yu1986ra Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 17 хвилин тому, Олександр К сказав: На мій погляд є різниця між групами на меду і групой на меду+цукор... І чистий мед виграє Сім'ї уходять в зиму більш сильні хоча книжка пише що типу не впливає.. Хоча весной цього вже в травні наче і не бачишь там вже більше від маток залежить Може на меду лишаєте тих хто більш собі приніс? Вони можуть бути сильнішими ще до закорму. По скільки кг цукру даєте? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января Друге фото з цукром перше на мед 100%. Різниця наочно видна. Перше фото їх навіть ніхто не збирав в зиму як с соняха приїхали обробили і зимувати... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 1 час назад, Конструктор сказал: Розкажіть чи є різниця і яка? Однозначно на цукрові не так буде навантаження на кишечник в період зимівлі а от розвиток раньої весни на медові буде краще,по одній простій причині в медові як не крути присутній білок.А потім наздоженуть хто зимував на цукрові бо як не крути а бджола буде більш живуча,але це все теорія грубо кажучи в ідеальних умовах і на ідеальній пасіці.Я б однозначно на цьому не зациклювався. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 7 минут назад, yu1986ra сказал: Може на меду лишаєте тих хто більш собі приніс? Вони можуть бути сильнішими ще до закорму. По скільки кг цукру даєте? Ні навпаки на меду залишаються середнячки. Якщо хтось припер багато меду то і цукор переробить І другу фотку я вибрав той вулик який ішов середнячком. Взагалі 90% рівні. В середньому розходиться по 4 кг на сім'ю. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 29 хвилин тому, Олександр К сказав: І чистий мед виграє Сім'ї уходять в зиму більш сильні В мене теж на меду сильніші в зиму. 31 хвилину тому, Олександр К сказав: хоча книжка пише що типу не впливає.. Може коли ту книжку писали, то тоді і не впливало. Як варіант цукор міг бути іншим ніж зараз. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января Только что, Конструктор сказал: В мене теж на меду сильніші в зиму. Може коли ту книжку писали, то тоді і не впливало. Як варіант цукор міг бути іншим ніж зараз. Ось так книжка пише Однозначно на цукрові не так буде навантаження на кишечник в період зимівлі а от розвиток раньої весни на медові буде краще,по одній простій причині в медові як не крути присутній білок.А потім наздоженуть хто зимував на цукрові бо як не крути а бджола буде більш живуча,але це все теорія грубо кажучи в ідеальних умовах і на ідеальній пасіці.Я б однозначно на цьому не зациклювався А реально з кішківником все ок. Пилок прокоментувати не можу тому що маю з обльоту пилконоси плюс пилкові лепешкі. Знаю що в травні завжди є десь 10% пасіки які відстають і то дзвіночок поміняти маток вже перевірено.. 5 минут назад, Конструктор сказал: Може коли ту книжку писали, то тоді і не впливало. Як варіант цукор міг бути іншим ніж зараз. Також схиляюсь до того що методи відбілення цукру змінились і не на користь бджолам.. Тому що загодовую завжди до 10/9 чітко... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 4 хвилини тому, Олександр К сказав: Знаю що в травні завжди є десь 10% пасіки які відстають і то дзвіночок поміняти маток вже перевірено.. Я таких навіть на ріпак не везу, лишаються на стаціонарі, під ремонт. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 9 хвилин тому, Олександр К сказав: Також схиляюсь до того що методи відбілення цукру змінились і не на користь бджолам.. Думаю не тільки відбілення, ще й з полів може хімія попадати.До прикладу колись на прополку буряків людей постійно шукали, в зараз оприскувачі + хімія все вирішує. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 8 минут назад, Конструктор сказал: В мене теж на меду сильніші в зиму. Може коли ту книжку писали, то тоді і не впливало. Як варіант цукор міг бути іншим ніж зараз. Та зрозуміло що бджола зношується на переробці цукрового сиропу.Годують то зараз фактично в період відсутності білка(засуха)..Там і так того жирового тіла немає а ще і добють.Раніше то було раніше того вже немає. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 9 хвилин тому, Олександр К сказав: Ось так книжка пише Однозначно на цукрові не так буде навантаження на кишечник в період зимівлі а от розвиток раньої весни на медові буде краще,по одній простій причині в медові як не крути присутній білок.А потім наздоженуть хто зимував на цукрові бо як не крути а бджола буде більш живуча,але це все теорія грубо кажучи в ідеальних умовах і на ідеальній пасіці.Я б однозначно на цьому не зациклювався А реально з кішківником все ок. Пилок прокоментувати не можу тому що маю з обльоту пилконоси плюс пилкові лепешкі. Знаю що в травні завжди є десь 10% пасіки які відстають і то дзвіночок поміняти маток вже перевірено.. Також схиляюсь до того що методи відбілення цукру змінились і не на користь бджолам.. Тому що загодовую завжди до 10/9 чітко... Ви що одну книгу читаєте з нашим мудрагелем? 1 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 25 хвилин тому, Олександр К сказав: Також схиляюсь до того що методи відбілення цукру змінились і не на користь бджолам. Так як було, вже не буде і ми на це впливу не маємо, а відповідно і заморочуватися цим не потрібно. Всі потихеньку пристосовуються до хімії і бджоли не виключення. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 16 минут назад, Ворон сказал: Ви що одну книгу читаєте з нашим мудрагелем? Я б її вже давно написавале до тридцяти років я був зовсім іншою людиною.... Немає в мене освітиі в школу я не ходив.Не образований я а треба було навчатися....Оце тут потіліпаю хоть язиком 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 6 минут назад, Сергій-апі сказал: Так як було, вже не буде і ми на це впливу не маємо, а відповідно і заморочуватися цим не потрібно. Всі потихеньку пристосовуються до хімії і бджоли не виключення. Така собі логіка . Вибір є завжди 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 54 минуты назад, Rhs сказал: Однозначно на цукрові не так буде навантаження на кишечник в період зимівлі а от розвиток раньої весни на медові буде краще,по одній простій причині в медові як не крути присутній білок На меді краще но не соняшника . На взятку з соняшника гірший розвиток і слабе восковиділення. На соняшнику поствлену вощину можуть і не добудовувати . Соняшниковий мед не сприяє весняному розвитку . Така природа соняшника. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 5 минут назад, Пахомич сказал: На меді краще но не соняшника . На взятку з соняшника гірший розвиток і слабе восковиділення. На соняшнику поствлену вощину можуть і не добудовувати . Соняшниковий мед не сприяє весняному розвитку . Така природа соняшника. Чисто теоретично я з вами згоден а на практиці в медові із соняха я бачив три чотирі різних пилкових зерна.А як що рівняти сонях і ріпак то це небо і земля.Не носять в нас послідній час чистий сонях особливо в першу половину взятку і мед першої качки іде із красним відтінком. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 1 година тому, Олександр К сказав: Ні навпаки на меду залишаються середнячки. Якщо хтось припер багато меду то і цукор переробить І другу фотку я вибрав той вулик який ішов середнячком. Взагалі 90% рівні. В середньому розходиться по 4 кг на сім'ю. 4 кг на сім'ю це зовсім ні про що, це їм на один зуб. Канадський Назар по 20-30л сиропу згодовує і сім'ї норм. В мене часто після останнього медозбору слабші затрамбовують гніздо. Цьогоріч були сім'ї з 6 повністю запечатаними рамками в 1 руті. Я кормлю відкритим способом, відповідно вони багато взяти не можуть. Сильні (там де багато розплоду) можуть добряче сьорбнути з корита. По ідеї такий закорм мав би їх вирівняти по бджолі, але слабка залишається слабкою, а сильна сильною. Я не уявляю скільки треба згодувати сиропу сильній щоб вона стала слабкою. 1 година тому, Конструктор сказав: В мене теж на меду сильніші в зиму. Може коли ту книжку писали, то тоді і не впливало. Як варіант цукор міг бути іншим ніж зараз. Сорт буряка змінився Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 1 година тому, Олександр К сказав: Ось так книжка пише Однозначно на цукрові не так буде навантаження на кишечник в період зимівлі а от розвиток раньої весни на медові буде краще,по одній простій причині в медові як не крути присутній білок.А потім наздоженуть хто зимував на цукрові бо як не крути а бджола буде більш живуча,але це все теорія грубо кажучи в ідеальних умовах і на ідеальній пасіці.Я б однозначно на цьому не зациклювався А реально з кішківником все ок. Пилок прокоментувати не можу тому що маю з обльоту пилконоси плюс пилкові лепешкі. Знаю що в травні завжди є десь 10% пасіки які відстають і то дзвіночок поміняти маток вже перевірено.. Також схиляюсь до того що методи відбілення цукру змінились і не на користь бджолам.. Тому що загодовую завжди до 10/9 чітко... Цю книжку якийсь балбєс писав переписував. Там лиш загальні фрази, які не можливо перевірити. Я до 10.09 тільки мішки прогріваю 59 хвилин тому, Ворон сказав: Ви що одну книгу читаєте з нашим мудрагелем? Це ШІ, мабудь, підкинув 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 43 хвилини тому, Сергій-апі сказав: Так як було, вже не буде і ми на це впливу не маємо, а відповідно і заморочуватися цим не потрібно. Всі потихеньку пристосовуються до хімії і бджоли не виключення. Жовтий, погано очищений цукор має більше неперетравних решток. Я завжди віддаю перевагу білому. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 44 хвилини тому, Rhs сказав: Я б її вже давно написавале до тридцяти років я був зовсім іншою людиною.... Немає в мене освітиі в школу я не ходив.Не образований я а треба було навчатися....Оце тут потіліпаю хоть язиком Я б вже давно став космонавтом, але як завжди щось заважає. Довелось податись в бджолярі. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 7 минут назад, yu1986ra сказал: Це ШІ, мабудь, підкинув Ну а хто ж 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 15 минут назад, yu1986ra сказал: по 20-30л сиропу згодовує і сім'ї норм. Їхній цукор і наш , це зовсім два різних цукри, в нашому хімла більше в 100 разів . Тому і бджола в нас дохне швидше від нього 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 15 минут назад, Rhs сказал: Чисто теоретично я з вами згоден а на практиці в медові із соняха я бачив три чотирі різних пилкових зерна.А як що рівняти сонях і ріпак то це небо і земля.Не носять в нас послідній час чистий сонях особливо в першу половину взятку і мед першої качки іде із красним відтінком. Не в пилку і білку діло ,така природна особливість соняшника. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 44 хвилини тому, Bee.P сказав: Така собі логіка . Вибір є завжди Маєте міркування як в сучасних реаліях прожити без хімії? Поділіться. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 28 хвилин тому, Пахомич сказав: На меді краще но не соняшника . На взятку з соняшника гірший розвиток і слабе восковиділення. На соняшнику поствлену вощину можуть і не добудовувати . Соняшниковий мед не сприяє весняному розвитку . Така природа соняшника. Це вам знов ШІ наспівав. Це ж все вилами по воді писано. В кращі роки багато хто відбудовував основну масу вощини. Якщо сім'я дохляк, бджіл стає все менше, вощина стоїть подалі від гнізда, то можуть і не добудувати. Не має методики порівняти розвиток на цукрі і меду. Це все буде суб'єктивне і не точне. А як вже порівняти весняний розвиток на різних медах? Без формули Дестеля тут не обійтись Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 30 января Share Опубликовано 30 января 1 минуту назад, Сергій-апі сказал: Маєте міркування як в сучасних реаліях прожити без хімії? Поділіться. Якось раніше жили . хімло то тільки для більшої врожайності , жадність , . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.