Перейти к содержанию

Потрібна допомога у виборі вулика.

Glib Padlovich

Рекомендуемые сообщения

1 час назад, AVA сказал:

Все хотів запитати навіщо гніздо на 18 р дадана , в переході на 300,  матка засіває 2000 х 21 день = 42000 комірок , 18р дадана більш ніж у два рази більше :hmm:   

Восьмирамковий рут це окремий вид збочення, матка і так неохоче шастає між корпусами у будь який період окрім весни, а ми ще більше ускладнюємо їй роботу прибравши дві рамки… по ітогу це часто закінчується тим шо матка осідає в одному корпусі на 3-4-5 рамках з відповідною силою сімей в зиму 

2 години тому, artemishe сказав:

знає скіки коштують свічки від геморою

Помиляєтесь не всі знають ціну ,:umora: багато хто робить сам віск+прополіс+якісь трави кажуть , значно краще покупних.:ay:

2 години тому, artemishe сказав:

Я теж до цього прийшов,

1 годину тому, Stol сказав:

Я переконаний що легко завжди працювати з помiчниками та  вуликом який принесе бiльше меду за рахунок простоти обслуговування.Дадани  8-10 не настiльки простi

Цікаво що семе дасть утримання в вулику на рамку рут і як я розумію в 2х корпусах? Мені дійсно цікаве це питання , ще ніколи навіть рамку на 230 не бачив.:ah: Мав намір спробувати, але якось не задалось.:(

8 часов назад, Stol сказал:

25 мм магазин на фальцях- бути такого не може

Ну вам видніше

IMG_20230806_192858.thumb.jpg.52c72ee14ce33f211410d9ba9f1fb259.jpg

Только что, shersand сказал:

Ну вам видніше

IMG_20230806_192858.thumb.jpg.52c72ee14ce33f211410d9ba9f1fb259.jpg

Передня й задня 35 мм. А 35 це не 25

1 минуту назад, Mаксим сказал:

Передня й задня 35 мм. А 35 це не 25

Звідки такі висновки, невже не видно, що під рамки брусок набито?:af:

8 часов назад, gardener сказал:

а девять хватає?

Коли як. Як пергою забьють весною, то не завжди. А розширювати гніздо буває ще зарано.

25 минут назад, Конструктор сказал:

Цікаво що семе дасть утримання в вулику на рамку рут і як я розумію в 2х корпусах? Мені дійсно цікаве це питання , ще ніколи навіть рамку на 230 не бачив.:ah: Мав намір спробувати, але якось не задалось.:(

Основний висновок в тому шо рамка рут для промислових пасік з високим ступенем механізації. А так суттєвих переваг над 10х300 вони не мають 

15 хвилин тому, artemishe сказав:

високим ступенем механізації.

Тобто легше відкачування меду?

Думав що може сильніші сім'ї , більше меду, можливо менше роїня (це все при утриманні в 2х корпусах гніда)

В мене один гніздовий 10р×300 під мед магазини 

43 минуты назад, Конструктор сказал:

Та крім меншої ваги корпусу - фактично нічого. Хоч і розвиток на даданах у мене кращій (є на господарстві і ті і інші, ніяк не позбудуся). В кінці сезону другий корпус Рута фактично медовий, готовий до зимівлі. Даданам 10 рам під гніздо хватає (в зиму треба морочити голову з кормами), Рути - два корпуси по 9 рам. Всі ці фокуси, аби спину не навантажувати, одна вона в мене. :)

52 минуты назад, shersand сказал:

Звідки такі висновки, невже не видно, що під рамки брусок набито?:af:

Дійсно, тепер бачу. Під бруском не забудовують?

20 минут назад, Mаксим сказал:

Дійсно, тепер бачу. Під бруском не забудовують?

Тільки як нема куди носить. :umora:

Нормальна схема, робоча.

10 годин тому, artemishe сказав:

Основний висновок в тому шо рамка рут для промислових пасік з високим ступенем механізації. А так суттєвих переваг над 10х300 вони не мають 

Мають суттєву перевагу, вони легші. :hi:

14 минут назад, Ворон сказал:

А навіщо піднімати в ручну на 300, а от при два на 230 прийдеться,  кочовка віднімаєтся,  інакше при косові прийдеться піднімати 2 по 230

18 минут назад, Ворон сказал:

А дальше Ваші дописи і втручання оптових ціни меду недоречна

Ціна стабільна 200 -280 за літр вулики 18 даданів і пофіг наші проблеми , тут скачок на бочкі  у 5000 грн, ми по мілочах непрацюєм

22 часа назад, uam_63 сказал:

Я би всеж рекомендував починати з б/у вуликів які зараз на олх можна купити за копійки , а зекономлені гроші вам буде куди потратити повірте.

Я на олх не бачив нормальних вуликiв. В основному трухлятина за пiвцiни вiд нового яку треба викинути а не продавати. 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...