Bee.P Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 5 минут назад, Burkun сказал: Сила сім'ї може бути найголовнішою причиною. І закліщеності немає, і кормів якісних достатньо а бджоли загинуть якщо їх недостатньо і температура навколишня низька. Написано було що до лютого були живі. А загинули під час морозів. І корм залишився. Не вказано скільки вуличок бджіл було. Я написав в загальному від чого пропадають бджоли . При кліщу одні до нового року відходять , інші дотягують до лютого, Але причина тут одна . Кліщ. Про розмір вуличок мусолити не хочу . Люди нуки зимують маленькою силою . І все норм . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 20 минут назад, В 361 сказал: Дві причини є , і вони самі головні 1. Кліщ 2 . Голод По болячкам такі самі причини. Про що можна ще мусолити ?????? Інших причин теж достатньо. Підвищена вологість, турбування бджіл ззовні (синички, миші, блогери, струс від вибуху), занепокоєність бджіл від пропажі матки, роздвоєння клубу, перехід бджіл на зовнішню сторону крайньої рамки з подальшою загибеллю цих бджіл і поступовою загибеллю решти якщо бджіл залишиться недостатньо, можливо великі ділянки перги в одній і вуличок, сильні протяги, сильно відкритий верхній льоток і постійне задування морозного вітру, недостатня сила сім'ї і створені спартанські умови зимівлі. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 9 минут назад, yu1986ra сказал: Якщо з бджолами все нормально і морози 20-30 градусів не тримаються більше 3 днів, то виживають навіть 2 вулички. Тобто сила сім'ї не є визначальним фактором виживання зимою. Сила сім'ї один з найголовніших факторів. Малим сім'ям потрібно створити умови щоб збільшити шанси вижити. Менше 4 рамок це перші кандидати на загибель. Якщо умови погані то або загинуть від холоду або обкакаються від надмірного споживання корму і теж загинуть. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 6 минут назад, Burkun сказал: Інших причин теж достатньо. Підвищена вологість, турбування бджіл ззовні (синички, миші, блогери, струс від вибуху), занепокоєність бджіл від пропажі матки, роздвоєння клубу, перехід бджіл на зовнішню сторону крайньої рамки з подальшою загибеллю цих бджіл і поступовою загибеллю решти якщо бджіл залишиться недостатньо, можливо великі ділянки перги в одній і вуличок, сильні протяги, сильно відкритий верхній льоток і постійне задування морозного вітру, недостатня сила сім'ї і створені спартанські умови зимівлі. Байка. Для самовтішення. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Апіслав Лучанський Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 9 часов назад, Ворон сказал: Бо це половина кочового дна, зверху накрите верхньою частиною, разом виглядає так. чому таке глибоке, для пилкозбірника? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 2 минуты назад, В 361 сказал: Байка. Для самовтішення. Я спостерігаю за бджолами. Якщо не спостерігати то причин весною буде дві. Або кліщ або голод. На них можна списати все. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 Только что, Burkun сказал: Я спостерігаю за бджолами. Якщо не спостерігати то причин весною буде дві. Або кліщ або голод. На них можна списати все. Чому у мене зимують кожен рік 97% .?? Чи може я брехун????? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Апіслав Лучанський Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 2 часа назад, msgarry сказал: Схоже що зима закінчується. Проглянув вчора декілька підозрілих сімей. Всі живі майже без підмору пару штук трохи опоносились. Після обльоту пересаджу на свіжі рамки. Відходу в цьому році наче не передбачається. Єдине в кінці січня об'єднав два буйних відводка що гуділи з осені. В одному матка точно була- наче дозимовують. Продивився відводки з минулорічними іошками- теж норм. У скленар клуб більш рихлий, кірхайн сидять досі плотним клубом можливо навіть без розплоду. Якщо обидві доживуть до травня зроблю одну прививку та буду якусь продавати. а від кого у вас іошки? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Апіслав Лучанський Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 47 минут назад, В 361 сказал: Дві причини є , і вони самі головні 1. Кліщ 2 . Голод По болячкам такі самі причини. Про що можна ще мусолити ?????? я б добавив ще третю причину - пізній розплід через занадто теплу осінь, на якому зношується молода зимова бджола. в мене в минулому і позаминулому році матки сіяли до листопада, ні пилку, ні нектару нема, а бджілки літають, розплід годують, а жирове тіло зменшується. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 1 минуту назад, В 361 сказал: Чому у мене зимують кожен рік 97% .?? Чи може я брехун????? Якщо кожен рік то створені відповідні умови. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 13 минут назад, Burkun сказал: Якщо кожен рік то створені відповідні умови. Саме так , і вони прості , не залишати бджіл без меду в без взятковий період , в цей період має бути завжди 7-9 кг корму в гнізді , і обробка від кліща починаючи з 20 серпня, два рази полоски з інтервалом 7-9 днів , і одна полоска середина- кінець вересня . А є такі які мед качають до середини вересня , потім ставлять полоску , бджола зношена і погризяна кліщем , от як вона має зимувати ???? Сімї сипляться , і розказують що і полоски ставив , і норм силою в зиму пішли . І починають шукати причини будь які тільки не свою вину . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 45 минут назад, В 361 сказал: Я написав в загальному від чого пропадають бджоли . При кліщу одні до нового року відходять , інші дотягують до лютого, Але причина тут одна . Кліщ. Про розмір вуличок мусолити не хочу . Люди нуки зимують маленькою силою . І все норм . Скільки бджіл в перерахунку на даданівську рамку нуки зимують? В яких умовах, з якого матеріалу нук, в якій кліматичній зоні, наскільки морозні зими. Якщо такі зими як до лютого то зимують і нуки. А якщо так як в лютому то там вже будуть втрати саме через малу кількість бджіл якщо не в зимівнику. Ніхто ж не зимує такою кількістю бджіл яку роблять для обльоту маток? А чому такої сили не пускають в зиму? Бо потрібна якась мінімально можлива кількість бджіл щоб тримати температуру клубу. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 30 хвилин тому, Апіслав Лучанський сказав: чому таке глибоке, для пилкозбірника? Це кочове дно, щоб бджоли мали куди подітись при кочівлі і жарі. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 1 минуту назад, В 361 сказал: Саме так , і вони прості , не залишати бджіл без меду в без взятковий , період , в цей період має бути завжди 7-9 кг корму в гнізді , і обробка від кліща починаючи з 20 серпня, два рази полоски з інтервалом 7-9 днів , і одна полоска середина- кінець вересня . А є такі які мед качають до середини вересня , потім ставлять полоску , бджола зношена і погризяна кліщем , от як вона має зимувати ???? Сімї сипляться , і розказують що і полоски ставив , і норм силою в зиму пішли . І пощинають шукати причини будь які тільки не свою вину . У вас 3% втрат тільки через голод і кліща? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 2 минуты назад, Burkun сказал: Бо потрібна якась мінімально можлива кількість бджіл щоб тримати температуру клубу. Так . І здорова , не зношена взятками , не погризена кліщем . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 1 минуту назад, Burkun сказал: У вас 3% втрат тільки через голод і кліща? Не через голод , через зальотних бомжів з кліщем , бачили як чиїясь злетівша сімя під осінь лізе у ваш вулик ? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 1 минуту назад, В 361 сказал: Так . І здорова , не зношена взятками , не погризена кліщем . Це само собою. Від закліщеності основні втрати. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 Только что, Burkun сказал: Це само собою. Від закліщеності основні втрати. А я про що ? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 2 минуты назад, В 361 сказал: А я про що ? Ви про дві основні причини. А я додав інші які теж впливають. Якщо не до загибелі призводять то до погіршення зимівлі. Тобто треба іншими факторами теж не нехтувати. Тоді реально і 100% з зими виходити. Якщо належну увагу кожному вулику приділяти. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
msgarry Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 1 час назад, Апіслав Лучанський сказал: а від кого у вас іошки? Від Ліпатова. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 3 часа назад, niko сказал: Щоб трохи змінити спілкування спільноти з духу «95-ї квартальщини» на більш конструктивний аналітичний лад, наведу свій аналіз причин зимової загибелі сімей. Розумію, що він не є ідеальним, але він є. І не вірю, що аналогічний аналіз не проводить більшість бджолярів. Добре було б, якщо б кожен ділився ним, тоді і можна було б робити вісновки по всій країні. Але поки зараз ….. невже це ми… Немає нічого дивного в загибелі бджіл , починається все з весни . По причині збільшення відкладання яєць маткою ,сімї неспроможні виховати таку кількість повноцінних бджіл. Такі бджоли мають скорочений період життя. В кінці травня ,в червні починається повзучка молодої бджали. Якщо провести якісну реакцію на альдегіди цих бджіл , то побачимо шо відбувається отруєння альдегідом оцтової кислоти - "бджоли алкоголіки". В липні знов повзучка молодої бджоли не годувальниці . Якщо В таких бджіл витягнути кишечник ,то побачимо сіру рідку речовину в товсті кишці. Я вмістиме кишечника висівав на соєвий бульйон з добавкою цукру. Проростали якісь грибки страшено смердючі. Знімки під мікроскопом є на сторінці " нозиматоз" . Плюс невміння боротись з кліщом , плюс ніхто не звертає уваги на постійну твердість води при закормі. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 2 часа назад, В 361 сказал: Так . І здорова , не зношена взятками , не погризена кліщем . Трутня багато матка засіває в червні -липні? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 23 минуты назад, Пахомич сказал: Трутня багато матка засіває в червні -липні? Вам для чого така інформація ? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 16 минут назад, В 361 сказал: Вам для чого така інформація ? Для інтересу. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 марта, 2025 Share Опубликовано 3 марта, 2025 4 минуты назад, Пахомич сказал: Для інтересу. Як яка лінія , по різному. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.