Перейти к содержанию

Ставок, копанки і все, що їх стосується

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

Крім бджіл багато хто з пасічників займається упорядженням ставків, копанок і т.п. Крім того , що ними користуються бджоли, як джерелами води, там багато хто розводить риб, вирощує водоплавних птахів та звірків - нутрій, андатр. Отож вирішив тут , як про один з присадибних об"єктів, відкрити таку тему, щоб не завантажувати інші теми, які не завжди відповідають саме ставководству .:dntknw::az:

Я у себе на дачі викопав та забетонував десь 3Х4 метри ставочок чи басейн - як кому підходить ,так і називають. Обробив двічі рідким склом, і от він вже існує більше 10 років. Там росте трохи рогоза, татариння , а  з медоносів - дербенник.:umora::wave: Фото виставлю пізніше.

36 хвилин тому, mixaskm сказав:

У меня есть собственный ставочек не большой - белый амур ест всю зелень камыши и корни все подряд, а толстолоб питается фито планктоном (цветением воды ), а траву и камыш он не ест.

Ну, такі тонкощі мені невідомі, хоч і я маю ставочок, але він десь 3Х4 метри і обкладений бетоном . Проте - то не гарна, а просто  ідеальна  поїлка для бджіл.

Але карасі там потроху водяться.:ay:

Змінено тільки що користувачем ДобровоЛ

Біля мене є невелика копанка. Карась там дуже дрібний. Там хіба що посидіти  відпочити можна :az:. Но закусь потрібно мати з собою, бо   клюють одні дракони:umora:.0.thumb.jpg.7e7393cdf4be07ca180f2a56cedfe01a.jpg

5e2d9e2bbd045_.jpg.4019f374ce8a5614a4ab9b23ed3ff0c3.jpg              А у мене ось така копаночка - бетоновка. Поїлка універсальна, а заодно там і карасів вирощую вже 4 роки . І поки ще не виловлював їх ні разу.:umora::wave:

17 минут назад, ДобровоЛ сказал:

5e2d9e2bbd045_.jpg.4019f374ce8a5614a4ab9b23ed3ff0c3.jpg              А у мене ось така копаночка - бетоновка. Поїлка універсальна, а заодно там і карасів вирощую вже 4 роки . І поки ще не виловлював їх ні разу.:umora::wave:

Яка глибина?

1 час назад, bosik2017 сказал:

бо   клюють одні дракони

На фото тритон не звичайний. а гребінчастий. занесений до Ч.К.У.:az:

9 хвилин тому, Укроп сказав:

Яка глибина?

Десь метрів півтора . Але на бетонне дно я насипав спочатку глини,торфу, а зверху - пісок. А по вуглах насадив рослини - осоку, очерет, рогозу, татариння, медонос дербенник .Тобто, карасям є де ховатися взимку.

1 хвилину тому, Cfif сказав:

Так що , дивіться, а то ще й строк за нього можна " намотати" ..:dntknw::umora:

а в мене такий був

P1280815_240.jpgi.gif

Жили лини. карасі. навіть дві щуки і 1 сом))

1 минуту назад, Cfif сказал:

а в мене такий був

А чому був? Що вже немає? 

Тільки з торфом я трохи помилився.

Достатньо було б глини та піску. А то торф час від часу спливає й мутить воду.

Проте карасям це не заважає. Правда, перекачка води чи збагачення її киснем там ще пока не налогоджена.:dntknw:

Тільки що, Укроп сказав:

І я хотів був це запитати...:ah:

А я ніяк в"юнів не запущу. Не зустрічаються.

Правда, колега мені якось підказав, що їх на рибацькому ринку буває продають, як наживку.:ah:

4 минуты назад, Укроп сказал:

Того шо якійсь гниді він дуже око муляв. і вона пропророла гідроізоляцію куди дістала. залишилась калюжка одна . але карасі живуть і досі.

А були часи , рибалки по бергах сиділи..))

P1290247_240.jpgi.gif

36 минут назад, Cfif сказал:

Того шо якійсь гниді він дуже око муляв. і вона пропророла гідроізоляцію куди дістала. залишилась калюжка одна . але карасі живуть і досі.

З чого була гідроізоляція? Я собі хочу зробити, тому і розпитую

13 минут назад, Укроп сказал:

ПВХ для озер 05мм.  Краще каучукову мембрану.. але та дуже дорога.

• Алёнка changed the title to Ставок, копанки і все, що їх стосується
1 час назад, Cfif сказал:

ПВХ для озер 05мм.  Краще каучукову мембрану.. але та дуже дорога.

Дякую

В 26.01.2020 в 17:27, Укроп сказал:

Посмотрите в сторону мешков для хранения зерна на элеваторах. Они из плотного полиэтилена. После сезона хранения зерна разрезаются, получаются листы 60*8 метров.

На даче в басейне несколько лет лежит. 

image.thumb.png.23d94e7498f5013d3fbd8b0401daf3eb.png

• 1 month later...

Карася из бассейна надо выловить. Это сорная рыба, ест много и не растет. Запустите весной годовичка карпа грамм по 25, к ноябрю по полкило вырастут.

В 26.01.2020 в 15:35, Cfif сказал:

О,Боже, уже и нечисть туда позаносили!:dntknw:

10 минут назад, Макарыч57 сказал:

Карася из бассейна надо выловить. Это сорная рыба, ест много и не растет. Запустите весной годовичка карпа грамм по 25, к ноябрю по полкило вырастут.

Это зависит какой об"ем водойома. Мало места - подохнут.

А карась - лучшая рыба Украины. :IMHO1:

17 минут назад, dacha сказал:

Это зависит какой об"ем водойома. Мало места - подохнут.

А карась - лучшая рыба Украины. :IMHO1:

Ну, пчел тоже не просто разводить, но интернет расскажет, а Ютуб покажет. Видел кино как китайцы рыбу в прудах выращивают, так рыбы больше чем воды, просто очень хорошая фильтрация и очистка воды плюс лекарства. По поводу карася, не обижайтесь, но мудрая украинская поговорка звучит так "нема м"яса краще нiж свинина, а риби краще нiж линина". Карась вредитель.

Пан Добровол , а Ваша водойма не промерзаэ , за рахунок чого йде водонаповнення?

01.03.2020 в 21:43, Макарыч57 сказав:

Ну, пчел тоже не просто разводить, но интернет расскажет, а Ютуб покажет. Видел кино как китайцы рыбу в прудах выращивают, так рыбы больше чем воды, просто очень хорошая фильтрация и очистка воды плюс лекарства. По поводу карася, не обижайтесь, но мудрая украинская поговорка звучит так "нема м"яса краще нiж свинина, а риби краще нiж линина". Карась вредитель.

"якщо м'ясо, то свинина, якщо риба, то линина", більше в риму, але суть та ж:)

• 1 month later...
04.03.2020 в 10:55, bondarev сказав:

Пан Добровол , а Ваша водойма не промерзаэ , за рахунок чого йде водонаповнення?

Ні, не промерзає - глибина десь метрів півтора.

Водонаповнення - за рахунок дощів - вода поступає із-під даху. Буває доповнюю інколи й із скважини. 

А за корми не переживаю - є там і дафнії й личинки комарів. А ще інколи трошки підкормлюю комбікормом, але чуть-чуть. Зайве на користь не йде. Карась крупний і з ікрою.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...