yu1986ra Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 13 хвилин тому, Bee.P сказав: То бджулі самі вам підказують що пора вже магазини ставити !!!!! От би мені такі мега гектари тої верби . На системі Роже Делона де рамка 108 мм то можна такий медок брать легко, аби тулько погода була. А ще можна брати 6-и, 5-и, 4-и і 3-ох рамочниками. То вощину треба було впихнути, якби ще знати точно погоду. 3 хвилини тому, Bee.P сказав: Саме головне в цьому ділі не переборщити з гетерозисом бо можна таке наколотить що будете мати 300% роїння . Ой... Я вам не завідую Я вже знаю, що з ним робити на тих лежаках. Все буде добре. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 2 минуты назад, yu1986ra сказал: не ті масштаби пасовиська. 2 км вбік і вже голяк Ну да.... Бідосі . Поля 20 соток а верби 2 км . 3 минуты назад, yu1986ra сказал: то вони в той магазин значною мірою піднімуть старий мед з гнізда То можна трішки подумати і все розумно зпланувати , то треба норм силою в зиму пускати, і магазин ставити коли пішов принос з верби , бо в магазин з гнізда переносять коли рано поставити магазин то вони і звільняють гніздо , а коли пішов взяток то вони старий мед не чіпають , бо немає на нього часу бо є свіжак 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 5 минут назад, yu1986ra сказал: Я вже знаю, що з ним робити на тих лежаках. Все буде добре Я би порадив їх на трута мати , а маток з тих що по гнізду норм , ну це так примітив народно масова селекція . На рахунок гетерозиса я не жартую. Бо перший трут буде саме в них , і якщо ще з них маток ( з їх личинки) , то роїння гарантую . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 13 минут назад, yu1986ra сказал: Все буде добре. Оце більше всього мене і лякає. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 56 хвилин тому, Bee.P сказав: От би мені такі мега гектари тої верби Бобрів треба 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 33 хвилини тому, Bee.P сказав: Ну да.... Бідосі . Поля 20 соток а верби 2 км . То можна трішки подумати і все розумно зпланувати , то треба норм силою в зиму пускати, і магазин ставити коли пішов принос з верби , бо в магазин з гнізда переносять коли рано поставити магазин то вони і звільняють гніздо , а коли пішов взяток то вони старий мед не чіпають , бо немає на нього часу бо є свіжак Все воно треба і планувати, і думати, і пускати, і магазини ставити коли гніздо заллють... От тільки проблема, що взяток триває кілька днів по пару кг в добрих сім'ях, а моя медогонка не любить крутити пусті рамки. Ваші бакхфасти якої сили з зими вилізли? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 1 хвилину тому, yu1986ra сказав: Ваші бакхфасти якої сили з зими вилізли? Ви шо не бачили торішньої фотки? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 35 хвилин тому, Bee.P сказав: Я би порадив їх на трута мати , а маток з тих що по гнізду норм , ну це так примітив народно масова селекція . На рахунок гетерозиса я не жартую. Бо перший трут буде саме в них , і якщо ще з них маток ( з їх личинки) , то роїння гарантую . Це лежаки, море рамок, наростів і язиків... Трутня там буде у всіх багато. Боротися з ним в інших сім'ях не бачу сенсу. Вже бачив трут личинки. Це ж добре, бо ройові матки найкращі 6 хвилин тому, gardener сказав: Бобрів треба Ще рік два і я їх зможу експортувати 2 хвилини тому, gardener сказав: Ви шо не бачили торішньої фотки? Якої? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 3 минуты назад, yu1986ra сказал: Ваші бакхфасти якої сили з зими вилізли На норм точку то 6-7 р , на калічному точку 5-6 р. Сонях на половині цвітіння обірвали взяток , певне хімлом . Або такий сорт що швидко відцвітає , або і перше і друге . В хороший рік виходили 7-8 р. 5 минут назад, gardener сказал: Ви шо не бачили торішньої фотки? Та фотка десь середина квітня 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 5 минут назад, yu1986ra сказал: ж добре, бо ройові матки найкращі Для нарощування пасіки так, ну і гіпсоКомбінат буде також довольний . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 14 хвилин тому, Bee.P сказав: На норм точку то 6-7 р , на калічному точку 5-6 р. Сонях на половині цвітіння обірвали взяток , певне хімлом . Або такий сорт що швидко відцвітає , або і перше і друге . В хороший рік виходили 7-8 р. Та фотка десь середина квітня З такими сім'ями (6-7 рам) ви закашляєтеся магазини на вербу ставити. Треба щоб з зими виходили від 10, скоротити до 8 і якщо буде погода ставити маг на 8 рам. В іншому випадку толку не буде. Яка фотка? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 5 хвилин тому, gardener сказав: Бачу не в шльопках, певно холодно? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 13 хвилин тому, Bee.P сказав: Для нарощування пасіки так, ну і гіпсоКомбінат буде також довольний . Який гіпсокомбінат? Я навіть руки до гори не піднімаю коли знімаю рої. 7 хвилин тому, Пахомич сказав: Весна відчувається . Гарно слухати, як два соловї , один одного переспівують. Ви вже так як і я магазини поставили? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 1 хвилину тому, yu1986ra сказав: Я навіть руки до гори не піднімаю коли знімаю рої. Тєхнолоджжі, що тут скажеш. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта Только что, yu1986ra сказал: Який гіпсокомбінат? Я навіть руки до гори не піднімаю коли знімаю рої. Та то пойнятно, очерет він не високий . Коли казали що ройові матки самі кращі то мали на увазі що виховалка має бути жирно обсижена бджолою молодою і сильна тіснота , всьо... Про ройовий ген там не мали на увазі , бо буде як в того зайцетрубенка , коли "розігнались " до трьох рамок і вже в ройку хотять . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 33 хвилини тому, yu1986ra сказав: Я навіть руки до гори не піднімаю коли знімаю рої. Селекція - то велика справа 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 1 година тому, Пахомич сказав: В мене ще вистарчає олії в голові , Ну якщо вистачає то пишіть, показуйте щось розумне, корисне, цікаве... Срати один на одного багато ума не треба. Це побажання не тільки особисто до Вас, а до і всіх учасників форуму. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 2 часа назад, Конструктор сказал: Ну якщо вистачає то пишіть, показуйте щось розумне, корисне, цікаве... Срати один на одного багато ума не треба. Це побажання не тільки особисто до Вас, а до і всіх учасників форуму. Мова йшла про мою голову і про мою олію. Які притензії? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 15.03.2026 в 11:13, Конструктор сказав: Приблизно за два тижні доїдають 0.5 білкової і 1.2кг звичайного канді, куди воно їм влазить? Два тижні тому дав їм 250г білкової і 800г канді. Сьогодні заглянув пусто Розплід 6р в верхньому і 5р в нижньому. Навіть матка в кадр попала Це в корпусі нижче: В самий нижній не заглядав. На перші числа травня розраховую на 40 рамок розплоду. Для заселення нуклеусів В ще хтось казав що восьмирамочники" погані вулики. трохи не стандарт, але нормальні, принаймні для мене. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта Ще є такі 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 4 минуты назад, Конструктор сказал: Два тижні тому дав їм 250г білкової і 800г канді. Сьогодні заглянув пусто Розплід 6р в верхньому і 5р в нижньому. Навіть матка в кадр попала Це в корпусі нижче: В самий нижній не заглядав. На перші числа травня розраховую на 40 рамок розплоду. Для заселення нуклеусів В ще хтось казав що восьмирамочники" погані вулики. Бачив вже" Київська банда" плідних по 450-500 грн продає , неплодки по 200. А У Вас почом ?? Бачу що у Вас тоже похолодало рєзко ??? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 1 хвилину тому, Bee.P сказав: Бачу що у Вас тоже похолодало рєзко ??? Є трохи 1 хвилину тому, Bee.P сказав: Бачив вже" Київська банда" плідних по 450-500 грн продає , неплодки по 200. Бачив що Закарпатські контрабандисти закупляли зимувалі матки по 400-450 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 6 хвилин тому, Bee.P сказав: А У Вас почом ?? Вже давно зав'язав з цим ділом. Але якщо вам треба буде, то щось знайду. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 марта Share Опубликовано 29 марта 12 минут назад, Конструктор сказал: ще хтось казав що восьмирамочники 8р Рута це те саме по обєму що 6р Дадан . 2 корпуси по 8 р Рута це 12 р Дадан . Норм . Далі магагазини треба де буде 7 рам стояти . То вже на хребет легше .. А от гніздо 8 рам Дадан то вже зовсім інше кіно . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.