AVA Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 12 минут назад, ....... сказал: А раніше як було,ви ж давно тримаєте бджіл...Що все розорали і випиляли?А у колеги вашого як матки сіють у червні що на краю села? Років 10 тому я різнотрав'я потроху качав кожен рік, луки цвіли , зараз все чомусь пропало І луки четверта частина розпахана, зато сонях рядом Акацію тоже уже допилюють Один дебіл в прошлому році пів прицепа дров продавав , офігеть з чого дрова, живий садок фруктовий під чисту випиляв У червні у всіх сіють в залежності від дощу Це лісова балка весною , там проліски , калюжниця, ліщина 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 16 минут назад, AVA сказал: живий садок фруктовий під чисту випиляв Дрова продав , осінью готові яблука в ящиках купив . Текнолоджіа 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 7 годин тому, Конструктор сказав: На завтра 12° обіцяють Це хто такий щедрий? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 3 минуты назад, Bee.P сказал: Дрова продав , осінью готові яблука в ящиках купив . Текнолоджіа Ні там більше підходить заробив ящик водки, водку продав , гроші пропив 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 33 минуты назад, AVA сказал: Тільки він від мене за 2км на краю села і у нього бджоли днів на десять раніше починають пилок носити , при чому у нього в зиму є пергові рамки , у мене немає Ну як що весною балка колегу спасає то тут можна зрозуміти а що його спасає в червні і серпні,жара то все палить однаково що у вас що у нього.... Відкіля пилок у зиму в нього? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 14 хвилин тому, ромео сказав: Це хто такий щедрий? 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 4 часа назад, ....... сказал: Ну як що весною балка колегу спасає то тут можна зрозуміти а що його спасає в червні і серпні,жара то все палить однаково що у вас що у нього.... Відкіля пилок у зиму в нього? Ну по луках де весною була типу річка цвіте мята якась , ще якісь цвіточки , морозець якийсь він казав багато тільки у мене корів пасуть ще центр села , все витоптане у нього уже давно череди не має Ну все також від дощу залежить У мене після соняху пилок лобода і амброзія , там хоч якесь разнообразіє Перги в зиму це не 10 років тому , ну хоч трохи в зиму ще іде, я сам його вулики весною перебирав бачив і запаси з зими і принос пилку весною і розвиток бджіл в порівнянні зі мною Матки що в нього я виводю , рідні сестри з моїми одної закладки 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 10 часов назад, Конструктор сказал: В Вас який % ? 30% а у Вас? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 4 марта Share Опубликовано 4 марта 7 годин тому, Олександр К сказав: 30% а у Вас? Це мабуть пилку. В мене пилку 25%. Можете порахувати скільки вийде бджоли з 300г пилку 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 4 марта Share Опубликовано 4 марта 1 час назад, Конструктор сказал: Це мабуть пилку. В мене пилку 25%. Можете порахувати скільки вийде бджоли з 300г пилку На 1кг.( !0тис.) бджіл потрібно приблизно 1,2 кг. пилку і 5 кг. меду. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 4 марта Share Опубликовано 4 марта 4 часа назад, Конструктор сказал: Це мабуть пилку. В мене пилку 25%. Можете порахувати скільки вийде бджоли з 300г пилку Ці всі підрахунки примітивні , самий кращий метод це власний досвід , тобто зробити три- чотири групи сімей і роздати одним 10 % , другим 20% , і третім 30% , і четвертим 40% . І потім глянути результат , от і всі підрахунки . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 4 марта Share Опубликовано 4 марта 1 час назад, Bee.P сказал: Ці всі підрахунки примітивні , самий кращий метод це власний досвід , тобто зробити три- чотири групи сімей і роздати одним 10 % , другим 20% , і третім 30% , і четвертим 40% . І потім глянути результат , от і всі підрахунки . Це і буде примітивний розрахунок. Такі досліди повинні робити науковці з врахуванням всіх нюансів. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 4 марта Share Опубликовано 4 марта 5 часов назад, Конструктор сказал: Це мабуть пилку. В мене пилку 25%. Можете порахувати скільки вийде бджоли з 300г пилку У мене все примітивно. Я з досвіду знаю що після першого обльоту у мене 2-3 неділі немає норм приносу пилку. За цей час мені достатньо 2-3 таких пакетика. Щоб отримати в середньому на 2 рамки бджіл більше. Якщо чесно то просто мені зручніше заморочитись і нагнати потрібну кількість аніж добавити плюс 10%вуликів. І роблю я це все щоб на 1/5 отримати жирні сім'ї для маткарства.... В інших умовах мабуть я би просто тримав 10 відсотків в якості донорів таі все.. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 4 марта Share Опубликовано 4 марта 19 минут назад, Олександр К сказал: У мене все примітивно. Я з досвіду знаю що після першого обльоту у мене 2-3 неділі немає норм приносу пилку. За цей час мені достатньо 2-3 таких пакетика. Щоб отримати в середньому на 2 рамки бджіл більше. Якщо чесно то просто мені зручніше заморочитись і нагнати потрібну кількість аніж добавити плюс 10%вуликів. І роблю я це все щоб на 1/5 отримати жирні сім'ї для маткарства.... В інших умовах мабуть я би просто тримав 10 відсотків в якості донорів таі все.. Я думаю що за допомогою пилку в" чарівній котлеті" вирощуєть більш сильніша бджола , яка вже в змозі вигодувати більше по кількості нового покоління , тому приріст іде швидше , хто знає як іде зміна зимувалої бджоли то має зрозуміти весь процес. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 4 марта Share Опубликовано 4 марта 2 години тому, Bee.P сказав: Ці всі підрахунки примітивні , самий кращий метод це власний досвід , тобто зробити три- чотири групи сімей і роздати одним 10 % , другим 20% , і третім 30% , і четвертим 40% . І потім глянути результат , от і всі підрахунки . Я б сказав що вони базові, від них можна відштовхуватись, щоб мати розуміння що можна отримати. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 4 марта Share Опубликовано 4 марта Сьогодні всі літають. 1 година тому, Олександр К сказав: У мене все примітивно. Я з досвіду знаю що після першого обльоту у мене 2-3 неділі немає норм приносу пилку. За цей час мені достатньо 2-3 таких пакетика. Щоб отримати в середньому на 2 рамки бджіл більше. Завтра буду давати другий раз, якщо залишиться можу відправити Вам для порівняння з своїм, потім нам розкажете. Якщо є бажання. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 4 марта Share Опубликовано 4 марта Ну шо там літають? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 4 марта Share Опубликовано 4 марта 6 минут назад, Женя Ц. сказал: Ну шо там літають? Мої, третій день літають. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 4 марта Share Опубликовано 4 марта 25 хвилин тому, Женя Ц. сказав: Ну шо там літають? 1 година тому, Конструктор сказав: Сьогодні всі літають. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 4 марта Share Опубликовано 4 марта 44 хвилини тому, Женя Ц. сказав: Ну шо там літають? "Там" літають 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 4 марта Share Опубликовано 4 марта 29 минут назад, ромео сказал: "Там" літають А у Вас? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 4 марта Share Опубликовано 4 марта 52 хвилини тому, ромео сказав: "Там" літають I пилок несуть 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 4 марта Share Опубликовано 4 марта 2 часа назад, Конструктор сказал: Сьогодні всі літають. Завтра буду давати другий раз, якщо залишиться можу відправити Вам для порівняння з своїм, потім нам розкажете. Якщо є бажання. Чому ні я завжди за. Тільки давайте тоді дві або три щоб на весь цикл. Виберу дві сім'ї плюс мінус однакові та подивимось. 1 час назад, Женя Ц. сказал: Ну шо там літають? Так літають.... білі мухи +2 1 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 4 марта Share Опубликовано 4 марта 43 хвилини тому, Женя Ц. сказав: А у Вас? Нє було +8... сніг забирає все тепло 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 4 марта Share Опубликовано 4 марта Мої сьогодні відвели душу. Та й я разом з ними. 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.