ДобровоЛ Posted March 2, 2023 Share Posted March 2, 2023 1 година тому, yu1986ra сказав: В мене також окультурена ліщина цвіте пізніше, хоча і серед моїх фундуків значний розбіг по цвітінню. А я не спостерігав , що раніше цвіте. Ліщина у мене в лісі, а фундук біля вуликів. Ще чимало залежить й від розміщення відносно сонячного освітлення. Позаторік восени посадив був ще два різних сорти фундука, прислані по пошті. Та , "дякуючи" кремлівському недофюреру, доглядати та поливати не було кому. А на наших пісках це необхідно робити хоч у перший рік. Тож у жовтні, коли навідався, довелося констатувати факт, що обидва не прижилися. Це у мене чи не вперше за останні кілька років... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Винодел Posted September 2, 2023 Share Posted September 2, 2023 Кум почав загодовувати сиропом деякі точки відкритим способом, в діжки і ванни, я вже свої підвіз поближче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted September 7, 2023 Author Share Posted September 7, 2023 Вересень вже цілий тиждень, тож пора вже й тему обновляти Осінь-зима 23\24 р.. Надіюся, що наступну будемо відкривати вже після ПОВНОЇ НАШОЇ ПЕРЕМОГИ ! Дай Боже ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted September 7, 2023 Author Share Posted September 7, 2023 02.03.2023 в 21:55, ДобровоЛ сказав: Позаторік восени посадив був ще два різних сорти фундука, прислані по пошті. Та , "дякуючи" кремлівському недофюреру, доглядати та поливати не було кому. А на наших пісках це необхідно робити хоч у перший рік. Тож у жовтні, коли навідався, довелося констатувати факт, що обидва не прижилися. Це у мене чи не вперше за останні кілька років... Правда, підтвердилася невдача з тими фундуками і в травні, коли я знов навідався на пасіку. Бо була мисля, що може все ж відійдуть... Але колись мені сусідка вділила відросток з свого фундуку. То вже гарний кущ вимахав, два роки добре плодоносить. І павлонія жива, правда не така велика без догляду, як хотілося, але найголовніше - жива й підросла. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted September 7, 2023 Author Share Posted September 7, 2023 Почалося масове скорочення гнізд. А ось чергове повідомлення , як уберегти стільники від молі. Правда , я згоден не з усіма пропозиціями. Бо кожен вибирає, що йому ліпше. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yu1986ra Posted September 8, 2023 Share Posted September 8, 2023 11 годин тому, ДобровоЛ сказав: Правда, підтвердилася невдача з тими фундуками і в травні, коли я знов навідався на пасіку. Бо була мисля, що може все ж відійдуть... Але колись мені сусідка вділила відросток з свого фундуку. То вже гарний кущ вимахав, два роки добре плодоносить. І павлонія жива, правда не така велика без догляду, як хотілося, але найголовніше - жива й підросла. І в мене ліщина проблемна при посадці - то підмочить, то підсохне. Ну дуже довго стартує і росте без поливу. Але вже третій рік ''горіхоносить'', в цьому році зібрав з 5 кущів тарілку горішків. З такими темпами на наступний рік буде 2 тарілки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stol Posted September 8, 2023 Share Posted September 8, 2023 1 час назад, yu1986ra сказал: І в мене ліщина проблемна при посадці - то підмочить, то підсохне. Ну дуже довго стартує і росте без поливу. Але вже третій рік ''горіхоносить'', в цьому році зібрав з 5 кущів тарілку горішків. З такими темпами на наступний рік буде 2 тарілки. Якщо мета отримати горiхи ,а не листя,то лiщину треба сформувати в виглядi дерева Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted September 8, 2023 Share Posted September 8, 2023 1 час назад, Stol сказал: Якщо мета отримати горiхи ,а не листя,то лiщину треба сформувати в виглядi дерева Типу треба залишити лише один ствол? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stol Posted September 8, 2023 Share Posted September 8, 2023 14 минут назад, Александр К. сказал: Типу треба залишити лише один ствол? Так Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted September 9, 2023 Author Share Posted September 9, 2023 08.09.2023 в 06:31, yu1986ra сказав: І в мене ліщина проблемна при посадці - то підмочить, то підсохне. Ну дуже довго стартує і росте без поливу. Але вже третій рік ''горіхоносить'', в цьому році зібрав з 5 кущів тарілку горішків. З такими темпами на наступний рік буде 2 тарілки. У мене теж довго ця приживалася. Але як вже взялася. то розрослася швидко. Правда, я її поливав бо на моїх пісках без цього нічого не росте. 08.09.2023 в 07:53, Stol сказав: Якщо мета отримати горiхи ,а не листя,то лiщину треба сформувати в виглядi дерева Та що це ви придумали ? Деревом то є окремий вид - ведмежа ліщина. Боюсь помилитися, але про таку якось писав, здається, @gardener . А у моїх батьків були ліски, що поросли кущами ліщини - десь з півсотки, які лишилися ще зі старих часів. Таких посадок на нашому кутку села у людей було чимало. Так що ще з дитинства я знайомий з цією ліщиною, що росте кущами. Дійсно, родять добре старі гілляки не дуже густі. Але все ж не поодиночні, а кущем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted September 9, 2023 Share Posted September 9, 2023 1 годину тому, ДобровоЛ сказав: Деревом то є окремий вид - ведмежа ліщина. Все правильно, але то просто формується фундук в один стовбур. Правда постійно треба поросль вирізати, але то таке... Надоїдає з часом. Link to comment Share on other sites More sharing options...
слава 1987 Posted September 11, 2023 Share Posted September 11, 2023 На вихідних пробігся вибірково по пасіці(ф0, трирічні матки, сім'ї що протягом сезону потрапили на ловець, або поведінка яких зараз вирізняється поміж іншими ) загалом оглянув близько 15 сімей. За підсумком Меду вдосталь, розплоду на 2-3 рамки. трирічі матки всі замінені в тиху, в двох сім'ях знайдено стару і молоду матку що одночасно ходять по рамках В одній сімейЦі цьогорічна матка чомусь зтрутовіла погнала горбатий розподіл, об'єднав із відводком. Бджоли дивився швидко бо нападають воровки. В сотосховищі провів ревізію незважаючи на " заходи" листя горіха, полин, міль проявля активність відібрав із сховища частину рамок із слідами розплоду роздав сімя. Із робіт залишилось обробка проливом і збір. В цьому сезоні сім'ї активно міняли маток в тиху. Чекаємо ціну. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yu1986ra Posted September 11, 2023 Share Posted September 11, 2023 Забрав останні маги. Відразу поставив 180-200 л сиропу, полив це все діло гречаним медом (на точку 30 сімей). З обіду глянув - одиничні бджоли на коритах. Всі кудись літають. Йде підтримуючий взяток. Фермер/г...дон без попередження проводить десикацію гречки на болоті за 1,5 км від обох точків. Поки притруєних бджіл не бачив. Завтра зранку повезу сироп на інший точок і буду танцювати біля нього поки бджоли, що взяток то фігня, а сироп, то сила... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yu1986ra Posted September 12, 2023 Share Posted September 12, 2023 Гречка дуже дивно відреагувала на вчорашню десикацію. На метрі по 2-3 бджоли. Певно працювали контактником і дали багато води, а зараз тепло. Біля вуликів притруєних нема, літ не квапливий. Бджоли розсмакували сироп - забрали біля половини. Стояв на перельоті, то бджоли все ж летять на оброблене поле. Надіюсь, що наслідків не буде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted September 13, 2023 Author Share Posted September 13, 2023 02.09.2023 в 15:38, Винодел сказав: Кум почав загодовувати сиропом деякі точки відкритим способом, в діжки і ванни, я вже свої підвіз поближче. @Винодел, а Ви мудра людина ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted September 13, 2023 Share Posted September 13, 2023 Деякі сім'ї повитягували полоски з вуликів... і заодно зубочистки, на які вони були підвішені... І як вони це зробили? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр С. Posted September 13, 2023 Share Posted September 13, 2023 1 час назад, ромео сказал: Деякі сім'ї повитягували полоски з вуликів... і заодно зубочистки, на які вони були підвішені... І як вони це зробили? А раніше не витягували? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yu1986ra Posted September 13, 2023 Share Posted September 13, 2023 11 хвилин тому, ромео сказав: Деякі сім'ї повитягували полоски з вуликів... і заодно зубочистки, на які вони були підвішені... І як вони це зробили? Фокус-покус вуаля. Мої також за тиждень майже згризли, кому вистачило додав по 1-2 свіжій смужці. Вважаю, що основну масу кліща збив. Контроль біпіном покаже Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted September 13, 2023 Share Posted September 13, 2023 Це все разом і кліщі і полоски... Доречі це друга обробка в першу сипанулось десь стільки ж... це вплив покинутих пасік що не далеко... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted September 13, 2023 Share Posted September 13, 2023 2 години тому, ромео сказав: Деякі сім'ї повитягували полоски з вуликів... і заодно зубочистки, на які вони були підвішені... І як вони це зробили? В мене теж так було. Бджоли просто "крадуть" витягують зубочистки , сірники ще швидше і полоска просто падає на дно. Можете і радіти, ваші бджоли мають гарну гігієну. І сім'ї явно не слабі. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted September 13, 2023 Share Posted September 13, 2023 1 годину тому, Олександр С. сказав: А раніше не витягували? Бувало одиничні випадки. І то швидше через не зовсім якісно, на скору руку поставлені пасічником. А це доволі багато... По одній дві полоски на дні або напівдорозі з льотка виглядають, а деякі все витягли...надвір...геть з монтажем 28 хвилин тому, Конструктор сказав: Бджоли просто "крадуть" витягують зубочистки , сірники ще швидше і полоска просто падає на дно. Закрадається думка про спланованість і координацію дій Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted September 13, 2023 Share Posted September 13, 2023 41 хвилину тому, ромео сказав: Закрадається думка про спланованість і координацію дій Так і є. На ...ли вони не мене одного. Своїх піймав на "гарячому" як витягали сірник. Це роблять сильні сім'ї , слабші рідко. Минулого року теж мав таку забавку, довелось багато зробленої роботи переробити. Link to comment Share on other sites More sharing options...
msgarry Posted September 13, 2023 Share Posted September 13, 2023 1 час назад, ромео сказал: Бувало одиничні випадки. І то швидше через не зовсім якісно, на скору руку поставлені пасічником. А це доволі багато... По одній дві полоски на дні або напівдорозі з льотка виглядають, а деякі все витягли...надвір...геть з монтажем Закрадається думка про спланованість і координацію дій Разом з виробником полосок. Підкину головного болю матководам. Кабмін заборонив пересилати поштою тварин. Тепер маток прирівняли до зброї та наркоти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yu1986ra Posted September 14, 2023 Share Posted September 14, 2023 5 годин тому, msgarry сказав: Разом з виробником полосок. Підкину головного болю матководам. Кабмін заборонив пересилати поштою тварин. Тепер маток прирівняли до зброї та наркоти. Так Нова пошта ж давно вже маток не возить. Замість них везуть ''сувеніри''. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted September 14, 2023 Share Posted September 14, 2023 2 часа назад, yu1986ra сказал: Так Нова пошта ж давно вже маток не возить. Замість них везуть ''сувеніри''. Або пластікові вироби 8 часов назад, msgarry сказал: Разом з виробником полосок. Підкину головного болю матководам. Кабмін заборонив пересилати поштою тварин. Тепер маток прирівняли до зброї та наркоти. Щось я такого не бачив... Може є посилання на цю новину? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.