gardener Опубликовано 9 мая Share Опубликовано 9 мая 3 години тому, Bee.P сказав: протестивши нов лінії по медам . Минулого року тестували? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 10 мая Share Опубликовано 10 мая Вночі дощик був 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 10 мая Share Опубликовано 10 мая 3 години тому, gardener сказав: Вночі дощик був Тихенький маленький, але всю ніч 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 10 мая Share Опубликовано 10 мая 7 годин тому, ромео сказав: Тихенький маленький, але всю ніч тепер в нас. Класичний СБД, рівномірно так ллє, мрія агронома - позмивав всі бджолині какашки з дашків і машини. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая Бля, до мене приморозок позапланово завітав 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 1 година тому, yu1986ra сказав: Бля, до мене приморозок позапланово завітав То всьо по плану 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 10 хвилин тому, ромео сказав: То всьо по плану Може. Вже попустило. Вийшло сонце, іній на машині випарувався. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая Зранку(з 7-ї),до 9-30 сіяв дощик, впало десь 1-2 мм. +16?*С вологість 85-90%. Бджоли загуділи, полетіли на : поливні дріп-тайпи, рослини ріпаку зимого, залишкові квіти яблуні культурної, інші рослини на зразок- чистотіл розповсюджений скрізь ростучий, нікому непотрібний. Погода ще трошки потепліе і буде ідеальною(на думку авторів підручника"Медоносні рослини України") для нектаровиділення, росту рослин. Прилітають з обніжжям схоже з яблуні, гльоду, ріпаку також з водою і , сподіваюсь ,нектаром. Колега, який вчора "зарибалив"( аналогічно діеслову "запив") і не зняв показники вагового за суботу, сьогодні порадував результатом- 5кг за суботу-неділю. Мое збільшення -скромніше, 3,2 кг за тіж дні, ще в одного 0.3 за неділю, схоже щось негаразд в тому вулику, бо ставив сильну. Вчора, під вечір, доставив по другому крп всім хто ще тіснивсь в одному, 8суші 2 вощини.Спостереження, плід думок під час виконання роботи. Пасіка була в одному Рутівському, холода, відсутність приносу, поживи-який сенс збільшувати житло, життевий простір. З минулої неділі потепліло, принос води, пилку, нектару покращівся настрій бджіл і їх власника( як помітив колега- ї його дружини). Вирішив почекати,щоб залили щільники, зменшили простір для засеву, кількість особин в колонії збільшуеться, але ще вміщаються, бороди по вечорам на прильотках не висять. В суботу не втерпів почав доставляти крп., де ,на мій погляд, сильніші. Доставив -суш з вощиною(взяток з ріпака збільшуеться), на слідующий день заглянув в поставлені крп.- диво, на погляд більшості колег повний бджіл, тобто, за добу стало два крп Рута бджіл. Це приклад субьективної оцінки ситуації посполитим, якби було проведене зважування бджіл , то приріст за добу( в ідеалі) ніяк не міг бути більше 0.2 кг(2т. особин). Спостереження- більшість колег поспішають з розширенням життевого простору колоніям. Негативу в цьому небагато- всього-навсього необхідність тримати збільшений фонд суші, корпусів який треба надбати, утримувати в належному стані, зберігати, також великі вулики складніше, важче транспортувати, займае більше місця в т.з., потребують більше вантажників, механізмів. Навтомлююсь кожного разу при перевезенні хвалити себе за раціональність, бо досяг таких висот професійності(під кінець карьери), що перевожу самотужки, вулик в одному кпр Р, вагою до 30 кг сдатен підняти з підставки перенести кілька десятків кроків до буса, поставити, прилаштувати, потім , на новому місці, все по-новому. Останні привеси в колеги(він за 1.3 км від моеї) підштовхують до думок: як прийдеться качати ріпаковий, то що з ним робити, куди збувати, чи існують гуртові на це продукт? Доки тренувавсь з написання дописів на форумі за вікном вишкірилось сонце, докори сумніння підштовхують до фізичної активності надворі. Мимохідь, вчора однокласники, флорісті, наділили мене розсадою Лободи Салатної, яку я висадив на постійне місце росту. На смак(не погребував, надкусив) як квасець, тільки не кисла. Так що, якщо кому треба- можу наділити. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 14 хвилин тому, Винодел сказав: Зранку(з 7-ї),до 9-30 сіяв дощик, впало десь 1-2 мм. +16?*С вологість 85-90%. Бджоли загуділи, полетіли на : поливні дріп-тайпи, рослини ріпаку зимого, залишкові квіти яблуні культурної, інші рослини на зразок- чистотіл розповсюджений скрізь ростучий, нікому непотрібний. Погода ще трошки потепліе і буде ідеальною(на думку авторів підручника"Медоносні рослини України") для нектаровиділення, росту рослин. Прилітають з обніжжям схоже з яблуні, гльоду, ріпаку також з водою і , сподіваюсь ,нектаром. Колега, який вчора "зарибалив"( аналогічно діеслову "запив") і не зняв показники вагового за суботу, сьогодні порадував результатом- 5кг за суботу-неділю. Мое збільшення -скромніше, 3,2 кг за тіж дні, ще в одного 0.3 за неділю, схоже щось негаразд в тому вулику, бо ставив сильну. Вчора, під вечір, доставив по другому крп всім хто ще тіснивсь в одному, 8суші 2 вощини.Спостереження, плід думок під час виконання роботи. Пасіка була в одному Рутівському, холода, відсутність приносу, поживи-який сенс збільшувати житло, життевий простір. З минулої неділі потепліло, принос води, пилку, нектару покращівся настрій бджіл і їх власника( як помітив колега- ї його дружини). Вирішив почекати,щоб залили щільники, зменшили простір для засеву, кількість особин в колонії збільшуеться, але ще вміщаються, бороди по вечорам на прильотках не висять. В суботу не втерпів почав доставляти крп., де ,на мій погляд, сильніші. Доставив -суш з вощиною(взяток з ріпака збільшуеться), на слідующий день заглянув в поставлені крп.- диво, на погляд більшості колег повний бджіл, тобто, за добу стало два крп Рута бджіл. Це приклад субьективної оцінки ситуації посполитим, якби було проведене зважування бджіл , то приріст за добу( в ідеалі) ніяк не міг бути більше 0.2 кг(2т. особин). Спостереження- більшість колег поспішають з розширенням життевого простору колоніям. Негативу в цьому небагато- всього-навсього необхідність тримати збільшений фонд суші, корпусів який треба надбати, утримувати в належному стані, зберігати, також великі вулики складніше, важче транспортувати, займае більше місця в т.з., потребують більше вантажників, механізмів. Навтомлююсь кожного разу при перевезенні хвалити себе за раціональність, бо досяг таких висот професійності(під кінець карьери), що перевожу самотужки, вулик в одному кпр Р, вагою до 30 кг сдатен підняти з підставки перенести кілька десятків кроків до буса, поставити, прилаштувати, потім , на новому місці, все по-новому. Останні привеси в колеги(він за 1.3 км від моеї) підштовхують до думок: як прийдеться качати ріпаковий, то що з ним робити, куди збувати, чи існують гуртові на це продукт? Доки тренувавсь з написання дописів на форумі за вікном вишкірилось сонце, докори сумніння підштовхують до фізичної активності надворі. Мимохідь, вчора однокласники, флорісті, наділили мене розсадою Лободи Салатної, яку я висадив на постійне місце росту. На смак(не погребував, надкусив) як квасець, тільки не кисла. Так що, якщо кому треба- можу наділити. При доброму похолоданні ті два корпуси бджіл дуже гарно зіжмуться знов до одного Я свої в холода розширяв корпусом під низ і радий цьому як слон. Всі пішли вниз. З ранньою ройкою поки проблем нема. Є перга навіть в дохляків, в яких ще не міняв корпуси місцями. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 1 година тому, yu1986ra сказав: Я свої в холода розширяв корпусом під низ і радий цьому як слон. Всі пішли вниз. З ранньою ройкою поки проблем нема. Є перга навіть в дохляків, в яких ще не міняв корпуси місцями. Я теж під низ,але вже поміняв. Перги повно, підняв її над решіткою. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 40 минут назад, gardener сказал: Я теж під низ,але вже поміняв. Перги повно, підняв її над решіткою. І що доброго зробили? 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 5 хвилин тому, Пахомич сказав: І що доброго зробили? Блін, всьо я шось добре завжди роблю 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 1 минуту назад, gardener сказал: Блін, всьо я шось добре завжди роблю Місце для дурні де? Клись підставили під низ , то зробили добре, чи погано? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 55 хвилин тому, gardener сказав: Я теж під низ,але вже поміняв. Перги повно, підняв її над решіткою. Для чого Вам та перга в медовому корпусі. Получається що важкі медовопергові рамки тягнеш на відкачку і потім знову важкі рамки з пергою тягнеш назад у вулик. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 2 години тому, Винодел сказав: Останні привеси в колеги(він за 1.3 км від моеї) підштовхують до думок: як прийдеться качати ріпаковий, то що з ним робити, куди збувати, чи існують гуртові на це продукт? Звичайно що існують гуртові продажі і ціна зазвичай трохи вища ніж на сонях. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 1 минуту назад, Сергій-апі сказал: Для чого Вам та перга в медовому корпусі. Получається що важкі медовопергові рамки тягнеш на відкачку і потім знову важкі рамки з пергою тягнеш назад у вулик. То людина зробила помилку, но не хоче того визнати . Нехай вчиться. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 14 хвилин тому, Пахомич сказав: Місце для дурні де? Клись підставили під низ , то зробили добре, чи погано? Добре. Холодно було на верх ставити. В усіх матки пішли в них сіяти. Так шо не треба. Перга була в обох корпусах Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 13 хвилин тому, Сергій-апі сказав: Для чого Вам та перга в медовому корпусі. Получається що важкі медовопергові рамки тягнеш на відкачку і потім знову важкі рамки з пергою тягнеш назад у вулик. Я їх заберу ще до відкачки. 9 хвилин тому, Пахомич сказав: То людина зробила помилку, но не хоче того визнати . Нехай вчиться. Це Ви за те що корпуси вниз підставив? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 2 минуты назад, gardener сказал: Я їх заберу ще до відкачки. Це Ви за те що корпуси вниз підставив? Так 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 8 хвилин тому, Пахомич сказав: Так Ну... я то помилкою не вважаю. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 14 минут назад, gardener сказал: Ну... я то помилкою не вважаю. Добре де? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 2 хвилини тому, Пахомич сказав: Добре де? шо? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 8 годин тому, gardener сказав: Я теж під низ,але вже поміняв. Перги повно, підняв її над решіткою. Тут аби не наврочити. Я поки з перговими нічого не робив. Думаю через тиждень буде готова. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 7 годин тому, Сергій-апі сказав: Для чого Вам та перга в медовому корпусі. Получається що важкі медовопергові рамки тягнеш на відкачку і потім знову важкі рамки з пергою тягнеш назад у вулик. По плану вони ще до викачки заберуться. В мене на початку взятку. Та й навіщо їх після викачки до вулика волочити? Якщо в перговій рамці мало меду я її відразу на пасіці на осушку ставлю - не тягну до медогонки. 7 годин тому, Пахомич сказав: То людина зробила помилку, но не хоче того визнати . Нехай вчиться. Ви що ціни на пергу не бачили? Чи відра собі ще не купили? Всім би такі помилки. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 7 годин тому, gardener сказав: Добре. Холодно було на верх ставити. В усіх матки пішли в них сіяти. Так шо не треба. Перга була в обох корпусах В мене по погоді перга пішла коли вже поміняв місцями. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.