бігунець Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 Нужен совет. Кочую в пределах 30-50 км. Чтобы перевезти пчел постоянно надо искать транспорт. Вроде автомобилей, тракторов много, но не каждый водитель хочет перевозить среди ночи пчел, а если и не против, то не каждый автомобиль пройдет куда хочется перевезти. Потому принял решение о покупке трактора. Остановился на т-40. Накопились деньги и вот, когда уже можно покупать, передумал. Сороковка хорошо - мощная надежная трудяга. Но ее покупать только чтобы перевезти 25-30, ну пусть в будущем 50-70 семей это слишком. Уж если покупать, то такой трактор, чтобы кроме перевозки пчел и небольшой огород вспахать ( у меня сотых 12, у матери 30, у тещи 30), и в лес к колодам поехать, чтобы надежный и экономный. И недорогой. Посоветовали т-25. Одни советуют и хвалят, другие носом крутят: куча металла, руки постоянно в мазуте, проходимость лесом сомнительная... Лучше брать китайский миник на 24 л.с. с ведущим передком. - Не вздумай! - сразу же возражают другие. - Китайский когда новый хороший, а через 3-5 лет начнутся проблемы. Лучше б\у японца купить. - Какой японец? - возмущаются другие. - Им только на земле работать, а не прицепы таскать. Лучше сороковку. И пошло по кругу. Как и моя голова. Может кто разбирается и даст совет. Уже рапс на днях зацветет, началась моя беганина. Ну на рапс недалеко, 8 км, да и вывозить стану ульев 15, так что и мотоблоками вывезу. А дальше? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пчеломучитель_ua Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 Про китайцев ничего не могу сказать. А вот Т-25 как по мне отличны трактор. Очень экономичный, мощи хватает. В частых поломках не был замечен. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergei 08 Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 1 хвилину тому, Пчеломучитель_ua сказав: А вот Т-25 как по мне отличны трактор. В частых поломках не был замечен. его самое больное место ето коробка а точнее реверс 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihail-ves Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 Василю я на сусідньому форумі показував свого Янмара б/у, так ним я не тільки картоплю саджаю і копаю, я ним буксирував Т25, у чоловіка апаратура завоздушилась і він попросив потягати щоб завести. годину його тягав і по рівному і по горкам. Потім на Т25 причепив причепа тракторного одноосного загруженого гноєм до верху і знову заглох. Причепа відчепити без гідравліки не змогли, тому янмарець потягнув Т25+причеп гною. Скажу чесно, йому було трошки тяжко, але він справився чудово. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bob12 Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 12 часа назад, Пчеломучитель_ua сказал: Про китайцев ничего не могу сказать. А вот Т-25 как по мне отличны трактор. Очень экономичный, мощи хватает. В частых поломках не был замечен. Я в цій справі не "спец", але в мене сосід має Т-25, то все собі і іншим робить цим трактором, крім орати. Орав собі город то тріс колінвал. Після цього наймає для себе МТЗ, ЮМЗ, а сам собі не оре. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vovchik v Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 11 час назад, бігунець сказал: Кочую в пределах 30-50 км Для минитракторов расстояние довольно внушительное , учитывая их скорость движения . Любой трактор будет служить верой и правдой если его не перегревать , вовремя проводить ТО и нормально к нему относится . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwlo Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 саме краща машина(трактор) це нова. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бігунець Posted April 29, 2017 Author Share Posted April 29, 2017 11 час назад, Mihail-ves сказал: я на сусідньому форумі показував свого Янмара б/у Я дивився, мені сподобалося. Але оскільки я не розуміюся на тракторах, вирішив продовжити пошуки і почути думки інших людей. Взагалі-то аби були фінанси, то трактор знайшовся б, який хочеться, а так приходиться вибирати з того, що можу осилити. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Шурік Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 також цікавить питання вибору техніки. на рахунок китайця якщо брати 24 кінських з передком нового так треба 150-200 тис грн виложити за новий бу дешевше але це китай в мене було уже 4 м отоблоки перший мотокуьтиваток венгерець з америкосовським двигуном прблем ноль потом 2 китайських мотоблоки з повітряним охолодженям проблем мало на даний момент мотоблок 10 з водяним охолоджнням повна параша коженраз якщо щось серйозне роблю то потім, або треба варити або свердлити різьбу перерізати весь в маслі в сусідів які брали в остані часи ситуація аналогічна запчастини також треба або дирки пересвердлюввати або ще щось коротше питання по китайцях перейшло на останнє місце. виір залишився японець, т 25 з польщі або т 40 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бігунець Posted April 29, 2017 Author Share Posted April 29, 2017 24 минуты назад, Шурік сказал: на даний момент мотоблок 10 Ну не знаю. У мене мотоблок зубр на 10 к.с. уже 7 сезон працює. З усього, що змінив, чи полетіло: підшипники на ведомом валу, 2 рази вижимний підшипник, 2 рази ремні (перший раз купив дешевші, за місяць полетіли), диск щеплення, ну і покришки. Це тому, що їзжу багато. Якось раз порахував три роки тому, то вийшло майже 800 км поїздок та ще й оранки майже гектар. Останні 2 роки менше катаюся. Лінощі. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vovchik v Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 В 28.04.2017 в 23:26, бігунець сказал: Посоветовали т-25. Одни советуют и хвалят, другие носом крутят: куча металла, руки постоянно в мазуте, проходимость лесом сомнительная... Лучше брать китайский миник на 24 л.с. с ведущим передком. А как Вам вариант т 25 с ведущим передком ? И клиренс хороший ( для леса и окучивания ) и проходимость неплохая . Недорогие японские минитрактора б\у и китайские , хорошим клиренсом похвастаться не могут как и ведущим передком ( не у всех ) . Те же что соответствуют Вашим требованиям стоят куда дороже т 40 . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бігунець Posted April 30, 2017 Author Share Posted April 30, 2017 1 минуту назад, vovchik v сказал: А как Вам вариант т 25 с ведущим передком ? А где такой найти. Я бы с удовольствием приобрел. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ворон Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 3 минуты назад, бігунець сказал: А где такой найти. Я бы с удовольствием приобрел. Василь,Т-25 з ведучим передком,немає в природі,це байка,або з заводу сам склепав. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artline Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 Ну на счет байки, все то же как т-25, только передок ведущий и уже т-30 --- возят с Польши, но цена крутая 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ворон Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 12 минуты назад, Artline сказал: Ну на счет байки, все то же как т-25, только передок ведущий и уже т-30 --- возят с Польши, но цена крутая Я живу недалеко від границі,і бачу що возять.і це не т-25,і ціна така як МТЗ. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Шурік Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 12 години тому, бігунець сказав: Ну не знаю. У мене мотоблок зубр на 10 к.с. уже 7 сезон працює. З усього, що змінив, чи полетіло: підшипники на ведомом валу, 2 рази вижимний підшипник, 2 рази ремні (перший раз купив дешевші, за місяць полетіли), диск щеплення, ну і покришки. Це тому, що їзжу багато. Якось раз порахував три роки тому, то вийшло майже 800 км поїздок та ще й оранки майже гектар. Останні 2 роки менше катаюся. Лінощі. да в мене з перших випусків мотоблоків проблем також не було, а зараз майже нічого не робив, а вже вижимний поміняв з фрезою проблеми шестерня ведуча зуби підїдає в одному місці наверно крива маслол тече з усіх дирок прокладки перемінював мастив герметиком , на плиті шпильки різьба спортилась, зняв поставив фрезу раз 6-8 такщо китай не радує 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vovchik v Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 Только что, Ворон сказал: Я живу недалеко від границі,і бачу що возять.і це не т-25,і ціна така як МТЗ. Але ж є . . Ціна в 2000 у. е. не мало , та нормальний т 40 не дешевший . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan Ivanovich Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 30 минут назад, vovchik v сказал: Але ж є . . Ціна в 2000 у. е. не мало , та нормальний т 40 не дешевший . 2000$ такої ціни на робочий трактор немає. То обява "лохотрон". А на рахунок купівлі трактора для кочівлі, то лише якщо передбачається ще й підробіток на полі/городі. Інакше краще взяти за 1,5-2 тисячі зелених "головастіка" (УАЗ). І прохідність краща та й не потрібно 2-3 години витрачать на дорогу. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бігунець Posted April 30, 2017 Author Share Posted April 30, 2017 6 минут назад, Ivan Ivanovich сказал: А на рахунок купівлі трактора для кочівлі, то лише якщо передбачається ще й підробіток на полі/городі. Передбачається і підробіток. І для себе. І кочівля. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artline Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 Трактор+ навесное-, ща ну очень дорого 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vovchik v Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 33 минуты назад, Ivan Ivanovich сказал: 2000$ такої ціни на робочий трактор немає. То обява "лохотрон" Є номера телефонів . Є голова на плечах , тому не бачу ніякої проблеми позвонити та запитати що як і де . І варто враховувати , що в міжсезоння техніка коштує дешевше . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan Ivanovich Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 1 час назад, vovchik v сказал: Є номера телефонів . Є голова на плечах , тому не бачу ніякої проблеми позвонити та запитати що як і де . І варто враховувати , що в міжсезоння техніка коштує дешевше . На OLX десь 30% обяв розводняк. Саме найперше подивіться коли зареєстрований продавець і скільки в нього виставлено товарів. Згодний, що можна знайти робочого трактора і за 2000$, але зазвичай не в інтернеті. А на рахунок трактора, то якщо тягать пасіку(причеп із 30 вуликами), то як мінімум потрібний Т-40. Хоча й він буде буксувать під гірку після дощу. А Т-25 - це одноосний причіп і максимум 20 вуликів(теж саме легкі японці/китайці). 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vovchik v Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 2 минуты назад, Ivan Ivanovich сказал: А на рахунок трактора, то якщо тягать пасіку(причеп із 30 вуликами), то як мінімум потрібний Т-40. Хоча й він буде буксувать під гірку після дощу. А Т-25 - це одноосний причіп і максимум 20 вуликів(теж саме легкі японці/китайці). Та , я ж , не спорю . Я ж лише, як варіант для розгляду підкинув . Он @Wladimir_K , авто для таких цілей шукає і прохдить ті ж муки ада . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бігунець Posted April 30, 2017 Author Share Posted April 30, 2017 3 часа назад, Artline сказал: Трактор+ навесное-, ща ну очень дорого 1 час назад, Ivan Ivanovich сказал: А на рахунок трактора, то якщо тягать пасіку(причеп із 30 вуликами), то як мінімум потрібний Т-40. Хоча й він буде буксувать під гірку після дощу. А Т-25 - це одноосний причіп і максимум 20 вуликів(теж саме легкі японці/китайці). Да я и не спорю. И дорого, и не потащит полсотни ульев. Все же покупать буду. Прошлый год уже планировал покупать. Разговорился с одним водителем. "Та нашо вон тобе? - удивился человек, - Такие деньги отдавать, чтобы перевезти пяток раз пасеку. Да за эти деньги можно всю жизнь перевозить улья" - Через месяц подошел, чтобы перевез. Ему некогда, машина не пройдет. Ну, короче, пишу по второму кругу. Угадайте, сколько ульев я перевожу за раз мотоблоком в 10 к. с. и прицепом 1.05х1.7м? + я более 100 кило. И тянет. При том местность у нас не равнинная, грунт глиняный. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan Ivanovich Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 2 часа назад, бігунець сказал: Да я и не спорю. И дорого, и не потащит полсотни ульев. Все же покупать буду. Прошлый год уже планировал покупать. Разговорился с одним водителем. "Та нашо вон тобе? - удивился человек, - Такие деньги отдавать, чтобы перевезти пяток раз пасеку. Да за эти деньги можно всю жизнь перевозить улья" - Через месяц подошел, чтобы перевез. Ему некогда, машина не пройдет. Ну, короче, пишу по второму кругу. Угадайте, сколько ульев я перевожу за раз мотоблоком в 10 к. с. и прицепом 1.05х1.7м? + я более 100 кило. И тянет. При том местность у нас не равнинная, грунт глиняный. Якщо зараз з деякими обмовками влаштовує навіть мотоблок, то Т-25 для Вас буде як мерс після запорожця. І взагалі я не відмовляю від купівлі трактора, просто виходячи зі своїх умов кочівлі мені трактор не зовсім підходить. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts