gardener Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта Якшо вже взялися до граматики - то крити нічим. виходить 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 14 хвилин тому, ромео сказав: там 9 Могло бути і 12 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта Вуглекислий газ ( ) у зимовому клубі працює як природне снодійне та консервант. Ось як це влаштовано: Стан анабіозу: Коли бджоли збиваються у щільний клуб, рівень всередині нього значно зростає (у 100 разів вище, ніж у звичайному повітрі). Ця висока концентрація діє на бджіл заспокійливо: їхній метаболізм сповільнюється, вони менше рухаються і, відповідно, споживають менше меду. Економія енергії: Якби бджоли дихали свіжим повітрям з низьким вмістом , вони були б занадто активними. Високий рівень газу дозволяє їм перебувати в стані напівдрімоти, зберігаючи життєві сили до весни. Терморегуляція: Коли концентрація стає критично високою (задушливою), бджоли на периферії клубу трохи розсуваються, щоб впустити свіже повітря. Потім клуб знову стискається. Це схоже на повільне "дихання" всієї бджолиної маси. Захист від окислення: Брак кисню всередині клубу уповільнює окислювальні процеси в організмі бджоли, що фактично подовжує їй життя. Звичайна літня бджола живе 35–40 днів, а "законсервована" в клубі зимова бджола — до 6–8 місяців. Цікавий факт: Якщо взимку занадто сильно вентилювати вулик і виганяти весь , бджоли почнуть хвилюватися, багато їсти, їхні кишечники переповняться завчасно, і вони можуть загинути. Хочете дізнатися, яку температуру бджоли підтримують у самому центрі цього газового "кокона"? ШІ може помилятися, тому рекомендуємо перевіряти відповіді сервісу 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта Отож зверніть увагу , якщо взимку сильно вентилювати то........ 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 18 хвилин тому, Пахомич сказав: Отож зверніть увагу , якщо взимку сильно вентилювати то........ Отож, зверніть увагу на останнє речення дрібним шрифтом 25 хвилин тому, Пахомич сказав: Вуглекислий газ ( ) у зимовому клубі працює як природне снодійне та консервант. Ось як це влаштовано: Стан анабіозу: Коли бджоли збиваються у щільний клуб, рівень всередині нього значно зростає (у 100 разів вище, ніж у звичайному повітрі). Ця висока концентрація діє на бджіл заспокійливо: їхній метаболізм сповільнюється, вони менше рухаються і, відповідно, споживають менше меду. Економія енергії: Якби бджоли дихали свіжим повітрям з низьким вмістом , вони були б занадто активними. Високий рівень газу дозволяє їм перебувати в стані напівдрімоти, зберігаючи життєві сили до весни. Терморегуляція: Коли концентрація стає критично високою (задушливою), бджоли на периферії клубу трохи розсуваються, щоб впустити свіже повітря. Потім клуб знову стискається. Це схоже на повільне "дихання" всієї бджолиної маси. Захист від окислення: Брак кисню всередині клубу уповільнює окислювальні процеси в організмі бджоли, що фактично подовжує їй життя. Звичайна літня бджола живе 35–40 днів, а "законсервована" в клубі зимова бджола — до 6–8 місяців. Цікавий факт: Якщо взимку занадто сильно вентилювати вулик і виганяти весь , бджоли почнуть хвилюватися, багато їсти, їхні кишечники переповняться завчасно, і вони можуть загинути. Хочете дізнатися, яку температуру бджоли підтримують у самому центрі цього газового "кокона"? ШІ може помилятися, тому рекомендуємо перевіряти відповіді сервісу Коли дірка на все дно, то вуглекислий газ не може затримуватись у вулику. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 26 минут назад, Пахомич сказал: Вуглекислий газ ( ) у зимовому клубі працює як природне снодійне та консервант. Ось як це влаштовано: Стан анабіозу: Коли бджоли збиваються у щільний клуб, рівень всередині нього значно зростає (у 100 разів вище, ніж у звичайному повітрі). Ця висока концентрація діє на бджіл заспокійливо: їхній метаболізм сповільнюється, вони менше рухаються і, відповідно, споживають менше меду. Економія енергії: Якби бджоли дихали свіжим повітрям з низьким вмістом , вони були б занадто активними. Високий рівень газу дозволяє їм перебувати в стані напівдрімоти, зберігаючи життєві сили до весни. Терморегуляція: Коли концентрація стає критично високою (задушливою), бджоли на периферії клубу трохи розсуваються, щоб впустити свіже повітря. Потім клуб знову стискається. Це схоже на повільне "дихання" всієї бджолиної маси. Захист від окислення: Брак кисню всередині клубу уповільнює окислювальні процеси в організмі бджоли, що фактично подовжує їй життя. Звичайна літня бджола живе 35–40 днів, а "законсервована" в клубі зимова бджола — до 6–8 місяців. Цікавий факт: Якщо взимку занадто сильно вентилювати вулик і виганяти весь , бджоли почнуть хвилюватися, багато їсти, їхні кишечники переповняться завчасно, і вони можуть загинути. Хочете дізнатися, яку температуру бджоли підтримують у самому центрі цього газового "кокона"? ШІ може помилятися, тому рекомендуємо перевіряти відповіді сервісу І сипатися перші починають що в низу клубу біля самого дна. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 17 марта Share Опубликовано 17 марта 20 минут назад, yu1986ra сказал: Коли дірка на все дно, то вуглекислий газ не може затримуватись у вулику. Всеодно мала конвекція повітря потрібна додаткова верхня вентиляція яка буде залежати від сили сім'ї,оце буде ідеально.Немає витоку теплого повітря а єсть більша точка роси і стік конденсату через дірку. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 17 марта Автор Share Опубликовано 17 марта 1 годину тому, Пахомич сказав: Отож зверніть увагу , якщо взимку сильно вентилювати то........ Потрібно зробити так, щоб волога покидала вулик. Це точно і це головна постулата успішної зимівлі, бо від зайвої сирісті мед псується,що призводить до загибелі усієї сім"ї. Згоден із @Пахомич, що надмірна вентиляція теж до добра не доведе. А чи зверху, чи збоку-низу видалятиметься волога - то ролі мало що грає. Я в дні сіток не маю, тож про це й судити не буду. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 18 марта Share Опубликовано 18 марта Вугликислий газ,вентиляцiя,утеплення- все це на другому мicцi на першому для зимiвлi це великий запас кормiв i молода матка Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 18 марта Share Опубликовано 18 марта 30 хвилин тому, Stol сказав: Вугликислий газ,вентиляцiя,утеплення- все це на другому мicцi на першому для зимiвлi це великий запас кормiв i молода матка Чим вже зимою вам допоможе молода матка? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 18 марта Share Опубликовано 18 марта 54 хвилини тому, yu1986ra сказав: Чим вже зимою вам допоможе молода матка? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 18 марта Share Опубликовано 18 марта 1 хвилину тому, Stol сказав: 55 хвилин тому, yu1986ra сказав: Чим вже зимою вам допоможе молода матка? Пiдготує бджолосiмю до зими Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 18 марта Share Опубликовано 18 марта 39 хвилин тому, Stol сказав: Пiдготує бджолосiмю до зими То Ви всіх маток міняєте щороку? 39 хвилин тому, Stol сказав: Пiдготує бджолосiмю до зими Щось мені підказує що це стосується більше карніки Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 18 марта Share Опубликовано 18 марта 2 часа назад, Stol сказал: Вугликислий газ,вентиляцiя,утеплення- все це на другому мicцi на першому для зимiвлi це великий запас кормiв i молода матка Як би все так було просто.Замінив матку і ні про що не думай. Але не для цього я зайшов на форумі.А для того щоб вибачитись перед форумчанинами ,бо вчорашній діспут не давав спокою вночі тай зараз неприэмно якось.Не зміг я довести свій погляд і робив випади на провокаційні пости.Щоб то не було,але не слід було так відповідати,даючи поганий приклад молодшим. Вибачення прошу у Юрка особисто та у Be.Всім бажаю успішно завершити зимівлю,миру,перемоги та успіхів у нашій справі.Щоб там не було,які погляди у бджільництві у кого не були -це не привід щоб когось якимось чином ображати хоча і косвенно.Не це головне. С повагою до всіх форумчан 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 18 марта Share Опубликовано 18 марта 36 хвилин тому, Конструктор сказав: То Ви всіх маток міняєте щороку? Щось мені підказує що це стосується більше карніки Матка є найважливiшою ланкою поширення нозематозу.Знаю з властного досвiду.Маток мiняю лише весною5- 10% i 10% лiтом через маточники З молодими матками iкормом сiмï не гинуть%98 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 18 марта Share Опубликовано 18 марта 34 хвилини тому, А.Е. сказав: Як би все так було просто.Замінив матку і ні про що не думай. Сказав А треба сказати i В / про корм/ 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 18 марта Share Опубликовано 18 марта 1 годину тому, Stol сказав: Пiдготує бджолосiмю до зими Підготовка йде до зими і молода матка в тій підготовці не головне Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 18 марта Share Опубликовано 18 марта 17 хвилин тому, Stol сказав: Матка є найважливiшою ланкою поширення нозематозу.Знаю з властного досвiду.Маток мiняю лише весною5- 10% i 10% лiтом через маточники З молодими матками iкормом сiмï не гинуть%98 Це трохи сумнівна теорія. В мене всі молоді на корпусному. Навіть серед нормальних добре затарених сімей відхід вийшов +/-10%. На лежаковому біля 30% старі матки. Відхід зимою був приблизно однаковий і з старими, і з молодими. Жодна сім'я не загинула через відсутність кормів. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 18 марта Share Опубликовано 18 марта 43 хвилини тому, yu1986ra сказав: Це трохи сумнівна теорія. В мене всі молоді на корпусному. Навіть серед нормальних добре затарених сімей відхід вийшов +/-10%. На лежаковому біля 30% старі матки. Відхід зимою був приблизно однаковий і з старими, і з молодими. Жодна сім'я не загинула через відсутність кормів. Я нiкого не хочу переконувати якщо для Вас це теорiя 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 18 марта Share Опубликовано 18 марта 5 хвилин тому, Stol сказав: Я нiкого не хочу переконувати якщо для Вас це теорiя Звідки ви її взяли? 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 18 марта Share Опубликовано 18 марта 23 хвилини тому, yu1986ra сказав: Звідки ви її взяли? Приснилася 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 18 марта Share Опубликовано 18 марта 1 годину тому, Stol сказав: Матка є найважливiшою ланкою поширення нозематозу.Знаю з властного досвiду Чесно кажучи такого не чув. Чув інше, в Гайдара за нозематоз, каже що на тих пасіках де оновлюються повністю гнізда, нозематоз не діагностувався. Як я розумію це на основі дослідженнь. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 18 марта Share Опубликовано 18 марта 6 хвилин тому, Конструктор сказав: Чесно кажучи такого не чув. Чув інше, в Гайдара за нозематоз, каже що на тих пасіках де оновлюються повністю гнізда, нозематоз не діагностувався. Як я розумію це на основі дослідженнь. А вiн не казав що продає матки зараженi нозематозом? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 18 марта Share Опубликовано 18 марта 26 хвилин тому, Stol сказав: А вiн не казав що продає матки зараженi нозематозом? Та ні, не чув принаймні. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 18 марта Share Опубликовано 18 марта 15 хвилин тому, Конструктор сказав: Та ні, не чув принаймні. Я в нього 20рр тому купив 4матки,Так вiн мене попередив -на зиму треба дати сироп з полином.Зараз я не памятаю Чи загодовував пасiку сиропом з полином Але всi 4 ciмï зйого матками опоносились i загинули Решта пасiки норм.перезимувала 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.