Перейти к содержанию

Потрібна допомога у виборі вулика.

Glib Padlovich

Рекомендуемые сообщения

2 часа назад, Stol сказал:

Для промислового бджiльництва найкращий вулик 2Рута з магазинами на Рутiвську (краще) Або 145мм рамку Обовязково мати 2 помiчникiв для повних магазинiв  Це придумали до мене

Рамка Рута виникла через те щоб не було нiяких 145 в конструкцii i всi рамки були однаковi. Це промисловий пiдхiд. 145 ущербна для гнiзда, а 300 велика для надставок. 230+145 це такий собi "уродец" який зосередив в собi гiршi сторони обох варiантiв. Гнiздова рамка стала ущербною в порiвняннi з 300-ю, при цьому в конструкцii залишили рiзнi розмiри рамок.

7 хвилин тому, Burkun сказав:

Рамка Рута виникла через те щоб не було нiяких 145 в конструкцii i всi рамки були однаковi. Це промисловий пiдхiд. 145 ущербна для гнiзда, а 300 велика для надставок. 230+145 це такий собi "уродец" який зосередив в собi гiршi сторони обох варiантiв. Гнiздова рамка стала ущербною в порiвняннi з 300-ю, при цьому в конструкцii залишили рiзнi розмiри рамок.

Ви знаєте скільки важить повномедній корпус рута? 

В Україні цей промисловий підхід (з рутівською системою) дуже часто закінчується свічками від геморою.:IMHO:

В 05.08.2023 в 15:47, Glib Padlovich сказал:

Добрий день, я новачок і на весну наступного року планую придбати 5 вуликів на 8 рамок 145мм, але поки вагаюся у виборі  між "рогатим" та просто 8-ми рамковим безфальцевим і тут вже більше вагання в плані естетичному і більшому пристосуванню вулика до промислової роботи. Так як я буду замовляти вулики, то чи роблять дані вулики по єдиному стандарту, чи кожен виробник придумує щось своє ? 

Пораджу спочатку заглянути в тему "цiна меду". Може промислова робота i не знадобиться i зосередитесь на любительских варiантах. 

• Подобається 2
  • Дякую 1
  • Ха-Ха 1

10 минут назад, Конструктор сказал:

В Україні цей промисловий підхід (з рутівською системою) дуже часто закінчується свічками від геморою.:IMHO:

Для цього апiлiфти використовують. Але якщо пiднiмати на горбу i тримати 145 рамку то навiщо тодi 230? Який з неi толк в такому варiантi враховуючи що i для матки вона не така приваблива i корпусiв гнiздових потрiбно два? 

4 часа назад, Stol сказал:

Для промислового бджiльництва найкращий вулик 2Рута з магазинами на Рутiвську (краще) Або 145мм рамку Обовязково мати 2 помiчникiв для повних магазинiв  Це придумали до мене

Я теж до цього прийшов, але під мед тіки магазінки. 2 рута і далі магазінки хоча дадан під гніздо простіше але рут більш гнучка система 

швидше в мене закінчиться здоров’я ніж з’являться всі необхідні засоби механізації, тому під мед переходжу на 145 

1 час назад, Конструктор сказал:

Не кожен пасічник знає скільки важить рутівський корпус та кожен в кого є рути знає скіки коштують свічки від геморою

• Подобається 1
  • Ха-Ха 4
  • Здивований 1
  • Сумно 1

5 хвилин тому, artemishe сказав:

Не кожен пасічник знає скільки важить рутівський корпус та кожен в кого є рути знає скіки коштують свічки від геморою

Я незнаю, ні першого  ні другого, так це не правило. :umora:

2 хвилини тому, Ворон сказав:

Я незнаю, ні першого  ні другого, так це не правило. :umora:

бо у Вас нема рутів

Тільки що, gardener сказав:

бо у Вас нема рутів

Пан Микола жартує, рутів є акурат ціла платформа, тобіш 26 шт. :umora:

1 хвилину тому, Ворон сказав:

то не то. Це ж не десятирамочник під мед. а вісім на 145

17 хвилин тому, gardener сказав:

то не то. Це ж не десятирамочник під мед. а вісім на 145

Ні, три рутівські гніздові, далі надставки під мед, на 145 рамку. :ay:

IMG_20230806_183803.jpg

IMG_20230806_183811.jpg

11 минут назад, Ворон сказал:

Все хотів запитати навіщо гніздо на 18 р дадана , в переході на 300,  матка засіває 2000 х 21 день = 42000 комірок , 18р дадана більш ніж у два рази більше :hmm:   

47 минут назад, artemishe сказал:

Я теж до цього прийшов, але під мед тіки магазінки. 2 рута і далі магазінки хоча дадан під гніздо простіше але рут більш гнучка система 

швидше в мене закінчиться здоров’я ніж з’являться всі необхідні засоби механізації, тому під мед переходжу на 145 

Для роботи з Рутом важливо знайти точку опори Зняти на стiлець для видування не важко,а далi робота помiчникiвРут заробляє i на пасiчника i на помiчникiв.В Украïнi пасiчники шукають вулик з Яким було б легко працювати одному Я переконаний що легко завжди працювати з помiчниками та  вуликом який принесе бiльше меду за рахунок простоти обслуговування.Дадани  8-10 не настiльки простi

29 минут назад, Ворон сказал:

Вулик Кука-може змагатися з повноцiн ним Рутомале для 2-х помiчникiв вiн замалий,а тому22кг меду треба буде пiднiмати самостiйно

29 минут назад, Ворон сказал:

IMG_20230806_183803.jpg

IMG_20230806_183811.jpg

Три гнiздових- переборЦе скiльки чорних рамок буде для молi Кук менi подабається

15 хвилин тому, AVA сказав:

Все хотів запитати навіщо гніздо на 18 р дадана , в переході на 300,  матка засіває 2000 х 21 день = 42000 комірок , 18р дадана більш ніж у два рази більше :hmm:   

Мова іде про вулик Кука, тобіш корпуси восирамочні рута, а при чому рамка дадан? :hmm:

Тільки що, Stol сказав:

Три гнiздових- переборЦе скiльки чорних рамок буде для молi

Щороку бракується один корпус, тобіш 8 рамок, моль їстиме що, дерево? 

6 минут назад, Ворон сказал:

Мова іде про вулик Кука, тобіш корпуси восирамочні рута, а при чому рамка дадан? :hmm:

Щороку бракується один корпус, тобіш 8 рамок, моль їстиме що, дерево? 

Три 8р кука це 18 р дадан для гнізда, от і запитав

19 хвилин тому, Stol сказав:

Для роботи з Рутом важливо знайти точку опори Зняти на стiлець для видування не важко,а далi робота помiчникiвРут заробляє i на пасiчника i на помiчникiв.В Украïнi пасiчники шукають вулик з Яким було б легко працювати одному Я переконаний що легко завжди працювати з помiчниками та  вуликом який принесе бiльше меду за рахунок простоти обслуговування.Дадани  8-10 не настiльки простi

Вулик Кука-може змагатися з повноцiн ним Рутомале для 2-х помiчникiв вiн замалий,а тому22кг меду треба буде пiднiмати самостiйно

Вулик зроблений щоб постійно жити на платформі, десяти-рамочників влізе на порядок менше, а вверх можна ставити скільки достану. :hi:

3 хвилини тому, AVA сказав:

Зимую в двох корпусах, верхній повномедний, нижній маломедки для клубу. :hi:

5 хвилин тому, AVA сказав:

В мене лежаки і вагончик, 16 рамок дадан і надставки на 145 рамку. 

6 минут назад, Ворон сказал:

В мене лежаки і вагончик, 16 рамок дадан і надставки на 145 рамку. 

Та помню я це , от тільки непонімаю навіщо такі обьєми гнізда в регіоні де нема соняха , да і меду толком , коли матка засіває 2000 х 21=   42000 комірок 

І лежав 2.5 м також пам'ятаю :umora:

2 хвилини тому, AVA сказав:

Та помню я це , от тільки непонімаю навіщо такі обьєми гнізда в регіоні де нема соняха , да і меду толком , коли матка засіває 2000 х 21=   42000 комірок 

Гнізда майже не качаю, а собі бджоли запаси зберігати де мають? П/С меду є достатньо, майже щороку качаю по відру:травневого, з липи, різнотрав'я і гречку. 

15 хвилин тому, AVA сказав:

І лежав 2.5 м також пам'ятаю :umora:

Нє, не 2.5 метра, а 1 метр. 95 см. :umora:

IMG_20220521_155145.jpg

14 минут назад, Ворон сказал:

Гнізда майже не качаю, а собі бджоли запаси зберігати де мають? П/С меду є достатньо, майже щороку качаю по відру:травневого, з липи, різнотрав'я і гречку. 

В темі іде спір 8р чи 10р дадан, а тут бац , що його мілочится , сразу 18 р дадан ( три 8р кука) :umora:

Тільки що, AVA сказав:

В темі іде спір 8р чи 10р дадан, а тут бац , що його мілочится , сразу 18 р дадан ( три 8р кука) :umora:

В спорі народжується істина. :hi:

Только что, Ворон сказал:

В спорі народжується істина. :hi:

Ну да , 8 + 10  = 18 р і що його спорить :umora:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...