davolodya Опубликовано 26 ноября, 2021 Share Опубликовано 26 ноября, 2021 1 година тому, Gigabyte сказав: Засомневался не мало ли мёда внёс. Краще менше, ніж забагато 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Gigabyte Опубликовано 3 декабря, 2021 Share Опубликовано 3 декабря, 2021 06.05.2019 в 15:06, ss77 сказав: После марганцовки советуют обязательно пропускать через уголь (остаются вредные окислы). А вот ещё кое-что нашёл https://www.doctorguber.ru/forum/forum4/topic288/ Так понимаю марганцовка применяется перед второй перегонкой, соответственно окислы останутся в браге. Но всё равно интересно кто как очищает углём, как лучше фильтрованием или настаиванием? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Gigabyte Опубликовано 3 декабря, 2021 Share Опубликовано 3 декабря, 2021 Была идея отбирать хвосты и перегнать их отдельно, чтоб меньше портить основной продукт )) но встретил рекомендацию именно так не делать. Может ли кто-нибудь объяснить почему так не стоит делать? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 3 декабря, 2021 Share Опубликовано 3 декабря, 2021 Завжди відбираю 3-2 літри хвоста та лию до браги при наступному вигоні. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 3 декабря, 2021 Share Опубликовано 3 декабря, 2021 1 годину тому, Gigabyte сказав: Была идея отбирать хвосты и перегнать их отдельно, Переганяв, не дуже виходить, мені не сподобалось. Ліпше так. 27 хвилин тому, Сергій-апі сказав: Завжди відбираю 3-2 літри хвоста та лию до браги при наступному вигоні. Теж так робив завжди. А тепер син купив колону, то я до самогону тепер маю відношення тільки за столом. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 3 декабря, 2021 Share Опубликовано 3 декабря, 2021 39 минут назад, Сергій-апі сказал: Завжди відбираю 3-2 літри хвоста та лию до браги при наступному вигоні. Коли Ви починаєте відбирати хвости ?? Дякую . Я беру інтуетивно, беру дистилят поки добре запалюєця на газеті, коли ще на газеті горить але запалюєця не відразу вважаю хвостами. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 3 декабря, 2021 Share Опубликовано 3 декабря, 2021 2 хвилини тому, Віталій.В сказав: Коли Ви починаєте відбирати хвости ?? Дякую . В мене в бідоні термометр, то все шо йде після 95 градусів - в хвости. 3 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 3 декабря, 2021 Share Опубликовано 3 декабря, 2021 11 хвилин тому, Віталій.В сказав: Коли Ви починаєте відбирати хвости ?? Дякую . 40 - 45 градусів вважаю хвостом, на істину не претендую. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 3 декабря, 2021 Share Опубликовано 3 декабря, 2021 12 минут назад, gardener сказал: В мене в бідоні термометр, то все шо йде після 95 градусів - в хвости. Цеж напевно колона повинна бути, а в мене пан сам склепав, беру на свою думку, а як дійсно правильно без поняття. 5 минут назад, Сергій-апі сказал: 40 - 45 градусів вважаю хвостом, на істину не претендую. В Вас спіртомер напевно плаває в банці ? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 3 декабря, 2021 Share Опубликовано 3 декабря, 2021 2 хвилини тому, Віталій.В сказав: В Вас спіртомер напевно плаває в банці ? Після 8-ми літрів ставлю вузьку колбу із спитрометром для перевірки міцності. Якщо буде плавати у великій банці, його показники будуть показувати міцність у всій ємності, а потрібно вловити момент коли тече з трубки міцністю 40 - 45. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 3 декабря, 2021 Share Опубликовано 3 декабря, 2021 7 хвилин тому, Віталій.В сказав: , а в мене пан сам склепав, так в мене теж сам склепав, але в кришку встромив термометра. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 3 декабря, 2021 Share Опубликовано 3 декабря, 2021 1 час назад, Сергій-апі сказал: 40 - 45 градусів вважаю хвостом 1 час назад, gardener сказал: шо йде після 95 градусів - в хвости. Підкажіть будьласка ще таке , не одноразово бачив в неті що в паропроводі до охолоджувача вмонтовують сухопарники, не давно бачив фото аж 6-ть банок чі 6-ть ступенів, ці бульбулятори дійсно так підвищуть якість самогону ? колись давно листав книжечку то такі банки були вродь би із якось травою або корою. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 3 декабря, 2021 Share Опубликовано 3 декабря, 2021 5 хвилин тому, Віталій.В сказав: Підкажіть будьласка ще таке , не одноразово бачив в неті що в паропроводі до охолоджувача вмонтовують сухопарники, не давно бачив фото аж 6-ть банок чі 6-ть ступенів, ці бульбулятори дійсно так підвищуть якість самогону ? колись давно листав книжечку то такі банки були вродь би із якось травою або корою. В @Сергій-апі градуси спиртові, а в мене температурні. В мене всього один сухопарник, але після нього якість набагато краща. На шість літрів доброї горілки і три літри хвостів в сухопарнику збирається більше літра. Колись один з синових друзів понюхав те шо в сухопарнику і сказав: тепер я знаю чого в мого тата такий самогон вонючий Бувало кидав в сухопарник шкірку з лимонів то запах давало. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ALEKS1952 Опубликовано 3 декабря, 2021 Share Опубликовано 3 декабря, 2021 1 час назад, gardener сказал: Колись один з синових друзів понюхав те шо в сухопарнику і сказав: тепер я знаю чого в мого тата такий самогон вонючий Один мій знайомий хильнув стопку того що було в сухопарнику, то казав що мало кишки не виригав. 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 3 декабря, 2021 Share Опубликовано 3 декабря, 2021 5 годин тому, Gigabyte сказав: Но всё равно интересно кто как очищает углём, как лучше фильтрованием или настаиванием? Активоване вугілля дуже обдирає смак, отримаєте продукт, схожий на розведений спирт 2 години тому, Віталій.В сказав: Коли Ви починаєте відбирати хвости ?? Дякую . Я беру інтуетивно, беру дистилят поки добре запалюєця на газеті, коли ще на газеті горить але запалюєця не відразу вважаю хвостами. Якщо апарат з звичайним змійовиком - хвости розмазані по всьому прогону, для нормального відбору голів і хвостів в апараті має бути дефлегматор з можливістю регулювати температуру на виході з нього. На колоні хвости починають йти при температурі 95 - 96 градусів в перегонному кубі 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 3 декабря, 2021 Share Опубликовано 3 декабря, 2021 3 часа назад, Сергій-апі сказал: Після 8-ми літрів ставлю вузьку колбу 2 часа назад, gardener сказал: в сухопарнику збирається більше літра. 1 час назад, davolodya сказал: дефлегматор тепер знаю що таке дефлегматор... Зараз колотю брагу чухаю репу та думаю натрясття я спитав ))) тепер за дефлегматор голова думає та хочеця зробить ))) Друзі всим дякую за підсказки та роз"яснення , дефлегматор наврядчи буду робити, а бутиль сухопарник напевно причиплю... Хоча за дефлегматор ще подумаю, може все таки зроблю на слабо ))) 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Gigabyte Опубликовано 3 декабря, 2021 Share Опубликовано 3 декабря, 2021 5 годин тому, gardener сказав: В мене в бідоні термометр, то все шо йде після 95 градусів - в хвости. Так понимаю у термометра нет контакта с брагой? Он меряет температуру над брагой? Если нет возможности поставить градусник в сам аппарат, есть ли смысл его ставить в сухопарник? Или там разбег температуры будет значительный и его показания будут малоинформативны? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 3 декабря, 2021 Share Опубликовано 3 декабря, 2021 Тільки що, Gigabyte сказав: Так понимаю у термометра нет контакта с брагой? Он меряет температуру над брагой? саме так 1 хвилину тому, Gigabyte сказав: , есть ли смысл его ставить в сухопарник? навіть не знаю 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 3 декабря, 2021 Share Опубликовано 3 декабря, 2021 35 хвилин тому, Gigabyte сказав: Если нет возможности поставить градусник в сам аппарат, есть ли смысл его ставить в сухопарник? Нема сенсу, що там зібрались міряти? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ю. Р. А. Опубликовано 3 декабря, 2021 Share Опубликовано 3 декабря, 2021 Та тут самі гуру зібралися!!! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Gigabyte Опубликовано 4 декабря, 2021 Share Опубликовано 4 декабря, 2021 3 години тому, davolodya сказав: Нема сенсу, що там зібрались міряти? Апарат не мой, но контролировать процес всё же хотелось бы, в сухопарник проще новую крышку сделать, теоретически температура там не на много должна падать. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 4 декабря, 2021 Share Опубликовано 4 декабря, 2021 Панове, підкажіть ще по винові В тім році поставив медового вина: змив забрус на смак добавив води замість дріждів кинув декілька гронок винограду трішки перги та процес пішов, під затвором не активно булькало близько місяця, далі затвор прибрав надів рукавицю і весь час стояло в будівлі. Вчора спробував по зрівняння із виноградним вином спіртність ледьвідчутна, і якесь приторне, таке враження як за велика цукористість, підкажіть будьласка може добавити води та запустити ще раз під затвор, чекав благородного напою а в мене вийшло якесь приторне малоспіртне пойло, за рання дякую. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 4 декабря, 2021 Share Опубликовано 4 декабря, 2021 11 хвилин тому, Віталій.В сказав: Панове, підкажіть ще по винові В тім році поставив медового вина: змив забрус на смак добавив води замість дріждів кинув декілька гронок винограду трішки перги та процес пішов, під затвором не активно булькало близько місяця, далі затвор прибрав надів рукавицю і весь час стояло в будівлі. Вчора спробував по зрівняння із виноградним вином спіртність ледьвідчутна, і якесь приторне, таке враження як за велика цукористість, напій вийшов не благородного смаку, підкажіть будьласка може добавити води та запустити ще раз під затвор, чекав благородного напою а в мене вийшло якесь приторне малоспіртне пойло, за рання дякую. вода не допоможе, там дріжджів мало, мабуть. А воно очистилось, чи мутне стоїть? Рукавиця в якому стані? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 4 декабря, 2021 Share Опубликовано 4 декабря, 2021 4 минуты назад, gardener сказал: вода не допоможе, там дріжджів мало, мабуть. А воно очистилось, чи мутне стоїть? Рукавиця в якому стані? На колір жовтувате майже прозоре, рукавиця вже рік не надута. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 4 декабря, 2021 Share Опубликовано 4 декабря, 2021 1 хвилину тому, Віталій.В сказав: На колір жовтувате майже прозоре, рукавиця вже рік не надута. багато маєте? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.