Перейти к содержанию

Апісан

Рекомендуемые сообщения

. Проблемою є леткість (здатність до випаровування) носія піретроїду, його розчинник. Тут дійсно, варто враховувати  стабільність виділенням піретроїду  з розчинника у навколишне середовище, дію на  обєкт впливу (кліща) з метою забезпечення діючої його концентрації. 

Пасічники почали самотужки виготовляти смужки на основі мавріка. Розчинники  різні: спирт, вода,  олія. В якості основи: шпон, тряпочки, вірьовочки.

А яку технологію застосовують виробники?

Виробник в першу чергу. 

В Україні ,в основному, для виробництва засобів захисту купляють діючу речовину в КитаЇ.  Там теж є градація якість-вартість, то хто буде купляти дорожче, коли є пропозиція дешевше?  В чому різниця? В очистці д.р. від  технологічних продуктів .А це коштує грошей. Тому і купляємо "не дуже" вищищений матеріал. Хто його буде перевіряти?:hmm:

Вихід один, робити контроль і використовувати діючий препарат. Тому я рекомендую починати обробки одразу після відкачування меду. Буде час поправити ситуацію ,якщо щось не подіяло. Відомо,що зимівля сім"ї напряму повязана з її фізичним станом . А який стан буде у бджіл якщо кліщ паразитує в розплоді? Це вже окрема тема.

Пасічники почали самотужки виготовляти смужки на основі мавріка. Розчинники  різні: спирт, вода,  олія. В якості основи: шпон, тряпочки, вірьовочки.

А яку технологію застосовують виробники?

Виробники чого? Виробник  мавріку рекомендує розчиняти у воді і поливати  вулички з бджолами ( 1 мл на 1 літр води). Інше застосування , це самодіяльність виробника.

Маврік ( діюча речовина  тау - флувалінат)  продається вже розчиненим у воді (концентрат водної емульсії 240 г д.р. в одному літрі препарату).

Виробники чого? Виробник  мавріку рекомендує розчиняти у воді і поливати  вулички з бджолами ( 1 мл на 1 літр води). Інше застосування , це самодіяльність виробника.

Маврік ( діюча речовина  тау - флувалінат)  продається вже розчиненим у воді (концентрат водної емульсії 240 г д.р. в одному літрі).

Тільки чомусь зустрічав з такою діючою речовиною тільки полоски і ніяк водний чи інший розчин препарату. Думаю якщо просто було створювати відповідну концентацією, то вже побачили у магазинах, але чомусь такого препарату не зустрічав. Та й тут ніхто ще не відписався про застосування маврика. На іншому форумі була ціла вітка цій проблемі і дехто притравив трохи бджоли таким обробітком.

тому що в Україну його офіційно ніхто не ввозить і не виготовляє. Це  зареєстрована торгова марка.  У росіян є

http://www.agroserver.ru/b/mavrik-dlya-profilaktiki-i-lecheniya-varroatoza-brauleza-akarap-178611.htm

у нас популярний амітраз в ампулах ( біпін, тактаміт .... і т.д.)

На мою думку, це правильний вибір. Для загалу пасічників це краще ніж  маверік ( безпечніше для бджіл :IMHO1:)

Амітраз , його водний розчин,  (амітраз то білий порошок, що добре розчиняється у воді), має цікаву здатність -довго залишатися активним (до року на деревяних поверхнях !).Це його особливість. Важливу роль  у цьому факторі , також відіграє дерево яке може мати кислотну реакцію  різної концентрації.

тому що в Україну його офіційно ніхто не ввозить і не виготовляє. Це  зареєстрована торгова марка.  У росіян є

http://www.agroserver.ru/b/mavrik-dlya-profilaktiki-i-lecheniya-varroatoza-brauleza-akarap-178611.htm

у нас популярний амітраз в ампулах ( біпін, тактаміт .... і т.д.)

А   аква фло?

так це інша торгова марка ( хоч діюча речовина , та сама).

ведемо мову саме про маверік ( торгова марка) з такою самою д.р.

Иван Михайлович, просветите будь ласка. флювалинат, и тау флювалинат, это что? Одно и то же, или это так сказать совершенно два разных препарата?

Маврік ( діюча речовина  тау - флувалінат)  продається вже розчиненим у воді (концентрат водної емульсії 240 г д.р. в одному літрі препарату).

Звичайно, ми ведемо мову про смужки. За підсумками минулого року смужки багатьох виробників на основі тау-флюваліната виявились неефективними, про це тут багато говорилось. Щось там в цьому намагається виправити Веред, але довіра підірвана, тому й кинулись пасічники до мавріка. Водний розчин, гармата - ефективні, але не має пролонгованоі діі, яку забезпечують смужки.

Ви презентували себе як фахівця в цій сфері, тому питання більш відверто - як в домашніх умовах виготовити якісні смужки з мавріком.

Звичайно, ми ведемо мову про смужки. За підсумками минулого року смужки багатьох виробників на основі тау-флюваліната виявились неефективними, про це тут багато говорилось. Щось там в цьому намагається виправити Веред, але довіра підірвана, тому й кинулись пасічники до мавріка. Водний розчин, гармата - ефективні, але не має пролонгованоі діі, яку забезпечують смужки.

Ви презентували себе як фахівця в цій сфері, тому питання більш відверто - як в домашніх умовах виготовити якісні смужки з мавріком.

це Ви мене презентували як фахівця, я так не сказав. Я написав: чим більше знаю , тим більше розумію,  що багато не знаю.

Ділюся чим можу і  тим ,що знаю.

В домашніх умовах, виготовити  препарат пролонгованої дії  з д.р. флювалінат натрію ,є проблематично.

Перше. Флувалінат не розчиняється у воді , його спочатку розчиняють у спирті або у  іншому органічному розчиннику.  Мені невідомо , який саме розчинник застосовує фірма для подальшого розведення у воді. Не знаю у якій концентрації було розведено діючу речовину.  Фірма декларує 240 г.  у літрі препарату маверік. Щоб препарат довше "працював" необхідно забезпечити оптимальну леткість ( не швидко і не повільно). Без масла цього не буде. 

Яким маслом користуються виробники ? відомо лише їм. Можу допустити ,  це якийсь органік. Банальна  рослинна олія розчинена у спирті.

Концентрація флувалінату на смужку повинна бути 80-100 мг. д.р.  Дальше експерименти.

Носій. Для пасічників найпростіше це дерево. Можна шпон. Деревина повинна бути дрібнопориста ( тверде дерево). Товщина не критично, має бути зручно і щоб не скручувалося. Розмір, по висоті вашої рамки, ширина 3 -4см.Не забудьте насверлити дірку ,щоб можна було підвісити смужку у вулику . Робите  розчин, з розрахунком д.р. на відповідну кількість смужок, замочуєте смужки (чим товщі , тим довше необхідно витримати експозицію ( при зломі смужка повинна бути повністю насичена.

Головне! НЕ ЗАКЛАСТИ  у смужку БІЛЬШЕ НІЖ 100 мг д.р.!

Перед масовим застосуваннм рекомендую зробити кілька випробувань.

P.S Сьогодні у продажу є  олійки,  ( мята, меліса, хвоя і т.д) рекомендую добавляти у розчин. Буде діяти як синергетик. Шкоди не буде,  буде запах, який не дратує бджіл.

Успіхів.

.

Ділюся чим можу і  тим ,що знаю.

Концентрація флувалінату на смужку повинна бути 80-100 мг. д.р.  Дальше експерименти.

Дякую, Ваша інформація корисна.

От тільки стосовно 80 мг. Американський виробник Апістану збільшив дозу в 10 разів до 800 мг завдяки новим технологіям.

Дякую, Ваша інформація корисна.

От тільки стосовно 80 мг. Американський виробник Апістану збільшив дозу в 10 разів до 800 мг завдяки новим технологіям.

як тільки у пасічника зявиться аналогічний полімер (з якого виготовлена смужка АПІСТАНУ ) можна буде і дозу збільшити до смертельної.

Почему Апистан содержит 0.8 г действующего вещества, что намного больше, чем у схожих препаратов?

Каждая полоска Апистана содержит 0.8 г тау-флувалината. Причина для такой высокой концентрации действующего вещества в том, что мы должны были обеспечить постоянное выделение достаточного количества действующего вещества с поверхности полоски за определенный период времени, пока полоска находится в улье. Тау-флувалинат, действующее вещество Апистана, имеет сильное сходство с комплексной полимерной матрицей, в которой он содержится (в полоске). При заполнении матрицы большим количеством действующего вещества – 0.8 г – обеспечивается постоянное выделение правильного количества вещества. За 6-8 недель количество выделяемого вещества остается неизменным, обеспечивая максимальный терапевтический эффект за определенный период лечения.

На дереві такого робити НЕ МОЖНА!  Відбувається некотрольована віддача діючої речовини і може бути згубна для бджіл.

Практика застосуванні на дереві показала досить хорошу ефективність і при 100 мг на смужці. Лише потрібно щоб ВОНО ТАМ БУЛО! Навіть при технологічних помилках (дерево не таке, забули витягти полоски через 30 днів , а таке часто зустрічав у пасічників  України  і Польщі) препарат не нищить бджіл.

Більше можна прочитати тут : http://www.vita-europe.com/ru/

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...