Перейти к содержанию

Роение

Петрович

Рекомендуемые сообщения

Так может это и не роение вовсе Роевая семья прекращает все роботы в улье Матка сокращает яйцекладку, уменьшается в размере, приобретает возможность летать А наличие яиц в маточниках это не роение вовсе У меня карпатки, при появлении взятка , перед запечаткой маточники уничтожают сами Выгрызают все молочко и от маточников ничего не остается Может 'валера 2' просто боишся роения и потери роя А роения как такового и нет ??? :IMHO1:
Да, вроде, роение-на нижних брусках рамок грозди пчел, днем за заставной на стенках кучи пчел сидят без дела, по 15 маточников налепили. Лет слабый. Засева меньше(правда и места не много под него осталось, но все же). За размер матки не скажу :dntknw: -не слишком я еще сведущ в этом вопросе.:ah:
А наличие яиц в маточниках это не роение вовсе
А что еще может быть? Кроме тихой смены, конечно. :helpme: ....Хотя-меня еще удивило то, что маточники уже 2-3 дня как запечатаны, а старая матка еще не улетела :dntknw::dntknw::dntknw: .....Мистика!
А роения, да, боюсь.

А что еще может быть? Кроме тихой смены, конечно. :helpme: ....Хотя-меня еще удивило то, что маточники уже 2-3 дня как запечатаны, а старая матка еще не улетела :dntknw::dntknw::dntknw: .....Мистика!
Это как ложная беременность Вроде все симптомы на лицо, а роения нет А не пробовал расширить гнездо ,И о какой заставной реч идёт не пойму ,за которой на стенках кучи пчел сидят без дела Может им просто дать возможность дело делать и всё А вот главная причина роения :IMHO1: отсутствие места под засев, с вытекающей отсюда бездеятельностью рабочих пчёл :az:

А роения, да, боюсь.

Справді? Даремно, це ж неперевершене відчуття драйву і маса адреналіну. Крім того, в результаті маєш нову робочу сім'ю і молодих маток відмінної якості. Головне бути готовим до цього. А щоб не втратити роя, можна застосувати метод Ващенка. Для нього це був якраз той момент.

А роения, да, боюсь.

Справді? Даремно, це ж неперевершене відчуття драйву і маса адреналіну. Крім того, в результаті маєш нову робочу сім'ю і молодих маток відмінної якості. Головне бути готовим до цього. А щоб не втратити роя, можна застосувати метод Ващенка. Для нього це був якраз той момент.
Трудно перестроиться в обратную сторону, а так рой нужен Драйва хочу и адреналина и ролик прокольный снять Что мы хуже китайцев Тоже можем нос тампаксом заткнуть

Это как ложная беременность Вроде все симптомы на лицо, а роения нет А не пробовал расширить гнездо ,И о какой заставной реч идёт не пойму ,за которой на стенках кучи пчел сидят без дела Может им просто дать возможность дело делать и всё А вот главная причина роения :IMHO1: отсутствие места под засев, с вытекающей отсюда бездеятельностью рабочих пчёл :az:
Заставная-в лежаках. Поджал немного гнездо, что бы пошли в магазин.
А с засевом то же беда-в корпусных не охота, что бы матка по 30 рамкам дадана бегала,-в нижнем закрыл матку РР(лысонь), в двух верхних расплод вперемешку с сушью и вощиной. Так что в верхние корпуса тащат нектар, что в низ где матка, тем самым ограничивая ее. В корпусах над РР, после выхода пчел из ячеек-шлифуют их под засев. Мед туда не несут, а в гнездо льют!!! Я уже не говорю о том, что бы перетянули мед из расплодного корпуса в кормовые. Это утопия.

а ты леток сделай на всю расплодную часть( тоесть максимум на 10 рам) и потянут весь мед наверх от сквозняка

а ты леток сделай на всю расплодную часть( тоесть максимум на 10 рам) и потянут весь мед наверх от сквозняка
у меня сетчатое дно.

Всім привіт! :wave: Підскажіть через який період вийде рій після запечатування першого маточника? :helpme:

Всім привіт! Підскажіть через який період вийде рій після запечатування першого маточника?

Все индивидуально. Теоретически - как только погода позволит.

Шановні колеги! Хочу застосувати побачений (в німецькому відео,актуальне для МК) прийом виведення сім'ї з ройового стану з використанням розподілового дна. Коротко: вулик з ройовою сім'єю розділяють спеціальним дном, зробивши певні маніпуляції корпусами, що сподобалося - нетреба розносити, Висловлюйте думки, може є досвід, діліться!
Де те відео? Що за спец.дно таке? Розшифруйтесь будь ласка :)

Km3i16rEQCQ

Колеги :hi: , дайте пораду. Вчора заселяв рій. Перед цим 2 -3 години стояв в прохолодному місці. Коли відкрив рійницю, для надійності скропив водичкою. Нічого непередбачуваного не помітив. Правда, матка злетіла з вулика в момент витрушування бджіл з рійниці (пробував піймати рукою - не вдалося). Цього разу нічого страшного, бо сіла ще раз з купкою бджіл прямо над вуликом. З другого разу таки вдалося заселити вулика. Питання - як наступного разу уникнути такого?

Питання - як наступного разу уникнути такого?

Заселяти ввечері, коли вже немає льоту бджіл. Краще, щоб рій уже сидів в рійниці на стільниках, тоді їх просто обережно переставити у вулик, матка, як правило, буде на них. Вулик швиденько закрити, а залишки бджіл струсити на сходні перед льотком.

Зателефонував мені позавчора старий товариш(він працює керуючим ЖЕКу)..."Тут на Асташкіна(вулиця в Одесі,знаменита найстарішою міською лазнею і місцем вбивства в 90-х одеського авторитету Карабаса) впало дерево,в якому є дупло з бджолами...Завтра будемо його різати...Я швиденько примчав,отвір в дуплі забив дрібною сіткою(це вже був пізній вечір),а на ранок приїхав своїм бусом ...Не дивлячись на перманентну зливу,що не вщухала ні на хвилину,я простимулював хлопців з бензопилкою стогривневою купюрою і за якісь чверть години двометрвий шмат стовбура старого клена з бджолами всередині був завантажений в мій бусик...Шлях до пасіки в 40 км від Одеси подолав успішно,і прив"язавши мотузку одним кінцем до дерева,іншим до відрізаного стовбура,повільно стягнув його на землю і вертикально встановив.... Вчора бджілки облітались...Освоїлись... Отже,що мені з ними робити??? Залишити як є,зробити гарний дашок з соломи і діставати естетичне завдоволення(адже з самого початку це все робилося лише ради спасіння роя,а не для якогось зиску)...Чи в такому стані залишати їх не можна,бо вони будуть приречені на загибель??? В сім"ї є трутні,частково я спостерігав,що будують вощину(діаметр льотка 5-6 см) і бачив бджіл з обніжжям...

Зателефонував мені позавчора старий товариш(він працює керуючим ЖЕКу)..."Тут на Асташкіна(вулиця в Одесі,знаменита найстарішою міською лазнею і місцем вбивства в 90-х одеського авторитету Карабаса) впало дерево,в якому є дупло з бджолами...Завтра будемо його різати...Я швиденько примчав,отвір в дуплі забив дрібною сіткою(це вже був пізній вечір),а на ранок приїхав своїм бусом ...Не дивлячись на перманентну зливу,що не вщухала ні на хвилину,я простимулював хлопців з бензопилкою стогривневою купюрою і за якісь чверть години двометрвий шмат стовбура старого клена з бджолами всередині був завантажений в мій бусик...Шлях до пасіки в 40 км від Одеси подолав успішно,і прив"язавши мотузку одним кінцем до дерева,іншим до відрізаного стовбура,повільно стягнув його на землю і вертикально встановив.... Вчора бджілки облітались...Освоїлись... Отже,що мені з ними робити??? Залишити як є,зробити гарний дашок з соломи і діставати естетичне завдоволення(адже з самого початку це все робилося лише ради спасіння роя,а не для якогось зиску)...Чи в такому стані залишати їх не можна,бо вони будуть приречені на загибель??? В сім"ї є трутні,частково я спостерігав,що будують вощину(діаметр льотка 5-6 см) і бачив бджіл з обніжжям...
всё зависит от диаметра ствола,если места хвтит пусть живут,будут отпускать рои,обрабатывать можно с шприца.Если дупло маленькое прийдётся разрезать и пересилить :IMHO1::hi:

Вчора бджілки облітались...Освоїлись...

Ну а сфоткати?!!! Цікаво ж таке побачити... :ole_ole:

"Порадовала" меня вчера одна семейка.-немного предыстории-была хорошая семья. Зароилась. Сделал отводок со старой маткой. В старом улье остался маточник.........Из маточника вышла маточка. Облетелась. И все по новой-мисочки, в них яйца, маточники(по 15-20штук). :):blink:

Кто-нибудь с таким встречался?

Кто-нибудь с таким встречался?

У меня в одной семье точно тоже самое... . Вот наблюдаю чем закончится. :dntknw: Надеюсь что когда появится в достаточном количестве вместо засева открытый расплод - маточники будут уничтожены.

Облетелась. И все по новой-мисочки, в них яйца, маточники(по 15-20штук). Кто-нибудь с таким встречался?

Миллион раз. :) Видимо мало в отводок отдали, если они все еще хотят роится. Да и гены, судя по всему неважные.

Ну, я хоть не одинок! :)

А гены, там самые-самые. Последние лет 30 пчелы размножались ТОЛЬКО роением!

Всім привіт! :wave: Підскажіть через який період вийде рій після запечатування першого маточника? :helpme:
Залежно від погоди і настрою бджіл, як правило, на 8-й день після запечатування. Це значить, що вже вийде молода матка. Взагалі, після запечатування треба бути готовим ловити рій. Книжка "Справочник по пчеловодству" за 1977 р. пише, що рій вилітає на 8-9 день після відкладки маткою яєць в мисочки, а це якраз момент запечатування маточника.

Одна сильна сім'я зароїлася. Було багато відкритих маточників і один закритий. Коли перглядав, то почув характерний писк матки, завдяки чому швидко її знайшов. Потім зробив відводок з цією маткою і окремо із запечатаним маточником, а решту маточників знищив. Також у них багато личинок, нехай тягнуть нові маточники і виводять собі молоду. Але мені не зовсім зрозуміло, чому вона пищала і було також багато погризених збоку маточників, тобто вони самі їх знищували.

Але мені не зовсім зрозуміло, чому вона пищала і було також багато погризених збоку маточників, тобто вони самі їх знищували.

А вы уверены что отделили старую плодную матку?

Але мені не зовсім зрозуміло, чому вона пищала і було також багато погризених збоку маточників, тобто вони самі їх знищували.

А вы уверены что отделили старую плодную матку?
Закономірне питання. Я теж про це думав. Була велика, з довгим черевцем, як повинна бути плідна :dntknw: . Цікаво, що запечатані маточники були розгризені, і багато незапечатаних. Через пару днів поїду і ще раз ретельно все огляну.

Одна сильна сім'я зароїлася. Було багато відкритих маточників і один закритий. Коли перглядав, то почув характерний писк матки, завдяки чому швидко її знайшов. Потім зробив відводок з цією маткою і окремо із запечатаним маточником, а решту маточників знищив. Також у них багато личинок, нехай тягнуть нові маточники і виводять собі молоду. Але мені не зовсім зрозуміло, чому вона пищала і було також багато погризених збоку маточників, тобто вони самі їх знищували.
Зачем уничтожать маточники, а потом опять заставлять пчёл тянуть маточники ?где логика ? Пищала давала знать я живая и я хозяйка :IMHO1:

• Алёнка changed the title to Зароїлася?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...