Перейти к содержанию

Самогон из мёда

ss77

Рекомендуемые сообщения

1 година тому, Gigabyte сказав:

Засомневался не мало ли мёда внёс.

Краще менше, ніж забагато

06.05.2019 в 15:06, ss77 сказав:

После марганцовки советуют обязательно пропускать через уголь (остаются вредные окислы). А вот ещё кое-что нашёл https://www.doctorguber.ru/forum/forum4/topic288/

Так понимаю марганцовка применяется перед второй перегонкой, соответственно окислы останутся в браге.

Но всё равно интересно кто как очищает углём, как лучше фильтрованием или настаиванием?

Была идея отбирать хвосты и перегнать их отдельно, чтоб меньше портить основной продукт )) но встретил рекомендацию именно так не делать. Может ли кто-нибудь объяснить почему так не стоит делать?

Завжди відбираю 3-2 літри хвоста та лию до браги при наступному вигоні.

1 годину тому, Gigabyte сказав:

Была идея отбирать хвосты и перегнать их отдельно,

Переганяв, не дуже виходить, мені не сподобалось. Ліпше так.

27 хвилин тому, Сергій-апі сказав:

Теж так робив завжди. А тепер син купив колону, то я до самогону тепер маю відношення тільки за столом. 

39 минут назад, Сергій-апі сказал:

Коли Ви починаєте відбирати хвости ?? Дякую .

Я беру інтуетивно, беру дистилят поки добре запалюєця на газеті, коли ще на газеті горить але запалюєця не відразу вважаю хвостами. 

2 хвилини тому, Віталій.В сказав:

В мене в бідоні термометр, то все шо йде після 95 градусів - в хвости.

11 хвилин тому, Віталій.В сказав:

40 - 45 градусів вважаю хвостом, на істину не претендую.

12 минут назад, gardener сказал:

Цеж напевно колона повинна бути, а в мене пан сам склепав, беру на свою думку, а як дійсно правильно без поняття.

5 минут назад, Сергій-апі сказал:

40 - 45 градусів вважаю хвостом, на істину не претендую.

В Вас спіртомер напевно плаває в банці ?

2 хвилини тому, Віталій.В сказав:

В Вас спіртомер напевно плаває в банці ?

Після 8-ми літрів ставлю вузьку колбу із спитрометром для перевірки міцності. Якщо буде плавати у великій банці, його показники будуть показувати міцність у всій ємності, а потрібно вловити момент коли тече з трубки міцністю 40 - 45.

7 хвилин тому, Віталій.В сказав:

, а в мене пан сам склепав,

так в мене теж сам склепав, але в кришку встромив термометра.

1 час назад, Сергій-апі сказал:

40 - 45 градусів вважаю хвостом

1 час назад, gardener сказал:

шо йде після 95 градусів - в хвости.

Підкажіть будьласка ще таке , не одноразово бачив в неті що в паропроводі до охолоджувача вмонтовують сухопарники, не давно бачив фото аж 6-ть банок чі 6-ть ступенів, ці бульбулятори дійсно так підвищуть якість самогону ? колись давно  листав книжечку то такі банки були  вродь би із якось травою або корою.

5 хвилин тому, Віталій.В сказав:

Підкажіть будьласка ще таке , не одноразово бачив в неті що в паропроводі до охолоджувача вмонтовують сухопарники, не давно бачив фото аж 6-ть банок чі 6-ть ступенів, ці бульбулятори дійсно так підвищуть якість самогону ? колись давно  листав книжечку то такі банки були  вродь би із якось травою або корою.

В @Сергій-апі градуси спиртові, а в мене температурні.

В мене всього один сухопарник, але після нього якість набагато краща. На шість літрів доброї горілки і три літри хвостів в сухопарнику збирається більше літра. Колись один з синових друзів понюхав те шо в сухопарнику і сказав: тепер я знаю чого в мого тата такий самогон вонючий

Бувало кидав в сухопарник шкірку з лимонів то запах давало.

1 час назад, gardener сказал:

Колись один з синових друзів понюхав те шо в сухопарнику і сказав: тепер я знаю чого в мого тата такий самогон вонючий

Один мій знайомий хильнув стопку того що було в сухопарнику, то казав що мало кишки не виригав.

5 годин тому, Gigabyte сказав:

Но всё равно интересно кто как очищает углём, как лучше фильтрованием или настаиванием?

Активоване вугілля дуже обдирає смак, отримаєте продукт, схожий на розведений спирт

2 години тому, Віталій.В сказав:

Я беру інтуетивно, беру дистилят поки добре запалюєця на газеті, коли ще на газеті горить але запалюєця не відразу вважаю хвостами. 

Якщо апарат з звичайним змійовиком - хвости розмазані по всьому прогону, для нормального відбору голів і хвостів в апараті має бути дефлегматор з можливістю регулювати  температуру на виході з нього. На колоні хвости починають йти при температурі 95 - 96 градусів в перегонному кубі

3 часа назад, Сергій-апі сказал:

Після 8-ми літрів ставлю вузьку колбу

2 часа назад, gardener сказал:

в сухопарнику збирається більше літра.

1 час назад, davolodya сказал:

дефлегматор

тепер знаю що таке дефлегматор... 

Зараз колотю брагу  чухаю репу та думаю натрясття я спитав ))) тепер за дефлегматор голова думає та хочеця зробить )))

Друзі всим дякую за підсказки та роз"яснення :hi: , дефлегматор наврядчи буду робити, а бутиль сухопарник напевно причиплю...

Хоча за дефлегматор ще подумаю, може все таки зроблю на слабо )))

5 годин тому, gardener сказав:

Так понимаю у термометра нет контакта с брагой? Он меряет температуру над брагой? 

Если нет возможности поставить градусник в сам аппарат, есть ли смысл его ставить в сухопарник? Или там разбег температуры будет значительный и его показания будут малоинформативны? 

Тільки що, Gigabyte сказав:

Так понимаю у термометра нет контакта с брагой? Он меряет температуру над брагой? 

саме так

1 хвилину тому, Gigabyte сказав:

, есть ли смысл его ставить в сухопарник?  

навіть не знаю:dntknw:

35 хвилин тому, Gigabyte сказав:

Если нет возможности поставить градусник в сам аппарат, есть ли смысл его ставить в сухопарник?

Нема сенсу, що там зібрались міряти?

Та тут самі гуру зібралися!!!

%C3%A7rpik-kurd%C3%AE.gif

3 години тому, davolodya сказав:

Нема сенсу, що там зібрались міряти?

Апарат не мой, но контролировать процес всё же хотелось бы, в сухопарник проще новую крышку сделать, теоретически температура там не на много должна падать.

Панове, підкажіть ще по винові :hi:

В тім році поставив медового вина: змив забрус на смак добавив води замість дріждів кинув декілька гронок винограду трішки перги та процес пішов, під затвором не активно булькало близько місяця, далі затвор прибрав надів рукавицю і весь час стояло в будівлі. Вчора спробував  по зрівняння із виноградним вином спіртність ледьвідчутна, і якесь приторне, таке враження як за велика цукористість, підкажіть будьласка може  добавити води та запустити ще раз під затвор, чекав благородного напою а в мене вийшло якесь приторне малоспіртне пойло, за рання дякую.

11 хвилин тому, Віталій.В сказав:

Панове, підкажіть ще по винові :hi:

В тім році поставив медового вина: змив забрус на смак добавив води замість дріждів кинув декілька гронок винограду трішки перги та процес пішов, під затвором не активно булькало близько місяця, далі затвор прибрав надів рукавицю і весь час стояло в будівлі. Вчора спробував  по зрівняння із виноградним вином спіртність ледьвідчутна, і якесь приторне, таке враження як за велика цукористість, напій вийшов не благородного смаку, підкажіть будьласка може  добавити води та запустити ще раз під затвор, чекав благородного напою а в мене вийшло якесь приторне малоспіртне пойло, за рання дякую.

вода не допоможе, там дріжджів мало, мабуть. А воно очистилось, чи мутне стоїть? Рукавиця в якому стані?

4 минуты назад, gardener сказал:

вода не допоможе, там дріжджів мало, мабуть. А воно очистилось, чи мутне стоїть? Рукавиця в якому стані?

На колір жовтувате майже прозоре, рукавиця вже рік не надута.

1 хвилину тому, Віталій.В сказав:

На колір жовтувате майже прозоре, рукавиця вже рік не надута.

багато маєте?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...