Сергій-апі Опубликовано 7 октября, 2025 Share Опубликовано 7 октября, 2025 03.10.2025 в 21:16, yu1986ra сказав: Як раз класна погода щоб поступово припинити сіяти. Якщо Ви про пшеницю, то все вірно потрібно завершувати, якщо про маток, то вони вже давно відпочивають. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 7 октября, 2025 Share Опубликовано 7 октября, 2025 1 час назад, gardener сказал: забув якого ранку він почався. Сьогодні десятий день як дощ . Вільні місця ще є, бо ще не всі мед здали , а з тазіками на лайнер не пускають. Бо тазіки то і є індивідуальні плав засоби 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 7 октября, 2025 Share Опубликовано 7 октября, 2025 3 години тому, Сергій-апі сказав: Якщо Ви про пшеницю, то все вірно потрібно завершувати, якщо про маток, то вони вже давно відпочивають. В нас озимину ще не всі посіяли. Певно, тому і матки ще строчать. Не може такого бути щоб в цю пору вже у всіх не було печатного розплоду. Те що ми його не бачимо, бо погано шукаємо не означає, що його нема. Я зазвичай складав бджіл в кінці жовтня, то в багатьох ще був печатний. Обробляю завжди ближче до зими, так більший шанс на максимальну ефективність обробки. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 7 октября, 2025 Share Опубликовано 7 октября, 2025 24 минуты назад, yu1986ra сказал: Обробляю завжди ближче до зими, так більший шанс на максимальну ефективність обробки. І єден ... він залишається постійно. Треба по весні його ще чимось долбанути . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 7 октября, 2025 Share Опубликовано 7 октября, 2025 34 хвилини тому, Женя Ц. сказав: І єден ... він залишається постійно. Треба по весні його ще чимось долбанути . Не треба задовбувати бджіл весною. Якщо нормально обробити осінню, то в травні на контрольках в безрозплідних відводках я зустрічав від 0 до 2 кліщів. Така кількість кліща не варта уваги. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 7 октября, 2025 Share Опубликовано 7 октября, 2025 14 минут назад, yu1986ra сказал: Не треба задовбувати бджіл весною. Якщо нормально обробити осінню, то в травні на контрольках в безрозплідних відводках я зустрічав від 0 до 2 кліщів. Така кількість кліща не варта уваги. Шось лиємо і лиємо а кожної осені в шоці від кліща. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 7 октября, 2025 Share Опубликовано 7 октября, 2025 50 хвилин тому, Женя Ц. сказав: Шось лиємо і лиємо а кожної осені в шоці від кліща. Тут якийсь відос Доскоча бачив. Він з останнього розплоду відкрив 100 комірок. Там було більше 30 кліщів. Якщо будем лити і лити, а в кінці вилупиться 30 кліщів, то все те ''лиття'' до одного місця. Я взагалі не уявляю як зараз можна стверджувати, що у всіх сім'ях вже нема розплоду. Це ж треба кожну рамку струсити, бо ж за бджолами не видно. Хто таким займається? Чого для певності не почекати з обробкою ще кілька тижнів? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 7 октября, 2025 Share Опубликовано 7 октября, 2025 30 минут назад, yu1986ra сказал: Тут якийсь відос Доскоча бачив. Він з останнього розплоду відкрив 100 комірок. Там було більше 30 кліщів. Якщо будем лити і лити, а в кінці вилупиться 30 кліщів, то все те ''лиття'' до одного місця. Я взагалі не уявляю як зараз можна стверджувати, що у всіх сім'ях вже нема розплоду. Це ж треба кожну рамку струсити, бо ж за бджолами не видно. Хто таким займається? Чого для певності не почекати з обробкою ще кілька тижнів? Ще було б краще,якщо є розплід то викинути його,там його зараз понти. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 7 октября, 2025 Share Опубликовано 7 октября, 2025 7 годин тому, Bee.P сказав: Сьогодні десятий день як дощ . Екватор вродь би... ше стільки ж.. Але це не точно... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 7 октября, 2025 Share Опубликовано 7 октября, 2025 2 години тому, Женя Ц. сказав: Ще було б краще,якщо є розплід то викинути його,там його зараз понти. Так, але куди потім ті рамки? Возитися з ними мега не зручно. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 7 октября, 2025 Share Опубликовано 7 октября, 2025 1 минуту назад, yu1986ra сказал: Так, але куди потім ті рамки? Возитися з ними мега не зручно. Залишати на обсушку на вулиці,потім в перетопку Я як збира в зиму то частично видьорнув ну а десь трохи залешилося. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 7 октября, 2025 Share Опубликовано 7 октября, 2025 11 хвилин тому, Женя Ц. сказав: Залишати на обсушку на вулиці,потім в перетопку Я як збира в зиму то частично видьорнув ну а десь трохи залешилося. На корпусному точку в мене так не вийде. Я, в цілях боротьби з хворобами, дідів-сусідів відучую таке робити. Та й топити такі світлі рамки шкода. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 7 октября, 2025 Share Опубликовано 7 октября, 2025 6 годин тому, yu1986ra сказав: Так, але куди потім ті рамки? Возитися з ними мега не зручно. В інкубатор, потім бджолу зсипати вкупу і подарувати "найкращому" другу, як супер племінні бджоли. Головне щоб "друг" подалі живЗвісно жарт. Це все геморой, таким не займаюсь. Але колись скидував слабакам рамки с залишками печатки, а потім як вийшов обробляв гарно. Але це можна гратися коли десяток сімей. 2 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 8 октября, 2025 Share Опубликовано 8 октября, 2025 Дощ-Дощ і ше раз Дощ, коли він почався я вже навіть не пам'ятаю. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 8 октября, 2025 Share Опубликовано 8 октября, 2025 1 година тому, Женя Ц. сказав: коли він почався я вже навіть не пам'ятаю. Десь якогось ранку, а може й вечора. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 8 октября, 2025 Share Опубликовано 8 октября, 2025 Ше пять днів гріємося і мокнемо, а потім - мокнемо і мерзнемо 2 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 9 октября, 2025 Share Опубликовано 9 октября, 2025 13 годин тому, gardener сказав: Ше пять днів гріємося і мокнемо, а потім - мокнемо і мерзнемо То певно наступний рік меду буде вал... 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 9 октября, 2025 Share Опубликовано 9 октября, 2025 Хтось пам'ятає такі дооооовгі дощі. Особисто я, ні. 18 минут назад, ромео сказал: То певно наступний рік меду буде вал... Мабуть навіть буде мед з різнотрав'я, якого вже давно не було. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 9 октября, 2025 Share Опубликовано 9 октября, 2025 27 минут назад, ромео сказал: То певно наступний рік меду буде вал... Треба щоб сніг був . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 9 октября, 2025 Share Опубликовано 9 октября, 2025 41 хвилину тому, mits сказав: Хтось пам'ятає такі дооооовгі дощі. Особисто я, ні. Мабуть навіть буде мед з різнотрав'я, якого вже давно не було. Думаєте шо нічого не посіють і будуть різні трави на полях? 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 9 октября, 2025 Share Опубликовано 9 октября, 2025 2 минуты назад, gardener сказал: Думаєте шо нічого не посіють і будуть різні трави на полях? Та ні. У мене шавлії і буркуну валом, а от меду з них вже нема, а колись через 3 дні качати приходилось, бо заливались. Вологи в грунті нема. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 9 октября, 2025 Share Опубликовано 9 октября, 2025 52 минуты назад, Женя Ц. сказал: Треба щоб сніг був . Скільки Женя, потрібно снігу, щоб вийшло скільки води? Метрів 4? Це відро, стоїть неділю, під відкритим небом. І дощ, далі йде. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 9 октября, 2025 Share Опубликовано 9 октября, 2025 25 минут назад, mits сказал: Скільки Женя, потрібно снігу, щоб вийшло скільки води? Метрів 4? Це відро, стоїть неділю, під відкритим небом. І дощ, далі йде. Він же входить в землю чи ставки те ж набрали води? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 9 октября, 2025 Share Опубликовано 9 октября, 2025 2 години тому, mits сказав: Хтось пам'ятає такі дооооовгі дощі. Особисто я, ні. Мабуть навіть буде мед з різнотрав'я, якого вже давно не було. В мене дощі тільки в щоденних прогнозах. Так, трохи сиро, іноді щось крапне з неба. Цей дощ до наступного медозбору з трави має дуже далеке відношення 1 годину тому, Женя Ц. сказав: Треба щоб сніг був . І бажано щоб масово розтанув десь під квітень. 1 година тому, mits сказав: Скільки Женя, потрібно снігу, щоб вийшло скільки води? Метрів 4? Це відро, стоїть неділю, під відкритим небом. І дощ, далі йде. В мене перед гречкою за тиждень біля 15 см випало. Через місяць вже було дуже сухо і пилюка (хоча золотарник виділяв нектар, що буває рідко). Якщо буде суха зима, то за пів року від цього відра води в грунті залишаться лиш сльози на дні 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 9 октября, 2025 Share Опубликовано 9 октября, 2025 1 час назад, mits сказал: Скільки Женя, потрібно снігу, щоб вийшло скільки води? Метрів 4? Це відро, стоїть неділю, під відкритим небом. І дощ, далі йде. Дощ то добре, але всерівно то не то. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.