Mаксим Опубликовано 27 июня, 2023 Share Опубликовано 27 июня, 2023 Вже другий тиждень спостерігаю, що в Кривому Розі змінилась вода - колір став жовтішим, має запах, якого раніше не було. А сьогодні після перетопки воску впевнився, що це дійсно так. Вочевидь хімічний склад води було змінено на підприємстві, напевно з міркувань безпеки її вживання - мабуть більш вбивча для бактерій та грибків доза хімії, щоб оті холери та ботулії не розвивались, особливо в накопивувальних ємкостях, що підвозяться аварійно в потерпілі райони міста і поза містом. На фото результат перетопки чисто забрусного воску, що має бути насичено-жовтим, а натомість є блідим, знебарвленим, до того ж третина якого ніби вступила в реакцію з тією невідомою хімією та випала в осад рихлими ковтюхами. Одразу відзначу, що віск я топити вмію і отримувати його якісним теж. Висновок-відтепер водопровідною водою віск топити на Криворіжжі і напевно інших територіях, що постраждали від катастрофи у Каховці не можна. Тільки м'яка дощова вода. Водопровідна стала занадто жорстка та захімічена. Тепер думаю, на якій воді восени готувати бджолам сироп... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 27 июня, 2023 Share Опубликовано 27 июня, 2023 3 часа назад, Mаксим сказал: Вже другий тиждень спостерігаю, що в Кривому Розі змінилась вода - колір став жовтішим, має запах, якого раніше не було. А сьогодні після перетопки воску впевнився, що це дійсно так. Вочевидь хімічний склад води було змінено на підприємстві, напевно з міркувань безпеки її вживання - мабуть більш вбивча для бактерій та грибків доза хімії, щоб оті холери та ботулії не розвивались, особливо в накопивувальних ємкостях, що підвозяться аварійно в потерпілі райони міста і поза містом. На фото результат перетопки чисто забрусного воску, що має бути насичено-жовтим, а натомість є блідим, знебарвленим, до того ж третина якого ніби вступила в реакцію з тією невідомою хімією та випала в осад рихлими ковтюхами. Одразу відзначу, що віск я топити вмію і отримувати його якісним теж. Висновок-відтепер водопровідною водою віск топити на Криворіжжі і напевно інших територіях, що постраждали від катастрофи у Каховці не можна. Тільки м'яка дощова вода. Водопровідна стала занадто жорстка та захімічена. Тепер думаю, на якій воді восени готувати бджолам сироп... Білбше схоже на проблему з вощиною , але можу помилятись. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 27 июня, 2023 Share Опубликовано 27 июня, 2023 17 хвилин тому, uam_63 сказав: Білбше схоже на проблему з вощиною , але можу помилятись. Від води теж залежить багато. До того ж колега вказує що це фото забрусного воску , тут точно діло не в вощині. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 27 июня, 2023 Share Опубликовано 27 июня, 2023 4 години тому, Mаксим сказав: На фото результат перетопки чисто забрусного воску, що має бути насичено-жовтим, а натомість є блідим, знебарвленим, Однозначно - діло в воді 4 години тому, Mаксим сказав: до того ж третина якого ніби вступила в реакцію з тією невідомою хімією та випала в осад рихлими ковтюхами. Не викидайте. Пропустіть через парову воскотопку 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 27 июня, 2023 Share Опубликовано 27 июня, 2023 4 години тому, Mаксим сказав: Вже другий тиждень спостерігаю, що в Кривому Розі змінилась вода - колір став жовтішим, має запах, якого раніше не було. А сьогодні після перетопки воску впевнився, що це дійсно так. Вочевидь хімічний склад води було змінено на підприємстві, напевно з міркувань безпеки її вживання - мабуть більш вбивча для бактерій та грибків доза хімії, щоб оті холери та ботулії не розвивались, особливо в накопивувальних ємкостях, що підвозяться аварійно в потерпілі райони міста і поза містом. На фото результат перетопки чисто забрусного воску, що має бути насичено-жовтим, а натомість є блідим, знебарвленим, до того ж третина якого ніби вступила в реакцію з тією невідомою хімією та випала в осад рихлими ковтюхами. Одразу відзначу, що віск я топити вмію і отримувати його якісним теж. Висновок-відтепер водопровідною водою віск топити на Криворіжжі і напевно інших територіях, що постраждали від катастрофи у Каховці не можна. Тільки м'яка дощова вода. Водопровідна стала занадто жорстка та захімічена. Тепер думаю, на якій воді восени готувати бджолам сироп... Точно таке було у мене із воском із сонячної воскотопки, який я занадто перекип"ятив (не встеріг). Виправити його я так і не зміг і та глинка, що знизу, пішла у вогонь. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 27 июня, 2023 Share Опубликовано 27 июня, 2023 32 хвилини тому, Sanich сказав: Виправити його я так і не зміг і та глинка, що знизу, пішла у вогонь. Я пропустив через парову воскотопку і віск набув нормального виду 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 27 июня, 2023 Share Опубликовано 27 июня, 2023 12 хвилин тому, ромео сказав: Я пропустив через парову воскотопку і віск набув нормального виду Через що я тільки його не пропускав... Можливо вода така, що назад дороги не було. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 28 июня, 2023 Share Опубликовано 28 июня, 2023 4 години тому, Sanich сказав: Точно таке було у мене із воском із сонячної воскотопки, який я занадто перекип"ятив (не встеріг). Виправити його я так і не зміг і та глинка, що знизу, пішла у вогонь. І в мене так було, коли не вмів топити. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 28 июня, 2023 Share Опубликовано 28 июня, 2023 4 години тому, ромео сказав: Я пропустив через парову воскотопку і віск набув нормального виду Я пропускав через сонячну кілька раз - віск так і лишився сірим і рихлим. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 28 июня, 2023 Share Опубликовано 28 июня, 2023 Забрус був з 145 рамок на яких ні разу не виводився розплід , чи з гніздових? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.