніх 5 ,   попередні роки норм було прививка 7-8 травня , але цей рік буде швидше , тому треба шось думати , бо шо тут лишилось , перша паска ,друга паска , зацвіли черешні :dntknw:.:umora:.  Думаю яблуня цей рік 1-3 травня буде цвісти . Це так... Думки

25 хвилин тому, Bee.P сказав:

Я про те що ця весна не така як попередніх 5 ,   попередні роки норм було прививка 7-8 травня , але цей рік буде швидше , тому треба шось думати , бо шо тут лишилось , перша паска ,друга паска , зацвіли черешні :dntknw:.:umora:.  Думаю яблуня цей рік 1-3 травня буде цвісти . Це так... Думки

В мене все просто, прив'язка не до чисел, а до ріпаку. Відводки роблю (чи принаймні планую робити) +- в середині ріпаку. Раніше нє бо трохи можу не добрати меду, пізніше нє бо можу перебрати роїв.:umora:

В нуках якщо є погода і відповідно можливість облетіти маток раніше то  добре. Якщо немає погоди, то отримують маточник +- тоді ж як у відводки, то вже будуть запаски, і то теж добре. Якось так, все банально просто.

13 минут назад, Йося сказал:

Ну не за акарациди але ж....В мене Пахомич до вас запитання,може вірус деформації крила бути не на фоні кліща а на фоні іншої хвороби?Яка наприклад призводить до зниження захисних механізмів бджоли так сказати.

За віруси нічого не можу говорити. Слабий імунітет може бути  по причині, що бджола не може розвинути жирове тіло. Зимова бджола вирощується в основному на пилку соняшника.  Соняшниковий пилок не сприяє вирощуванню повноціної  бджоли з розвинутим жировим тілом.

31 минуту назад, gardener сказал:

То Ви тут зрання до вечора сидите з надією що розумні прийдуть?

Я не сиджу тут  ,щоб з вами погігікати . Вбиваю час поки працює центрифуга і інші роботи де потрібний мій нагляд. 

1 годину тому, Пахомич сказав:

Звичайно не вийде. Ви переключіться на вияснення причини чому в вас після зимівлі деякі матки не вкинули жодного яйця.

Ви знов якісь відоси на ніч дивились?:rofl:

1 годину тому, Bee.P сказав:

То до соняха розгоняться :hi::umora:

Добре, сійте. Я приїду:umora:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...