Перейти к содержанию

Погода на пасіці (вчора, сьогодні, завтра, прогноз) 3.

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

1 година тому, yu1986ra сказав:

Скорочував лежаки 28 лютого. Не придивлявся, але по жмені печатного розплоду спостерігав у багатьох. Поки кращої погоди для березня я ще не бачив. Тому надіюсь, що і бджоли на неї зреагують. Вони кожен день з пилком.

Якщо так, то дійсно має бути розвиток бурхливий, краще за свіжий пилок нічого не має. В мене останні дні погода мінлива, то сонце, то хмарі і супроводжується холодним вітром. Бджоли більше губиться ніж того пилку приносять.

та той вітер вже добряче надоїв

1 година тому, Конструктор сказав:

Якщо так, то дійсно має бути розвиток бурхливий, краще за свіжий пилок нічого не має. В мене останні дні погода мінлива, то сонце, то хмарі і супроводжується холодним вітром. Бджоли більше губиться ніж того пилку приносять.

Для бурхливого треба бджіл багато, а це не мій варіант:umora:. Надіюсь на нормальний.

В мене сьогодні знов градусник +15 показав. З 10 до 14 було сонце, то на лежаковому пилку дуже багато несли і вже крупний. Потім пішла перемінна хмарність і вітер холодний - літ бджіл зменшився в 3-4 рази.

Наступний тиждень буде +/- така ж погода і зацвітуть основні масиви вербових.

1 година тому, gardener сказав:

Тримайте його при собі:rofl:

55 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Тримайте його при собі:rofl:

В мене якраз тоді як у Вас почало дути перестав. Так шо вибачте, не втримав.

29 хвилин тому, gardener сказав:

В мене якраз тоді як у Вас почало дути перестав. Так шо вибачте, не втримав.

Давайте щоб це було останній раз:umora:

11 годин тому, gardener сказав:

В Вас шиферу нема, я так зрозумів? То шо Вам їхня психіка?

Як то нема?:blink:

Я ж нормальний адекватний пасічник, такий як і всі :umora:

День таксиста? Спогади молодості навіяло. З липня 1990 року для себе вирішив, що слово "таксист" для мене лайка, призьвісько, індефікація людини, надзвичайно жадібної, нахабної, безчесної.Тільки,щось не пригадую щоб когось так не обзивав, не те щоб не траплялись такі індівідууми -забув  як вирішив їх називати, подумки. Бач, виявляеться і вних е свято.

Вчора зранку і весь день холодний вітер, вилітали поодинокі, на власну погибель. Побазарював(придбавши корисне і недуже), побачивсь з колегою(доречі, йому прийшла СМС від "Золотий Нектар", що готові по 130), пообідали з кумом, випив вина, пообрізав плодові дерева, смерком полагодив распіратора,інші дрібні справи. Послухав новини, день видавсь насичений подіями, справами, ємоціями.

Сьогодні обіцяють теплішу погоду. подивлюся, що носитимуть. Зразу сонячно, багатообіцяюче.

22.03.2026 в 15:49, gardener сказав:

Що ж, мабуть подумали ви, пане Миколо, як  і я тут , в Нідерландах ? Сьогодні - так, гойдають дерева сильно.

А от вчора на диво - був штиль вперше чи не за пару тижнів...

Цвіте мамина вишенька войлочна, привезена дочкою. А на кількох вулицях просто вибухнуло цвітіння кількох сотень сакур.:dntknw: Правда похолодало до +8С+10С.

Раніше кілька день у нас було й до 16-17  з плюсом звичайно.

1 хвилину тому, ДобровоЛ сказав:

Що, мабуть подумали ви, пане Миколо, як тут , в Нідерландах ?

Та мені воно якось... до Ваших Нідерландів. Сьогодні було файно - тихо, тепло. Бджоли шурували до лісу і назад. А я посіяв фацелію.

• Подобається 5
  • Дякую 1
  • Ха-Ха 1

22 години тому, gardener сказав:

Та мені воно якось... до Ваших Нідерландів. Сьогодні було файно - тихо, тепло. Бджоли шурували до лісу і назад. А я посіяв фацелію.

Якщо вітер звідси, то на погоду в Україні це добре впливає ,оскільки тут на м"якість клімату діє своїм впливом  Гольстрім.:IMHO:   

А фацелія - то  добра й вдячна справа, якщо хоч по сотці посівів її припаде на бджолосім"ю .:ay:

8 хвилин тому, ДобровоЛ сказав:

якщо хоч по сотці припаде на бджолосім"ю .:ay:

припало по 0,07 сотки:umora:

8 хвилин тому, gardener сказав:

Тут хоч би ще чужі не обнесли.:umora:

Сьогодні на термометрі ніби і тепліше +15, але хмарі і робота вже не та, з обіду взагалі льот стих.

39 хвилин тому, gardener сказав:

Хоч понюхають тої фацелії:umora:

1 хвилину тому, yu1986ra сказав:

Хоч понюхають тої фацелії:umora:

Хай попробують меду не принести

Наче й тепло, останні 3 дні(16 17 тепла), але пасіка якась квола. Літ слабий. Передивився шт 20 сімей, то у всіх як під копірку- 2 р розплоду.

23 часа назад, gardener сказал:

А я посіяв фацелію.

А я, не хочу її сіять. Якось був посіяв 2 га, а вона зацвіла разом з акацією і акацієвий мед викачав кольором як чай. Ароматний, но колір непривабливий.

11 хвилин тому, mits сказав:

Наче й тепло, останні 3 дні(16 17 тепла), але пасіка якась квола. Літ слабий. Передивився шт 20 сімей, то у всіх як під копірку- 2 р розплоду.

А я, не хочу її сіять. Якось був посіяв 2 га, а вона зацвіла разом з акацією і акацієвий мед викачав кольором як чай. Ароматний, но колір непривабливий.

Як сіяли і скільки сімей було?

2 минуты назад, yu1986ra сказал:

Як сіяли і скільки сімей було?

Сіяв, коли ще сніг лежав. Просто руками розкидав по снігу( насіння перемішував з піском).

Не пам'ятаю точно, десь біля сотні сімей.

Тільки що, mits сказав:

Сіяв, коли ще сніг лежав. Просто руками розкидав по снігу( насіння перемішував з піском).

десь так приблизно. Тільки снігу добавити. То Йося вміє

179002303_2026-03-25205501.png.f900911c9ed48bf795babca2e867700a.png

1 минуту назад, gardener сказал:

Типу того. :umora:

17 хвилин тому, mits сказав:

Не пам'ятаю точно, десь біля сотні сімей.

А обробка грунту?

1 хвилину тому, yu1986ra сказав:

А обробка грунту?

так грунт був під снігом

Только что, yu1986ra сказал:

А обробка грунту?

Це в садку, горіховому сіялось. З Осені, фрезою було зроблено.

2 години тому, mits сказав:

а вона зацвіла разом з акацією і акацієвий мед викачав кольором як чай. Ароматний, но колір непривабливий.

Це суперечить моему досвіду, фацеліевий на колір майже не відрізняеться від акаціевого, та й на смак не кожен відрізнить.

Сьогодні теж сіяв фауцелію. рядків 20-30 по 50 м. Сівалкою "Вінніця" одначастина насіння, три частини аміачної селітри вгранулах, четвертий отвір на висівному диску.Між рядками 40-50см. Грунт супісчаний ,"пожнивні рештки"-фацелія що піднялась на 20см з осени місцями свиріпа, зеленим килимом піднявсь мишій(завтра покроплю глифосатом) по якому сівалка не йде. Анкерний сошник забивавсь грунтом, нешвидко справа рухалась. Завтра будемо засівати іншу площу(0,35га) там бурьяну немае,  повинно швидче сіятись. До сходів треба ще раз покропити паростки небажаних рослин, гербіцидом суцільної дії(РАУНДАП, ГЕЛІОС, ВУЛКАХ, СПІНЕР, ТА ІНШІ).

22.03.2026 в 19:51, ромео сказав:

Як то нема?:blink:

Я ж нормальний адекватний пасічник, такий як і всі :umora:

20260325_172105.thumb.jpg.4ba908c99862335a282147418837666c.jpg

20 часов назад, gardener сказал:

Добавив:umora:

IMG_20260326_173519.jpg

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...