Маркіян Опубликовано 15 апреля, 2022 Share Опубликовано 15 апреля, 2022 В 11.04.2022 в 12:22, koste сказал: 1) Гніздо необхідно скоротити до 4-х рамок. 2) підгодівля обов"язкова. Жовтизни бджіл не спостерігаю,хоча пасічник на це вказує. Моя думка. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 2 мая, 2022 Share Опубликовано 2 мая, 2022 https://youtu.be/UikDmuLvZPU Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 12 мая, 2022 Share Опубликовано 12 мая, 2022 15.04.2022 в 19:00, Маркіян сказав: 1) Гніздо необхідно скоротити до 4-х рамок. 2) підгодівля обов"язкова. Жовтизни бджіл не спостерігаю,хоча пасічник на це вказує. Моя думка. Зараз цей минулорічний відводок став лідером серед найкращих сімей, як по бджолі так і приносу меду. Нічого не скорочував та не годував. Не люблю лишньої роботи, хоча б поробити потрібну. До речі отримав результати генетичного аналізу частини сімей УС. Робили їх Череватові, Олександр Володимирович та Володимир Федорович. Ось саме ця сімейка вже і пройшла генетику, на картинці вона під номером 11_601. №9_59 друга острівна лінія USV, вона (G2) саме від легендарної родоначальниці УС31СМС (G0)/ Також пройшла і сімейка №32, яка в цьому році пішла в масовий вивід маток як для вільного обльоту так і для ІО. №32 має ідеальний спокій та медопродуктивність. №712 це матка Олени Ткаченко, острівна Жовніно. Висновок: Якщо вірно аналізувати морфометрію то і генетичний аналіз буде відповідний. Всім селекціонерам степовика рекомендую робити так само. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 12 мая, 2022 Share Опубликовано 12 мая, 2022 4 години тому, Mihail-ves сказав: Зараз цей минулорічний відводок став лідером серед найкращих сімей, як по бджолі так і приносу меду. Нічого не скорочував та не годував. Не люблю лишньої роботи, хоча б поробити потрібну. До речі отримав результати генетичного аналізу частини сімей УС. Робили їх Череватові, Олександр Володимирович та Володимир Федорович. Ось саме ця сімейка вже і пройшла генетику, на картинці вона під номером 11_601. №9_59 друга острівна лінія USV, вона (G2) саме від легендарної родоначальниці УС31СМС (G0)/ Також пройшла і сімейка №32, яка в цьому році пішла в масовий вивід маток як для вільного обльоту так і для ІО. №32 має ідеальний спокій та медопродуктивність. №712 це матка Олени Ткаченко, острівна Жовніно. Висновок: Якщо вірно аналізувати морфометрію то і генетичний аналіз буде відповідний. Всім селекціонерам степовика рекомендую робити так само. За який термін робиться аналіз? Військові дії не завада? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 12 мая, 2022 Share Опубликовано 12 мая, 2022 2 години тому, Олександр Коваль сказав: За який термін робиться аналіз? Військові дії не завада? 32 та 19 відправляв рік назад, всі інші торік восени, після виходу молодої бджоли. Опрацьовані не всі відправлені проби, там більше цікава була проба полісянок. Військові дії звісно що внесли свої зміни, оскільки навчальний процес пішов у дистанційку. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Александр К. Опубликовано 12 мая, 2022 Share Опубликовано 12 мая, 2022 15 часов назад, Mihail-ves сказал: Зараз цей минулорічний відводок став лідером серед найкращих сімей, як по бджолі так і приносу меду. Нічого не скорочував та не годував. Не люблю лишньої роботи, хоча б поробити потрібну. До речі отримав результати генетичного аналізу частини сімей УС. Робили їх Череватові, Олександр Володимирович та Володимир Федорович. Ось саме ця сімейка вже і пройшла генетику, на картинці вона під номером 11_601. №9_59 друга острівна лінія USV, вона (G2) саме від легендарної родоначальниці УС31СМС (G0)/ Також пройшла і сімейка №32, яка в цьому році пішла в масовий вивід маток як для вільного обльоту так і для ІО. №32 має ідеальний спокій та медопродуктивність. №712 це матка Олени Ткаченко, острівна Жовніно. Висновок: Якщо вірно аналізувати морфометрію то і генетичний аналіз буде відповідний. Всім селекціонерам степовика рекомендую робити так само. Хотелось бы узнать больше подробностей... Что да как... Если на то конечно будет время. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 12 мая, 2022 Share Опубликовано 12 мая, 2022 9 хвилин тому, Александр К. сказав: Хотелось бы узнать больше подробностей... Что да как... Если на то конечно будет время. Часу обмаль. Кожного дня прививки, ізоляція, вихід маток, створення відводків і так далі. Але якщо є конкретні питання - пишіть. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Александр К. Опубликовано 13 мая, 2022 Share Опубликовано 13 мая, 2022 10 часов назад, Mihail-ves сказал: Часу обмаль. Кожного дня прививки, ізоляція, вихід маток, створення відводків і так далі. Але якщо є конкретні питання - пишіть. Конкретное питання Вы делали ген анализ? Если да то откуда эталон ( то с чем сравнивали образцы ). 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 13 мая, 2022 Share Опубликовано 13 мая, 2022 1 година тому, Александр К. сказав: Конкретное питання Вы делали ген анализ? Если да то откуда эталон ( то с чем сравнивали образцы ). Так я робив аналізи своїх деяких сімей. Їх порівнювали з македонікою з Афона. Тепер можна брати за еталон македоніку і мої УС і порівнювати до них. Також є інформація що деякі проби з західної України відповідають маркеру македоніка, хоча люди присилали "карпатку". Відмінність еталонів карніка та УС досить велика. Тому легко відбраковуються "УС" які ними не являються. Поки що така інформаціє в закритому доступі, але селекціонери які висилали свої проби про цей недолік знають. По всіх наших пробах Череватов буде публікувати інформацію в європейських виданнях. Тоді вона стане доступна всіх пасічникам. 3 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Александр К. Опубликовано 13 мая, 2022 Share Опубликовано 13 мая, 2022 12 часов назад, Mihail-ves сказал: Так я робив аналізи своїх деяких сімей. Їх порівнювали з македонікою з Афона. Тепер можна брати за еталон македоніку і мої УС і порівнювати до них. Також є інформація що деякі проби з західної України відповідають маркеру македоніка, хоча люди присилали "карпатку". Відмінність еталонів карніка та УС досить велика. Тому легко відбраковуються "УС" які ними не являються. Поки що така інформаціє в закритому доступі, але селекціонери які висилали свої проби про цей недолік знають. По всіх наших пробах Череватов буде публікувати інформацію в європейських виданнях. Тоді вона стане доступна всіх пасічникам. Есть возможность прислать на пробу материал или это закрытый клуб? И сколько стоит это удовольствие? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 14 мая, 2022 Share Опубликовано 14 мая, 2022 7 годин тому, Александр К. сказав: Есть возможность прислать на пробу материал или это закрытый клуб? И сколько стоит это удовольствие? Торік інститут збирав проби з усіх регіонів. Треба звернутись до Череватова і запитати чи є проби з Вашого регіону. Якщо їх в них не було то ця робота буде безкоштовною, все це робиться в наукових цілях. Фіксація стану породного розміщення бджіл України. Також можна зробити проби за кошти, вартість на 20 рік була 30 євро проба. Але все краще запитати в Олександра чи Володимира Федоровича Череватових. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Александр К. Опубликовано 14 мая, 2022 Share Опубликовано 14 мая, 2022 2 часа назад, Mihail-ves сказал: Торік інститут збирав проби з усіх регіонів. Треба звернутись до Череватова і запитати чи є проби з Вашого регіону. Якщо їх в них не було то ця робота буде безкоштовною, все це робиться в наукових цілях. Фіксація стану породного розміщення бджіл України. Також можна зробити проби за кошти, вартість на 20 рік була 30 євро проба. Але все краще запитати в Олександра чи Володимира Федоровича Череватових. Ок спасибо. Было бы интересно. Надо будет узнать как нибудь.. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 15 мая, 2022 Share Опубликовано 15 мая, 2022 В 13.05.2022 в 10:15, Mihail-ves сказал: Так я робив аналізи своїх деяких сімей. Їх порівнювали з македонікою з Афона. Тепер можна брати за еталон македоніку і мої УС і порівнювати до них. Також є інформація що деякі проби з західної України відповідають маркеру македоніка, хоча люди присилали "карпатку". Почему именно Македоника ? Наасколько я понимаю они похожие на У.С. но это не У.С. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 15 мая, 2022 Share Опубликовано 15 мая, 2022 В 12.05.2022 в 14:43, Mihail-ves сказал: Опрацьовані не всі відправлені проби, там більше цікава була проба полісянок. И что там было такого ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 15 мая, 2022 Share Опубликовано 15 мая, 2022 4 години тому, koste сказав: И что там было такого ? Цікаве тим що є європейський еталон темної, і чи повністю він співпадає з нашою полісянкою. Тому що все що присилали до мене - не було полісянкою. Також повинен був надати проби і Столяр. Але війна внесла свої корективи, тому проби в інституті мабуть восени вже будуть результати. 4 години тому, koste сказав: Почему именно Македоника ? Наасколько я понимаю они похожие на У.С. но это не У.С. Тому що потрібно було з чимось порівнювати. Ось тому і взяли македоніку, як корінь УС. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 17 мая, 2022 Share Опубликовано 17 мая, 2022 Чергова маточка торішнього острівного обльоту у Воронівці. Поки що вона в лідерах по спокою, силі і зимівлі. Це перший відводок який вже почав будувати на вощині. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
amator Опубликовано 5 июня, 2022 Share Опубликовано 5 июня, 2022 12.05.2022 в 07:18, Mihail-ves сказав: Зараз цей минулорічний відводок став лідером серед найкращих сімей, як по бджолі так і приносу меду. Нічого не скорочував та не годував. Не люблю лишньої роботи, хоча б поробити потрібну. До речі отримав результати генетичного аналізу частини сімей УС. Робили їх Череватові, Олександр Володимирович та Володимир Федорович. Ось саме ця сімейка вже і пройшла генетику, на картинці вона під номером 11_601. №9_59 друга острівна лінія USV, вона (G2) саме від легендарної родоначальниці УС31СМС (G0)/ Також пройшла і сімейка №32, яка в цьому році пішла в масовий вивід маток як для вільного обльоту так і для ІО. №32 має ідеальний спокій та медопродуктивність. №712 це матка Олени Ткаченко, острівна Жовніно. Висновок: Якщо вірно аналізувати морфометрію то і генетичний аналіз буде відповідний. Всім селекціонерам степовика рекомендую робити так само. Вітаю, п. Михайле, з результатами роботи! ПИСИ. Морфометрія, як і аналіз ДНК, - генетичні аналізи. Рівні різні. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 6 июня, 2022 Share Опубликовано 6 июня, 2022 8 годин тому, amator сказав: Вітаю, п. Михайле, з результатами роботи! ПИСИ. Морфометрія, як і аналіз ДНК, - генетичні аналізи. Рівні різні. Дякую. Але я ще допродаю маток під замовлення в цьому році і зав'язую з цією справою. Є різні покупці, і в більшості ті що хочуть попробувати УС, але є винятки які портять ложкою дьогтю бочки меду. Їх мало, але вони вибивають з колії на декілька днів, або тижнів. І тоді пропадає всяке бажання розповсюджувати свій матеріал. За декілька років було проведено багато праці з відмивання УС у мене на пасіці, те що було на початку роботи і на сьогоднішній день - це небо і земля. Але тепер треба шукати матеріал, кров якого підмішувати до своєї лінії. Ось тут буде ще більше роботи. Вона буде вестись. 1 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 6 июня, 2022 Share Опубликовано 6 июня, 2022 1 час назад, Mihail-ves сказал: Дякую. Але я ще допродаю маток під замовлення в цьому році і зав'язую з цією справою. Є різні покупці, і в більшості ті що хочуть попробувати УС, але є винятки які портять ложкою дьогтю бочки меду. Їх мало, але вони вибивають з колії на декілька днів, або тижнів. І тоді пропадає всяке бажання розповсюджувати свій матеріал. За декілька років було проведено багато праці з відмивання УС у мене на пасіці, те що було на початку роботи і на сьогоднішній день - це небо і земля. Але тепер треба шукати матеріал, кров якого підмішувати до своєї лінії. Ось тут буде ще більше роботи. Вона буде вестись. Не брасать нельзя ! Не стоит обращять внимание на некаторых ... А вот от куда добавить ... и что из этого будет, это интересно. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 6 июня, 2022 Share Опубликовано 6 июня, 2022 2 години тому, koste сказав: Не брасать нельзя ! Не стоит обращять внимание на некаторых ... Кидати селекційний відбір та роботу для себе - не БУДУ. Але Цей раз виявився якийсь супервампиризм. Другий день руки опустив і нічого не хочу робити навіть для своєї пасіки. Зараз лежить на столі партія маток від острівної Воронівської, планував їх пустити під станок ІО. Але в зв'язку з такою картиною готовий подарувати новому власнику за символічну плату 30грн/шт, (вартість коробочки+ б/у кліточки та дороги до НП). Віддам в одні руки І на цьому все. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 6 июня, 2022 Share Опубликовано 6 июня, 2022 46 минут назад, Mihail-ves сказал: Кидати селекційний відбір та роботу для себе - не БУДУ. Ну и правильно. 47 минут назад, Mihail-ves сказал: Але Цей раз виявився якийсь супервампиризм. Другий день руки опустив і нічого не хочу робити навіть для своєї пасіки. Не стоит обращять внимание на таких . Просто поставте в чёрный список... 51 минуту назад, Mihail-ves сказал: планував їх пустити під станок ІО. Так пускай !!! Не купит один или другой себе останутся . В сегодняшних сетуацыях не у всех есть возможность занематся любимым делом . 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
amator Опубликовано 7 июня, 2022 Share Опубликовано 7 июня, 2022 06.06.2022 в 09:16, Mihail-ves сказав: Дякую. Але я ще допродаю маток під замовлення в цьому році і зав'язую з цією справою. Є різні покупці, і в більшості ті що хочуть попробувати УС, але є винятки які портять ложкою дьогтю бочки меду. Їх мало, але вони вибивають з колії на декілька днів, або тижнів. І тоді пропадає всяке бажання розповсюджувати свій матеріал. За декілька років було проведено багато праці з відмивання УС у мене на пасіці, те що було на початку роботи і на сьогоднішній день - це небо і земля. Але тепер треба шукати матеріал, кров якого підмішувати до своєї лінії. Ось тут буде ще більше роботи. Вона буде вестись. Дійсно, проведена робота колосальна, але - залишається не менше. Ну і з клієнтом працювати не кожен може (я - в цій категорії!). Жаль, Степановичу, але - я тебе розумію. Правда... маю надію користуватись матеріалом твоєї праці в майбутньому. ПиСи. Чого коштує хоча б те, що Ви з п. Ігорем заставили переписувати підручники та довідники відносно УС: "УС южная ветвь СР пчельі" - луснуло, як мильна булька! 3 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 7 июня, 2022 Share Опубликовано 7 июня, 2022 1 годину тому, amator сказав: Правда... маю надію користуватись матеріалом твоєї праці в майбутньому Зараз йду відбирати трутня для наступної партії ІО, якщо є бажання то я зможу задовільнити Вашу потребу. Адреса та сама? 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
amator Опубликовано 7 июня, 2022 Share Опубликовано 7 июня, 2022 8 годин тому, Mihail-ves сказав: Зараз йду відбирати трутня для наступної партії ІО, якщо є бажання то я зможу задовільнити Вашу потребу. Адреса та сама? З задоволенням! Адреса - так. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Enterprise Опубликовано 23 июня, 2022 Share Опубликовано 23 июня, 2022 15.05.2022 в 12:34, koste сказав: Почему именно Македоника ? Наасколько я понимаю они похожие на У.С. но это не У.С. тому що УС це македоніка і навпаки. мітохондріальна днк змінюється досить повільно, тому відмінність між підвидами досить чітко видно (навідміну наприклад від морфометрії) . Досліджуванні ділянки мтх днк македоніки і ус з різних куточків України ідентичні, це в свою чергу вказує на те що ці бджоли один підвид. Що до відміності від карніки то її теж чітко видно. А наприклад відміність між різними типаки карніки мінімальна і в досліджуваних ділянках днк при порівнянні лише в деяких типах зустрічаеться одна нуклеотидна заміна. Що до карпатки то вона ідентична європейській карніці, якщо непомиляюсь лише у вучківської є відмінність в одну нуклеотидну заміну. Що до македоніки то вона теж є декількох типів. 3 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.