ДобровоЛ Опубликовано 4 октября, 2022 Share Опубликовано 4 октября, 2022 5 годин тому, uam_63 сказав: Розібю ваш міф про найкращі суднобудівні заводи . Радянський союз не міг будувати авіаносці , і тільки вже під кінець свого існування , коли накрали технологій і прикупили нормального обладнення, почали будувати і настала йому гайка, і потім це купили китайці. Ага. Китайці купили як металолом в Україні в Миколаєві, а не де-інде ! Доукомплектували і по цьому проекту збудували ще три таких, один з яких комусь продали за баснословні кошти ! 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 4 октября, 2022 Share Опубликовано 4 октября, 2022 5 годин тому, Фомич сказав: Дякую, я Вас зрозумів. Про Балтицю залишилися мабуть гарні спогади. Мені теж пощастило два рази побувати. У Миколаєві чи на Балтиці ? Я півроку в учебці був знову в Миколаєві, а потім два з половиною роки у Балтійську в бригаді ракетно- торпедних катерів. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 4 октября, 2022 Автор Share Опубликовано 4 октября, 2022 5 годин тому, ДобровоЛ сказав: Ага. Китайці купили як металолом в Україні в Миколаєві, а не де-інде ! Доукомплектували і по цьому проекту збудували ще три таких, один з яких комусь продали за баснословні кошти ! Слухаю вас, Леоніде, і ніби-то ви й праві. Але - лише якщо виокремити окремий випадок, а не дивитися на питання в комплексі. Але у мене інше запитання. В якій галузі було якось по іншому? І у мене відразу наступне запитання - скільки критичних, викриваючих статей ви, як журналіст, написали чи були співатором? На скільки мітингів виходили, щоб змістити владу? 4 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Троян Опубликовано 5 октября, 2022 Share Опубликовано 5 октября, 2022 23 години тому, ДобровоЛ сказав: Ага. Китайці купили як металолом в Україні в Миколаєві, а не де-інде ! Доукомплектували і по цьому проекту збудували ще три таких, один з яких комусь продали за баснословні кошти ! Перефразовуючи класика можна сказати - авіаносець, як дзеркало української державності. Якщо Україна хоче впливати на геополітику на світових океанах, то їй потрібен авіаносець. Але цього недостатньо, потрібно, перш за все, мати економіку країн G7, щоб був сенс в тому авіаносці і можливість утримувати його. Для такої калюжі як Чорне море достатньо фрегатів і корветів. 3 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 5 октября, 2022 Share Опубликовано 5 октября, 2022 21 годину тому, Sanich сказав: Слухаю вас, Леоніде, і ніби-то ви й праві. Але - лише якщо виокремити окремий випадок, а не дивитися на питання в комплексі. Але у мене інше запитання. В якій галузі було якось по іншому? І у мене відразу наступне запитання - скільки критичних, викриваючих статей ви, як журналіст, написали чи були співатором? На скільки мітингів виходили, щоб змістити владу? Ви, Олександре , й тут праві щодо повного занепаду усіх галузей. А перша моя публікація в цьому дусі була вже у "Київській правді" 21.08.92 р.- фоторозповідь з Майдану під заголовком " З світу по нитці - хунті на мотузку ! ", де стояли хлопці з таким плакатом. Це ще був СРСР. Уявіть - у газеті обкому партії і облвиконкому ! Зараз важко зрозуміти, як то нам вдалося тоді, обманути цензорів і чим ми ризикували ! Ну, а далі я як фотокор увесь час перебував, без перебільшення, на вістрі подій. Навіть у середині, внизу у залі ВР зазняв момент першого внесення жовтоблакитного прапора ! Усі події боротьби й протистоянь подальшої нашої історії у мене збереглися у фотографіях. А перша зустріч з московсько-фашистськими загарбниками у мене сталася ще 1992 року під Кошницею в Молдові. Там один козачок розрядив майже повний магазин у мене над головою за те що я зафотографував ''муху'' (одноразовий гранатомет) на бруствері. То могло б служити доказом участі 14-ої армії у подіях. Тоді, я зрозумів, що то є москаль і побачив там кусочок майбутньої Бучі. І вся подальша історія нашої боротьби за незалежність у мене зберігається у фотографіях, аж до 2010 року, коли я звільнився з газети. 3 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 5 октября, 2022 Share Опубликовано 5 октября, 2022 2 години тому, Троян сказав: Перефразовуючи класика можна сказати - авіаносець, як дзеркало української державності. Якщо Україна хоче впливати на геополітику на світових океанах, то їй потрібен авіаносець. Але цього недостатньо, потрібно, перш за все, мати економіку країн G7, щоб був сенс в тому авіаносці і можливість утримувати його. Для такої калюжі як Чорне море достатньо фрегатів і корветів. Зразу ж видно чисто сухопутню братію. А ви хоч раз виходили в нейтралку у цій 'калюжі', щоб уявили, що то є воно оте Чорне море і чому воно саме ЧОРНЕ ? А може не виключено, що саме через чорні штормові води ? 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Троян Опубликовано 5 октября, 2022 Share Опубликовано 5 октября, 2022 41 хвилину тому, ДобровоЛ сказав: Зразу ж видно чисто сухопутню братію. Так, нажаль ми з вами вже сухопутна братія, як в тому анекдоті. Лежать на пляжі молодий і старий. Навпроти появляється вродлива молодичка, роздягається догола і йде купатись. Молодий: - Підемо скупаємось? Старий: -Мені і звідси видно 4 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 5 октября, 2022 Share Опубликовано 5 октября, 2022 1 час назад, ДобровоЛ сказал: Зразу ж видно чисто сухопутню братію. А ви хоч раз виходили в нейтралку у цій 'калюжі', щоб уявили, що то є воно оте Чорне море і чому воно саме ЧОРНЕ ? А може не виключено, що саме через чорні штормові води ? Тільки русня вважає Крим не потопляємим авіаносцем . Українці показали, шо кораблям русні немає що робити в Чорному морі. Роздовбемо і Новоросійськ з його кораблями. 4 2 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 5 октября, 2022 Автор Share Опубликовано 5 октября, 2022 2 години тому, ДобровоЛ сказав: І вся подальша історія нашої боротьби за незалежність у мене зберігається у фотографіях, аж до 2010 року, коли я звільнився з газети. Я правильно зрозумів, що вся ваша "боротьба" полягає у кількох фоторепортажах, а не в реальній боротьбі в 90х, коли все, де факто, і було розграбоване і розвалене? Чи як? І до кого ви зараз апелюєте про недобудовані крейсер, який 30 років на стапелях стоїть? До кого ЗАРАЗ, через 20 років апелюєте? "Гдє ві білі восємь лєт"? Для вашого спокою, я так розумію, потрібно було щоб він ще 30 років там же простояв. 2 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 5 октября, 2022 Автор Share Опубликовано 5 октября, 2022 Так і хочеться написати - а я що говорив... Ще до того, як дана версія стала мейнстрімом. 2 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 6 октября, 2022 Share Опубликовано 6 октября, 2022 6 часов назад, Sanich сказал: Так і хочеться написати - а я що говорив... Ще до того, як дана версія стала мейнстрімом. Та хай що хочуть те собі і заявляють ті фантазьори. Їхні заяви до реальності відношення не мають. 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 6 октября, 2022 Share Опубликовано 6 октября, 2022 6 часов назад, Sanich сказал: Так і хочеться написати - а я що говорив... Ще до того, як дана версія стала мейнстрімом. Розбити працюючу мільярдовартісну мережу лише для того, щоб запустити іншу таку ж - це "па-рускі" 4 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 6 октября, 2022 Share Опубликовано 6 октября, 2022 9 годин тому, Пахомич сказав: Тільки русня вважає Крим не потопляємим авіаносцем . Українці показали, шо кораблям русні немає що робити в Чорному морі. Роздовбемо і Новоросійськ з його кораблями. Так їх , Пахомовичу, навіть сидячи на дивані ! 3 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 6 октября, 2022 Share Опубликовано 6 октября, 2022 03.10.2022 в 20:46, ДобровоЛ сказав: Так, пане Олександре, ви точно спрогнозували мою реакцію. Наші українські суднобудівні заводи за совдепії були одними з найкращих у світі бо ми мали класних спеців цієї галузі, що готувалися й у нас - у суднобудівному вузі м. Миколаєва. Отож потрібно було відновлювати й розбудовувати цю галузь , а не гробити на корню досягнуте та замовляти кораблі у турків. Пан Торас Чмут детально розкладає по полицям, чому корвети треба будувати в турків, а не в нас 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 6 октября, 2022 Share Опубликовано 6 октября, 2022 9 годин тому, Sanich сказав: Я правильно зрозумів, що вся ваша "боротьба" полягає у кількох фоторепортажах, а не в реальній боротьбі в 90х, коли все, де факто, і було розграбоване і розвалене? Чи як? І до кого ви зараз апелюєте про недобудовані крейсер, який 30 років на стапелях стоїть? До кого ЗАРАЗ, через 20 років апелюєте? "Гдє ві білі восємь лєт"? Для вашого спокою, я так розумію, потрібно було щоб він ще 30 років там же простояв. А ви в курсі, Олександре, скільки журналістів саме за ''нереальну боротьбу в 90х, як ви висловилися, полягло ? Вони увіковічені на пам'ятній дошці біля Спілки журналістів України, що на Хрещатику. Можете самі ознайомитися й оцінити чи ж то наші репортажі були реальною боротьбою ? А видавництво "Київська правда", куди крім нашої газети іменем якої й названо було видавництво, входили "Вечірній Київ '' та колишній "Київський вісник", чекала доля як і усіх у той час. Нічого не допомогло , бо пока ми висвітлювали події у нашій країні, що й було саме нашою боротьбою, через яку деякі мої колеги й із згаданих газети за лишилися за рубіконом,- видавництво, як і численні підприємства та "золото партії'' і т.п. успішно прихватизували й ми залишилися на пташиних правах, як і більшість українців . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 6 октября, 2022 Share Опубликовано 6 октября, 2022 2 години тому, Avgust Vadim Poltava сказав: Та хай що хочуть те собі і заявляють ті фантазьори. Їхні заяви до реальності відношення не мають. А хто вас чи нас слухатиме? Зроблять так, 'щоб не зганьбити пана путлера'. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 6 октября, 2022 Share Опубликовано 6 октября, 2022 12 часов назад, ДобровоЛ сказал: Ви, Олександре , й тут праві щодо повного занепаду усіх галузей. А перша моя публікація в цьому дусі була вже у "Київській правді" 21.08.92 р.- фоторозповідь з Майдану під заголовком " З світу по нитці - хунті на мотузку ! ", де стояли хлопці з таким плакатом. Це ще був СРСР. Уявіть - у газеті обкому партії і облвиконкому ! Зараз важко зрозуміти, як то нам вдалося тоді, обманути цензорів Ого то ви просто десидент і революціонер , 21.08.92 р. радянська тоталітарна машина була просто на піку можливостей і сили. 2 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 6 октября, 2022 Share Опубликовано 6 октября, 2022 1 годину тому, Олександр Коваль сказав: Пан Торас Чмут детально розкладає по полицям, чому корвети треба будувати в турків, а не в нас А для чого ж тоді 'наші' моряки притопили "Гетьмана Сагайдачного" власними руками ?! Дороги - турецькі, безпілотники і кораблі теж. Туреччина безробіття не боїться. А ми ? Може вже просто увійдемо до складу цієї держави?! Повинні розвивати усе своє, а то точно потуречимося, чого боялися ще козаки - наші пращури ? Із рашкою вже браталися... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
beloval Опубликовано 6 октября, 2022 Share Опубликовано 6 октября, 2022 14 часов назад, ДобровоЛ сказал: Київській правді" 21.08.92 р.- фоторозповідь з Майдану під заголовком " З світу по нитці - хунті на мотузку ! ", де стояли хлопці з таким плакатом. Це ще був СРСР СРСР припинило існування 26 грудня 1991 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 6 октября, 2022 Share Опубликовано 6 октября, 2022 1 година тому, uam_63 сказав: Ого то ви просто десидент і революціонер , 21.08.92 р. радянська тоталітарна машина була просто на піку можливостей і сили. Є оригінал нашої газети. І коли чимало видань пов'язаних з ГКЧП було закрито, нашу газету, дякуючи саме цій публікації, ніхто й пальцем не зачепив . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 6 октября, 2022 Share Опубликовано 6 октября, 2022 2 години тому, Олександр Коваль сказав: Пан Торас Чмут детально розкладає по полицям, чому корвети треба будувати в турків, а не в нас 20 км ЗРК ?! КАПЕЦЬ ! Про що мова, коли ракетами можуть цілити у корабель за сотні км ?! А щодо акустики - є прекрасні ефективні вертольоти протичовнові. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 6 октября, 2022 Автор Share Опубликовано 6 октября, 2022 3 години тому, ДобровоЛ сказав: А ви в курсі, Олександре, скільки журналістів саме за ''нереальну боротьбу в 90х, як ви висловилися, полягло ? Вони увіковічені на пам'ятній дошці біля Спілки журналістів України, що на Хрещатику. Можете самі ознайомитися й оцінити чи ж то наші репортажі були реальною боротьбою ? Який це процент із загальної спільноти журналістів? 1? Чи менше? 3 години тому, ДобровоЛ сказав: А видавництво "Київська правда", куди крім нашої газети іменем якої й названо було видавництво, входили "Вечірній Київ '' та колишній "Київський вісник", чекала доля як і усіх у той час. Нічого не допомогло , бо пока ми висвітлювали події у нашій країні, що й було саме нашою боротьбою, через яку деякі мої колеги й із згаданих газети за лишилися за рубіконом,- видавництво, як і численні підприємства та "золото партії'' і т.п. успішно прихватизували й ми залишилися на пташиних правах, як і більшість українців . Якщо тоді все було злито, то до чого ці апеляції через 20 років, що, бачите, ніхто океанський крейсер не захотів добудовувати. 1 годину тому, ДобровоЛ сказав: 20 км ЗРК ?! КАПЕЦЬ ! Про що мова, коли ракетами можуть цілити у корабель за сотні км ?! А щодо акустики - є прекрасні ефективні вертольоти протичовнові. До речі, Леонід. Для цікавості? Яка у вас освіта і що вас пов"язує із флотом, крім срокової служби? 3 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Троян Опубликовано 6 октября, 2022 Share Опубликовано 6 октября, 2022 10 годин тому, ДобровоЛ сказав: А для чого ж тоді 'наші' моряки притопили "Гетьмана Сагайдачного" власними руками ?! Бо хтось дуже вумний поставив його на ремонт буквально за декілька місяців до початку війни, як і літак Антей. Попередження про вторгнення вже було. Совпадєніє? Не думаю. Звісно, що розібраний корабель потрібно було топити, бо інакше його потопив би ворог. Як це розцінити? Можливо і це якась унікальна, не зрозуміла для простого ума, стратегія? Тоді ОЙ. https://mil.in.ua/uk/news/minoborony-uklalo-kontrakt-na-remont-i-modernizatsiyu-getmana-sagajdachnogo/ 1 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 6 октября, 2022 Share Опубликовано 6 октября, 2022 12 часов назад, ДобровоЛ сказал: Так їх , Пахомовичу, навіть сидячи на дивані ! Якби мої хлопці разом зімною дали драпака до Голандії , то можливо і сидівби на дивані і нюхав український бузок . Мої хлопці пішли захищати свої хати і державу. Доглядаю свою і синову пасіку, вкупі десь біля ста важко, але йому там важще в рази. Внук відразу з початком війни з теробороною поїхав на підмогу по оброні Києва. Мабудь ви там сидите на дивані хрумкаєте сухарики і імітуєте свій патріотизм. Про патріотизм, внук при операції в тилу русні попав на міну і втратив ступню, я йому говорю можливо не ходи більше на війну. Відповідь така - потрібно навчити хлопців залишитися живими. Не цілуйте руку паші мерседесу, то слуга антихриста. 2 6 2 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 7 октября, 2022 Share Опубликовано 7 октября, 2022 20 годин тому, ДобровоЛ сказав: А для чого ж тоді 'наші' моряки притопили "Гетьмана Сагайдачного" власними руками ?! Дороги - турецькі, безпілотники і кораблі теж. Туреччина безробіття не боїться. А ми ? Може вже просто увійдемо до складу цієї держави?! Повинні розвивати усе своє, а то точно потуречимося, чого боялися ще козаки - наші пращури ? Із рашкою вже браталися... Потрібно, але якщо половина персоналу заводу вата, що саботує і видає державні таємниці ворогу, а власник цього заводу фанатіє від мурки, то краще вже нехай корабль будують турки На рахунок безробіття не переживайте. Холдінги вже відчувають брак робочої сили, скоро будуть мігрантів залучати з країн третього світу 1 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения