ДобровоЛ Опубликовано 26 января, 2020 Share Опубликовано 26 января, 2020 Крім бджіл багато хто з пасічників займається упорядженням ставків, копанок і т.п. Крім того , що ними користуються бджоли, як джерелами води, там багато хто розводить риб, вирощує водоплавних птахів та звірків - нутрій, андатр. Отож вирішив тут , як про один з присадибних об"єктів, відкрити таку тему, щоб не завантажувати інші теми, які не завжди відповідають саме ставководству . 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 26 января, 2020 Автор Share Опубликовано 26 января, 2020 Я у себе на дачі викопав та забетонував десь 3Х4 метри ставочок чи басейн - як кому підходить ,так і називають. Обробив двічі рідким склом, і от він вже існує більше 10 років. Там росте трохи рогоза, татариння , а з медоносів - дербенник. Фото виставлю пізніше. 36 хвилин тому, mixaskm сказав: У меня есть собственный ставочек не большой - белый амур ест всю зелень камыши и корни все подряд, а толстолоб питается фито планктоном (цветением воды ), а траву и камыш он не ест. Ну, такі тонкощі мені невідомі, хоч і я маю ставочок, але він десь 3Х4 метри і обкладений бетоном . Проте - то не гарна, а просто ідеальна поїлка для бджіл. Але карасі там потроху водяться. Змінено тільки що користувачем ДобровоЛ 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
bosik2017 Опубликовано 26 января, 2020 Share Опубликовано 26 января, 2020 Біля мене є невелика копанка. Карась там дуже дрібний. Там хіба що посидіти відпочити можна . Но закусь потрібно мати з собою, бо клюють одні дракони. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 26 января, 2020 Автор Share Опубликовано 26 января, 2020 А у мене ось така копаночка - бетоновка. Поїлка універсальна, а заодно там і карасів вирощую вже 4 роки . І поки ще не виловлював їх ні разу. 5 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Укроп Опубликовано 26 января, 2020 Share Опубликовано 26 января, 2020 17 минут назад, ДобровоЛ сказал: А у мене ось така копаночка - бетоновка. Поїлка універсальна, а заодно там і карасів вирощую вже 4 роки . І поки ще не виловлював їх ні разу. Яка глибина? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 26 января, 2020 Share Опубликовано 26 января, 2020 1 час назад, bosik2017 сказал: бо клюють одні дракони На фото тритон не звичайний. а гребінчастий. занесений до Ч.К.У. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 26 января, 2020 Автор Share Опубликовано 26 января, 2020 9 хвилин тому, Укроп сказав: Яка глибина? Десь метрів півтора . Але на бетонне дно я насипав спочатку глини,торфу, а зверху - пісок. А по вуглах насадив рослини - осоку, очерет, рогозу, татариння, медонос дербенник .Тобто, карасям є де ховатися взимку. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 26 января, 2020 Автор Share Опубликовано 26 января, 2020 1 хвилину тому, Cfif сказав: На фото тритон не звичайний. а гребінчастий. занесений до Ч.К.У. Так що , дивіться, а то ще й строк за нього можна " намотати" .. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 26 января, 2020 Share Опубликовано 26 января, 2020 а в мене такий був Жили лини. карасі. навіть дві щуки і 1 сом)) 2 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Укроп Опубликовано 26 января, 2020 Share Опубликовано 26 января, 2020 1 минуту назад, Cfif сказал: а в мене такий був А чому був? Що вже немає? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 26 января, 2020 Автор Share Опубликовано 26 января, 2020 Тільки з торфом я трохи помилився. Достатньо було б глини та піску. А то торф час від часу спливає й мутить воду. Проте карасям це не заважає. Правда, перекачка води чи збагачення її киснем там ще пока не налогоджена. Тільки що, Укроп сказав: А чому був? Що вже немає? І я хотів був це запитати... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 26 января, 2020 Автор Share Опубликовано 26 января, 2020 А я ніяк в"юнів не запущу. Не зустрічаються. Правда, колега мені якось підказав, що їх на рибацькому ринку буває продають, як наживку. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 26 января, 2020 Share Опубликовано 26 января, 2020 4 минуты назад, Укроп сказал: А чому був? Що вже немає? Того шо якійсь гниді він дуже око муляв. і вона пропророла гідроізоляцію куди дістала. залишилась калюжка одна . але карасі живуть і досі. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 26 января, 2020 Share Опубликовано 26 января, 2020 А були часи , рибалки по бергах сиділи..)) 2 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Укроп Опубликовано 26 января, 2020 Share Опубликовано 26 января, 2020 36 минут назад, Cfif сказал: Того шо якійсь гниді він дуже око муляв. і вона пропророла гідроізоляцію куди дістала. залишилась калюжка одна . але карасі живуть і досі. З чого була гідроізоляція? Я собі хочу зробити, тому і розпитую 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 26 января, 2020 Share Опубликовано 26 января, 2020 13 минут назад, Укроп сказал: З чого була гідроізоляція? Я собі хочу зробити, тому і розпитую ПВХ для озер 05мм. Краще каучукову мембрану.. але та дуже дорога. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Укроп Опубликовано 26 января, 2020 Share Опубликовано 26 января, 2020 1 час назад, Cfif сказал: ПВХ для озер 05мм. Краще каучукову мембрану.. але та дуже дорога. Дякую 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
siverit Опубликовано 29 января, 2020 Share Опубликовано 29 января, 2020 В 26.01.2020 в 17:27, Укроп сказал: З чого була гідроізоляція? Я собі хочу зробити, тому і розпитую Посмотрите в сторону мешков для хранения зерна на элеваторах. Они из плотного полиэтилена. После сезона хранения зерна разрезаются, получаются листы 60*8 метров. На даче в басейне несколько лет лежит. 2 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макарыч57 Опубликовано 1 марта, 2020 Share Опубликовано 1 марта, 2020 Карася из бассейна надо выловить. Это сорная рыба, ест много и не растет. Запустите весной годовичка карпа грамм по 25, к ноябрю по полкило вырастут. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
dacha Опубликовано 1 марта, 2020 Share Опубликовано 1 марта, 2020 В 26.01.2020 в 15:35, Cfif сказал: На фото тритон не звичайний. а гребінчастий. занесений до Ч.К.У. О,Боже, уже и нечисть туда позаносили! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
dacha Опубликовано 1 марта, 2020 Share Опубликовано 1 марта, 2020 10 минут назад, Макарыч57 сказал: Карася из бассейна надо выловить. Это сорная рыба, ест много и не растет. Запустите весной годовичка карпа грамм по 25, к ноябрю по полкило вырастут. Это зависит какой об"ем водойома. Мало места - подохнут. А карась - лучшая рыба Украины. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макарыч57 Опубликовано 1 марта, 2020 Share Опубликовано 1 марта, 2020 17 минут назад, dacha сказал: Это зависит какой об"ем водойома. Мало места - подохнут. А карась - лучшая рыба Украины. Ну, пчел тоже не просто разводить, но интернет расскажет, а Ютуб покажет. Видел кино как китайцы рыбу в прудах выращивают, так рыбы больше чем воды, просто очень хорошая фильтрация и очистка воды плюс лекарства. По поводу карася, не обижайтесь, но мудрая украинская поговорка звучит так "нема м"яса краще нiж свинина, а риби краще нiж линина". Карась вредитель. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
bondarev Опубликовано 4 марта, 2020 Share Опубликовано 4 марта, 2020 Пан Добровол , а Ваша водойма не промерзаэ , за рахунок чого йде водонаповнення? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
medhon Опубликовано 4 марта, 2020 Share Опубликовано 4 марта, 2020 01.03.2020 в 21:43, Макарыч57 сказав: Ну, пчел тоже не просто разводить, но интернет расскажет, а Ютуб покажет. Видел кино как китайцы рыбу в прудах выращивают, так рыбы больше чем воды, просто очень хорошая фильтрация и очистка воды плюс лекарства. По поводу карася, не обижайтесь, но мудрая украинская поговорка звучит так "нема м"яса краще нiж свинина, а риби краще нiж линина". Карась вредитель. "якщо м'ясо, то свинина, якщо риба, то линина", більше в риму, але суть та ж 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 26 апреля, 2020 Автор Share Опубликовано 26 апреля, 2020 04.03.2020 в 10:55, bondarev сказав: Пан Добровол , а Ваша водойма не промерзаэ , за рахунок чого йде водонаповнення? Ні, не промерзає - глибина десь метрів півтора. Водонаповнення - за рахунок дощів - вода поступає із-під даху. Буває доповнюю інколи й із скважини. А за корми не переживаю - є там і дафнії й личинки комарів. А ще інколи трошки підкормлюю комбікормом, але чуть-чуть. Зайве на користь не йде. Карась крупний і з ікрою. 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.