Перейти к содержанию

Війна

Sanich

Рекомендуемые сообщения

5 годин тому, uam_63 сказав:

Розібю ваш міф про найкращі суднобудівні заводи . Радянський союз не міг будувати авіаносці , і тільки вже під кінець свого існування , коли накрали технологій і прикупили нормального обладнення,   почали будувати і настала йому гайка, і потім це купили китайці. 

Ага. Китайці купили як металолом в Україні в Миколаєві, а не де-інде ! Доукомплектували і по цьому проекту збудували ще три таких, один з яких комусь продали за баснословні кошти ! :ay:

• Ха-Ха 1

5 годин тому, Фомич сказав:

Дякую, я Вас зрозумів.

Про Балтицю залишилися мабуть гарні спогади.

Мені теж пощастило два рази побувати.

У Миколаєві чи на Балтиці ? Я півроку в учебці був знову в Миколаєві, а потім два з половиною роки у Балтійську в бригаді ракетно- торпедних катерів. :dntknw:

5 годин тому, ДобровоЛ сказав:

Ага. Китайці купили як металолом в Україні в Миколаєві, а не де-інде ! Доукомплектували і по цьому проекту збудували ще три таких, один з яких комусь продали за баснословні кошти ! :ay:

Слухаю вас, Леоніде, і ніби-то ви й праві. Але - лише якщо виокремити окремий випадок, а не дивитися на питання в комплексі. Але у мене інше запитання. В якій галузі було якось по іншому? І у мене відразу наступне запитання - скільки критичних, викриваючих статей ви, як журналіст, написали чи були співатором? На скільки мітингів виходили, щоб змістити владу? 

• Подобається 4
  • Переможемо 1

23 години тому, ДобровоЛ сказав:

Перефразовуючи класика можна сказати - авіаносець, як дзеркало української державності.

Якщо Україна хоче впливати на геополітику на світових океанах, то їй потрібен авіаносець. Але цього недостатньо, потрібно, перш за все, мати економіку країн G7, щоб був сенс в тому авіаносці і можливість утримувати його.  Для такої калюжі як Чорне море достатньо фрегатів і корветів.

• Подобається 3
  • Переможемо 1

21 годину тому, Sanich сказав:

Слухаю вас, Леоніде, і ніби-то ви й праві. Але - лише якщо виокремити окремий випадок, а не дивитися на питання в комплексі. Але у мене інше запитання. В якій галузі було якось по іншому? І у мене відразу наступне запитання - скільки критичних, викриваючих статей ви, як журналіст, написали чи були співатором? На скільки мітингів виходили, щоб змістити владу? 

Ви, Олександре , й тут праві щодо повного занепаду усіх галузей.

А перша моя публікація в цьому дусі була вже у "Київській правді" 21.08.92 р.- фоторозповідь з Майдану під заголовком " З світу по нитці - хунті на мотузку ! ", де стояли хлопці з таким плакатом. Це ще був СРСР. Уявіть - у газеті обкому партії і облвиконкому !  Зараз важко зрозуміти, як то нам вдалося тоді, обманути  цензорів і чим ми ризикували ! Ну, а далі я як фотокор увесь час перебував, без перебільшення, на вістрі подій. Навіть у середині, внизу  у залі ВР зазняв момент першого внесення жовтоблакитного прапора ! Усі події боротьби й протистоянь подальшої нашої історії у мене збереглися у фотографіях. А перша зустріч з московсько-фашистськими загарбниками у мене сталася ще 1992 року під Кошницею в Молдові. Там один козачок розрядив майже повний магазин у мене над головою за те що я зафотографував ''муху'' (одноразовий гранатомет) на бруствері. То могло б служити доказом участі 14-ої армії у подіях. Тоді, я зрозумів, що то є москаль і побачив там кусочок майбутньої Бучі. І вся подальша історія нашої боротьби за незалежність у мене зберігається у фотографіях, аж до 2010 року, коли я звільнився з газети.:dntknw:

• Подобається 3
  • Дякую 1

2 години тому, Троян сказав:

Перефразовуючи класика можна сказати - авіаносець, як дзеркало української державності.

Якщо Україна хоче впливати на геополітику на світових океанах, то їй потрібен авіаносець. Але цього недостатньо, потрібно, перш за все, мати економіку країн G7, щоб був сенс в тому авіаносці і можливість утримувати його.  Для такої калюжі як Чорне море достатньо фрегатів і корветів.

Зразу ж видно чисто сухопутню братію.  :rofl:

А ви хоч раз виходили в нейтралку у цій 'калюжі', щоб уявили, що то є воно оте Чорне море і чому воно саме ЧОРНЕ ? А може не виключено, що саме через чорні штормові води ? :ah:

• Ха-Ха 1

41 хвилину тому, ДобровоЛ сказав:

Так, нажаль ми з вами вже сухопутна братія, як в тому анекдоті.

Лежать на пляжі молодий і старий. Навпроти появляється  вродлива молодичка, роздягається догола і йде купатись.
Молодий:
- Підемо скупаємось?
Старий:
-Мені і звідси видно:umora:

• Ха-Ха 4

1 час назад, ДобровоЛ сказал:

А ви хоч раз виходили в нейтралку у цій 'калюжі', щоб уявили, що то є воно оте Чорне море і чому воно саме ЧОРНЕ ? А може не виключено, що саме через чорні штормові води ? :ah:

Тільки  русня вважає Крим  не потопляємим авіаносцем . Українці показали, шо кораблям русні немає що робити в Чорному морі. Роздовбемо і Новоросійськ з його кораблями.

• Подобається 4
  • Переможемо 2

2 години тому, ДобровоЛ сказав:

І вся подальша історія нашої боротьби за незалежність у мене зберігається у фотографіях, аж до 2010 року, коли я звільнився з газети.

Я правильно зрозумів, що вся ваша "боротьба" полягає у кількох фоторепортажах, а не в реальній боротьбі в 90х, коли все, де факто, і було розграбоване і розвалене? Чи як? І до кого ви зараз апелюєте про недобудовані крейсер, який 30 років на стапелях стоїть? До кого ЗАРАЗ, через 20 років апелюєте? "Гдє ві білі восємь лєт"? Для вашого спокою, я так розумію, потрібно було щоб він ще 30 років там же простояв.

• Подобається 2
  • Переможемо 1

Так і хочеться написати - а я що говорив... Ще до того, як дана версія стала мейнстрімом.

image.png

• Подобається 2
  • Переможемо 1

6 часов назад, Sanich сказал:

Так і хочеться написати - а я що говорив... Ще до того, як дана версія стала мейнстрімом.

image.png

Та хай що хочуть те собі і заявляють ті фантазьори. Їхні заяви до реальності відношення не мають. 

• Переможемо 1

6 часов назад, Sanich сказал:

image.png

Розбити працюючу мільярдовартісну мережу лише для того, щоб запустити іншу таку ж - це "па-рускі" :dntknw:

• Подобається 4
  • Переможемо 1

9 годин тому, Пахомич сказав:

Тільки  русня вважає Крим  не потопляємим авіаносцем . Українці показали, шо кораблям русні немає що робити в Чорному морі. Роздовбемо і Новоросійськ з його кораблями.

Так їх , Пахомовичу, навіть сидячи на дивані ! :umora:

• Ха-Ха 3

03.10.2022 в 20:46, ДобровоЛ сказав:

Так, пане Олександре, ви точно спрогнозували мою реакцію.  Наші українські  суднобудівні заводи за совдепії були одними з найкращих у світі бо ми мали класних спеців цієї галузі, що готувалися й у нас - у суднобудівному вузі м. Миколаєва. Отож потрібно було відновлювати й розбудовувати цю галузь , а не гробити на корню досягнуте та замовляти кораблі у турків. :IMHO:

Пан Торас Чмут детально розкладає по полицям, чому корвети треба будувати в турків, а не в нас

• Переможемо 1

9 годин тому, Sanich сказав:

Я правильно зрозумів, що вся ваша "боротьба" полягає у кількох фоторепортажах, а не в реальній боротьбі в 90х, коли все, де факто, і було розграбоване і розвалене? Чи як? І до кого ви зараз апелюєте про недобудовані крейсер, який 30 років на стапелях стоїть? До кого ЗАРАЗ, через 20 років апелюєте? "Гдє ві білі восємь лєт"? Для вашого спокою, я так розумію, потрібно було щоб він ще 30 років там же простояв.

А ви в курсі, Олександре,  скільки журналістів саме за ''нереальну боротьбу в 90х, як ви висловилися, полягло ? Вони увіковічені на пам'ятній дошці біля Спілки журналістів України, що на Хрещатику. Можете самі ознайомитися й оцінити чи ж то наші репортажі  були реальною  боротьбою ? :ah::hmm:

А видавництво "Київська правда", куди крім нашої газети іменем якої й названо було видавництво, входили "Вечірній Київ '' та колишній "Київський вісник", чекала доля як і усіх у той час. Нічого не допомогло , бо пока ми висвітлювали події у нашій країні, що й було саме нашою боротьбою, через яку  деякі мої колеги й із згаданих газети за лишилися за рубіконом,- видавництво, як і численні підприємства та "золото партії'' і т.п. успішно прихватизували й ми залишилися на пташиних правах, як і більшість українців . :frusty::dntknw:

2 години тому, Avgust Vadim Poltava сказав:

Та хай що хочуть те собі і заявляють ті фантазьори. Їхні заяви до реальності відношення не мають. 

А хто вас чи нас  слухатиме? Зроблять так, 'щоб не зганьбити пана путлера'. :IMHO::frusty:

12 часов назад, ДобровоЛ сказал:

Ви, Олександре , й тут праві щодо повного занепаду усіх галузей.

А перша моя публікація в цьому дусі була вже у "Київській правді" 21.08.92 р.- фоторозповідь з Майдану під заголовком " З світу по нитці - хунті на мотузку ! ", де стояли хлопці з таким плакатом. Це ще був СРСР. Уявіть - у газеті обкому партії і облвиконкому !  Зараз важко зрозуміти, як то нам вдалося тоді, обманути  цензорів 

Ого то ви просто десидент  і революціонер , 21.08.92 р.  радянська тоталітарна машина була просто на піку можливостей і сили. 

• Ха-Ха 2
  • Переможемо 1

1 годину тому, Олександр Коваль сказав:

Пан Торас Чмут детально розкладає по полицям, чому корвети треба будувати в турків, а не в нас

А для чого ж тоді 'наші' моряки притопили "Гетьмана Сагайдачного" власними руками ?! Дороги - турецькі, безпілотники і кораблі теж. Туреччина безробіття не боїться. А ми ? Може вже просто увійдемо до складу цієї держави?! :ah: :crazy: Повинні розвивати усе своє, а то точно потуречимося, чого боялися ще козаки -  наші пращури ? Із рашкою вже браталися... :frusty:

14 часов назад, ДобровоЛ сказал:

Київській правді" 21.08.92 р.- фоторозповідь з Майдану під заголовком " З світу по нитці - хунті на мотузку ! ", де стояли хлопці з таким плакатом. Це ще був СРСР

СРСР припинило існування 26 грудня 1991

• Переможемо 1

1 година тому, uam_63 сказав:

Ого то ви просто десидент  і революціонер , 21.08.92 р.  радянська тоталітарна машина була просто на піку можливостей і сили. 

Є оригінал нашої газети. І коли чимало видань пов'язаних з ГКЧП було закрито, нашу газету, дякуючи саме цій публікації, ніхто й пальцем не зачепив . :dntknw:

2 години тому, Олександр Коваль сказав:

20 км ЗРК ?! КАПЕЦЬ ! Про що мова, коли ракетами можуть цілити у корабель за сотні км ?!

А щодо акустики - є прекрасні ефективні  вертольоти протичовнові. 

3 години тому, ДобровоЛ сказав:

А ви в курсі, Олександре,  скільки журналістів саме за ''нереальну боротьбу в 90х, як ви висловилися, полягло ? Вони увіковічені на пам'ятній дошці біля Спілки журналістів України, що на Хрещатику. Можете самі ознайомитися й оцінити чи ж то наші репортажі  були реальною  боротьбою ? 

Який це процент із загальної спільноти журналістів? 1? Чи менше? 

3 години тому, ДобровоЛ сказав:

А видавництво "Київська правда", куди крім нашої газети іменем якої й названо було видавництво, входили "Вечірній Київ '' та колишній "Київський вісник", чекала доля як і усіх у той час. Нічого не допомогло , бо пока ми висвітлювали події у нашій країні, що й було саме нашою боротьбою, через яку  деякі мої колеги й із згаданих газети за лишилися за рубіконом,- видавництво, як і численні підприємства та "золото партії'' і т.п. успішно прихватизували й ми залишилися на пташиних правах, як і більшість українців . :frusty::dntknw:

Якщо тоді все було злито, то до чого ці апеляції через 20 років, що, бачите, ніхто океанський крейсер не захотів добудовувати.

1 годину тому, ДобровоЛ сказав:

20 км ЗРК ?! КАПЕЦЬ ! Про що мова, коли ракетами можуть цілити у корабель за сотні км ?!

А щодо акустики - є прекрасні ефективні  вертольоти протичовнові. 

До речі, Леонід. Для цікавості? Яка у вас освіта і що вас пов"язує із флотом, крім срокової служби? 

• Подобається 3
  • Переможемо 1

10 годин тому, ДобровоЛ сказав:

А для чого ж тоді 'наші' моряки притопили "Гетьмана Сагайдачного" власними руками ?!

Бо хтось дуже вумний поставив його на ремонт буквально за декілька місяців до початку війни, як і літак Антей. Попередження про вторгнення вже було. Совпадєніє? Не думаю.

Звісно, що розібраний корабель потрібно було топити, бо інакше його потопив би ворог.

Як це розцінити?

Можливо і це якась унікальна, не зрозуміла для простого ума, стратегія? Тоді ОЙ.

https://mil.in.ua/uk/news/minoborony-uklalo-kontrakt-na-remont-i-modernizatsiyu-getmana-sagajdachnogo/

• Подобається 1
  • Переможемо 1

12 часов назад, ДобровоЛ сказал:

Так їх , Пахомовичу, навіть сидячи на дивані ! :umora:

Якби мої хлопці разом зімною дали драпака до Голандії , то можливо і сидівби на дивані і нюхав український  бузок . Мої хлопці пішли захищати свої хати і державу. Доглядаю свою і синову пасіку, вкупі десь біля ста важко, але йому там важще в рази. Внук відразу з початком війни з теробороною поїхав на підмогу  по оброні Києва. Мабудь ви там сидите на дивані хрумкаєте сухарики і імітуєте свій патріотизм. Про патріотизм, внук при операції в тилу русні попав на міну і втратив ступню, я йому говорю можливо не ходи більше на війну. Відповідь така - потрібно навчити хлопців залишитися живими. Не цілуйте  руку паші мерседесу, то слуга антихриста.

• Подобається 2
  • Дякую 6
  • Переможемо 2

20 годин тому, ДобровоЛ сказав:

А для чого ж тоді 'наші' моряки притопили "Гетьмана Сагайдачного" власними руками ?! Дороги - турецькі, безпілотники і кораблі теж. Туреччина безробіття не боїться. А ми ? Може вже просто увійдемо до складу цієї держави?! :ah: :crazy: Повинні розвивати усе своє, а то точно потуречимося, чого боялися ще козаки -  наші пращури ? Із рашкою вже браталися... :frusty:

Потрібно, але якщо половина персоналу заводу вата, що саботує і видає державні таємниці ворогу, а власник цього заводу фанатіє від мурки, то краще вже нехай корабль будують турки

На рахунок безробіття не переживайте. Холдінги вже відчувають брак робочої сили, скоро будуть мігрантів залучати з країн третього світу

• Подобається 1
  • Переможемо 1

• Sanich locked this тема
  • Sanich unlocked this тема
Гость
Эта тема закрыта для публикации ответов.
  • Создать...