Перейти к содержанию

продам мобільну пасіку

Рекомендуемые сообщения

29 хвилин тому, wwlo сказав:

тому,що для зимівлі краще природне вузько-високе житло(як дупло в природі)весь корм знаходиться зверху і він теплий._ тут бджоли піднімаються до верху даданівської рамки,а перейти до меду,котрий знаходиться в даданівській рамці з боку не можуть ,так як не можуть покинути розплід.особливо це замітно при зимівлі слабих сімей.тенденція до входу в зимівлю слабих і середніх сімей наростає.Тому така популярна дача  в кінці зимівлі пасти.канді і т.д

В мене то укр.р не було, але і з дад.р не має ніяких проблем в зимівлі. Мають бути рамки з медом і достатньо бджоли на них! Все! І ніяких канді.

Якось навіть і на руті зимують.

1 година тому, Конструктор сказав:

В мене то укр.р не було, але і з дад.р не має ніяких проблем в зимівлі. Мають бути рамки з медом і достатньо бджоли на них! Все! І ніяких канді.

І на одному руті проблем нема:umora:

1 час назад, wwlo сказал:

В дуплі весь корм знаходиться зверху і він теплий.

За це треба Нобелівску премію , за теплий корм зверху в дуплі   :umora:.  Ага , і дупло тоже тепле в  мінус 15, прям як в бані там  +70 . :umora:.  

Ото берете  градусник , і впихаєте його в мед в соти,  вище клуба хочаб  на 15см і скажите нам всім яка там температура , і ще в дуплі немає утеплення у вигляді подушок , 

4 часа назад, Конструктор сказал:

Даже якщо меду 30% рамки все рівно вжати , а не 12 рамок накидатио, крмити буде краще зимою

Згадав колега розповідав про одного, через ваги точно 20 кг меду залишив по книзі,  переважив кожну рамку , вагу суші мінус, а вони неперезимували

Типу прийди поглянь причину, а там 12рамок і бджоли мертвої на 3-4 вулички,

а чого вони нелазили неїли , ще скільки меду залишилось :umora:

33 минуты назад, AVA сказал:

Даже якщо меду 30% рамки все рівно вжати , а не 12 рамок накидатио, крмити буде краще зимою

Згадав колега розповідав про одного, через ваги точно 20 кг меду залишив по книзі,  переважив кожну рамку , вагу суші мінус, а вони неперезимували

Типу прийди поглянь причину, а там 12рамок і бджоли мертвої на 3-4 вулички,

а чого вони нелазили неїли , ще скільки меду залишилось :umora:

При Вашому кліматі така схема може і добра , в нас  таке може спровокувати ранній розплід, в нас весноє постійно є возвратні холода  і при Вашій схемі корма будуть весною уходити в трубу  без резутьтату .  Тому лишаю на дві рамки більше  , короче ключик треба підбирати . 

8 годин тому, wwlo сказав:

вузько-високе житло(як дупло в природі)

Дупла ж бувають різні... :hmm:

20 минут назад, ромео сказал:

Впоперек :umora:

Ну упала деревина трохи

2 часа назад, В 361 сказал:

При Вашому кліматі така схема може і добра , в нас  таке може спровокувати ранній розплід, в нас весноє постійно є возвратні холода  і при Вашій схемі корма будуть весною уходити в трубу  без резутьтату .  Тому лишаю на дві рамки більше  , короче ключик треба підбирати . 

Це більш для слабаків мав на увазі 4 р

У нас зараз, толком ні перги в зиму, ні пилку рано весною, ні розплоду раннього , 5 рамок бджоли в зиму наше все 

3 хвилини тому, AVA сказав:

Це більш для слабаків мав на увазі 4 р

У нас зараз, толком ні перги в зиму, ні пилку рано весною, ні розплоду раннього , 5 рамок бджоли в зиму наше все 

То ж у вас 5 як в когось десять - не прибідняйтесь:rofl:

44 минуты назад, ромео сказал:

Нє. Всі однакові. Впопепек нема :rolleyes:

23 минуты назад, AVA сказал:

Впоперек :umora:

Ну упала деревина трохи

А. Ну єслі так то да :hmm:

24 минуты назад, yu1986ra сказал:

То ж у вас 5 як в когось десять - не прибідняйтесь:rofl:

Дійсно 5 , я укого багато бджоли забираю слабакам з молодими матками, тоді вибраковка перед медозбором

Все рівно толком до кленку розплод буде на двох рамках що 5 зимувалих, що 10 , а от коли матка у 10 зерня , то тоді математика :umora:

Задача в зиму на 20% маток більше за медозбір на соняху , весною ці 20% до медозбору акації убрати

09.11.2024 в 11:32, В 361 сказав:

За це треба Нобелівску премію , за теплий корм зверху в дуплі   :umora:.  Ага , і дупло тоже тепле в  мінус 15, прям як в бані там  +70 . :umora:.  

Ото берете  градусник , і впихаєте його в мед в соти,  вище клуба хочаб  на 15см і скажите нам всім яка там температура , і ще в дуплі немає утеплення у вигляді подушок , 

це загально відомі істини -вверху завжди повітря тепліше

09.11.2024 в 17:50, ромео сказав:

це може в вас 

10 минут назад, wwlo сказал:

Істина що температура вище клуба на 5 см не відрізняється від температури зовнішнього середовища. Буде вам фото , зроблю для вас , маю цифровий термометр ,щуп, засуну в соти  його на 5 см вище клубу і на 10 см.  

Вам треба було написати по людськи,  що укр рамка хороша для починаючих бджолярів які ще не мають практики зимівлі бджіл, а не те що ви написали. 

2 години тому, wwlo сказав:

Це не так. 

Насправді закон природи такий: тепле повітря підіймається вгору...

Тільки це не має стосунку до цього:

09.11.2024 в 09:42, wwlo сказав:

корм знаходиться зверху і він теплий.

10.11.2024 в 19:32, В 361 сказав:

Істина що температура вище клуба на 5 см не відрізняється від температури зовнішнього середовища. Буде вам фото , зроблю для вас , маю цифровий термометр ,щуп, засуну в соти  його на 5 см вище клубу і на 10 см.  

Вам треба було написати по людськи,  що укр рамка хороша для починаючих бджолярів які ще не мають практики зимівлі бджіл, а не те що ви написали. 

в вас немає укр.вулика,щоб це проміряти.це раз.А друге укр.вулик кращий для зимівлі.тому що корми вверху, а не збоку.і тепле повітря піде вверх,а не в сторону.і тут не треба казати на біле -чорне

23 години тому, ромео сказав:

Це не так. 

Насправді закон природи такий: тепле повітря підіймається вгору...

Тільки це не має стосунку до цього:

а вам ромео після зимівлі 24/25 прийдеться перейти на укр.систему.бо ваша даданівська рамка кінчить  не одну сімю і ви зрозумієте .що я був правий.

а який вплив зимівлі 24/25 на даданівську рамку? запитую тому шо в мене взагалі рутівська.

15 хвилин тому, wwlo сказав:

а вам ромео після зимівлі 24/25 прийдеться перейти на укр.систему.бо ваша даданівська рамка кінчить  не одну сімю і ви зрозумієте .що я був правий.

:rofl::rofl::rofl: 

оце підняли настрій... 

Дякую, класний жарт :ay:

20 хвилин тому, wwlo сказав:

Не можу зрозуміти! Як Ви з Миколаївської обл. можете бачити як пройде зимівля в пана Ромео в Вінницькій обл. ??? Я навіть з Вінницької не можу навіть уявляти як в нього пройде зимівля!:Jumpy:

Маєте якісь екстрасенсорні здібності? Чи може машину часу?:umora:

Поділіться секретом!?

А гляньте як там в мене пройде зимівля?:rofl:

5 хвилин тому, Конструктор сказав:

Не можу зрозуміти! Як Ви з Миколаївської обл. можете бачити як пройде зимівля в пана Ромео в Вінницькій обл. ??? Я навіть з Вінницької не можу навіть уявляти як в нього пройде зимівля!

А на вашому місці, земляче, я б теж задумався, бо рамка ж то у вас така як і в мене... ;)

Та понятно! Вже триенуюсь канді місити!:umora: Тим більше і область така ж як в вас.

Ох і пішло . Тулько без синяків прошу. 

Хоча...

55 минут назад, wwlo сказал:

в вас немає укр.вулика,щоб це проміряти.це раз.А друге укр.вулик кращий для зимівлі.тому що корми вверху, а не збоку.і тепле повітря піде вверх,а не в сторону.і тут не треба казати на біле -чорне

Бан пожиттєвий, харе продавати бджоли сосіда:umora:. І позоритися. :umora:

50 минут назад, Конструктор сказал:

область така ж як в вас.

.

1 година тому, wwlo сказав:

А друге укр.вулик кращий для зимівлі.тому що корми вверху, а не збоку.і тепле повітря піде вверх,а не в сторону.і тут не треба казати на біле -чорне

Уявіть собі, в дадані корми теж вверху... ;)

Знаю, шо ви вчитель... чи не фізики, случайно?:hmm:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...