Перейти к содержанию

продам мобільну пасіку

Рекомендуемые сообщения

51 хвилину тому, gardener сказав:

Особливо якшо сядуть зверху

Так сідають тільки конкретні форсмажорні здихоти, які тікають від протягів з льотка і забиваються десь в куток під утеплення. Нормальні сім'ї сідаю нижче.

Якщо дно сітка і 1 рут корпус, то бджоли також збиваються вверх під утеплення. В таких сім'ях бджіл візуально більше, але то тільки візуально:umora:

7 хвилин тому, wwlo сказав:

щоб поставити крапку в цій непотрібній дискусії,бо по суті мої твердження це давновідомі аксіоми  в бджільництві і ще хочу сказати ,що у бджіл нюхові руцептори.як і рецептори які відчувають температуру мають поріг чутливості в декілька сот тисяч раз чутливіші від людських органів чуття.тому, якщо вверху мед тепліший.то вона піде вверх і дійде до верхньої планки.де його не буде з часом.і може не піти на задубілий холодний мед до задньої стінки,якщо сидить на розплоді. Що ніколи такого не бачили?

Я подібне бачив лиш 1-2 рази. Сім'я завмерла на рамках або рівномірно осипалась по вуличках в яких сиділа. Навряд чи вони загинули від голоду, бо вбік не пішли. Навіть якщо і так, то це одиничні випадки на сотні вулико-зим.

55 минут назад, ромео сказал:

Загалом дискусія виникла через твердження автора теми, що:

Ото я й мучу автора - хочу вияснити, ЩО/ХТО гріє отой весь запас корму постійно 24/7 :dntknw:

Гріє тепле повітря, яке піднімається вгору шляхом конвекції. Джерелом нагрівання повітря є бджоли, які виробляють тепло в середині клуба. 

Чи достатньо того тепла і скільки того тепла - треба вимірювати обчислювальними приладами. Обчислювальний прилад, яким це можна зробити - термометр.

25 хвилин тому, wwlo сказав:

мої твердження це давновідомі аксіоми

Аксіома? Аж ніяк. Це лише окремі факти піднесені деякими бджолярами в ранг неспростовних тверджень (аксіом). Насправді, це лише їх суб'єктивна точка зору, що може бути спростована простими спостереженнями.

Як наочний приклад. Існує дуже живуча "аксіома", що дупло - найкраще житло для бджіл. Всі послідовники намагаються за вуха притягнути умови зимівки і хочуть повторити їх у своїх вуликах. І у Ваших поясненнях відчувається теж нотка віри у "ідеальне житло".

Хоча ніхто не довів цього факту. Просто такий стереотип, нічим не обгрунтований

54 хвилини тому, wwlo сказав:

тому, якщо вверху мед тепліший.то вона піде вверх і дійде до верхньої планки.де його не буде з часом.і може не піти на задубілий холодний мед до задньої стінки,якщо сидить на розплоді. Що ніколи такого не бачили?

Ні не бачив. Бджоли завжди йшли "за медом"

Якщо Ви вже й ввели сюди фактор розплоду, (хоча в первинних умовах його не було), запитаю і у вас. 

Якщо у вузько високій рамці бджоли заклали розплід внизу рамки, вони покинуть його, що піднятися вгору на корм?

15 хвилин тому, ромео сказав:

Аксіома? Аж ніяк. Це лише окремі факти піднесені деякими бджолярами в ранг неспростовних тверджень (аксіом). Насправді, це лише їх суб'єктивна точка зору, що може бути спростована простими спостереженнями.

Як наочний приклад. Існує дуже живуча "аксіома", що дупло - найкраще житло для бджіл. Всі послідовники намагаються за вуха притягнути умови зимівки і хочуть повторити їх у своїх вуликах. І у Ваших поясненнях відчувається теж нотка віри у "ідеальне житло".

Хоча ніхто не довів цього факту. Просто такий стереотип, нічим не обгрунтований

Ні не бачив. Бджоли завжди йшли "за медом"

Якщо Ви вже й ввели сюди фактор розплоду, (хоча в первинних умовах його не було), запитаю і у вас. 

Якщо у вузько високій рамці бджоли заклали розплід внизу рамки, вони покинуть його, що піднятися вгору на корм?

в вузько високій рамці матки сіють в верхній частині гнізда під пояском медуі з ростом сили сімї зона розплоду опускається вниз.і ще одна аксіома загально визнана-бджоли в такій системі мають бурний весняний розвиток

12.11.2024 в 11:00, wwlo сказав:

я не бачу .що робиться в ромео на пасіці,але він сам писав раніше ,що має проблеми з кліщем,а  я знаю .що це таке. 

Та!  Навіть не переймайтесь!! Ми Подільські бджолярі скиглії ще ті!!! :umora:

Буде як завжди: Кліщ, слабі сім'ї, весна ніяка, а потім як завжди бешене роїння.:umora:

12.11.2024 в 11:00, wwlo сказав:

Всім бажаю безвідходної зимівлі

Теж всім бажаю гарної зимівлі!!!

28.04.2024 в 11:13, wwlo сказав:

для чого мені переходити в торгівлю-в мене непогана професія і  я заробляю стільки ,що тобі і не снилось

Дивіться, @wwlo, щоб до вас місцеві, ласі до чужого, баньдюги не завітали

з такими заявами...:umora::dntknw: А така пасіка - то дійсно річ класна.

Маю автопричіп на яких 15 корпусників розміщено на постійній основі.

То знаю про що говорю.:ah:

12.11.2024 в 20:51, wwlo сказав:

в вузько високій рамці матки сіють в верхній частині гнізда під пояском медуі з ростом сили сімї зона розплоду опускається вниз.і ще одна аксіома загально визнана-бджоли в такій системі мають бурний весняний розвиток

Чув багато відгуків де на українській рамці був від'ємний ''бурхливий розвиток''.

Якщо розплід закладуть рано, то на будь якій рамці при похолоданні можуть не дотягнутись до меду:IMHO:

• 3 months later...

мобільна пасіка перезимувала на 5 з мінусом,тому продаю 50+безсотових пакетів в вашу тару по 1200 грн,самовивіз.Чому з мінусом ,бо є втрати 3 сімї.Продаж всієї пасіки залишається в силі.Можливо по частинах.

• 4 weeks later...
13.11.2024 в 23:45, Конструктор сказав:

Та!  Навіть не переймайтесь!! Ми Подільські бджолярі скиглії ще ті!!!

Хочемо продавати пакети як на Заходi i качати мед  з соняшнику як на Пiвднi

• 3 weeks later...

мобільна пасіка продається.Але бджоли продані(30 сімей)половина залишається.Хіба можу продати З павільйоном  Колосок.28 сімей .рамка українська.

• 1 month later...

мобільна пасіка ще продається.Стоїть на рапсі,який доцвітає.Несуть щось,бо літ шалений.Цвіте чорнокльон.Акація в місті цвіте ,йдеш і просто п'янієш від аромату.Але в полі вона чи підмерзла чи посохла-цвіту мало.Я представляю,щоби було ,якби не продав 30 самих сильних сімей.Тара звільнилась,тому роблю відводки.Купив 5 неплодок в Микола-5 .Зарядив Джентер вроді би потягнули 9 маточників-мені хватить.Слабачки підтянулись,але буду міняти матки на соняшнику.

• 1 month later...

мобільна пасіка на соняшнику.не дивлячись,що 8 тиждень ні каплі дощу на вазі +2.5 кг.

IMG20250711085608.jpg

IMG20250711085558.jpg

• 4 months later...

IMG20251123101419 (1).jpg

павільйон обновився .Буду продавати в квітні 26 року з 28 сімями

В 28.11.2025 в 13:42, wwlo сказал:

IMG20251123101419 (1).jpg

павільйон обновився .Буду продавати в квітні 26 року з 28 сімями

Яка ціна ??? Згідно правил форуму має бути написана ціна , інакше  оголошення  не актуальне.

01.12.2025 в 11:10, Bee.P сказав:

Яка ціна ??? Згідно правил форуму має бути написана ціна , інакше  оголошення  не актуальне.

для чого вам ціна,ви в вашу область не повезете 110 %.на Агроукраїна є реклама ,олх

1 година тому, wwlo сказав:

для чого вам ціна,ви в вашу область не повезете 110 %.на Агроукраїна є реклама ,олх

Може у вас така вигідна ціна, що на зекономлені кошти Блінов йому спроектує прямий телепорт для вашого причепа (ну, щоб колеса зайвий раз не стирати по дорозі):rofl:

і тут він...

38 минут назад, gardener сказал:

і тут він...

Він скрізь :umora:, он навіть Конструктор скоро наробить для бджіл смачненьких " Блінов "  .:umora:

02.12.2025 в 12:35, yu1986ra сказав:

Може у вас така вигідна ціна, що на зекономлені кошти Блінов йому спроектує прямий телепорт для вашого причепа (ну, щоб колеса зайвий раз не стирати по дорозі):rofl:

не знаю,хто такий Блінов,но тебе Юра знаю як облупленого.Єхидність  основна риса твоєї присутності тут на форумі

34 хвилини тому, wwlo сказав:

не знаю,хто такий Блінов,но тебе Юра знаю як облупленого.Єхидність  основна риса твоєї присутності тут на форумі

Блінов це найбільш багатогранна особистість на форумі:umora:, надія пластмасового бджільництва України в минулому, а зараз, схоже, просто кочегар у сусіда. Ну, і паралельно освоює ази вермикультури. (Див. таму ''Майстерня пасічника'').

Кілька дописів тому вас культурно попросили (виконати правила) вказати ціну в яку ви зараз оцінюєте свій оновлений до рівня ферарі павільйон. Хіба ж це так важко? Це ж ваша тема, ваш павільйон, ваша ціна за яку Bee.P не зобов'язаний його купити.

• 2 months later...

трактор Т40 проданий.Мобільна пасіка в павільйоні Колосок з 28 бджолосімями дальше продається в кінці квітня 2026 року.Матки в основному 25 року.

IMG20260125112153.jpg

Теж маю такий тільки на 30 сімей. В минулому добра річ. Якщо не кочувати на довгі відстані, а на 20-30 км. Але якщо чесно то це вже "дідовський" павільон. 

кожному своє,але є свої переваги.Перше це мобільність,перевожу сам,не треба грузчиків.Охорона також,а це важлива стаття затрат.Рамки на рівні витягнутх рук ,тому на спину нагрузка менша.За 20 років  в мене не запарилась ні одна сімя,бо вентиляція є всередину павільйону.Можна організувати підігрів.Є відсік для відкачки меду,а взимку там тримаю маломедки.Стають зверху корпуси на пів укр.рамки.Були часи ,коли взятки були не чита теперешнім,то качав з корпуса і магазину майже бідон меду.В жару мої напарники не могли качати,а тут стеля над головою,де шар комки і можливість створити сквознячок.З недостатків це не дуже добрий обліт маток.Але ця проблема вирішується.І остання перевага це шикарна зимівля,бо все таки в павільйон свій  мікроклімат.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...