Перейти к содержанию

Українська степова бджола

bercik alex /liliya

Рекомендуемые сообщения

28 хвилин тому, Mihail-ves сказав:

І мені не зрозуміло чому всі так бояться того інбридингу.

тут мова більше не про інбридинг, расовий облітник і закриту популяцію

запитав про ПО тому  що база інформації з кожним роком буде рости і на папері чи в голові все тримати буде важко. Ось тут і буде як знахідка програма яка зможе показати/знайти хто кому родич чи процент інбридингу нехай даже умовний. 

до речі скільки людей зараз працюють в закритій популяції?

1 хвилину тому, Виталий Овчарук сказав:

о речі скільки людей зараз працюють в закритій популяції?

37 чоловік

9 хвилин тому, Mihail-ves сказав:

37 чоловік

то таким колективом можна і в бібрід зайти 

Степовики не обижайтесь,хочу свежий анектод рассказать про вас "Провели селекционеры работы по определению породы Украинской степной,морфомитрию и т.д. и сказали "Так вот ты какой Северный Олень!"

Вы молодцы,интузиасты,но жаль что эту работу не проводят наши институты при госпотдержке!

31 хвилину тому, Виталий Овчарук сказав:

запитав про ПО тому  що база інформації з кожним роком буде рости і на папері чи в голові все тримати буде важко. Ось тут і буде як знахідка програма яка зможе показати/знайти хто кому родич чи процент інбридингу нехай даже умовний. 

BJ можливо можна під враховування інбридінгу модернізувати, по аналогії як інші ГКО

Колись, на гілці "Методи визначення породи..." (?), задав питання п. Череватову В.Ф. відносно одержаного мною графіка промірів СІ. Він був вузький по класам породних меж УС, та мав здоровенний "дрин" посередині:umora:. Одержав відповідь: "Наслідок інбридингу". Теоретично, при 100%_му інбридингу, графік СІ повинен мати один "дрин" в межах одного породного класу:umora:.

А тепер питання товариству, без "ха-ха". Що заважає, маючи параметри "ідеального колокола" графіка СІ (навіть теоретичного!), визначити % інбридингу?

10.01.2022 в 19:29, Mihail-ves сказав:

Дальше по розкладу порівняльний графік морфометрії трутнів аналіз двох порід

Ви оперуєтесь графіками з програми. Ок. Питання до всіх форумчан хто працював в программах морфометричного аналізу. Чи можливо ввести дані в програму які вигідні тому чи іншому користувачу!? Ви показуєте ідеальні графіки, яким чином я можу перевірити достовірність цих графіків???:hmm:Покладатись на  программу, чесне слово і порядність, статус на форумі чи щось інше???:dntknw: Програми пишуться і змінюються лише людиною...;)

1 хвилину тому, serega_88 сказав:

Ви оперуєтесь графіками з програми. Ок. Питання до всіх форумчан хто працював в программах морфометричного аналізу. Чи можливо ввести дані в програму які вигідні тому чи іншому користувачу!? Ви показуєте ідеальні графіки, яким чином я можу перевірити достовірність цих графіків???:hmm:Покладатись на  программу, чесне слово і порядність, статус на форумі чи щось інше???:dntknw: Програми пишуться і змінюються лише людиною...;)

Синку!:) Я ж тобі вже писав: просиш скани крил (багато є у вільному доступі!), просталяєш точки своїми руцями (багато розуму не треба!), співставляєш з графіками маткаря і бачиш на скільки тебе нещасного "обдурили".:) Невже не зрозуміло???

• Подобається 3
  • Дякую 1
  • Ха-Ха 1

10.01.2022 в 19:29, Mihail-ves сказав:
4 хвилини тому, amator сказав:

Синку!:) Я ж тобі вже писав: просиш скани крил (багато є у вільному доступі!), просталяєш точки своїми руцями (багато розуму не треба!), співставляєш з графіками маткаря і бачиш на скільки тебе нещасного "обдурили".:) Невже не зрозуміло???

Я бачу до вас туго доходить... ! :hmm: Знов голосок прорізався... вумнічаєте... :at:Скиньте мені скани крил буду переміряти!!! 

25 хвилин тому, serega_88 сказав:

Я бачу до вас туго доходить... ! :hmm: Знов голосок прорізався... вумнічаєте... :at:Скиньте мені скани крил буду переміряти!!! 

Старшим грубити мама чи тато вчили? Трохи убав гонору - сірої речовини прибавиться. І якщо ти на цій гілці будеш в такому тоні щось "просити" - ніхто, нічого тобі не дасть. В крайньому разі я, точно не дам - не люблю не вихованих людей, які вважають, що їм ВСІ навколо - щось винні.

А тепер по суті. Я не маткар. Маток вивожу для своїх потреб, тільки для себе і не  продаю їх. Коли виникає потреба у сусідів - дарую. Відслідковую морфометрію своєї пасіки і при  погіршенні її стану - беру матеріал у друзів на цій гілці, які серйозно займаються селекцією. Пояснив зрозуміло?

1 час назад, amator сказал:

А тепер питання товариству, без "ха-ха". Що заважає, маючи параметри "ідеального колокола" графіка СІ (навіть теоретичного!), визначити % інбридингу?

Это тоже что ты взял ключ на 30 а хочешь открутить маленький винтик .

52 минуты назад, serega_88 сказал:

Скачиваешь програму Морфо XL ,и просишь у товарищей сканы крыльев . Дальше сам выставляешь точки на этих крыльях ,и смотришь что програма тебе выдаст . :hi:

1 хвилину тому, koste сказав:

Это тоже что ты взял ключ на 30 а хочешь открутить маленький винтик

В гайках, гвинтах і ключах - розуміюсь. Не розумію алегорії, відносно інбридингу. Якщо не важко - поясніть більш популярно.

Старий... тупію:)

2 часа назад, rudakov сказал:

BJ можливо можна під враховування інбридінгу модернізувати, по аналогії як інші ГКО

Проще если это будет делать тот же бибрид ( програма) ,но она не бесплатная . 

Вазможно что у Халенкова есть новая версия ,уже своей программы. :hmm:

Проследить родство можно только когда все семьи будут в этой программе работать .

1 минуту назад, amator сказал:

В гайках, гвинтах і ключах - розуміюсь. Не розумію алегорії, відносно інбридингу. Якщо не важко - поясніть більш популярно.

Старий... тупію:)

Морфометрия может тебе показать только чистоту породы . Насколько твоя семья соответствует стандарту . 

Но не как на генетическом уровне ,каторый интересует тебя . 

27 хвилин тому, koste сказав:

Морфометрия может тебе показать только чистоту породы . Насколько твоя семья соответствует стандарту . 

Но не как на генетическом уровне ,каторый интересует тебя . 

Мова не про стандарти, а про інбридинг. Чистота породи (теоретично!) наступає при 100% інбридингу. На практиці, в природі, такого не буває - на якомусь етапі починається виродження. Що заважає це відслідкувати за допомогою морфометрії? В чому я не правий?

ПиСи. До речі. Морфометрія це і є генний аналіз.:)

7 годин тому, Виталий Овчарук сказав:

то таким колективом можна і в бібрід зайти 

А навіщо він, це ж пуста інформація, яка має надуті щоки. Вже не раз говорилось на сторінках форуму і чатах. Також звучала інформація, що багато європейських селекціонерів там вже дано нічого не добавляють, а цей бібрід живе за рахунок новеньких. Та і матки з бібріду не носять мед, і не коштують більше, а рівно стільки   як звичайні гібридні з пасіки. 

5 годин тому, serega_88 сказав:

Чи можливо ввести дані в програму які вигідні тому чи іншому користувачу!?

Ви Думаєте що Ви розумний, а автор програми дурний:rofl:. Все що можна змінити в програмі, це написати на листку "звіт" ПІБ пасічника, номер матки, номер лінії, ПІБ селекціонера, вибрати тип осіменіння, та поставити назву сімї. Всі інші чарунки листів захищені від підробки, ви даєте програми свій файл ТПС з точками і вона їх обраховує. "З махлювати" Ви можете на точках, тому коли мені дають подивитись на графік, я прошу показати скани крил і розстановку точок.

6 годин тому, serega_88 сказав:

Покладатись на  программу, чесне слово і порядність, статус на форумі чи щось інше???

Статус на форумі більший в того, хто буде травити анекдоти, розпивати горілку, буде сексуальним збоченцем  чи кожного дня показувати термометр. Так влаштований форум, що статус заробляєш критикою та лайками в не бджолиних темах. Якщо Вам такі форумчани статусні то нехай.

Але якщо...

Хто хоче щось знати, той шукає інформацію

6 годин тому, serega_88 сказав:

Ви показуєте ідеальні графіки, яким чином я можу перевірити достовірність цих графіків???

До кожного графіка своїх сімей я за звичай выставляю крила і в більшості випадків мої крила та моя розстановка точок провірялась учасниками форуму. Надіюсь що і Ви їх перевірите, я так хочу.

Заходьте перевіряйте. Хто хоче щось знати він те шукає крила. Ось в цій темі більшість крил є у вільному доступі 

42 хвилини тому, Mihail-ves сказав:

А навіщо він, це ж пуста інформація, яка має надуті щоки. Вже не раз говорилось на сторінках форуму і чатах. Також звучала інформація, що багато європейських селекціонерів там вже дано нічого не добавляють, а цей бібрід живе за рахунок новеньких. Та і матки з бібріду не носять мед, і не коштують більше, а рівно стільки   як звичайні гібридні з пасіки. 

Це просто программа/ресурс яка дає змогу вести родоводи,  аналізує і працює з тим що їй дадуть люди, чи буде толк з маток і мед більше залежить від людей які з ними працюють.

На форумі багато інформації існує, а от правду пишуть чи просто пригорає і хочеться полити брудом теж залежить від людей, а не від ресурсу де вони це роблять. 

Як на мене для такого колективу і такої справи такий чи подібний ресурс був гарним інструментом. 

33 хвилини тому, Виталий Овчарук сказав:

Як на мене для такого колективу і такої справи такий чи подібний ресурс був гарним інструментом.

На зараз основним інструментом у нас повинен бути людський професійний ресурс, потім наявність племінного матеріалу, потім комплексний аналіз (морфометрія+генаналіз), ну і місце де колективно робити роботу. Всі інші інструменти можуть бути, як додаток до основного. Отже ми нічого не відкидаємо, але рухаємось поступово. Пятилєтку за три роки більшість з учасників нашої групи встигли застати, а деякі навіть пам'ятають як робили. Хоча досить багато учасників молодого віку, і не дають старикам спокійно та розважено родити по пасіках.;)

7 годин тому, serega_88 сказав:

Чи можливо ввести дані в програму які вигідні тому чи іншому користувачу!? Ви показуєте ідеальні графіки, яким чином я можу перевірити достовірність цих графіків???

В програму, Ви можете ввести дані зі стелі або просто їх підігнати. Що подгону не було, надаються пруфи в вигляді сканів крил. Теоретично, можна ці крила підібрати індивідуально або вібракувати "невигідні", але де це є такі шулєри, що будуть сидіти дзьобати крила? Чи вистачить в них терпіння і натхнення? :umora: 

Ідеальних графіків степової окремої бджолородини треба шукати дньом с огньом. Те що було показано паном Майстерчуком - це узагальнюючий графік популяції, причому, після того, як провелася "відбраковка" частини сімей. Ті кого вони пустили в подальше розмноження - на сайті викладено окремо по бджолородинам. Я Вам спробую сьогодні зробити приклад на основі свого точка, подивитесь як це відбувається

7 годин тому, serega_88 сказав:

Ви показуєте ідеальні графіки, яким чином я можу перевірити достовірність цих графіків???

Даю все по закритій популяції тут одним посиланням, щоб не затруднювати ваш погук інформації. Але тепер від Вас перевірка всіх моїх графіків, ну щоб не було:ae: так як з Рудаковим.

https://drive.google.com/drive/folders/1zxao8FEEgzz3Sy5uG9QYHSsdeVX61BOb?usp=sharing

Працюйте.

14 хвилин тому, Mihail-ves сказав:

Даю все по закритій популяції тут одним посиланням, щоб не затруднювати ваш погук інформації. Але тепер від Вас перевірка всіх моїх графіків, ну щоб не було:ae: так як з Рудаковим.

https://drive.google.com/drive/folders/1zxao8FEEgzz3Sy5uG9QYHSsdeVX61BOb?usp=sharing

Працюйте.

Відразу надам свій прямий коментар, що тут говорити, все як завжди по "плану

Було

IMG_20220112_075705.thumb.jpg.2f87792cb8a1f76313cef1b6c7b26795.jpg

Стало

IMG_20220112_075750.thumb.jpg.059d8c6e79d8fd71e72fbb2bb7cb75d7.jpg

P.S. Далі немає про що говорити :IMHO:

3 хвилини тому, rudakov сказав:

P.S. Далі немає про що говорити 

Є претензії до УС????? Ще чи, знаєте що каже Рутнер з цього приводу (я про створення таблиці)?

5 хвилин тому, Mihail-ves сказав:

Є претензії до УС????? Ще чи, знаєте що каже Рутнер з цього приводу (я про створення таблиці)?

IMG_20220112_081121.thumb.jpg.5e0c5fb807eab2bc1e0a86e5b0cce06f.jpg

Спочатку потрібно хочаб між собою домовитися про використання однієї "лінійкі", а то все в жанрі показової роботи, хлопці робота була пророблена серйозна за це Вам повага та поклон, аже же на рівному місці такі "кіно ляпи" 

Піду згоря потягну перший стакан, а потім на радостях другий :crazy: від тепер в карпатки початок в мене буде в 1.53 Всім лінійкам свободу! 

• ДобровоЛ changed the title to Українська степова бджола

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...