gardener Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 2 хвилини тому, yu1986ra сказав: І скільки вона зараз займає? Лежак Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 56 хвилин тому, yu1986ra сказав: Вони її брати не будуть, бо є свіжа перга. Ще й як будуть. Перевірено. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 10 минут назад, Конструктор сказал: завтра планую зробити цей ход. Та майте совість !!!! Хватить вже перегодовувати тих бджіл !!! Бо скоро розжиріють і в льоток не зможуть пройти !!!!! 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 14 хвилин тому, yu1986ra сказав: Скільки зараз коштує сім'я з лежаком? І скільки вона зараз займає? 10 рамок займали усі, крім одного, якого розширив до 15 рамок, ціна моя, 3000 грв,три поїхали на Волинь, остальні на Рівненьщену. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 1 час назад, yu1986ra сказал: Вони її брати не будуть, бо є свіжа перга. Будуть не так активно але іде норм... Взагалі можна давати хоч пів літа правда потім вже ехфекту немає.... Не беруть чомусь в серпні-вересні колись грався так то дурна справа.... 1 час назад, Конструктор сказал: Цей ход, може дати два +: розвиток бджолам і більше перги залишається Я завтра планую зробити цей ход. Мені щоб цей хід зробити треба мінімум три дні... Єдине що радує що є у вуликах ще трошки білкової з минулого кругу... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 27 апреля Share Опубликовано 27 апреля У Фейсбуці стали з'являтись оголошення про купівлю пилку по 180-200 грн 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 25 июня Share Опубликовано 25 июня 4 години тому, Bee.P сказав: Шось ніхто не мусоле тему по пилку , чи перзі . Шо вже зовсім така печаль - печаль??? Я трохи порухаю. Поставив цього року пилкозбірників вдвічі більше як минулого року... Пилку теж зібрав вдвічі... ...менше, як минулого року 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 25 июня Share Опубликовано 25 июня 2 минуты назад, ромео сказал: Я трохи порухаю. Поставив цього року пилкозбірників вдвічі більше як минулого року... Пилку теж зібрав вдвічі... ...менше, як минулого року Ну добре !! Пост лайкт. Ок ??? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 26 июня Share Опубликовано 26 июня 9 годин тому, ромео сказав: Я трохи порухаю. Поставив цього року пилкозбірників вдвічі більше як минулого року... Пилку теж зібрав вдвічі... ...менше, як минулого року Цього року в багатьох так. Я цього року думав що пилок не буду збирати, то перги буде більше, а її навпаки в двічі менше. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 26 июня Share Опубликовано 26 июня Я не знаю чи правда чи нє , але поставив лайк 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 26 июня Share Опубликовано 26 июня 17 хвилин тому, Bee.P сказав: але поставив лайк і хай собі стоїть 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 26 июня Share Опубликовано 26 июня На роздріб собі назбирав пилку за 2 тижні, потім почались дощі холоди і рамки заторохтіли. Потім включив, а вимкнув 15 травня і досі не вмикав...чекаю на пергу ціну на пилок, бачив 190-200грн рахую ніякою. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Вторник в 20:09 Share Опубликовано Вторник в 20:09 26.06.2026 в 21:20, Макс_Скрипник сказав: На роздріб собі назбирав пилку за 2 тижні, потім почались дощі холоди і рамки заторохтіли. Потім включив, а вимкнув 15 травня і досі не вмикав...чекаю на пергу ціну на пилок, бачив 190-200грн рахую ніякою. Мої в лежаках принесли по 1-2 толкових рамки перги, але геть суха (не ферментована). Спробую зібрати всі в купу і поставити в толкові відводки, може вони менш з'їдять. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано Вторник в 20:22 Share Опубликовано Вторник в 20:22 10 хвилин тому, yu1986ra сказав: Мої в лежаках принесли по 1-2 толкових рамки перги, але геть суха (не ферментована). Спробую зібрати всі в купу і поставити в толкові відводки, може вони менш з'їдять. Треба в безматочну(безросплодну) і сити чи сиропу...бо толкові відводки швидко стануть сім'ями 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано Среда в 03:26 Share Опубликовано Среда в 03:26 7 годин тому, yu1986ra сказав: Мої в лежаках принесли по 1-2 толкових рамки перги, але геть суха (не ферментована). Спробую зібрати всі в купу і поставити в толкові відводки, може вони менш з'їдять. В мене під час взятку з липи зафарментували дуже швидко. Таки Ви були праві що взяток сприяє ферментації. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано Среда в 03:29 Share Опубликовано Среда в 03:29 7 годин тому, Макс_Скрипник сказав: Треба в безматочну(безросплодну) і сити чи сиропу...бо толкові відводки швидко стануть сім'ями Так це ідеальний варіант. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано Среда в 04:07 Share Опубликовано Среда в 04:07 7 годин тому, Макс_Скрипник сказав: Треба в безматочну(безросплодну) і сити чи сиропу...бо толкові відводки швидко стануть сім'ями Ті що робив на плідну матку в лежаках вже зараз мають вигляд як сім'ї в корпусних. Займають 12-14 рам. Глянув одного з них, то знайшов дві добрих рамки з пергою. Сім'ї в лежаках добре підлиті були, то в них перги може бути менше. Я все ж надіюсь, що ця спека принесе добру зливу з місячною нормою опадів. Там саме зацвітають перші осоти, ще буде волошка і золотарник. Шкода буде якщо все це діло пропаде. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано Среда в 04:33 Share Опубликовано Среда в 04:33 8 годин тому, Макс_Скрипник сказав: Треба в безматочну(безросплодну) і сити чи сиропу...бо толкові відводки швидко стануть сім'ями Ще можна дати маточник на виході, якраз поки заферментують то і матка облетиться. Я це називаю перговий відводок. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано Среда в 05:52 Share Опубликовано Среда в 05:52 2 часа назад, Конструктор сказал: В мене під час взятку з липи зафарментували дуже швидко. Таки Ви були праві що взяток сприяє ферментації. Мабуть переключаються з процесу жирування до роботи . Ну бо " Хто не работає - той їсть" ©. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано Среда в 20:11 Share Опубликовано Среда в 20:11 16 годин тому, yu1986ra сказав: Ті що робив на плідну матку в лежаках вже зараз мають вигляд як сім'ї в корпусних. Займають 12-14 рам. Глянув одного з них, то знайшов дві добрих рамки з пергою. Сім'ї в лежаках добре підлиті були, то в них перги може бути менше. Я все ж надіюсь, що ця спека принесе добру зливу з місячною нормою опадів. Там саме зацвітають перші осоти, ще буде волошка і золотарник. Шкода буде якщо все це діло пропаде. У мене на точку, той що в самому лісі у горах за день погоріло листя на ліщині(коричневе) на крушині почало сипатись, різнотрав'я деяке норм, а деяке згоріло за день це те все, що на сонці. Ожина заквітувала пилок несуть гарний, жирний але пилковловлювачі не вмикаю...можливо підіб'ють перги. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.