Перейти к содержанию

ЩУРКИ і ВСЕ ПРО НИХ.

Рекомендуемые сообщения

Що ж до серпневих маток, то облітувалися вони непогано. Може через непогану  насиченість трутнями з моїх батьківських сімей. А ще щурки у нас немає, десь пропала. Тьфу, тьфу... Та вже плідні , яєцекладучі у мене злітали чомусь у два -три рази частіше літніх-весняних. І це не дивлячись на те, що їх я підгодовував через день, бо взяток у нас зараз нульовий. Дощ потрібен, це точно. Уповаємо на Всевишнього. :dntknw:

• 3 years later...
53 минуты назад, Ворон сказал:

Голодні попугайчики звіріють. 

О 6:00 ранку вже на прильотках висять сволочі.

2 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Чіпляйте сітки - годуйте котів. Вони ж нікуди не подінуться.

В мене також норм дощ ще з вечора йде, але поки земля все поглинає.

Насправді щурка з'їсть свою порцію. І нікуди від цього не подітися.

Зараз вони змушені шукати бджіл в місці їх проживання.

І ловити їх - то як боротись з вітром. 

Просто, коли тепло, то вони їдять бджіл в полі і, певно, значно більше. Але пасічника це тоді вже не напрягає...

1 година тому, ромео сказав:

В моїй місцевості цієї зарази ніколи не було, потім останніх кілька років почав їх замічати у вересні місяці, думаю сезонна міграція. Цього року вже є з весни. Все міняється...

1 година тому, ромео сказав:

Просто, коли тепло, то вони їдять бджіл в полі і, певно, значно більше

Можливо і так, це природній процес але коли вони харчуються прямо над нуклеусним парком - є проблеми...

5 хвилин тому, Сергій-апі сказав:

В моїй місцевості цієї зарази ніколи не було, потім останніс кілько років почав їх замічати у вересні місяці, думаю сезонна міграція. Цього року вже є з весни. Все міняється...

Все зрозуміло як білий день, війна вигнала їх з сходу на захід. :hi:

1 година тому, Сергій-апі сказав:

В моїй місцевості цієї зарази ніколи не було, потім останніх кілька років почав їх замічати у вересні місяці, думаю сезонна міграція. Цього року вже є з весни. Все міняється...

В себе поки їх не бачив

7 годин тому, Сергій-апі сказав:

Якось ще в союзному журналі було повідомлення про дослідження гнізд щурок. Так в кількох з них роздовбаних було нагромаджено не менше сотні бджолиних трупиків у кожному.  Це досить прожорлива суча дочка ! :IMHO:

7 годин тому, Ворон сказав:

Все зрозуміло як білий день, війна вигнала їх з сходу на захід. :hi:

А може й через загальне потепління. :IMHO:

Перерив у цьому розділі чи не все, а окрему тему про щурок не знайшов.

Ну, а ця падлюка заслуговує у нас окремої уваги до неї.:IMHO: Тож вирішив відкрити цю тему.

7 годин тому, gardener сказав:

В себе поки їх не бачив

А на пасіці ?.. :ah::umora:

Тільки що, ДобровоЛ сказав:

А на пасіці ?.. :ah::umora:

Я їх взагалі ше в живу не бачив

4 хвилини тому, gardener сказав:

То ви , пане Миколо , просто ЩАСЛИВА людина !:ay::wave:

15 хвилин тому, gardener сказав:

Я теж її ніколи раніше не бачив, аз 22 року, бачу постійно цього попугайчика, і чую його звук. :hmm:

Помічав, що як десь сонях рядом посіють то на цвітіння збираються біля нього цілі зграйки цих щурок. По десятку-півтора.

А без соняха не бачив. Хіба поодинокі зрідка.

14 годин тому, ДобровоЛ сказав:

А може й через загальне потепління.

Яке потепління, за два дні червень, а я ще "грубку" палю.

29.05.2025 в 10:39, Сергій-апі сказав:

Яке потепління, за два дні червень, а я ще "грубку" палю.

Так мова ж про загальне потепління, тобто й тепла зима враховується. А зона їх проживання, хоч ця птаха й перелітна бо комахоїдна,  просувається все північніше. :IMHO:

28.05.2025 в 10:24, ромео сказав:

Зараз вони змушені шукати бджіл в місці їх проживання.

І ловити їх - то як боротись з вітром. 

Просто, коли тепло, то вони їдять бджіл в полі і, певно, значно більше. Але пасічника це тоді вже не напрягає...

То така курва, що ловить бджіл не тих, які летять за взятком, а тих що повертаються вже вповні.

Ну, а бджоли ж літають як і літаки - визначеними трасами. От вони їх там на трасах й переймають.:dntknw::helpme:

28.05.2025 в 21:05, sitava сказав:

Помічав, що як десь сонях рядом посіють то на цвітіння збираються біля нього цілі зграйки цих щурок. По десятку-півтора.

А без соняха не бачив. Хіба поодинокі зрідка.

А ще ж повсідаються на проводах, як ніби пастухи над вівцями !

От вилупні і де тільки вони понабиралися ? Раніше таких й не бачив я в своїй місцевості.:dntknw:

39 хвилин тому, ДобровоЛ сказав:

То така курва, що ловить бджіл не тих, які летять за взятком, а тих що повертаються вже вповні.

А як Ви то перевіряли? давили щурку а з неї нектар тече?

10 годин тому, gardener сказав:

Та там і перевіряти не треба, щурко ловить що зручніше, а гружона бджола поволі йде.

02.06.2025 в 21:42, gardener сказав:

Мені , пане Миколо, не до того було... Я якось тут згадував давню публікацію ще в совєтському "Пчеловодстві"

саме про щурок . Видно готував її якийсь толковий науковець , бо все було описано грунтовно , статечно. 

Саме в цій публікації й згадувалося про тисячі бджолиних трупиків заготовлених в норках-гніздах щурок

для вигодування малечі. От і про полювання їх на бджіл саме із взятком там згадувалося. Щоб не говорили,

а в ті роки була  дійсно Наука та й дослідження відповідні існували... А зараз наш Інтитут бджільництва продає 

на ярмарку неплідних маток за ціною яйцекладучих... :helpme::dntknw: От до чого дійшло !

16 хвилин тому, ДобровоЛ сказав:

Видно готував її якийсь толковий науковець , бо все було описано грунтовно , статечно. 

Саме в цій публікації й згадувалося про тисячі бджолиних трупиків заготовлених в норках-гніздах щурок

для вигодування малечі. От і про полювання їх на бджіл саме із взятком там згадувалося.

Повна маячня.

Зараз теж є такі "науковці", які щурку в очі не бачили, а статтю чи відос робити треба, щось загуглили, щось самі вигадали, додали трохи ємоцій, або про кількість з'їдених бджіл, або про злих пасічників, що нищать щурок - готово! Ось, наприклад.

04.06.2025 в 12:43, Олексій Кременчук сказав:

Повна маячня.

Зараз теж є такі "науковці", які щурку в очі не бачили, а статтю чи відос робити треба, щось загуглили, щось самі вигадали, додали трохи ємоцій, або про кількість з'їдених бджіл, або про злих пасічників, що нищать щурок - готово! Ось, наприклад.

Пане Олексію, я половину посту розписував про авторство тієї статті . І для кого й для чого я те розписував ?! :dntknw:  :frusty:  Ви б хоч прочитали б , а тоді вже й про сучасних "науковців " розповідали. В Союзі за науку бралися дуже добре , це абсолютно непорівнянно  що маємо ми  зараз.:IMHO:

Якщо знайдете саме ту статтю, то з задоволенням її прочитаю. 

Можливо в ній писали про хітин від тисяч бджіл? Бо щурки запасу у гніздах не роблять, а от неперетравленні рештки комах можуть лежати шаром у декілька сантиметрів.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...