Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

12 минут назад, ....... сказал:

А раніше як було,ви ж давно тримаєте бджіл...Що все розорали і випиляли?А у колеги вашого як матки сіють у червні що на краю села?

Років 10 тому я різнотрав'я потроху качав кожен рік, луки цвіли , зараз все чомусь пропало

І луки четверта частина розпахана,  зато сонях рядом:umora:

Акацію тоже уже допилюють

Один дебіл в прошлому році пів прицепа дров продавав , офігеть з чого дрова,  живий садок фруктовий під чисту випиляв 

У червні у всіх сіють в залежності від дощу

Це лісова балка весною , там проліски , калюжниця,  ліщина 

16 минут назад, AVA сказал:

живий садок фруктовий під чисту випиляв 

Дрова продав , осінью готові яблука в ящиках купив . Текнолоджіа :hi::umora:

7 годин тому, Конструктор сказав:

На завтра 12° обіцяють

Це хто такий щедрий?:hmm:

3 минуты назад, Bee.P сказал:

Дрова продав , осінью готові яблука в ящиках купив . Текнолоджіа :hi::umora:

Ні там більше підходить заробив ящик водки,  водку продав , гроші пропив:umora: 

33 минуты назад, AVA сказал:

Тільки він від мене за 2км на краю села і у нього бджоли днів на десять раніше починають пилок носити , при чому у нього в зиму є пергові рамки , у мене немає

Ну як що весною балка колегу спасає то тут можна зрозуміти а що його спасає в червні і серпні,жара то все палить однаково що у вас що у нього.... Відкіля пилок у зиму в нього?

14 хвилин тому, ромео сказав:

Це хто такий щедрий?:hmm:

Screenshot_2026-03-03-18-52-02-145_com.android.chrome.thumb.jpg.836e3fd8b3651105a74b161e3db116c4.jpg

4 часа назад, ....... сказал:

Ну як що весною балка колегу спасає то тут можна зрозуміти а що його спасає в червні і серпні,жара то все палить однаково що у вас що у нього.... Відкіля пилок у зиму в нього?

Ну по луках де весною була типу  річка цвіте мята якась , ще якісь цвіточки , морозець якийсь він казав багато

тільки у мене корів пасуть ще центр села , все витоптане у нього уже давно череди не має 

Ну все також від дощу залежить 

У мене після соняху пилок лобода і амброзія , там хоч якесь разнообразіє 

Перги в зиму це не 10 років тому , ну хоч трохи в зиму ще  іде,

я сам його вулики весною перебирав бачив і запаси з зими і принос пилку весною і розвиток бджіл в порівнянні зі мною

Матки що в нього я виводю , рідні сестри з моїми  одної закладки 

10 часов назад, Конструктор сказал:

В Вас який % ?

30%  а у Вас?

7 годин тому, Олександр К сказав:

30%  а у Вас?

Це мабуть пилку. В мене пилку 25%.

Можете порахувати скільки вийде бджоли з 300г пилку

1 час назад, Конструктор сказал:

На 1кг.( !0тис.) бджіл потрібно приблизно 1,2 кг. пилку і 5 кг. меду.

4 часа назад, Конструктор сказал:

Ці всі підрахунки примітивні ,  самий кращий метод це власний досвід , тобто  зробити три- чотири  групи сімей і роздати одним 10 % , другим 20% , і третім 30% , і четвертим 40% . І потім глянути результат , от і всі підрахунки . :hi: 

1 час назад, Bee.P сказал:

Ці всі підрахунки примітивні ,  самий кращий метод це власний досвід , тобто  зробити три- чотири  групи сімей і роздати одним 10 % , другим 20% , і третім 30% , і четвертим 40% . І потім глянути результат , от і всі підрахунки . :hi: 

Це і буде примітивний розрахунок. Такі досліди повинні робити науковці з врахуванням всіх нюансів. 

5 часов назад, Конструктор сказал:

У мене все примітивно. Я з досвіду знаю що після першого обльоту у мене 2-3 неділі немає норм приносу пилку. За цей час мені достатньо 2-3 таких пакетика. Щоб отримати в середньому на 2 рамки бджіл більше. 

Якщо чесно то просто мені зручніше заморочитись і нагнати потрібну кількість аніж добавити плюс 10%вуликів. І роблю я це все щоб на 1/5 отримати жирні сім'ї для маткарства.... 

В інших умовах мабуть я би просто тримав 10 відсотків в якості донорів таі все.. :IMHO:

19 минут назад, Олександр К сказал:

У мене все примітивно. Я з досвіду знаю що після першого обльоту у мене 2-3 неділі немає норм приносу пилку. За цей час мені достатньо 2-3 таких пакетика. Щоб отримати в середньому на 2 рамки бджіл більше. 

Якщо чесно то просто мені зручніше заморочитись і нагнати потрібну кількість аніж добавити плюс 10%вуликів. І роблю я це все щоб на 1/5 отримати жирні сім'ї для маткарства.... 

В інших умовах мабуть я би просто тримав 10 відсотків в якості донорів таі все.. :IMHO:

Я думаю що за допомогою пилку в" чарівній котлеті"  вирощуєть  більш сильніша бджола , яка вже в змозі вигодувати більше по кількості нового покоління , тому приріст іде швидше , хто знає як іде зміна зимувалої бджоли то має зрозуміти весь процес.  

2 години тому, Bee.P сказав:

Я б сказав що вони базові, від них можна відштовхуватись, щоб мати розуміння що можна отримати.

Сьогодні всі літають.

1 година тому, Олександр К сказав:

Завтра буду давати другий раз, якщо залишиться можу відправити Вам для порівняння з своїм, потім нам розкажете. Якщо є бажання.

6 минут назад, Женя Ц. сказал:

Ну шо там літають?

Мої, третій день літають.

25 хвилин тому, Женя Ц. сказав:

Ну шо там літають?

1 година тому, Конструктор сказав:

Сьогодні всі літають.

44 хвилини тому, Женя Ц. сказав:

Ну шо там літають?

"Там" літають

29 минут назад, ромео сказал:

"Там" літають

А у Вас?

52 хвилини тому, ромео сказав:

"Там" літають

I пилок несуть

2 часа назад, Конструктор сказал:

Сьогодні всі літають.

Завтра буду давати другий раз, якщо залишиться можу відправити Вам для порівняння з своїм, потім нам розкажете. Якщо є бажання.

Чому ні я завжди за. Тільки давайте тоді дві або три щоб на весь цикл. Виберу дві сім'ї плюс мінус однакові та подивимось.

1 час назад, Женя Ц. сказал:

Ну шо там літають?

Так літають.... білі мухи +2:(

• Подобається 1
  • Здивований 2
  • Сумно 1

43 хвилини тому, Женя Ц. сказав:

А у Вас?

Нє

було +8... сніг забирає все тепло

Мої сьогодні відвели душу. Та й я разом з ними.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...