Burkun Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 2 часа назад, Stol сказал: Для промислового бджiльництва найкращий вулик 2Рута з магазинами на Рутiвську (краще) Або 145мм рамку Обовязково мати 2 помiчникiв для повних магазинiв Це придумали до мене Рамка Рута виникла через те щоб не було нiяких 145 в конструкцii i всi рамки були однаковi. Це промисловий пiдхiд. 145 ущербна для гнiзда, а 300 велика для надставок. 230+145 це такий собi "уродец" який зосередив в собi гiршi сторони обох варiантiв. Гнiздова рамка стала ущербною в порiвняннi з 300-ю, при цьому в конструкцii залишили рiзнi розмiри рамок. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 7 хвилин тому, Burkun сказав: Рамка Рута виникла через те щоб не було нiяких 145 в конструкцii i всi рамки були однаковi. Це промисловий пiдхiд. 145 ущербна для гнiзда, а 300 велика для надставок. 230+145 це такий собi "уродец" який зосередив в собi гiршi сторони обох варiантiв. Гнiздова рамка стала ущербною в порiвняннi з 300-ю, при цьому в конструкцii залишили рiзнi розмiри рамок. Ви знаєте скільки важить повномедній корпус рута? В Україні цей промисловий підхід (з рутівською системою) дуже часто закінчується свічками від геморою. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 В 05.08.2023 в 15:47, Glib Padlovich сказал: Добрий день, я новачок і на весну наступного року планую придбати 5 вуликів на 8 рамок 145мм, але поки вагаюся у виборі між "рогатим" та просто 8-ми рамковим безфальцевим і тут вже більше вагання в плані естетичному і більшому пристосуванню вулика до промислової роботи. Так як я буду замовляти вулики, то чи роблять дані вулики по єдиному стандарту, чи кожен виробник придумує щось своє ? Пораджу спочатку заглянути в тему "цiна меду". Може промислова робота i не знадобиться i зосередитесь на любительских варiантах. 2 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 10 минут назад, Конструктор сказал: Ви знаєте скільки важить повномедній корпус рута? В Україні цей промисловий підхід (з рутівською системою) дуже часто закінчується свічками від геморою. Для цього апiлiфти використовують. Але якщо пiднiмати на горбу i тримати 145 рамку то навiщо тодi 230? Який з неi толк в такому варiантi враховуючи що i для матки вона не така приваблива i корпусiв гнiздових потрiбно два? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
artemishe Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 4 часа назад, Stol сказал: Для промислового бджiльництва найкращий вулик 2Рута з магазинами на Рутiвську (краще) Або 145мм рамку Обовязково мати 2 помiчникiв для повних магазинiв Це придумали до мене Я теж до цього прийшов, але під мед тіки магазінки. 2 рута і далі магазінки хоча дадан під гніздо простіше але рут більш гнучка система швидше в мене закінчиться здоров’я ніж з’являться всі необхідні засоби механізації, тому під мед переходжу на 145 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
artemishe Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 1 час назад, Конструктор сказал: Ви знаєте скільки важить повномедній корпус рута? В Україні цей промисловий підхід (з рутівською системою) дуже часто закінчується свічками від геморою. Не кожен пасічник знає скільки важить рутівський корпус та кожен в кого є рути знає скіки коштують свічки від геморою 1 4 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 5 хвилин тому, artemishe сказав: Не кожен пасічник знає скільки важить рутівський корпус та кожен в кого є рути знає скіки коштують свічки від геморою Я незнаю, ні першого ні другого, так це не правило. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 2 хвилини тому, Ворон сказав: Я незнаю, ні першого ні другого, так це не правило. бо у Вас нема рутів 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 Тільки що, gardener сказав: бо у Вас нема рутів Пан Микола жартує, рутів є акурат ціла платформа, тобіш 26 шт. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 1 хвилину тому, Ворон сказав: Пан Микола жартує, рутів є акурат ціла платформа, тобіш 26 шт. то не то. Це ж не десятирамочник під мед. а вісім на 145 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 17 хвилин тому, gardener сказав: то не то. Це ж не десятирамочник під мед. а вісім на 145 Ні, три рутівські гніздові, далі надставки під мед, на 145 рамку. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 11 минут назад, Ворон сказал: Ні, три рутівські гніздові, далі надставки під мед, на 145 рамку. Все хотів запитати навіщо гніздо на 18 р дадана , в переході на 300, матка засіває 2000 х 21 день = 42000 комірок , 18р дадана більш ніж у два рази більше Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 47 минут назад, artemishe сказал: Я теж до цього прийшов, але під мед тіки магазінки. 2 рута і далі магазінки хоча дадан під гніздо простіше але рут більш гнучка система швидше в мене закінчиться здоров’я ніж з’являться всі необхідні засоби механізації, тому під мед переходжу на 145 Для роботи з Рутом важливо знайти точку опори Зняти на стiлець для видування не важко,а далi робота помiчникiвРут заробляє i на пасiчника i на помiчникiв.В Украïнi пасiчники шукають вулик з Яким було б легко працювати одному Я переконаний що легко завжди працювати з помiчниками та вуликом який принесе бiльше меду за рахунок простоти обслуговування.Дадани 8-10 не настiльки простi 29 минут назад, Ворон сказал: Пан Микола жартує, рутів є акурат ціла платформа, тобіш 26 шт. Вулик Кука-може змагатися з повноцiн ним Рутомале для 2-х помiчникiв вiн замалий,а тому22кг меду треба буде пiднiмати самостiйно Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 29 минут назад, Ворон сказал: Ні, три рутівські гніздові, далі надставки під мед, на 145 рамку. Три гнiздових- переборЦе скiльки чорних рамок буде для молi Кук менi подабається 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 15 хвилин тому, AVA сказав: Все хотів запитати навіщо гніздо на 18 р дадана , в переході на 300, матка засіває 2000 х 21 день = 42000 комірок , 18р дадана більш ніж у два рази більше Мова іде про вулик Кука, тобіш корпуси восирамочні рута, а при чому рамка дадан? Тільки що, Stol сказав: Три гнiздових- переборЦе скiльки чорних рамок буде для молi Щороку бракується один корпус, тобіш 8 рамок, моль їстиме що, дерево? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 6 минут назад, Ворон сказал: Мова іде про вулик Кука, тобіш корпуси восирамочні рута, а при чому рамка дадан? Щороку бракується один корпус, тобіш 8 рамок, моль їстиме що, дерево? Три 8р кука це 18 р дадан для гнізда, от і запитав 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 19 хвилин тому, Stol сказав: Для роботи з Рутом важливо знайти точку опори Зняти на стiлець для видування не важко,а далi робота помiчникiвРут заробляє i на пасiчника i на помiчникiв.В Украïнi пасiчники шукають вулик з Яким було б легко працювати одному Я переконаний що легко завжди працювати з помiчниками та вуликом який принесе бiльше меду за рахунок простоти обслуговування.Дадани 8-10 не настiльки простi Вулик Кука-може змагатися з повноцiн ним Рутомале для 2-х помiчникiв вiн замалий,а тому22кг меду треба буде пiднiмати самостiйно Вулик зроблений щоб постійно жити на платформі, десяти-рамочників влізе на порядок менше, а вверх можна ставити скільки достану. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 3 хвилини тому, AVA сказав: Три 8р кука це 18 р дадан для гнізда, от і запитав Зимую в двох корпусах, верхній повномедний, нижній маломедки для клубу. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 5 хвилин тому, AVA сказав: Три 8р кука це 18 р дадан для гнізда, от і запитав В мене лежаки і вагончик, 16 рамок дадан і надставки на 145 рамку. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 6 минут назад, Ворон сказал: В мене лежаки і вагончик, 16 рамок дадан і надставки на 145 рамку. Та помню я це , от тільки непонімаю навіщо такі обьєми гнізда в регіоні де нема соняха , да і меду толком , коли матка засіває 2000 х 21= 42000 комірок І лежав 2.5 м також пам'ятаю 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 2 хвилини тому, AVA сказав: Та помню я це , от тільки непонімаю навіщо такі обьєми гнізда в регіоні де нема соняха , да і меду толком , коли матка засіває 2000 х 21= 42000 комірок Гнізда майже не качаю, а собі бджоли запаси зберігати де мають? П/С меду є достатньо, майже щороку качаю по відру:травневого, з липи, різнотрав'я і гречку. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 15 хвилин тому, AVA сказав: Та помню я це , от тільки непонімаю навіщо такі обьєми гнізда в регіоні де нема соняха , да і меду толком , коли матка засіває 2000 х 21= 42000 комірок І лежав 2.5 м також пам'ятаю Нє, не 2.5 метра, а 1 метр. 95 см. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 14 минут назад, Ворон сказал: Гнізда майже не качаю, а собі бджоли запаси зберігати де мають? П/С меду є достатньо, майже щороку качаю по відру:травневого, з липи, різнотрав'я і гречку. В темі іде спір 8р чи 10р дадан, а тут бац , що його мілочится , сразу 18 р дадан ( три 8р кука) 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 Тільки що, AVA сказав: В темі іде спір 8р чи 10р дадан, а тут бац , що його мілочится , сразу 18 р дадан ( три 8р кука) В спорі народжується істина. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 Только что, Ворон сказал: В спорі народжується істина. Ну да , 8 + 10 = 18 р і що його спорить 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.