Перейти к содержанию

Весна-Літо 2022 Перемога буде обов'язково...

Бджолопотам

Рекомендуемые сообщения

Мишви в цьому році доволі багато було, сонячний день сприяв активному обльоту бджол

Сегодня пчелы облетелись.. Сезон начался условно..

3 минуты назад, Александр К. сказал:

Сегодня пчелы облетелись.. Сезон начался условно..

Важкий сезон буде .

33 хвилини тому, Жезус сказав:

Мишви в цьому році доволі багато було, 

В мене в минулому році було більше. А цьогоріч тільки в одній сім'ї, але зате перетрубили майже всі рамки.

32 минуты назад, Женя Циба сказал:

Важкий сезон буде .

Сьогодні перший обліт. Доволі потужний. Перезимували всі. І доволі непогано. Та радості не виникає.

З сезоном взагалі непонятки.... як воно буде? шо воно буде? як планувати роботу? :dntknw:

Хто підкаже коли з’являються оси? Коли можна ставити пастки для ос? В минулому сезоні не робив цього і до кінця літа вже жалів...

10 минут назад, ромео сказал:

Сьогодні перший обліт. Доволі потужний. Перезимували всі. І доволі непогано. Та радості не виникає.

З сезоном взагалі непонятки.... як воно буде? шо воно буде? як планувати роботу? :dntknw:

Завжди в таку погоду весною їхав на пасіку з гарним настроєм та з наснагою гарно попрацювати з бджолами,а сьогодні працював з таким відчутям що мене хтось змушує робите те що я не хочу.

10 хвилин тому, ромео сказав:

Сьогодні теж дивився до своїх: кормів з'їли більше ніж минулі зими ,  але в загальному зимівля бджіл досить не погана. Слава Україні.:UA::UA::UA:

Мені Батько Казав Роби,працюй: буде День,буде Ніч.Сподіваймось на Краще.

20 минут назад, Конструктор сказал:

з'їли більше ніж минулі зими 

Є такі, що ніби нічого і не їли,  а є окремі "прожори", які під нуль зхавали...

Але в цілому кормів ще багатенько.

40 минут назад, Puzlik сказал:

Хто підкаже коли з’являються оси? Коли можна ставити пастки для ос? В минулому сезоні не робив цього і до кінця літа вже жалів...

В них перезимовують самі матки, потім вони роблять гнізда і аж тоді вже виходять масово. Маток можна ловить - вони на початку сезону шукають собі місця під гнізда (старі сараї, горища ітп...)

Взагалі, оси звичні до більш низьких температур ніж бджоли, тому, думаю, якшо бджоли вже літають, то осині матки також уже нишпорять. 

11 хвилин тому, ромео сказав:

Є такі, що ніби нічого і не їли,  а є окремі "прожори", які під нуль зхавали...

Але в цілому кормів ще багатенько.

Ті що були в зимівнику, то взагалі наче не їли , основна маса що зимували на дворі теж досить не погано . Десь приблизно %30 має мало харчів , но на днів 10-15 точно вистачить.

Мабуть минулі  роки огляди були   раніше , тому мабуть і складається враження що з'їли більше. Скажу точно що від голоду не загинула жодна сім'я .

Сегодня до выносил пчёл с помещения утром , а когда солнце пригрело пчёлы полетели . Облёт был , но желательно лучшей . Всё испортил ветер с севера хоть  и было +8 , да и радости нет .  Половине положил мёд , следующей греется . Завтра разложим

IMG_20220321_102621.jpg

IMG_20220321_102706.jpg

20 хвилин тому, Avgust Vadim Poltava сказав:

В них перезимовують самі матки, потім вони роблять гнізда і аж тоді вже виходять масово. Маток можна ловить - вони на початку сезону шукають собі місця під гнізда (старі сараї, горища ітп...)

Взагалі, оси звичні до більш низьких температур ніж бджоли, тому, думаю, якшо бджоли вже літають, то осині матки також уже нишпорять.

В мене остані роки оси і шершні стали як рідкість , мабуть заслуга аграріїв які застосовують "правильну" хімію.

1 час назад, Puzlik сказал:

Год на год не приходится.... Обычно если в прошлом было много то в этом будет мало ос... Я ставлю с июня июля весной не ставлю...  А там у каждого свой рецепт..

Компот с водой или просто компот понравился больше всего...

Сьогодні другий день працював біля своїх. Важко працювати спокійно, коли в країні війна, коли чути вибухи. але життя подовжується і маємо жити на радість собі та на зло ворогам! Чистив дена, оглядав, скорочував де потрібно, росплід на 2х рідко 3х рамкає, є і де щойно тільки почали сіяти матки. Кормів вдосталь. Хочу ще урівняти силу, підсилюючи рамками з бджолою, рік назад робив підсилення при температурі до +10, завтра і післязавтра прогнозується 15-17 тепла. Товариш стверджує що різниці немає яка температура, бджола по цій порі не бється і майже не повертається на своє місце. Що хто думає з цього приводу? Чи можна підсилювати бджолою при 15-17 тепла чи краще почекати і зробити підсилення перед затяжним похолоданням?

43 минуты назад, arki сказал:

Чи можна підсилювати бджолою при 15-17 тепла чи краще почекати і зробити підсилення перед затяжним похолоданням?

Можна. Оперативно, протягом пари днів, поки всі не облетілись. Тільки не струшувати бджоли, а ставити з рамками. Основна маса залишиться в новій сім'ї. 

5 минут назад, ромео сказал:

поки всі не облетілись.

думаю що вони всі облітаються одразу. тут напевно діє інший фактор

2 минуты назад, arki сказал:

думаю що вони всі облітаються одразу. тут напевно діє інший фактор

Не всі...

До речі, пішов пилок...

Вчора був пів дня пасіці. Теплий день - гарно стартанули.  Зафіксував вагу на контрольному вулику 33,5 кг. Хай працюють.

10 часов назад, arki сказал:

Сьогодні другий день працював біля своїх. Важко працювати спокійно, коли в країні війна, коли чути вибухи. але життя подовжується і маємо жити на радість собі та на зло ворогам! Чистив дена, оглядав, скорочував де потрібно, росплід на 2х рідко 3х рамкає, є і де щойно тільки почали сіяти матки. Кормів вдосталь. Хочу ще урівняти силу, підсилюючи рамками з бджолою, рік назад робив підсилення при температурі до +10, завтра і післязавтра прогнозується 15-17 тепла. Товариш стверджує що різниці немає яка температура, бджола по цій порі не бється і майже не повертається на своє місце. Що хто думає з цього приводу? Чи можна підсилювати бджолою при 15-17 тепла чи краще почекати і зробити підсилення перед затяжним похолоданням?

Да конечно  лучше перед похолоданием . Но основна масса еще  не облетелась ,так что можеш подсилить когда есть вазможность .:hi:

Вже два дні ставлю розмелені в муку минулорічний пилок та соєвий жмих.  3 кг в день як не було. Почав стимулювати сімї сиропом по 200 г. через день.

19.03.2022 в 20:54, Олександр Коваль сказав:

В нас десь 15-го був повноцінний класичний весняний обліт. Підмору мінімум, розплоду дуже мало або взагалі відсутній. Перезимували всі, одна тільки сім'я втратила матку і опоносилася

Як там пан @ДобровоЛ? Як @Мико ?

Медовий полюс в перший чи другий попав під "освобождєніє", на скільки я знаю. А Романович ще бджіл не виніс... :(

Та зі мною все добре. Перша атака у 4.50 була на в.ч. за 6 км від моєї пасіки і за 12 км від квартири. Я на авто дістався до дочки в Нідерланди через тижнів два за 2,6 тис. км. А от до @Мико й @Брониславович не додзвонився. Їм найбільш попало... Хай Бог береже їх, їхні родини та їх пасіки !

Це побажав би усім точківцям!

13 годин тому, Puzlik сказав:

Зараз. Бо через пару тижнів може не бути того ефекту - виведуться робочі особини, а їх матки вже не літатимуть у пошуках поживи.

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

• Создать...