ДобровоЛ Опубликовано 17 августа, 2021 Share Опубликовано 17 августа, 2021 Що ж до серпневих маток, то облітувалися вони непогано. Може через непогану насиченість трутнями з моїх батьківських сімей. А ще щурки у нас немає, десь пропала. Тьфу, тьфу... Та вже плідні , яєцекладучі у мене злітали чомусь у два -три рази частіше літніх-весняних. І це не дивлячись на те, що їх я підгодовував через день, бо взяток у нас зараз нульовий. Дощ потрібен, це точно. Уповаємо на Всевишнього. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 28 мая, 2025 Share Опубликовано 28 мая, 2025 53 минуты назад, Ворон сказал: Голодні попугайчики звіріють. О 6:00 ранку вже на прильотках висять сволочі. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 28 мая, 2025 Share Опубликовано 28 мая, 2025 2 хвилини тому, yu1986ra сказав: Чіпляйте сітки - годуйте котів. Вони ж нікуди не подінуться. В мене також норм дощ ще з вечора йде, але поки земля все поглинає. Насправді щурка з'їсть свою порцію. І нікуди від цього не подітися. Зараз вони змушені шукати бджіл в місці їх проживання. І ловити їх - то як боротись з вітром. Просто, коли тепло, то вони їдять бджіл в полі і, певно, значно більше. Але пасічника це тоді вже не напрягає... 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 28 мая, 2025 Share Опубликовано 28 мая, 2025 1 година тому, ромео сказав: Насправді щурка з'їсть свою порцію. І нікуди від цього не подітися. В моїй місцевості цієї зарази ніколи не було, потім останніх кілька років почав їх замічати у вересні місяці, думаю сезонна міграція. Цього року вже є з весни. Все міняється... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 28 мая, 2025 Share Опубликовано 28 мая, 2025 1 година тому, ромео сказав: Просто, коли тепло, то вони їдять бджіл в полі і, певно, значно більше Можливо і так, це природній процес але коли вони харчуються прямо над нуклеусним парком - є проблеми... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 28 мая, 2025 Share Опубликовано 28 мая, 2025 5 хвилин тому, Сергій-апі сказав: В моїй місцевості цієї зарази ніколи не було, потім останніс кілько років почав їх замічати у вересні місяці, думаю сезонна міграція. Цього року вже є з весни. Все міняється... Все зрозуміло як білий день, війна вигнала їх з сходу на захід. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 28 мая, 2025 Share Опубликовано 28 мая, 2025 1 година тому, Сергій-апі сказав: В моїй місцевості цієї зарази ніколи не було, потім останніх кілька років почав їх замічати у вересні місяці, думаю сезонна міграція. Цього року вже є з весни. Все міняється... В себе поки їх не бачив 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 28 мая, 2025 Автор Share Опубликовано 28 мая, 2025 7 годин тому, Сергій-апі сказав: В моїй місцевості цієї зарази ніколи не було, потім останніх кілька років почав їх замічати у вересні місяці, думаю сезонна міграція. Цього року вже є з весни. Все міняється... Якось ще в союзному журналі було повідомлення про дослідження гнізд щурок. Так в кількох з них роздовбаних було нагромаджено не менше сотні бджолиних трупиків у кожному. Це досить прожорлива суча дочка ! 7 годин тому, Ворон сказав: Все зрозуміло як білий день, війна вигнала їх з сходу на захід. А може й через загальне потепління. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 28 мая, 2025 Автор Share Опубликовано 28 мая, 2025 Перерив у цьому розділі чи не все, а окрему тему про щурок не знайшов. Ну, а ця падлюка заслуговує у нас окремої уваги до неї. Тож вирішив відкрити цю тему. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 28 мая, 2025 Автор Share Опубликовано 28 мая, 2025 7 годин тому, gardener сказав: В себе поки їх не бачив А на пасіці ?.. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 28 мая, 2025 Share Опубликовано 28 мая, 2025 Тільки що, ДобровоЛ сказав: А на пасіці ?.. Я їх взагалі ше в живу не бачив 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 28 мая, 2025 Автор Share Опубликовано 28 мая, 2025 4 хвилини тому, gardener сказав: Я їх взагалі ше в живу не бачив То ви , пане Миколо , просто ЩАСЛИВА людина ! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 28 мая, 2025 Share Опубликовано 28 мая, 2025 15 хвилин тому, gardener сказав: Я їх взагалі ше в живу не бачив Я теж її ніколи раніше не бачив, аз 22 року, бачу постійно цього попугайчика, і чую його звук. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sitava Опубликовано 28 мая, 2025 Share Опубликовано 28 мая, 2025 Помічав, що як десь сонях рядом посіють то на цвітіння збираються біля нього цілі зграйки цих щурок. По десятку-півтора. А без соняха не бачив. Хіба поодинокі зрідка. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 29 мая, 2025 Share Опубликовано 29 мая, 2025 14 годин тому, ДобровоЛ сказав: А може й через загальне потепління. Яке потепління, за два дні червень, а я ще "грубку" палю. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 2 июня, 2025 Автор Share Опубликовано 2 июня, 2025 29.05.2025 в 10:39, Сергій-апі сказав: Яке потепління, за два дні червень, а я ще "грубку" палю. Так мова ж про загальне потепління, тобто й тепла зима враховується. А зона їх проживання, хоч ця птаха й перелітна бо комахоїдна, просувається все північніше. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 2 июня, 2025 Автор Share Опубликовано 2 июня, 2025 28.05.2025 в 10:24, ромео сказав: Насправді щурка з'їсть свою порцію. І нікуди від цього не подітися. Зараз вони змушені шукати бджіл в місці їх проживання. І ловити їх - то як боротись з вітром. Просто, коли тепло, то вони їдять бджіл в полі і, певно, значно більше. Але пасічника це тоді вже не напрягає... То така курва, що ловить бджіл не тих, які летять за взятком, а тих що повертаються вже вповні. Ну, а бджоли ж літають як і літаки - визначеними трасами. От вони їх там на трасах й переймають. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 2 июня, 2025 Автор Share Опубликовано 2 июня, 2025 28.05.2025 в 21:05, sitava сказав: Помічав, що як десь сонях рядом посіють то на цвітіння збираються біля нього цілі зграйки цих щурок. По десятку-півтора. А без соняха не бачив. Хіба поодинокі зрідка. А ще ж повсідаються на проводах, як ніби пастухи над вівцями ! От вилупні і де тільки вони понабиралися ? Раніше таких й не бачив я в своїй місцевості. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 июня, 2025 Share Опубликовано 2 июня, 2025 39 хвилин тому, ДобровоЛ сказав: То така курва, що ловить бджіл не тих, які летять за взятком, а тих що повертаються вже вповні. А як Ви то перевіряли? давили щурку а з неї нектар тече? 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sitava Опубликовано 3 июня, 2025 Share Опубликовано 3 июня, 2025 10 годин тому, gardener сказав: А як Ви то перевіряли? давили щурку а з неї нектар тече? Та там і перевіряти не треба, щурко ловить що зручніше, а гружона бджола поволі йде. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 4 июня, 2025 Автор Share Опубликовано 4 июня, 2025 02.06.2025 в 21:42, gardener сказав: А як Ви то перевіряли? давили щурку а з неї нектар тече? Мені , пане Миколо, не до того було... Я якось тут згадував давню публікацію ще в совєтському "Пчеловодстві" саме про щурок . Видно готував її якийсь толковий науковець , бо все було описано грунтовно , статечно. Саме в цій публікації й згадувалося про тисячі бджолиних трупиків заготовлених в норках-гніздах щурок для вигодування малечі. От і про полювання їх на бджіл саме із взятком там згадувалося. Щоб не говорили, а в ті роки була дійсно Наука та й дослідження відповідні існували... А зараз наш Інтитут бджільництва продає на ярмарку неплідних маток за ціною яйцекладучих... От до чого дійшло ! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 4 июня, 2025 Share Опубликовано 4 июня, 2025 16 хвилин тому, ДобровоЛ сказав: Видно готував її якийсь толковий науковець , бо все було описано грунтовно , статечно. Саме в цій публікації й згадувалося про тисячі бджолиних трупиків заготовлених в норках-гніздах щурок для вигодування малечі. От і про полювання їх на бджіл саме із взятком там згадувалося. Повна маячня. Зараз теж є такі "науковці", які щурку в очі не бачили, а статтю чи відос робити треба, щось загуглили, щось самі вигадали, додали трохи ємоцій, або про кількість з'їдених бджіл, або про злих пасічників, що нищать щурок - готово! Ось, наприклад. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 5 июня, 2025 Автор Share Опубликовано 5 июня, 2025 04.06.2025 в 12:43, Олексій Кременчук сказав: Повна маячня. Зараз теж є такі "науковці", які щурку в очі не бачили, а статтю чи відос робити треба, щось загуглили, щось самі вигадали, додали трохи ємоцій, або про кількість з'їдених бджіл, або про злих пасічників, що нищать щурок - готово! Ось, наприклад. Пане Олексію, я половину посту розписував про авторство тієї статті . І для кого й для чого я те розписував ?! Ви б хоч прочитали б , а тоді вже й про сучасних "науковців " розповідали. В Союзі за науку бралися дуже добре , це абсолютно непорівнянно що маємо ми зараз. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 5 июня, 2025 Share Опубликовано 5 июня, 2025 Якщо знайдете саме ту статтю, то з задоволенням її прочитаю. Можливо в ній писали про хітин від тисяч бджіл? Бо щурки запасу у гніздах не роблять, а от неперетравленні рештки комах можуть лежати шаром у декілька сантиметрів. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.