Перейти к содержанию

Переход на магазинную рамку с нуля

дедмазай

Рекомендуемые сообщения

15 хвилин тому, siverit сказав:

А розбирати доведеться, бо неочікувано в середині гнізда з'являються залиті медом рамочки

У мене було навпаки - практично повністю порожні рамки. На зиму це проблема.

• 1 year later...

Привіт хлопці.

Наївся я 145 рамкою. Мінуси гніздової 145 переважають над плюсами. Проблема і весною і осінню. Багато проблем, досвідчені знають.

Переходивши колись з укр.рамки на 145 запитував вашої думки. Але тепер у мене майже дві сотні сімей , і переходитиму на гніздову 300 . Тей рік та зима показала гуд на цій рамці звісно.

Хто мав досвід переходу з 145 , чи навіть Рутовської на Дадан. Поділіться досвідом. По можливості. 

Що зараз маю: сім'ї 6-10рам на 145р. І поля 260га ріпаку зацвіте за тиждень. Маяки вже є кілька днів. 

Навіть якщо немає досвіду саме цієї справи, то цікава думка, як би він зробив. 

У мене є задум, але звісно, невідомо який буде хабарів з того ріпаку. Чи потрібно буде ставити третій, як магазин над генеманкою, якщо будуть заливати. Чи розірвати гніздо генеманкою відразу, матку вниз, і під гніздо 300 корпус вощини нехай будують і матку витісняють вниз. Якось так. 

а зараз вони на двох 145 сидять?

1 час назад, gardener сказал:

а зараз вони на двох сидять?

Так . На двох корпусах . Говорячи про 6...10 рам 145 , я маю на увазі вуличку , з двох рамок . Рамки в двох корпусах , піджаті пінопласт заставною на 300

Змінюючи корпуси місцями, навесні, саме 145, вони які міцненькі, починають будувати соти у дні. Це перевірено. Щоб прикрити розплід біля нижнього бруска, який до заміни корпусів був центром гнізда. От і думаю цю ізюмінку використати щоб вони стартанули у відбудові 300 рамок знизу. Мабуть кращого і не придумати. Бо порамочні роботи, з тусуванням 300 і 145 у гнізді, то можна вмерти. А бажання маю покорпусну роботу застосувати. 

Чи правільні мої думки колеги ?

Я би все таки поставив в нижній корпус пару 145 (двійних)

Зараз можна різні варіанти 

Але головне на мою думку, як найбільше вощини на мед на 300 рамку в зиму на слідуючий рік

Років 15 тому колега думав , як перевести з 300 на 145 :umora:

Я сказав перенеси перехід на осінь, щоб літом зайвих робіт не робити

Залиш магазини 145 з медом в зиму , а 300 після виходу розплоду забери  викачай і перетопи

Вийшло без проблем, правда є уже не запитував,  як був розвиток весною на білих рамках

Ще я весною,  коли матка заскочила в магазин засіяти в 145 , я роблю на цих рамках відводки в лежаки з перегодкою , потім від перегородки ставлю 300 , правда я  суш ставлю, ну можна одну хоть суш  , потім вощину

Матка аж бігом переходить до перегородки засівати на 300

• 2 weeks later...
В 30.04.2026 в 19:40, дедмазай сказал:

Привіт хлопці.

Наївся я 145 рамкою. Мінуси гніздової 145 переважають над плюсами. Проблема і весною і осінню. Багато проблем, досвідчені знають.

Переходивши колись з укр.рамки на 145 запитував вашої думки. Але тепер у мене майже дві сотні сімей , і переходитиму на гніздову 300 . 

Колись з повністю 145 перейшов на гніздо українську рамку і мед на 145.

Цікаво, чим Вас українська не влаштувала?

У мене для переходу із 145 відпилював плечики рамок і скріплював по дві. По боках замість плечиків прикрутив саморізи. За два сезони вивів ці подвійні рамки з вуликів. У Вашому випадку це ще простіше, бо плечики верхньої залишаться.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...