MaXUA123 Опубликовано 19 июля, 2021 Share Опубликовано 19 июля, 2021 17.07.2021 в 15:19, укачаю сказав: Добрый день! Вот никак не дойду до воскотопки. Пока все выбрасывается или кушает восковая моль. можно поподробнее и стоит ли об этом задумываться. А то комплектую паровую как на Ютубе у Стрельца помоему. Спасибо Думаю варто, особливо якщо сами зможете зробити. Трапилась якась погана рамки - відразу її вкинув наперетопку. Чи язики назбирав їх теж. Та й служить вона довго. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
укачаю Опубликовано 19 июля, 2021 Share Опубликовано 19 июля, 2021 1 час назад, MaXUA123 сказал: Думаю варто, особливо якщо сами зможете зробити. Трапилась якась погана рамки - відразу її вкинув наперетопку. Чи язики назбирав їх теж. Та й служить вона довго. 1 час назад, MaXUA123 сказал: Думаю варто, особливо якщо сами зможете зробити. Трапилась якась погана рамки - відразу її вкинув наперетопку. Чи язики назбирав їх теж. Та й служить вона довго. А у Вас какой вид она имеет. и с вашего опыта как лучше сделать Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
укачаю Опубликовано 19 июля, 2021 Share Опубликовано 19 июля, 2021 В 24.03.2018 в 21:49, Дід Василь сказал: за що мені подобаються українці що люблять доказати правоту один одному щось доказувати вам небачу смислу все пройдене і давно....а От у Рекетчука Сергія бачив воскотопка тоже дуже гарна крутеться по сонцю на колесі , на подьемниках від ляди авто майже автоматична і рамок стае ...у вас свій спосіб топки воску у мене свій у 1000пасічників свій і всі роблять правельно якщо це приносе бажаний результат А можно поподробнее. Нужно делать сколько выбрасывать вощину можно. спасибо Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 19 июля, 2021 Share Опубликовано 19 июля, 2021 1 година тому, укачаю сказав: А можно поподробнее. Нужно делать сколько выбрасывать вощину можно. спасибо В мене проста, на три рамки дадан. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
MaXUA123 Опубликовано 19 июля, 2021 Share Опубликовано 19 июля, 2021 2 години тому, укачаю сказав: А у Вас какой вид она имеет. и с вашего опыта как лучше сделать Звичайна собі воскотопка на одну рамку. З нержавійки купив арматуру. Під неї з дерева обв'язку зробив, в обязці паз під раму вибрав. Об'язку робив трохи під кутом. Рама на 2 стекла. Зручніше буде коли рама з стеклом на петлях. Звичайна собі воскотопка. Маю ще на 3 рамки але, не зовсім вдала конструкція. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
укачаю Опубликовано 19 июля, 2021 Share Опубликовано 19 июля, 2021 10 часов назад, Ворон сказал: В мене проста, на три рамки дадан. спасибо Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
venchyk Опубликовано 19 июля, 2022 Share Опубликовано 19 июля, 2022 Зробив сонячну воскотопку ,отакий віск з забрусу. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 мая, 2023 Share Опубликовано 15 мая, 2023 14.05.2023 в 10:40, ромео сказав: Сонячно, тепло. Можна пробувати включати сонячну воскотопку Я вже пів мішка мерви наплавив . Сьогодні ще сонячно, але сильний вітер. Обіцяють нічну грозу. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 мая, 2023 Share Опубликовано 15 мая, 2023 22 години тому, Женя Ц. сказав: Ніколи нею не користувався,а тут щось задумався,може варто взяти на озброєння. Як думаєте? Вона їсти не просить. Раз зробив в все. Я з весни плавлю і чорні вибраковані соти - не охота запускати ''комбайн'' на малу кількість рам. Скільки воску лишається в мерві не знаю (так краще сплю). 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
venchyk Опубликовано 15 мая, 2023 Share Опубликовано 15 мая, 2023 І гарний віск ,з сонячної воскотопки 8 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 15 мая, 2023 Share Опубликовано 15 мая, 2023 56 хвилин тому, yu1986ra сказав: Скільки воску лишається в мерві не знаю (так краще сплю). Я зважував - виходить максимум до 100г воску з рамки 5 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 мая, 2023 Share Опубликовано 15 мая, 2023 5 годин тому, venchyk сказав: І гарний віск ,з сонячної воскотопки Ну, в мене не такий гарний виходить (потребує доопрацювання напильником), але свою функцію вона виконує чудово і безплатно. Доречі покажіть свою воскотопку, як у вас суцільні коржі виходять? 2 години тому, shersand сказав: Мийте підлогу у дуплі, щоб не було такого Співчуваю. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
venchyk Опубликовано 15 мая, 2023 Share Опубликовано 15 мая, 2023 1 годину тому, yu1986ra сказав: Ну, в мене не такий гарний виходить (потребує доопрацювання напильником), але свою функцію вона виконує чудово і безплатно. Доречі покажіть свою воскотопку, як у вас суцільні коржі виходять? То я його після витопки розігрів,і залив у форму для випічки.Воскотопка звичайна розміром на одну стандартну рамку,кришка зі склом з якогось старого ліхтаря,скло там 8мм,зверху кладу ще одне.Все це на кронштейні який повертається. 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 мая, 2023 Share Опубликовано 15 мая, 2023 49 хвилин тому, venchyk сказав: То я його після витопки розігрів,і залив у форму для випічки.Воскотопка звичайна розміром на одну стандартну рамку,кришка зі склом з якогось старого ліхтаря,скло там 8мм,зверху кладу ще одне.Все це на кронштейні який повертається. В мене щось подібне, тільки на 3 рамки. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 16 мая, 2023 Share Опубликовано 16 мая, 2023 15.05.2023 в 20:53, yu1986ra сказав: В мене щось подібне, тільки на 3 рамки. три рамки стають в одній площині? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 16 мая, 2023 Share Опубликовано 16 мая, 2023 23 хвилини тому, gardener сказав: три рамки стають в одній площині? Так 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 19 мая, 2023 Share Опубликовано 19 мая, 2023 15.05.2023 в 12:55, ромео сказав: Я зважував - виходить максимум до 100г воску з рамки Поправка. Воскотопка в мене на дві рамки. Раніше завжди (майже) робив в обід заміну рамок. Тобто до обіду перетоплював пару, після обіду - ще дві. А це ось днями рамки лежали повний день. І результат вийшов інший: 130г і 135г. Як на мене, то зовсім непогано. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 мая, 2023 Share Опубликовано 23 мая, 2023 19.05.2023 в 11:05, ромео сказав: Поправка. Воскотопка в мене на дві рамки. Раніше завжди (майже) робив в обід заміну рамок. Тобто до обіду перетоплював пару, після обіду - ще дві. А це ось днями рамки лежали повний день. І результат вийшов інший: 130г і 135г. Як на мене, то зовсім непогано. 130г це чудовий результат. Я завжди витримую цілий сонячний день. Коли є якісь сумніви, що не все ''здоїлось'', то просто підгрібаю мерву на верх замість 3-ї чи четвертої рамки. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 мая, 2023 Share Опубликовано 23 мая, 2023 Як на мене, то непогано було б рамки ложити на перфоровану сітку. Щоб віск відразу стікав на бляху, а не просочувався через всю мерву, що є знизу. Хтось таке вже використовував у сонячних воскотопках? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 23 мая, 2023 Share Опубликовано 23 мая, 2023 29 хвилин тому, yu1986ra сказав: Як на мене, то непогано було б рамки ложити на перфоровану сітку. Щоб віск відразу стікав на бляху, а не просочувався через всю мерву, що є знизу. Хтось таке вже використовував у сонячних воскотопках? В мене під кожну рамку ложиться плетена сітка з нержавійки, віск стікає чудово, мерва як папір. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 мая, 2023 Share Опубликовано 23 мая, 2023 38 хвилин тому, Ворон сказав: В мене під кожну рамку ложиться плетена сітка з нержавійки, віск стікає чудово, мерва як папір. Сітка з якими отворами? Забивається часто? ''ложиться'' це просто кладеш на бляху, чи є якийсь проміжок між бляхою і сіткою? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 23 мая, 2023 Share Опубликовано 23 мая, 2023 56 хвилин тому, yu1986ra сказав: Сітка з якими отворами? Забивається часто? ''ложиться'' це просто кладеш на бляху, чи є якийсь проміжок між бляхою і сіткою? Сітка тканна, з дроту нерж товщиною 1.5 мм, кладу просто на бляху, забивається нечасто, бо топлю в основному світлі браковані рамки і вирізки з будь рамок. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Затуливітер Опубликовано 29 марта, 2024 Share Опубликовано 29 марта, 2024 Шановне панство, хто про бував склопакет однокамерний у воскотопці сонячній використовувать. Переживаю чи не лопне... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 29 марта, 2024 Share Опубликовано 29 марта, 2024 2 години тому, Іван Затуливітер сказав: Шановне панство, хто про бував склопакет однокамерний у воскотопці сонячній використовувать. Переживаю чи не лопне... Цікаве у вас прізвище, особливо у темі СОНЯЧНИХ воскотопок ! 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Петр Павлович Опубликовано 24 февраля, 2025 Share Опубликовано 24 февраля, 2025 Подарували сонячну воскотопку виробництва АВВ 100. При розпаковці був здивований, що її стінки та дно зовсім без теплоізоляції - голий метал. Як думаєте - потрібно робити якусь теплоізоляцію чи ні? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.