Oleksandr K. Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 3 хвилини тому, rudakov сказав: Піду згоря потягну перший стакан, а потім на радостях другий від тепер в карпатки початок в мене буде в 1.53 Всім лінійкам свободу! Стакан все таки треба потягнути, бо в першій таблиці вказані діапазони для карпатки, а в другій - для карніки. Що, насправді, не зовсім одне і те ж, так стверджують українські вчені 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 5 хвилин тому, rudakov сказав: Спочатку потрібно хочаб між собою домовитися про використання однієї "лінійкі", а то все в жанрі показової роботи, хлопці робота була пророблена серйозна за це Вам повага та поклон, аже же на рівному місці такі "кіно ляпи" Піду згоря потягну перший стакан, а потім на радостях другий від тепер в карпатки початок в мене буде в 1.53 Всім лінійкам свободу! Про лінійку хочете поговорити чи про графіки? Чи може про роботу Рутнера? Хоча я знаю що це все для вас тяжка праця. Тому краще давайте відповіді на прості та прямі питання, які я вже в цій темі озвучував Вам три рази. Щоб щось говорити про графіки, треба навчитись їх читати, я Вас прошу вже напевне більше трьох років. Але Ви вперто не хочете рухатись в цьому напрямку. Але завжди стараєтесь мене навчити. @rudakov назріло знову просте питання. Де в Рутнера є визначення проценту породної приналежності до тої чи іншої породи? Якщо в кажете це то Ви будете нагороджені. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
rudakov Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 15 хвилин тому, Олександр Коваль сказав: Стакан все таки треба потягнути, бо в першій таблиці вказані діапазони для карпатки, а в другій - для карніки. Що, насправді, не зовсім одне і те ж, так стверджують українські вчені В першому зображенні слова карніка замінена на карпатку, діапазони які з початку були в програмі, два інші це із посилання. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
rudakov Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 11 хвилин тому, Mihail-ves сказав: Про лінійку хочете поговорити чи про графіки? Чи може про роботу Рутнера? Хоча я знаю що це все для вас тяжка праця. Тому краще давайте відповіді на прості та прямі питання, які я вже в цій темі озвучував Вам три рази. Щоб щось говорити про графіки, треба навчитись їх читати, я Вас прошу вже напевне більше трьох років. Але Ви вперто не хочете рухатись в цьому напрямку. Але завжди стараєтесь мене навчити. @rudakov назріло знову просте питання. Де в Рутнера є визначення проценту породної приналежності до тої чи іншої породи? Якщо в кажете це то Ви будете нагороджені. Ви спочатку у відрізках лінійки розбереться, а потім до побудови графіків переходьте . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 39 хвилин тому, rudakov сказав: P.S. Далі немає про що говорити звісно що немає про що говорити, за Вас Рутнер все сказав ще 1960 році. А ось Ваш скріншот Чим відрізняється можете сказати? 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 2 хвилини тому, rudakov сказав: Ви спочатку у відрізках лінійки розбереться, а потім до побудови графіків переходьте . Та я то розібрався, але хотів почути Ваші думки про лінійку. Але Ви прогнозований вже на протязі трьох років. До відсутності якоїсь обґрунтованої інформації від Вас, форум вже звик. Прошу Вас зламайте стереотип, розкажіть нам як Ви розумієте праці Рутнера на сучасних етапах розвитку бджолярства в Україні. Як кажуть, на колінах прошу, ну розкажіть. 1 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 Оскільки в Рутнера чітко описані ТІЛЬКИ дві породи, то вони повинні знаходитись саме там де він і написав та виставив на свою лінійку. А для мене та інших селекціонерів УС він прямо рекомендує не тільки розставляти породні границі, але навіть змінювати таблицю класів. Тому дивно читати людей які Рутнера не читають. Я висновок, з усього вище перерахованого я розпочав розробку нової таблиці класів кубітального індексу. І за основу там буде лінійка не Рутнера, а Деера. Як воно буде виглядати зараз показу всім учасникам форуму, але в темі "методи визначення пород..." 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
rudakov Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 18 хвилин тому, Mihail-ves сказав: на сучасних етапах розвитку бджолярства в Україні. Як кажуть, на колінах прошу, ну розкажіть. Завдання: знайдіть розв'язок задачи коли відомо дані та правильна відповідь: Маємо відрізок А і Б відстанню 100км, одночасно з пунку А виїхало два автомобілів, перший автомобіль їхав зі швидкістю 50 км, другий 30 км. ........ ВІДПОВІДЬ : другий автомобіль приїхав перший до пункту Б. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 4 хвилини тому, rudakov сказав: Завдання: знайдіть розв'язок задачи коли відомо дані та правильна відповідь: Маємо відрізок А і Б відстанню 100км, одночасно з пунку А виїхало два автомобілів, перший автомобіль їхав зі швидкістю 50 км, другий 30 км. ........ ВІДПОВІДЬ : другий автомобіль приїхав перший до пункту Б. Може замість того щоб розказати про формування класі та індексів в них, Ви вирішили покататись на машинці. Тоді як кажуть, я зрозумів все. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
rudakov Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 26 хвилин тому, Mihail-ves сказав: Може замість того щоб розказати про формування класі та індексів в них, Ви вирішили покататись на машинці. Тоді як кажуть, я зрозумів все. Щоб будувати графіки потрібно проводити паралельно лінії, ось і провів паралель 47 хвилин тому, Mihail-ves сказав: Оскільки в Рутнера чітко описані ТІЛЬКИ дві породи, то вони повинні знаходитись саме там де він і написав та виставив на свою лінійку. А для мене та інших селекціонерів УС він прямо рекомендує не тільки розставляти породні границі, але навіть змінювати таблицю класів. Тому дивно читати людей які Рутнера не читають. Я висновок, з усього вище перерахованого я розпочав розробку нової таблиці класів кубітального індексу. І за основу там буде лінійка не Рутнера, а Деера. Як воно буде виглядати зараз показу всім учасникам форуму, але в темі "методи визначення пород..." Вже і таблиця класів КІ не підходить . Не потрібно брати праці Рутнера і на них посилатися як ідеал. Але якщо і оцінювати закриту популяцію(чи окремо її колонії) то однією лінійкою а не кожен свою групу маток своєю лінійкою бо так сказав Рутнер Відповідно і шкала оцінювання має бути в лінійки одна, інакше кожна лінійка буде одночасно правильна і неправильна, про що неодноразово наголошував, але деякі вперто не бажають це признати і давай свою лінійку як єдину істину доводити всім. Тому думаємо що робимо........ 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 10 хвилин тому, rudakov сказав: Не потрібно брати праці Рутнера і на них посилатися як ідеал. Тоді запропонуйте щось інше, якщо рекомендації Рутнера Вам не підходять. Я роблю ВСЕ по Рутнеру, і навіть Нову таблицю класі-індексів, роблю так як рекомендує Рутнер. Тому, що Рудаков рекомендує їхати запорожцем 30км (правда я так і не зрозумів це швидкість (тоді вона пишется 30км/год), чи це максимальна відстань (тоді все вірно км)?). 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sergiy_88 Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 8 годин тому, amator сказав: Старшим грубити мама чи тато вчили? Трохи убав гонору - сірої речовини прибавиться. І якщо ти на цій гілці будеш в такому тоні щось "просити" - ніхто, нічого тобі не дасть. В крайньому разі я, точно не дам - не люблю не вихованих людей, які вважають, що їм ВСІ навколо - щось винні. А тепер по суті. Я не маткар. Маток вивожу для своїх потреб, тільки для себе і не продаю їх. Коли виникає потреба у сусідів - дарую. Відслідковую морфометрію своєї пасіки і при погіршенні її стану - беру матеріал у друзів на цій гілці, які серйозно займаються селекцією. Пояснив зрозуміло? Повторюю! Якщо старші перетинають межу та переходять на особистості, веду себе так і тільки! На вашій мові це "па жізні" ! Якщо ви не маткар і проводите "чісто" селекцію на своїй пасіці, якого х... ви кричите за всіх!? Я зрозумів, що глава "банди" у вас Mihail-ves, намагається відповідати на всі поставлені запитання і йому "респект") А ви... виходить як той Голохвастов із фільма, кричите за те чого не маєте... Не заперечую, може ви і зробили вагомий вклад у дослідженні УС, але зробили це в першу чергу людям які більш зацікавлені в цьому ніж ви! Тому надалі не маю бажання вислуховувати ваші "брэдні" та "умозаключенія" !!! 1 2 3 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sergiy_88 Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 Так є бажаючі скинути аналіз крил(скани) чистої УС? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 3 минуты назад, serega_88 сказал: Так є бажаючі скинути аналіз крил(скани) чистої УС? Тебе же дали крылья на странице выше, или не читаешь? или есть большущее желание потроллить? 5 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
rudakov Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 2 години тому, Олександр Коваль сказав: Стакан все таки треба потягнути, бо в першій таблиці вказані діапазони для карпатки, а в другій - для карніки. Що, насправді, не зовсім одне і те ж, так стверджують українські вчені Ось йдемо на сайт ОМУ і завантажуємо останню версію MorphoXL_v1.05 , і маємо наступну лінійку : Розробник @Kumpel (Ігор Довгуник) навіть додав відповідну функцію: 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 Процес моєї боротьби "за чистоту УС" За три крайній роки виявив, що найбільший % УС в пробах бджіл присутній на точку №4, тому там вирішив збирати кращі по морфометрії (ММ) та ГКО бджолородини (БР) та облітувати молодих маток. БР, що дали морфометрію 5 балів і вище (по Карташову) залишу, а інших перевезу на інші точки. Замість них привезу тих, хто підійде по ММ і ГКО, ще в частині - проведу заміщення маток. Також буду дивитися на окрас бджіл і трутній. Будь-яка рижість буде прєсікаться на корню Узагальнюючі графіки БР точка №4 до відбирання виглядали так: Після відбору узагальнюючі графіки стали виглядати так: Окремо буде проводитися робота по відбору батьківських сімей 2 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sergiy_88 Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 1 годину тому, Гурович сказав: Тебе же дали крылья на странице выше, или не читаешь? или есть большущее желание потроллить? Де саме? Номер сторінки... Вище на сторінці посилання на тему де дискусія по промірам хто як робе...я правильно розумію...?30%теми перелопатив поки ще нічого не знайшов... залишилось ще 118 шукаю... Ви як не в темі, то не вставляйте свої 5 копійок.Я задавав питання конкретним людям. Є велике бажання отримати відповіді на запитання які цікавлять виключно мене! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Enterprise Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 14 годин тому, Виталий Овчарук сказав: я розумію що розрахувати можна все, також розумію що для маток з расового облітника розраховувати немає чого. системи селекції можуть бути різні, не обовязково все має крутитись навколо бібріду. якщо ви пишете про те що не має чого розраховувати в плані близькоспорідненого схрещування , то розрахувати можна, але це не потрібно в силу стартових позицій USV, планів розвитку. 14 годин тому, Виталий Овчарук сказав: питання було чи може рахувати процент інбридингу? з Вашої відповіді зрозумів що ні. Всіх нюансів і планів групи по закритій популяції я не знаю, думав можливо такою програмою зручно буде вести весь плем матеріал (не тільки з расового облітника). % інбридингу не може, якщо буде потрібно то любу функцію можна додати, якщо вона буде актуальна і якщо є розуміння як рахвати. От наприклад бібрід рахує середне квадратичне відхилення, можете пояснити для чого він це робить і яка практична користь з такого підрахунку ? Вести можна буде. люба програма має розроблятись під конкретну селекційну схему. От той же бібрід зроблений під певну схему, а зараз всім відомо що його намагаються переробити і під схему бакфаста. Інструмент підлаштовують під схему ,а не схему під інструмент, як правило. 15 годин тому, Виталий Овчарук сказав: Як Ви можете прописати в родовід з яким трутнем погуляла матка, при вільному обльоті? Будуть дані материнської сім'ї і дальше вказуємо пул батьківських прописати можна все. булоб бажання і потреба. справа в тому що при закритій популяції у вас завжди приймає участь трутень в одному % складі від усіх ліній, і чим більше буде поколінь тим він буде більш уніфікованим, тобто в результаті певної кількості поколінь його можна буде розглядати де -юре як лінійний. 14 годин тому, koste сказав: Невозможно бесконечно спаривать одно и тоже . Вырождение не избежно . ви помиляетесь. при достатній кількості полових алелей і їх носіїв, вимивання з популяції не буде відбуватись. А тому це твердження "Вырождение не избежно ." не вірне. 14 годин тому, koste сказав: Матка при наличии разнородного трутня на острове спарится не с разным трутнем . А чаще с одинаковым . От одной материнки трутень хоть и будет иметь небольшие отличия с своим братом . Но общие гены будут сильно сужатся . Так что инбридиг получить намного проще . зазвичай не маючи фактичних даних для теоретичного підрахунку використовують математичну лінійну схему, це середній варіант. Ви ж стверджуєте що матка буде надавати перевагу родичам, чим суперечите низьці наукових досліджень по облітникам , які стверджують протилежне , матка старається шукати неродичів. Тому ваша думка в основі не вірна. 14 годин тому, Виталий Овчарук сказав: запитав про ПО тому що база інформації з кожним роком буде рости і на папері чи в голові все тримати буде важко. Ось тут і буде як знахідка програма яка зможе показати/знайти хто кому родич чи процент інбридингу нехай даже умовний. звичайно , для цього і розробляються програми. 13 годин тому, Виталий Овчарук сказав: то таким колективом можна і в бібрід зайти а потрібно ? наразі негорить, а якщо загорить то тоді і тушити. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 6 хвилин тому, serega_88 сказав: Де саме? Номер сторінки... Вище на сторінці посилання на тему де дискусія по промірам хто як робе...я правильно розумію...?30%теми перелопатив поки ще нічого не знайшов... залишилось ще 118 шукаю... Ви як не в темі, то не вставляйте свої 5 копійок.Я задавав питання конкретним людям. Є велике бажання отримати відповіді на запитання які цікавлять виключно мене! Ось тут, у відповіді на Ваш коментар. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sergiy_88 Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 Тільки що, Mihail-ves сказав: Ось тут, у відповіді на Ваш коментар. Дякую! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 1 годину тому, rudakov сказав: Ось йдемо на сайт ОМУ і завантажуємо останню версію MorphoXL_v1.05 , і маємо наступну лінійку : Рудаков поясніть чому у Рутнера написано одне а В програмі інше Але винуватий Михайло, тому що пише все по Рутнеру. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Enterprise Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 12 годин тому, amator сказав: Колись, на гілці "Методи визначення породи..." (?), задав питання п. Череватову В.Ф. відносно одержаного мною графіка промірів СІ. Він був вузький по класам породних меж УС, та мав здоровенний "дрин" посередині. Одержав відповідь: "Наслідок інбридингу". Теоретично, при 100%_му інбридингу, графік СІ повинен мати один "дрин" в межах одного породного класу. А тепер питання товариству, без "ха-ха". Що заважає, маючи параметри "ідеального колокола" графіка СІ (навіть теоретичного!), визначити % інбридингу? Немає прямої залежності між генами які кодують жилкування крила і половими алелями. Так при близькоспорідненому схрещуванні буде відбуватись нарощування гомозиготності і як наслідок більша однорідність різних показників. Але через те що немає прямої залежності , в кожному конкретному випадку будуть інші показники. Так провівши велику кількість практичних дослідів, можна побудувати якусь математичну модель кореляції , але таких робіт немає і навряд чи будуть, через те що їх практичне значення замале. Хоча ради наукового інтересу, можливо варто підкинути ідею нашим науковцям. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Enterprise Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 1 годину тому, Олександр Коваль сказав: Процес моєї боротьби "за чистоту УС" Супер. Подумайте чи не варто долучитись до групи USV. Свою роботу ви можете проводити і далі, а з "гуртом легше і батька бити" 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Enterprise Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 3 години тому, serega_88 сказав: Повторюю! Якщо старші перетинають межу та переходять на особистості Ви ж перший перешли межі і на особистості, а вам лише відповіли відповідно. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 12 января, 2022 Share Опубликовано 12 января, 2022 11 хвилин тому, Enterprise сказав: Супер. Подумайте чи не варто долучитись до групи USV. Свою роботу ви можете проводити і далі, а з "гуртом легше і батька бити" Дякую, якщо комусь буду треба і якось зможу принести користь - то нехай пише в лічку 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.