nibond Опубликовано 21 сентября, 2015 Share Опубликовано 21 сентября, 2015 . Проблемою є леткість (здатність до випаровування) носія піретроїду, його розчинник. Тут дійсно, варто враховувати стабільність виділенням піретроїду з розчинника у навколишне середовище, дію на обєкт впливу (кліща) з метою забезпечення діючої його концентрації. Пасічники почали самотужки виготовляти смужки на основі мавріка. Розчинники різні: спирт, вода, олія. В якості основи: шпон, тряпочки, вірьовочки. А яку технологію застосовують виробники? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 22 сентября, 2015 Share Опубликовано 22 сентября, 2015 Виробник в першу чергу. В Україні ,в основному, для виробництва засобів захисту купляють діючу речовину в КитаЇ. Там теж є градація якість-вартість, то хто буде купляти дорожче, коли є пропозиція дешевше? В чому різниця? В очистці д.р. від технологічних продуктів .А це коштує грошей. Тому і купляємо "не дуже" вищищений матеріал. Хто його буде перевіряти?Вихід один, робити контроль і використовувати діючий препарат. Тому я рекомендую починати обробки одразу після відкачування меду. Буде час поправити ситуацію ,якщо щось не подіяло. Відомо,що зимівля сім"ї напряму повязана з її фізичним станом . А який стан буде у бджіл якщо кліщ паразитує в розплоді? Це вже окрема тема. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 22 сентября, 2015 Share Опубликовано 22 сентября, 2015 Пасічники почали самотужки виготовляти смужки на основі мавріка. Розчинники різні: спирт, вода, олія. В якості основи: шпон, тряпочки, вірьовочки. А яку технологію застосовують виробники?Виробники чого? Виробник мавріку рекомендує розчиняти у воді і поливати вулички з бджолами ( 1 мл на 1 літр води). Інше застосування , це самодіяльність виробника.Маврік ( діюча речовина тау - флувалінат) продається вже розчиненим у воді (концентрат водної емульсії 240 г д.р. в одному літрі препарату). Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 22 сентября, 2015 Share Опубликовано 22 сентября, 2015 Виробники чого? Виробник мавріку рекомендує розчиняти у воді і поливати вулички з бджолами ( 1 мл на 1 літр води). Інше застосування , це самодіяльність виробника.Маврік ( діюча речовина тау - флувалінат) продається вже розчиненим у воді (концентрат водної емульсії 240 г д.р. в одному літрі). Тільки чомусь зустрічав з такою діючою речовиною тільки полоски і ніяк водний чи інший розчин препарату. Думаю якщо просто було створювати відповідну концентацією, то вже побачили у магазинах, але чомусь такого препарату не зустрічав. Та й тут ніхто ще не відписався про застосування маврика. На іншому форумі була ціла вітка цій проблемі і дехто притравив трохи бджоли таким обробітком. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 22 сентября, 2015 Share Опубликовано 22 сентября, 2015 тому що в Україну його офіційно ніхто не ввозить і не виготовляє. Це зареєстрована торгова марка. У росіян єhttp://www.agroserver.ru/b/mavrik-dlya-profilaktiki-i-lecheniya-varroatoza-brauleza-akarap-178611.htmу нас популярний амітраз в ампулах ( біпін, тактаміт .... і т.д.)На мою думку, це правильний вибір. Для загалу пасічників це краще ніж маверік ( безпечніше для бджіл )Амітраз , його водний розчин, (амітраз то білий порошок, що добре розчиняється у воді), має цікаву здатність -довго залишатися активним (до року на деревяних поверхнях !).Це його особливість. Важливу роль у цьому факторі , також відіграє дерево яке може мати кислотну реакцію різної концентрації. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zaporojec Опубликовано 22 сентября, 2015 Share Опубликовано 22 сентября, 2015 тому що в Україну його офіційно ніхто не ввозить і не виготовляє. Це зареєстрована торгова марка. У росіян єhttp://www.agroserver.ru/b/mavrik-dlya-profilaktiki-i-lecheniya-varroatoza-brauleza-akarap-178611.htmу нас популярний амітраз в ампулах ( біпін, тактаміт .... і т.д.) А аква фло? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 22 сентября, 2015 Share Опубликовано 22 сентября, 2015 так це інша торгова марка ( хоч діюча речовина , та сама).ведемо мову саме про маверік ( торгова марка) з такою самою д.р. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zaporojec Опубликовано 22 сентября, 2015 Share Опубликовано 22 сентября, 2015 Иван Михайлович, просветите будь ласка. флювалинат, и тау флювалинат, это что? Одно и то же, или это так сказать совершенно два разных препарата? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
nibond Опубликовано 22 сентября, 2015 Share Опубликовано 22 сентября, 2015 Виробники чого? Виробник мавріку рекомендує розчиняти у воді і поливати вулички з бджолами ( 1 мл на 1 літр води). Інше застосування , це самодіяльність виробника.Маврік ( діюча речовина тау - флувалінат) продається вже розчиненим у воді (концентрат водної емульсії 240 г д.р. в одному літрі препарату). Звичайно, ми ведемо мову про смужки. За підсумками минулого року смужки багатьох виробників на основі тау-флюваліната виявились неефективними, про це тут багато говорилось. Щось там в цьому намагається виправити Веред, але довіра підірвана, тому й кинулись пасічники до мавріка. Водний розчин, гармата - ефективні, але не має пролонгованоі діі, яку забезпечують смужки.Ви презентували себе як фахівця в цій сфері, тому питання більш відверто - як в домашніх умовах виготовити якісні смужки з мавріком. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 22 сентября, 2015 Share Опубликовано 22 сентября, 2015 Звичайно, ми ведемо мову про смужки. За підсумками минулого року смужки багатьох виробників на основі тау-флюваліната виявились неефективними, про це тут багато говорилось. Щось там в цьому намагається виправити Веред, але довіра підірвана, тому й кинулись пасічники до мавріка. Водний розчин, гармата - ефективні, але не має пролонгованоі діі, яку забезпечують смужки.Ви презентували себе як фахівця в цій сфері, тому питання більш відверто - як в домашніх умовах виготовити якісні смужки з мавріком.це Ви мене презентували як фахівця, я так не сказав. Я написав: чим більше знаю , тим більше розумію, що багато не знаю.Ділюся чим можу і тим ,що знаю.В домашніх умовах, виготовити препарат пролонгованої дії з д.р. флювалінат натрію ,є проблематично.Перше. Флувалінат не розчиняється у воді , його спочатку розчиняють у спирті або у іншому органічному розчиннику. Мені невідомо , який саме розчинник застосовує фірма для подальшого розведення у воді. Не знаю у якій концентрації було розведено діючу речовину. Фірма декларує 240 г. у літрі препарату маверік. Щоб препарат довше "працював" необхідно забезпечити оптимальну леткість ( не швидко і не повільно). Без масла цього не буде. Яким маслом користуються виробники ? відомо лише їм. Можу допустити , це якийсь органік. Банальна рослинна олія розчинена у спирті. Концентрація флувалінату на смужку повинна бути 80-100 мг. д.р. Дальше експерименти. Носій. Для пасічників найпростіше це дерево. Можна шпон. Деревина повинна бути дрібнопориста ( тверде дерево). Товщина не критично, має бути зручно і щоб не скручувалося. Розмір, по висоті вашої рамки, ширина 3 -4см.Не забудьте насверлити дірку ,щоб можна було підвісити смужку у вулику . Робите розчин, з розрахунком д.р. на відповідну кількість смужок, замочуєте смужки (чим товщі , тим довше необхідно витримати експозицію ( при зломі смужка повинна бути повністю насичена. Головне! НЕ ЗАКЛАСТИ у смужку БІЛЬШЕ НІЖ 100 мг д.р.!Перед масовим застосуваннм рекомендую зробити кілька випробувань. P.S Сьогодні у продажу є олійки, ( мята, меліса, хвоя і т.д) рекомендую добавляти у розчин. Буде діяти як синергетик. Шкоди не буде, буде запах, який не дратує бджіл.Успіхів. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
nibond Опубликовано 22 сентября, 2015 Share Опубликовано 22 сентября, 2015 .Ділюся чим можу і тим ,що знаю. Концентрація флувалінату на смужку повинна бути 80-100 мг. д.р. Дальше експерименти. Дякую, Ваша інформація корисна.От тільки стосовно 80 мг. Американський виробник Апістану збільшив дозу в 10 разів до 800 мг завдяки новим технологіям. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 23 сентября, 2015 Share Опубликовано 23 сентября, 2015 Дякую, Ваша інформація корисна.От тільки стосовно 80 мг. Американський виробник Апістану збільшив дозу в 10 разів до 800 мг завдяки новим технологіям.як тільки у пасічника зявиться аналогічний полімер (з якого виготовлена смужка АПІСТАНУ ) можна буде і дозу збільшити до смертельної.Почему Апистан содержит 0.8 г действующего вещества, что намного больше, чем у схожих препаратов? Каждая полоска Апистана содержит 0.8 г тау-флувалината. Причина для такой высокой концентрации действующего вещества в том, что мы должны были обеспечить постоянное выделение достаточного количества действующего вещества с поверхности полоски за определенный период времени, пока полоска находится в улье. Тау-флувалинат, действующее вещество Апистана, имеет сильное сходство с комплексной полимерной матрицей, в которой он содержится (в полоске). При заполнении матрицы большим количеством действующего вещества – 0.8 г – обеспечивается постоянное выделение правильного количества вещества. За 6-8 недель количество выделяемого вещества остается неизменным, обеспечивая максимальный терапевтический эффект за определенный период лечения. На дереві такого робити НЕ МОЖНА! Відбувається некотрольована віддача діючої речовини і може бути згубна для бджіл.Практика застосуванні на дереві показала досить хорошу ефективність і при 100 мг на смужці. Лише потрібно щоб ВОНО ТАМ БУЛО! Навіть при технологічних помилках (дерево не таке, забули витягти полоски через 30 днів , а таке часто зустрічав у пасічників України і Польщі) препарат не нищить бджіл.Більше можна прочитати тут : http://www.vita-europe.com/ru/ 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.