Перейти к содержанию

Віск не топиться через проблемну воду на Криворіжжі

Mаксим

Рекомендуемые сообщения

Вже другий тиждень спостерігаю, що в Кривому Розі змінилась вода - колір став жовтішим, має запах, якого раніше не було. А сьогодні після перетопки воску впевнився, що це дійсно так.

Вочевидь хімічний склад води було змінено на підприємстві, напевно з міркувань безпеки її вживання - мабуть більш вбивча для бактерій та грибків доза хімії, щоб оті холери та ботулії не розвивались, особливо в накопивувальних ємкостях, що підвозяться аварійно в потерпілі райони міста і поза містом.

На фото результат перетопки чисто забрусного воску, що має бути насичено-жовтим, а натомість є блідим, знебарвленим, до того ж третина якого ніби вступила в реакцію з тією невідомою хімією та випала в осад рихлими ковтюхами. Одразу відзначу, що віск я топити вмію і отримувати його якісним теж.:af:
Висновок-відтепер водопровідною водою віск топити на Криворіжжі і напевно інших територіях, що постраждали від катастрофи у Каховці не можна. Тільки м'яка дощова вода. Водопровідна стала занадто жорстка та захімічена. 

Тепер думаю, на якій воді восени готувати бджолам сироп...:blink:

IMG_20230627_182406.jpg

3 часа назад, Mаксим сказал:

Вже другий тиждень спостерігаю, що в Кривому Розі змінилась вода - колір став жовтішим, має запах, якого раніше не було. А сьогодні після перетопки воску впевнився, що це дійсно так.

Вочевидь хімічний склад води було змінено на підприємстві, напевно з міркувань безпеки її вживання - мабуть більш вбивча для бактерій та грибків доза хімії, щоб оті холери та ботулії не розвивались, особливо в накопивувальних ємкостях, що підвозяться аварійно в потерпілі райони міста і поза містом.

На фото результат перетопки чисто забрусного воску, що має бути насичено-жовтим, а натомість є блідим, знебарвленим, до того ж третина якого ніби вступила в реакцію з тією невідомою хімією та випала в осад рихлими ковтюхами. Одразу відзначу, що віск я топити вмію і отримувати його якісним теж.:af:
Висновок-відтепер водопровідною водою віск топити на Криворіжжі і напевно інших територіях, що постраждали від катастрофи у Каховці не можна. Тільки м'яка дощова вода. Водопровідна стала занадто жорстка та захімічена. 

IMG_20230627_182406.jpg

Білбше схоже на проблему з вощиною , але можу помилятись.

17 хвилин тому, uam_63 сказав:

Білбше схоже на проблему з вощиною , але можу помилятись.

Від води теж залежить багато.

До того ж колега вказує що це фото забрусного воску , тут точно діло не в вощині.

4 години тому, Mаксим сказав:

На фото результат перетопки чисто забрусного воску, що має бути насичено-жовтим, а натомість є блідим, знебарвленим,

Однозначно - діло в воді

до того ж третина якого ніби вступила в реакцію з тією невідомою хімією та випала в осад рихлими ковтюхами.

Не викидайте. Пропустіть через парову воскотопку

IMG_20230627_182406.jpg

Точно таке було у мене із воском із сонячної воскотопки, який я занадто перекип"ятив (не встеріг). Виправити його я так і не зміг і та глинка, що знизу, пішла у вогонь.

32 хвилини тому, Sanich сказав:

Виправити його я так і не зміг і та глинка, що знизу, пішла у вогонь.

Я пропустив через парову воскотопку і віск набув нормального виду

12 хвилин тому, ромео сказав:

Через що я тільки його не пропускав... Можливо вода така, що назад дороги не було.

4 години тому, Sanich сказав:

Точно таке було у мене із воском із сонячної воскотопки, який я занадто перекип"ятив (не встеріг). Виправити його я так і не зміг і та глинка, що знизу, пішла у вогонь.

І в мене так було, коли не вмів топити.

4 години тому, ромео сказав:

Я пропускав через сонячну кілька раз - віск так і лишився сірим і рихлим.

Забрус був з 145 рамок на яких ні разу не виводився розплід , чи з гніздових?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...