Конструктор Posted November 9, 2024 Share Posted November 9, 2024 29 хвилин тому, wwlo сказав: тому,що для зимівлі краще природне вузько-високе житло(як дупло в природі)весь корм знаходиться зверху і він теплий._ тут бджоли піднімаються до верху даданівської рамки,а перейти до меду,котрий знаходиться в даданівській рамці з боку не можуть ,так як не можуть покинути розплід.особливо це замітно при зимівлі слабих сімей.тенденція до входу в зимівлю слабих і середніх сімей наростає.Тому така популярна дача в кінці зимівлі пасти.канді і т.д В мене то укр.р не було, але і з дад.р не має ніяких проблем в зимівлі. Мають бути рамки з медом і достатньо бджоли на них! Все! І ніяких канді. Якось навіть і на руті зимують. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yu1986ra Posted November 9, 2024 Share Posted November 9, 2024 1 година тому, Конструктор сказав: В мене то укр.р не було, але і з дад.р не має ніяких проблем в зимівлі. Мають бути рамки з медом і достатньо бджоли на них! Все! І ніяких канді. Якось навіть і на руті зимують. І на одному руті проблем нема 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bee.P Posted November 9, 2024 Share Posted November 9, 2024 1 час назад, wwlo сказал: В дуплі весь корм знаходиться зверху і він теплий. За це треба Нобелівску премію , за теплий корм зверху в дуплі . Ага , і дупло тоже тепле в мінус 15, прям як в бані там +70 . . Ото берете градусник , і впихаєте його в мед в соти, вище клуба хочаб на 15см і скажите нам всім яка там температура , і ще в дуплі немає утеплення у вигляді подушок , Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVA Posted November 9, 2024 Share Posted November 9, 2024 4 часа назад, Конструктор сказал: В мене то укр.р не було, але і з дад.р не має ніяких проблем в зимівлі. Мають бути рамки з медом і достатньо бджоли на них! Все! І ніяких канді. Якось навіть і на руті зимують. Даже якщо меду 30% рамки все рівно вжати , а не 12 рамок накидатио, крмити буде краще зимою Згадав колега розповідав про одного, через ваги точно 20 кг меду залишив по книзі, переважив кожну рамку , вагу суші мінус, а вони неперезимували Типу прийди поглянь причину, а там 12рамок і бджоли мертвої на 3-4 вулички, а чого вони нелазили неїли , ще скільки меду залишилось 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bee.P Posted November 9, 2024 Share Posted November 9, 2024 33 минуты назад, AVA сказал: Даже якщо меду 30% рамки все рівно вжати , а не 12 рамок накидатио, крмити буде краще зимою Згадав колега розповідав про одного, через ваги точно 20 кг меду залишив по книзі, переважив кожну рамку , вагу суші мінус, а вони неперезимували Типу прийди поглянь причину, а там 12рамок і бджоли мертвої на 3-4 вулички, а чого вони нелазили неїли , ще скільки меду залишилось При Вашому кліматі така схема може і добра , в нас таке може спровокувати ранній розплід, в нас весноє постійно є возвратні холода і при Вашій схемі корма будуть весною уходити в трубу без резутьтату . Тому лишаю на дві рамки більше , короче ключик треба підбирати . 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted November 9, 2024 Share Posted November 9, 2024 8 годин тому, wwlo сказав: вузько-високе житло(як дупло в природі) Дупла ж бувають різні... 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVA Posted November 9, 2024 Share Posted November 9, 2024 20 минут назад, ромео сказал: Дупла ж бувають різні... Впоперек Ну упала деревина трохи 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVA Posted November 9, 2024 Share Posted November 9, 2024 2 часа назад, В 361 сказал: При Вашому кліматі така схема може і добра , в нас таке може спровокувати ранній розплід, в нас весноє постійно є возвратні холода і при Вашій схемі корма будуть весною уходити в трубу без резутьтату . Тому лишаю на дві рамки більше , короче ключик треба підбирати . Це більш для слабаків мав на увазі 4 р У нас зараз, толком ні перги в зиму, ні пилку рано весною, ні розплоду раннього , 5 рамок бджоли в зиму наше все 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yu1986ra Posted November 9, 2024 Share Posted November 9, 2024 3 хвилини тому, AVA сказав: Це більш для слабаків мав на увазі 4 р У нас зараз, толком ні перги в зиму, ні пилку рано весною, ні розплоду раннього , 5 рамок бджоли в зиму наше все То ж у вас 5 як в когось десять - не прибідняйтесь 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Вадім Полтава Posted November 9, 2024 Share Posted November 9, 2024 44 минуты назад, ромео сказал: Дупла ж бувають різні... Нє. Всі однакові. Впопепек нема 23 минуты назад, AVA сказал: Впоперек Ну упала деревина трохи А. Ну єслі так то да 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVA Posted November 9, 2024 Share Posted November 9, 2024 24 минуты назад, yu1986ra сказал: То ж у вас 5 як в когось десять - не прибідняйтесь Дійсно 5 , я укого багато бджоли забираю слабакам з молодими матками, тоді вибраковка перед медозбором Все рівно толком до кленку розплод буде на двох рамках що 5 зимувалих, що 10 , а от коли матка у 10 зерня , то тоді математика Задача в зиму на 20% маток більше за медозбір на соняху , весною ці 20% до медозбору акації убрати 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwlo Posted November 10, 2024 Author Share Posted November 10, 2024 09.11.2024 в 11:32, В 361 сказав: За це треба Нобелівску премію , за теплий корм зверху в дуплі . Ага , і дупло тоже тепле в мінус 15, прям як в бані там +70 . . Ото берете градусник , і впихаєте його в мед в соти, вище клуба хочаб на 15см і скажите нам всім яка там температура , і ще в дуплі немає утеплення у вигляді подушок , це загально відомі істини -вверху завжди повітря тепліше 09.11.2024 в 17:50, ромео сказав: Дупла ж бувають різні... це може в вас 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bee.P Posted November 10, 2024 Share Posted November 10, 2024 10 минут назад, wwlo сказал: це загально відомі істини -вверху завжди повітря тепліше Істина що температура вище клуба на 5 см не відрізняється від температури зовнішнього середовища. Буде вам фото , зроблю для вас , маю цифровий термометр ,щуп, засуну в соти його на 5 см вище клубу і на 10 см. Вам треба було написати по людськи, що укр рамка хороша для починаючих бджолярів які ще не мають практики зимівлі бджіл, а не те що ви написали. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted November 10, 2024 Share Posted November 10, 2024 2 години тому, wwlo сказав: це загально відомі істини -вверху завжди повітря тепліше Це не так. Насправді закон природи такий: тепле повітря підіймається вгору... Тільки це не має стосунку до цього: 09.11.2024 в 09:42, wwlo сказав: корм знаходиться зверху і він теплий. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwlo Posted November 11, 2024 Author Share Posted November 11, 2024 10.11.2024 в 19:32, В 361 сказав: Істина що температура вище клуба на 5 см не відрізняється від температури зовнішнього середовища. Буде вам фото , зроблю для вас , маю цифровий термометр ,щуп, засуну в соти його на 5 см вище клубу і на 10 см. Вам треба було написати по людськи, що укр рамка хороша для починаючих бджолярів які ще не мають практики зимівлі бджіл, а не те що ви написали. в вас немає укр.вулика,щоб це проміряти.це раз.А друге укр.вулик кращий для зимівлі.тому що корми вверху, а не збоку.і тепле повітря піде вверх,а не в сторону.і тут не треба казати на біле -чорне 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwlo Posted November 11, 2024 Author Share Posted November 11, 2024 23 години тому, ромео сказав: Це не так. Насправді закон природи такий: тепле повітря підіймається вгору... Тільки це не має стосунку до цього: а вам ромео після зимівлі 24/25 прийдеться перейти на укр.систему.бо ваша даданівська рамка кінчить не одну сімю і ви зрозумієте .що я був правий. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted November 11, 2024 Share Posted November 11, 2024 а який вплив зимівлі 24/25 на даданівську рамку? запитую тому шо в мене взагалі рутівська. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted November 11, 2024 Share Posted November 11, 2024 15 хвилин тому, wwlo сказав: а вам ромео після зимівлі 24/25 прийдеться перейти на укр.систему.бо ваша даданівська рамка кінчить не одну сімю і ви зрозумієте .що я був правий. оце підняли настрій... Дякую, класний жарт 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted November 11, 2024 Share Posted November 11, 2024 20 хвилин тому, wwlo сказав: а вам ромео після зимівлі 24/25 прийдеться перейти на укр.систему.бо ваша даданівська рамка кінчить не одну сімю і ви зрозумієте .що я був правий. Не можу зрозуміти! Як Ви з Миколаївської обл. можете бачити як пройде зимівля в пана Ромео в Вінницькій обл. ??? Я навіть з Вінницької не можу навіть уявляти як в нього пройде зимівля! Маєте якісь екстрасенсорні здібності? Чи може машину часу? Поділіться секретом!? А гляньте як там в мене пройде зимівля? 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted November 11, 2024 Share Posted November 11, 2024 5 хвилин тому, Конструктор сказав: Не можу зрозуміти! Як Ви з Миколаївської обл. можете бачити як пройде зимівля в пана Ромео в Вінницькій обл. ??? Я навіть з Вінницької не можу навіть уявляти як в нього пройде зимівля! А на вашому місці, земляче, я б теж задумався, бо рамка ж то у вас така як і в мене... 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted November 11, 2024 Share Posted November 11, 2024 Та понятно! Вже триенуюсь канді місити! Тим більше і область така ж як в вас. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bee.P Posted November 11, 2024 Share Posted November 11, 2024 Ох і пішло . Тулько без синяків прошу. Хоча... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bee.P Posted November 11, 2024 Share Posted November 11, 2024 55 минут назад, wwlo сказал: в вас немає укр.вулика,щоб це проміряти.це раз.А друге укр.вулик кращий для зимівлі.тому що корми вверху, а не збоку.і тепле повітря піде вверх,а не в сторону.і тут не треба казати на біле -чорне Бан пожиттєвий, харе продавати бджоли сосіда. І позоритися. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bee.P Posted November 11, 2024 Share Posted November 11, 2024 50 минут назад, Конструктор сказал: область така ж як в вас. . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted November 11, 2024 Share Posted November 11, 2024 1 година тому, wwlo сказав: А друге укр.вулик кращий для зимівлі.тому що корми вверху, а не збоку.і тепле повітря піде вверх,а не в сторону.і тут не треба казати на біле -чорне Уявіть собі, в дадані корми теж вверху... Знаю, шо ви вчитель... чи не фізики, случайно? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts