ромео Опубликовано 20 января, 2025 Share Опубликовано 20 января, 2025 15 хвилин тому, siverit сказав: А розбирати доведеться, бо неочікувано в середині гнізда з'являються залиті медом рамочки У мене було навпаки - практично повністю порожні рамки. На зиму це проблема. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
дедмазай Опубликовано 30 апреля Автор Share Опубликовано 30 апреля Привіт хлопці. Наївся я 145 рамкою. Мінуси гніздової 145 переважають над плюсами. Проблема і весною і осінню. Багато проблем, досвідчені знають. Переходивши колись з укр.рамки на 145 запитував вашої думки. Але тепер у мене майже дві сотні сімей , і переходитиму на гніздову 300 . Тей рік та зима показала гуд на цій рамці звісно. Хто мав досвід переходу з 145 , чи навіть Рутовської на Дадан. Поділіться досвідом. По можливості. Що зараз маю: сім'ї 6-10рам на 145р. І поля 260га ріпаку зацвіте за тиждень. Маяки вже є кілька днів. Навіть якщо немає досвіду саме цієї справи, то цікава думка, як би він зробив. У мене є задум, але звісно, невідомо який буде хабарів з того ріпаку. Чи потрібно буде ставити третій, як магазин над генеманкою, якщо будуть заливати. Чи розірвати гніздо генеманкою відразу, матку вниз, і під гніздо 300 корпус вощини нехай будують і матку витісняють вниз. Якось так. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 30 апреля Share Опубликовано 30 апреля а зараз вони на двох 145 сидять? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
дедмазай Опубликовано 30 апреля Автор Share Опубликовано 30 апреля 1 час назад, gardener сказал: а зараз вони на двох сидять? Так . На двох корпусах . Говорячи про 6...10 рам 145 , я маю на увазі вуличку , з двох рамок . Рамки в двох корпусах , піджаті пінопласт заставною на 300 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
дедмазай Опубликовано 30 апреля Автор Share Опубликовано 30 апреля Змінюючи корпуси місцями, навесні, саме 145, вони які міцненькі, починають будувати соти у дні. Це перевірено. Щоб прикрити розплід біля нижнього бруска, який до заміни корпусів був центром гнізда. От і думаю цю ізюмінку використати щоб вони стартанули у відбудові 300 рамок знизу. Мабуть кращого і не придумати. Бо порамочні роботи, з тусуванням 300 і 145 у гнізді, то можна вмерти. А бажання маю покорпусну роботу застосувати. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
дедмазай Опубликовано 30 апреля Автор Share Опубликовано 30 апреля Чи правільні мої думки колеги ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 30 апреля Share Опубликовано 30 апреля Я би все таки поставив в нижній корпус пару 145 (двійних) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая Зараз можна різні варіанти Але головне на мою думку, як найбільше вощини на мед на 300 рамку в зиму на слідуючий рік Років 15 тому колега думав , як перевести з 300 на 145 Я сказав перенеси перехід на осінь, щоб літом зайвих робіт не робити Залиш магазини 145 з медом в зиму , а 300 після виходу розплоду забери викачай і перетопи Вийшло без проблем, правда є уже не запитував, як був розвиток весною на білих рамках Ще я весною, коли матка заскочила в магазин засіяти в 145 , я роблю на цих рамках відводки в лежаки з перегодкою , потім від перегородки ставлю 300 , правда я суш ставлю, ну можна одну хоть суш , потім вощину Матка аж бігом переходить до перегородки засівати на 300 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
siverit Опубликовано 15 мая Share Опубликовано 15 мая В 30.04.2026 в 19:40, дедмазай сказал: Привіт хлопці. Наївся я 145 рамкою. Мінуси гніздової 145 переважають над плюсами. Проблема і весною і осінню. Багато проблем, досвідчені знають. Переходивши колись з укр.рамки на 145 запитував вашої думки. Але тепер у мене майже дві сотні сімей , і переходитиму на гніздову 300 . Колись з повністю 145 перейшов на гніздо українську рамку і мед на 145. Цікаво, чим Вас українська не влаштувала? У мене для переходу із 145 відпилював плечики рамок і скріплював по дві. По боках замість плечиків прикрутив саморізи. За два сезони вивів ці подвійні рамки з вуликів. У Вашому випадку це ще простіше, бо плечики верхньої залишаться. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.